Kórházfigyelő – csupa jó hír a Bajcsyból

Jókedvű társaság gyűlt össze a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban, amelyről lényegében mindenk csak jót mondott eddig. Nincs ez máshogy Julcsi esetében sem.

Forrás: 10ker.blog.hu
Forrás: 10ker.blog.hu

Oszd meg velünk élményedet! Küldd be szülésed történetét a Porontyra, ha pedig kedved van, írj kórházfigyelőt, hogy segíts a kórházat kereső kismamáknak! Várjuk leveled a poronty@divany.hu címre!

A kórház neve:

Bajcsy

Mikor szültél itt?

2011. január

Általános tapasztalat

A várandósságom alatt feküdtem egy hetet a nőgyógyászaton. Már ekkor nagyon jó tapasztalatokat szereztem, így nyugodt szívvel mentem vissza szülni is. Az orvosok, nővérek, szülésznők, csecsemősök, de még a takarítók is mind kedvesek, segítőkészek voltak. Általában el lehet mondani, hogy jókedvű társaság. :) Tisztaság és rend van (nem alapítványi szobában voltam). Egyedül a mosdó-helyzet volt elég "izgalmas" - nem a jó értelemben véve.

Terhesgondozás

Nem ide, hanem a lakhelyem szerinti sztk-ba jártam, így nem tudom milyen lehet. Egyszer voltam csak vérvételen (kombinált teszthez), az flottul ment. Illetve a bent töltött egy hét alatt jártam uh-on és az egyik vizsgálóban, kultúrált volt mindkettő. Az uh-gal kapcsolatban külön kiemelném, hogy nagy képernyőn a jövendőbeli anyuka is lát mindent.

Pontozás: 10/10, arra, amit láttam belőle

Szülőszoba

Amikor bementünk megnézni a szülőszobákat, egyből nyugodtnak, békésnek láttam. 4-ből akkor 3-at tudtunk megnézni, a 4.-ben szültem :) Van alternatív szoba, káddal és franciaággyal, tv-vel, meg minden jóval felszerelve. Ahol én szültem, ott is volt kötél, bordásfal, szülőszék, én labdát kértem, kaptam. Mindegyik szoba szép, pasztell színekkel festve, vannak képek a falon. Orvosi kütyük jól eldugva :) Az egyetlen dolog, ami kicsit számomra talán zavaró volt, az itt is a mosdó. Ez az előkészítőből nyílik, ami viszont a szülőszobákkal szemben, majdnem a folyosóról (elválasztja ugyan egy ajtó attól a folyosórésztől, ahol a rokonok várhatnak amúgy kényelmes fotelekben. Már nem az én rokonaim, mert letiltottam a családot, csak a férjem jöhetett. Ő viszont végig bent volt velem.) Ami ebben zavart, hogy amikor az ember lánya a fájásokkor meg-meg állva kisomfordál a mosdóba (én a magam részéről egy infúziós állvánnyal, és egy azt kezelő férjjel karöltve), akkor nem vágyik rá, hogy vadidegenek megbámulják odakintről.

Vajúdószoba nem tudom van-e, én a szülőszobán vajúdtam, nem volt senki mikor megérkeztünk. Persze nem muszáj, lehet mászkálni a folyosón, akinek kedve van. Szülés után még két órát maradtunk. A babát az előtérben mosdatják, mérik, előtte megkaptam, míg megnyugodott. Apa ment vele, fényképezett, örömködött. :)

A "foltozáshoz" nem engedték vissza, de ez talán jobb is így, mert amilyen kíváncsi, még végignézte volna azt is. Én externista orvosnál szültem, semmi hátrányát nem éreztem ennek. Végig ott volt. Az ügyeletes orvos is rendes volt és segítőkész, a felvételkor kötelező vizsgálaton kívül nem bolygatott, mondjuk nagyon hamar beért az orvosom, így nem is kellett. Fogadott szülésznőm nem láván ügyeletes szülésznőből kettővel találkoztam (pont esti műszakváltás volt), mindketten aranyosak voltak, és törődők.

Pontozás: Abszolút 10/10!

Gyermekágy

Rooming-in van, én nem tapasztaltam, hogy nem örülnének, ha az ember beadja a babát egy időre. Háromágyas szobában voltam, de volt egy fél nap, amíg egyedül, így amíg zuhanyozni elmentem pl. addig bevittem, szeretettel fogadták. Első éjszakára is beadtam, lelkükre kötve, hogy ha éhes, akkor hozzák ki, ne adjanak neki semmit, vizet sem. Velem mindenki kedves volt, pedig sokat jártam a nyakukra a szoptatás miatt, meg kérdezősködni. Fürdetni elviszik a babákat, de be lehet menni. Bent mindent megmutatnak, kijönni is kijönnek, de az általában idő. Viszont volt olyan csecsemős nővér, aki az éjszaka közepén is benézett, többször, hogy megy-e a szoptatás, minden rendben van-e.

A látogatók bejöhettek, én nem bántam, bár szerencsém is volt a szobatársakkal. Az alapítványi szobák (van egy és kétágyas) szépek, de nekem a "sima" szobával sem volt bajom. Az egyetlen lényegi különbség a mosdó.

A kétágyas úgy tudom 7000 ft/éj, az egyágyas a duplája, de itt hozzátartozó is bent aludhat.

Pontozás: 10/8, a mosdó miatt

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Nagyon meg voltam elégedve, a következő gyerkőcöt is itt szeretném a világra hozni.

Ajánlod más anyáknak?

De még mennyire!

Julcsi

---------------------------------------------------------------

Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház

1106 Budapest, Maglódi út 88-91.

Tel.: (06-1) 432-7500 - központi szám

(06-1) 432-7720 - Szülészeti-nőgyógyászati osztály

Az osztály orvosai: lásd itt

honlap: www.bajcsyszul.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra