SZÜLŐSÉG

Élet a kaja után – fényevő a gyerekem

2011. december 12., hétfő 09:44

Mommo egy tündér. Hősiesen tűri, hogy beletuszmákoljam az egészséges ennivalónak nevezett sz@rokat, a tönkölykekszet, a kukoricalisztes mézeskalács-féleséget, az ízetlen kenyereket. De hogyan jutottunk el idáig?

Ez itt Anna története.

Mommo másfél éves. Kislány. Gyönyörű. De néha nem könnyű vele az élet.

Hét hónapos volt, amikor először kijött az aranyere. A hozzátáplálás legelején jártunk, éppen csak próbálgattam, mit ehet és hogyan, és közben próbáltam visszaverni a család azirányú késztetéseit, hogy a gyerek rögtön vadassal, csirkepaprikással és káposztástésztával nyisson. Egy családozós hétvégén aztán győzött a nagyi, és Mommo húslevesből kikapott sárgarépát evett ebédre. Persze boldog volt, a nagyi meg hihetetlen büszke, hogy igen, az ő unokája már ilyet is tud. Alvás után, amikoris Mommonak szopiznia kellett volna, az első kortyok után nyűglődni kezdett. Sehogy sem volt jó neki, izgett-mozgott, és közben keservesen sírt. Levetkőztettem, simogattam a pociját, valahogy éreztem, hogy ott lehet a baj.

Mommo kakilni próbált.

Vörös fejjel, üvöltve nyomta, én meg simogattam a hasát, tologattam fel a pici lábait a pocakjához, próbáltam segíteni (anyósom persze ilyenkor sehol, ő "nem bírja, ha sír a gyerek"), és amikor végre kitoltuk a kisujjnyi kakit, az kőkemény volt, mommonak pedig, hát igen, kint volt az aranyere. Ezen teljesen kibuktam, napokig nem mertem neki mást adni az anyatejen meg az esti tápszeren kívül. És közben nyomoztam, vajon ki a legjobb gasztroenterológus, és melyikük tud a-zon-nal fogadni minket.

A Budai Gyermekkórházban ajánlottak egy doktornőt, mondjuk másfél hónap várakozási idővel "de ha gondolja megadom a magánrendelése számát" naná, hogy gondolom, jesszus. A dokinéni kedves, hozzáértőn figyelte, mozgatta a kicsit, majd megállapította, hogy alapvetően semmi baja, csak bizonyára túl zsíros volt a leves. Probiotikumos tápszer a klasszikus helyett, odafigyelés, pár hét és rendbejön.

Bárcsak igaza lett volna.

A következő hónapokban Mommo amúgy egész jól teljesített. Szépen lassan újra elkezdett szilárd táplálékot enni (bár egy éves volt, amikor kibújt az első foga), imádta a kiflit, a főzelékeket, és azt, amikor nálunk volt hétvégére az ötéves unokatesó, mert ha Lali ehet túró rudit, neki is szabad. Persze csoki nélkül, de a rutinak már a papírja is maga a boldogság. De azért mindig gyanús volt az a pocak.

Időről-időre ugyanis megmagyarázhatatlanul nehéz volt a kakilás, máskor meg napokig ment a hasa. Foghatnám a fogzásra is, de Mommónak konkrétan nem jöttek a fogai. Egy se. Illetve egy jött, de az is úgy, hogy Mommo elesett, és az (addig) egyetlen alsó fogacskájával úgy felsértette a felső ínyét, hogy kilátszott az alatta lévő fog. És ha már kinézett, ki is nőtt, na így lett kétfogú a gyerek.

De a gyomra nem javult.

És mivel ez hosszú időn át zajlott, nem lehetett csak úgy átsuhanni a dolog fölött. És elmentünk egy biorezonancia-vizsgálatra.

De erről majd a legközelebb.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.12 11:18:43Figyel Castro

  Biorezonancia, hmmm... A következőt asszem nem is olvasom el.

 • 2011.12.12 13:01:39kismorgó

  "És közben nyomoztam, vajon ki a legjobb gasztroenterológus, és melyikük tud a-zon-nal fogadni minket."

  én is a legjobbat szeretném a gyerekemnek, de ez nagyon sok.....
  bocsi, de nem is olvastam tovább...

 • 2011.12.12 13:38:59badabum

  Figyel Castro a számból vetted ki.......mármint a szót:)

 • 2011.12.12 14:57:39p543hp

  Sztem az anyuka túl sokat foglalkozik a babával, a cikk alapján - és tekintettel hogy egy orvos látta az aranyere kifordulását követően, ami tényleg durván hangzik - nincs semmi baja. El ne vigye a gyereket kuruzslóhoz, várjon pár hónapot és saját maga is nevetni fog a paráin.

  Mondjon 6 olyan hónapot amikor az anyukának egyszer sem fordult elő hogy megy a hasa vagy ellenkezőleg. Ez egy 1 éves kisgyerek, aki most szokik hozzá a különféle ételekhez, ráadásul mindenfélét a legnagyobb boldogsággal eszik meg a földről, stb.

  "Foghatnám a fogzásra is, de Mommónak konkrétan nem jöttek a fogai": tejóég, a fogzás hónapokig tart, mit gondolt hogy látja ahogy bújik elő a fog és csak akkor vannak egyéb tünetek is?

 • 2011.12.12 15:06:12Próbafőző

  Én sem olvasom el. A biorenzonancia a legnagyobb parasztvakítás. A munkahelyemen hirdettek allergia vizsgálatot, kiderült, hogy egy ilyen kuruzsló volt. Megállapította, hogy a tüdőpenész gombától taknyolok, illetve a jázminra is allergiás vagyok, de semmi baj, tizenezer forintért vegyek tőle ezt-azt és minden rendben lesz. Aztán hazautaztam egy rendes orvoshoz, az ég világon semmire nem vagyok allergiás viszont a taknyolásnak az oka az arcüregmben letapadt cucc okozta.

 • 2011.12.12 15:09:48Ékszerelmére

  De ugye nem gondolja komolyan anyuka, hogy a gyereknek a gonosz anyós sárgarépájától lett aranyere és hónapokig tartó gyomorpanaszai?

 • 2011.12.12 15:39:23kisa

  Tönkölykeksz? Probiotikumos tápszer? Biorezonancia vizsgálat?
  Nem lehetne hagyni a gyereket normálisan nőddögélni? Muszáj elrontani a természetes folyamatokat már a legelején? Muszáj kiépíteni benne másfél évesen betegségtudatot?
  Amúgy mi lett az aranyerével?

 • 2011.12.12 16:06:43tündérborsó

  erre a biorezonancia vizsgálatra marhára kíváncsi vagyok. :D
  biztos kiókumlálták, hogy a gaz sárgarépa a bűnös, mert nem bioföldben termett, sőt zsíros húslevesben lelte a halálát.

  persze biztos volt oka a hasfájásnak, én is hülye vagyok, meg néha ideganyu, meg első gyerek, meg totál hipochonder, de én először a gyerekorvoshoz viszem a kölket, nem a sámánhoz
  félve kérdem, a ment a hasa az annyi, hogy kicsit hígabb a kaka? mert az a hasmenés, mikor konkrétan kifolyik a pelenkából.
  szorulásra miért nem kapott szilvát? fszom a tönkölykekszbe...

 • 2011.12.12 18:12:45Jihadgirl

  Tönkölykeksz, az mi a rák? Mint a korpatabletta? Posztoló esetleg adhatna emberi fogyasztásra alkalmas dolgokat is a gyereknek, pl. zöldség, gyümölcs, hús...

 • 2011.12.12 18:19:07Ékszerelmére

  Egyébként a fényevés hogy jön ide? Az majd a folytatásban lesz? Vagy ez csak egy metafora?

 • 2011.12.12 18:24:44mildred

  Nem biztos, hogy lesz folytatás, tekintve a fogadtatást (ami mondjuk szerintem is eléggé jogos).

 • 2011.12.12 22:27:19Nadiposzi

  Szegény gyerek.

 • 2011.12.13 12:28:35IrishOak

  Ez nagyon érdekes.Én várom, hogy a new age-es marhaság hogyan magyarázza meg anyának -aki egy ázsiai kajáról nevezte el a gyerekét - hogy a kicsik bélbaja az elég gyakori, és ezt fűrészpor jellegű étek adagolással sőt glutén cunamival hogyan "gyógyította" meg.

  Mondjuk én inkább gyerek belgyógyászhoz vinném, meg gyereksebészhez vittem volna(főleg az akkut béltüremkedés miatt).
  Egyébiránt a mamának nem mondta senki, hogy a nagyon késői és renyhe fogzást a D vitamin hiány okozza... és ennek hiánya felelős a legtöbb emésztőrendszeri bajért is.
  Na jó lehet nem a legjobb főtt répával kezdeni, de nem is vétek. Hét hónaposan meg már javában eszik almát, banánt, répát, meg egyebeket.

  Ja a tápszerek mindegyike - probiotikus:-DD csak az egy éven felüliek kapnak olyat amire pluszban ráírják -mert ez a divat.A kicsiknek is ugyan az van...csak több benne zsír, meg a vitamin.

  Na lássuk a ráérő bioanya milyen színben látja a világot. No addig azért érdemes lenne a gyereket fehérjével, vitaminokkal is megetetni... lassan már 10-12 fogának kéne lennie:-)

 • 2011.12.14 14:55:49Hircsák Micike

  Tudom, hogy most baromira lényeglátó leszek, de sose értettem, miért adják a Túró Rudit csoki nélkül a gyereknek. Mert úgy egészségesebb? :)

 • 2011.12.14 17:44:49Mrs. Minimalac

  Hircsák Micike: Jaj, de jó, hogy nem csak én nem értem! :)
  Ha valami őrülten egészségeset akarok, akkor nem túrórudit veszek, hanem magam keverem ki a túrót egy kis tejföllel, gyümölcscukorral. Ha meg valami elfogadható édességet akarok gyorsan venni, ami viszonylag okés anyagokból áll (tehát nem tiszta műanyag), akkor mehet a túrórudi csokival együtt is.

 • 2011.12.14 23:40:49Rabyn

  Engem azért érdekelne mit fognak kihozni, mi baja a gyereknek. :)

 • 2011.12.15 10:16:30Figyel Castro

  kimoderáltatok, szemetek!!!

 • 2011.12.15 14:50:12Próbafőző

  Én úgy tudom azért szedik le, mert a kakó szorulást okozhat. De javítson ki aki jobban tudja.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta