SZÜLŐSÉG

Halloweeni családozás hülye robotokkal

2011. október 28., péntek 07:44

A halloweenhez kapcsolódó szokások egyre inkább begyűrűznek hozzánk is, így valószínűleg már ti is várjátok a hétvégét, hogy közösen faragjatok tököt vagy elvigyétek az állatkertbe a gyereket. Bőven akad program a kínálatban, de a kifejezetten halloweeni alkalmak mellett azért más szuper lehetőségek is adottak. Mindkettőből csemegézünk.

Hülye robotok versenye

Nem csak a hétvége, de valószínűleg az év egyik legőrültebb eseményét is figyelmetekbe ajánljuk, főleg, ha fiúgyerekkel áldott meg titeket az ég. A Bacarobo 2.0 - hülye robotok versenye ugyanis valószínűleg ő(ke)t fogja leginkább levenni a lábukról. A Bacarobo Kupa, vagyis Hülyerobot Verseny a különleges gépek performanszára és a felhőtlen röhögésre szomjazók ideális terepe. A Bacarobót a japán Maywadenki csoport indította útjára Tokióban, 2007-ben. A versenysorozat először 2010-ben hagyta el Japánt, amikor a Kitchen Budapest és a Trafó szervezésében először mutatkozott be Európában.

A versenyen való részvételnek három egyszerű feltétele van: a robotnak nem lehet semmilyen hasznos funkciója, annyira viccesnek kell lennie, hogy a közönséget megnevettesse, és nem utolsósorban mechanikus meghajtásúnak kell lennie. Az esti verseny előtt, 17 órától egyórás workshopot tartanak 10-14 éves, magyarul és/vagy angolul értő gyerekek számára a Trafó Stúdióban, amelyen 500 forintos jeggyel lehet részt venni. A workshopot Loes Bogers holland médiaművész tartja, a Bacarobo 2.0 résztvevőinek közreműködésével.

Halloween a gyerekkel

Ha ragaszkodsz az ünnepléshez, íme néhány ötlet:

Rémisztő apróságok

A Budapesti Állatkert remekül beépíti a Halloween-hangulatot is az opciói közé, október 29. és november 6. között Állatkerti Halloween címmel rendez programsorozatot. A szervezők most kiemelten gondolnak a kevésbé előnyös külsejű, ezért talán nem annyira népszerű állatokra, akik már önmagukban is úgy festenek, mint egy rémisztő jelmez. Arra buzdítanak mindenkit, hogy ezúttal fordítsanak külön figyelmet ezekre a szegény jószágokra, de az ötletes Halloween-jelmez sem árt: azok a 14 év alatti gyerekek ugyanis, akik jelmezben, álarcban, festett arccal, vagy bármilyen, az ünnepre jellemző tárggyal érkeznek, ingyen léphetnek be az állatkertbe.

Ezalatt az egy hét alatt a Főkapu téren minden nap 14 órakor választják ki a legötletesebb jelmezt, amelynek a tulajdonosa ajándékot kap. Emellett érdemes a látványetetéseken is részt venni: minden nap 12 órakor az elefántok, 13 órakor pedig a gorillák örülhetnek az ünnepi tökcsemegének.

Halloween-parti a kalandparkban

Ha izegni-mozogni vágyik a gyerek, és ti is szívesen kikapcsolnátok, akkor az Orczy Kalandparkban október 30-án 10-23 óráig megrendezett Halloween-partit nektek találták ki. Innen sem fog hiányozni az arcfestés és a tökfaragás, de rengeteg játék, sőt, éjszakai mászás is várja a vállalkozó szelleműeket.

TÖK jó napok

Október 28-30-ig címmel igazi halloweeni banzáj zajlik a Camponában: a lufiringben egy 5x5 m-es területű, hálókkal körbevett, több száz lufival feltöltött területen lehet lavírozni, ahol minden felfújt lufi egy-egy szerencsecédulát rejt. A lufi kipukkasztása után kiderül, hogy nyertetek-e vagy sem, a nyeremény mozijegy. Az játszhat, aki az említett napokon 3000 Ft felett vásárolt a Campona bármelyik üzletében. Aki inkább autentikusabb foglalkozást választana, annak a 28-29-én ugyancsak itt zajló tökfaragást javasoljuk. Mindkét napon 50-50 tök várja majd, hogy a kreatív gyerkőcök és családok saját képükre formálják. Vasárnap az összes tököt kiállítják a helyszínen, amelyekre a közönség is szavazhat: a nyertes pályaművet egy 30 000 Ft értékű utalvánnyal jutalmazzák.

Cellux ökodesign-műhely gyerekeknek

Ha nem csak néznétek, de alkotnátok is, 31-én 16:30-tól jön el a ti időtök. A Noha Stúdió és Alkotóműhely hétfőnként megrendezett programján együtt alkothat ovis és nagymama, unokahúg és nagynéni, barátok, vagy családok. Ahogy eddig is, a következő alkalmak során otthon is praktikus használati tárgyakat készítenek majd, vagy a Nohában helyi, közös használatra terveznek tárgyakat. Lényeg a közös alkotás a Cellux tervezőműhelyében, a tőlük megszokott szellemiségben és alapanyagokkal.

Családi vasárnap a Vízraktérben

Ezen a hétvégén látogassatok el a II. kerületi Király Fürdőbe költözött Vízraktér családi vasárnapjára is, ahol törökös hangulat, kézműves foglalkozások, kóstoló, színházi előadás és Art Station művészeti vásár vár mindenkit 10-16 óráig. 10:30-tól Egyszer egy királyfi címmel a Trambulin Színház mesejátékát lehet megnézni, amelyben a királyfi elindul feleségnézőbe, hogy megtalálja élete párját. Meglátogatja a bíró lányát és a kosárkötő lányát, de vajon ki fog neki megtetszeni? A gyerekek is részt vesznek a játékban, együtt éneklik a címadó dalt a szereplőkkel – közben megismerik egy igazi szerelem születését. Az anyukák sem fognak unatkozni: ők az ART MARKET Budapest és az Art Station közös kirakodóvásárán élvezkedhetnek. Jegyek a fürdő pénztárában válthatók.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta