SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő: Bajcsy-Zsilinszky Kórház - Anyuka, ha zokog, a gyereke nem kap levegőt!

2011. október 17., hétfő 20:21

Nem éppen megnyugtató történet a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházból: oxitocin kísérletek, a baba négy és fél kilós, a szülésznő modora meg rettenet. Alig győztük kiszedni a felkiáltójeleket a levélből, olyan felháborodott írás volt, de tény, hogy nem kívánjuk senkinek azt, amit levélírónknak kellett átélnie. Viszont nem ez az első beszámoló innen, a jobb oldali keresőben a többi beszámolót is megtaláljátok!


Fejlesztettünk felhasználóbarát keresőt (itt jobbra), és továbbra is várjuk az új kórházbeszámolókat! Ha mesélnivalód van, segíts azoknak, akik kórházat keresnek, írj nekünk! poronty@divany.hu Köszi!

Kórház neve

Budapest, X.ker. Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Mikor szültél itt?

2010. március

Általános tapasztalat

Régi épület, (többnyire) kedves nővérek, segítőkész csecsemősök, figyelmes orvosok (ez egy kicsit ellentmondásos lesz). A streptococcus vizsgálatom pozitív lett, így amikor beindították a szülést, és tágultam, megkérdeztem, hogy akkor nem kapok négyóránként antibiotikumot? Visszakérdeztek, hogy miért is kéne?

Terhesgondozás

Nem oda jártam terhesgondozásra (csak NST-re), de mivel túlhordtam a babát, a betöltött 41. héten befektettek, mert 180/120 as volt a vérnyomásom. Két napig kísérleteztek rajtam, oxitocin teszttel, hogy mi az a mennyiség, amire már reagálok. Kapom vénásan azt a sz@rt, és egyszer csak a monitoron a fiam szívhangja 146 alapról 210 és 0 között kezdett ugrálni. Kiabáltam fél percig, mire egy tanuló csajszi bejött, aztán meg a kedves szülésznő (akiről majd írok a későbbiekben is), aki olyan kedvesen tud nézni, beszélni és kérdezni, mint aki éppen citromot nyalogat... Helyrehozták a fiamat szerencsére, addigra már ha tízen nem álltak bent, akkor senki, én zokogtam a párommal együtt, amire csak annyit mondott a szülésznő drága, hogy anyuka, ha zokog, a gyereke nem kap levegőt... Utána volt egy ultrahang, amin 4660 grammra mérték a fiamat. Amikor sétálgattunk az osztályon a párommal, jöttek a nővérek, hogy magának feküdni kell egész nap, mert nem lett jó a oxitocin terhelése. Az NST-n egyszer sem volt problémám, kedves a hölgy, aki intézi.

(8/10)

Szülőszoba

A felszereltség, az ágyak és a szülőszobák modernek és szépek. Reggel 8-kor, a nagyvizit után, amit 11 orvos végzett, az osztályvezető magántanár csak miattam ott maradt, hogy megvizsgálhasson, mert hallotta, hogy mi történt. Mikor kimondta, hogy megvizsgálom magát a vizit után, két nővért küldtek értem, hogy vigyenek a vizsgálóba, mert a Doktor Úr amúgy is késében lesz! A vizsgálat alatt elmondta, hogy az orvosom gondatlanul felügyelte a terhességemet, és a méhlepény annyira el van meszesedve, hogy oxigénhiányos állapot léphet fel a fiamnál, aminek következtében belekakil a vízbe, és ebből nagyobb problémák is lehetnek! De természetesen maradjak nyugodt (köszi!) megindítják a szülést most! Egész napos kínzás után este nyolckor már növelték ismét az oxitocin adagomat, mert az összes magzatvíz elfolyt, de a tágulás max. kétujjnyi volt. Akkor kaptam sokkot, amikor bejött a "kedves szülésznő", és még egyszer bemutatkozott nekem (naná, hogy ő volt az éjszakás!), odadobta nekem a kórházi hálóinget, hogy vegyem fel, közben fogjam a hasamra az nst-mérőjét (mert ő eltépte), és még egy bugyit is vegyek fel... Na mondom, ezt hogy? Megoldottam nagy nehezen! Este 11-re visítottam, hogy eltörik a medencecsontom! Akkor láttam először fogadott orvosom, a burokrepesztés után (kb. 6 óra volt a különbség)!

A fiam szívhangja megint elment, 0 és 210 között ugrált, 5 perc alatt összeszedtek egy műtős csapatot és már löktek is be! Kb. tízen voltak bent a császár alatt, a párom rosszul volt, kint hoztak neki széket, nyugtatták, hogy a nagy baba és az oxigénhiány miatt mentek be ennyien hozzánk, mert ha kiszedik a babát, akkor minél hamarabb kezdik meg az ellátását! A műtét után apuka és a fiam az őrzőben vártak, akkor már kaptunk 15 percet. Másnap reggel jött a Kedves szülésznő, hogy belém vágjon egy injekciót (azzal ébresztett!!! nem jó reggelt, vagy akármi!). Közölte, hogy álljak fel, mert visz a helyemre, alszok még utána, megfürödve várom őt a szülőszobán, és akkor talán megkapom a gyerekem...

Beültetett egy tolószékbe, a kezembe tette a katéteres zacskót, amit egy éles kanyarnál elejtettem, szóltam neki, erre elkezdett szentségelni! A pontszámot a figyelmetlenség miatt adom (volt 4 olyan óra, mikor ránk se néztek, és még az antibiotikum miatt is szólnom kellett!)

4/10

Gyermekágy

Rooming-in rendszer van, aminek örültem. Szerencsére távirányítós ágyak vannak, ami nekem a császár miatt nagyban segítette a felülésemet. A gyereket behozták, mert mikor elindultam érte, ömlött belőlem a vér, és inkább behozták, hogy ne rohangáljak! Hajtottak vissza folyamatosan a szobába délután, hogy ne sétálgassak, mert friss műtött vagyok, elvették a kosarat, amiben a fiamat tologattam, és betolták a szobánkba. Az orvosom ránk se nézett egyszer sem! A nővérek viszont kedvesek, segítőkészek. Csalódás volt, hogy a zárójelentésünkben semmi nem volt, ami igaz lett volna!180-as vérnyomásom volt végig, a papíron meg 120-as vérnyomással mentem be, mert túlléptem a kiírt napot is. Nem írták le, hogy milyen injekciókat kaptunk, én reggel-este oxitocint, és még valamit, amitől mindig hányingerem lett! A fiam belekakilt a vízbe, és kapta az antibiotikumot, de ez sincs leírva! A 4 pontos csak a nővérek és szülésznők kedvessége és segítőkészsége miatt adom, amúgy egy nagy nulla lenne!

4/10

Ajánlod más anyáknak?

Nem! Mert a nővérem is itt szült most, és a fiát kiadták sárgán, kiszáradásosan. A Heim Pálban folyamatosan infúzión volt a gyerek hogy feltöltsék, és ne haljon meg a pici! A légzése kimaradozott, teljesen le volt gyengülve, mire beértek a gyerekkórházba, ahol megmondták, hogy elszámolták a terhességét, minimum 3 héttel korábban jött így is a pici!

++++++++++++++++++++++

Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház

1106 Budapest, Maglódi út 89-91.

Telefon: 432-7500

www.bajcsy.hu/

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.10.18 05:20:14forregand

  Na most akkor mi van? Eddig jokat olvastunk a Bajcsyrol. Vagy tavolrol sem ilyen rosszakat. Most elojon ez? Ne idegeljetek, a felesegem marciusban fog ott szulni!!!

 • 2011.10.18 10:09:40hinta-palinta

  "Amikor sétálgattunk az osztályon a párommal, jöttek a nővérek, hogy magának feküdni kell egész nap, mert nem lett jó a oxitocin terhelése. Az NST-n egyszer sem volt problémám, kedves a hölgy, aki intézi."
  Ezzel mit akartál kifejezni?
  Az NST-vel kezdődő mondattal?Ott volt problémád, magad írtad, hogy a szívfrekvencia nagyon változott.
  (nem anniyra lényeg, de ha kaptál oxitocint-terhelést-akkor ez már nem NST (Non stressz teszt)mégha ugyanúgy is néz ki)

  Tudod mit olvasok ki ebből?
  Nagyon rossz élményed lehetett persze, de sok minden olyan dolog is történt ami nem különlegesen csodálkoznivaló vagy nem odaillő vagy szakmaiatlan, egyszerűen csak a megítélésed érzelmi alapú.

 • 2011.10.18 14:46:09draftpinkie

  Kedves Forregand,

  2x szültem a bajcsyban, 2007-ben és 2011 júliusában. Igaz, hogy fogadott orvosom és szülésznőm volt, de (sztem erre érdemes áldozni) minden rendben ment. Az első szülés természetes úton problémásabb volt, még sincsen rossz élményem, a második császáros volt, kifejezetten "tetszett". Sztem kedvességben sokat javult a helyzet, lehet, hogy hozzáállás kérdése, de ha te kedves vagy te is azt kapod vissza.

 • 2011.10.19 11:08:37Mrs. Minimalac

  Forregand: szerintem egy ideig jó utánaolvasni a kórházaknak, tájékozódni, de ha már megvan a döntés, hogy hol fogtok szülni, érdemes hanyagolni a témára vonatkozó bejegyzések olvasgatását. A legszuperebb kórházról is lehet valakinek rossz tapasztalata, és csak ideges leszel, ha pont azzal találkozol.

 • 2011.12.02 23:25:51yasha

  Elvileg január végén - ha a babám is úgy akarja - itt fogok szülni. Engem sem dob fel az írás, eddig tényleg csak jókat lehetett olvasni a Bajcsyról, nem csak ezen a fórumon.
  forregand megnyugtatására is írom: nekem az eddigi vizsgálatok során - amiben volt befekvéses méhlepény mintavétel is - csak jó tapasztalatom volt!
  Kedvesek voltak, elnézést kérek, ha sokat kellett várni, senkinek nem volt egy goromba szava sem. Persze látszik, hogy hajszoltak és leterheltek, de szerencsére ez a kommunikációban, szakmai hozzáállásban nem mutatkozik meg.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta