SZÜLŐSÉG

Szenvedélyem bálákban kotorni- Öltözködés a turiból

2011. október 12., szerda 08:35

Minden gyereket öltöztetni kell. A lányokat különösen.

Kicsi Lány tök átlagos súlyra, magasságra, kinézetre. Na jó, arra nem, mert számomra a legszebb, legokosabb tündérke, de minden szülő ezt gondolja a saját csemetéjéről. Cseppet sem vagyunk elfogultak. A lényeg az, hogy a gyerek teljesen normális, hiszen közel egyévesen 8,4 kiló és 75 centi magas. De az is lehet, hogy minden ruhakészítő másnak látja a nagy átlagot, hiszen hatalmas eltérések vannak. Kicsi Lánynak ugyanis van olyan ruhája, ami 6-9 hónaposokra lett méretezve és bőven hord 2-3 évesekre valót is.

Összemértem két felsőt: hajsználnyira ugyanolyan hosszúak és szélesek. Most vagy nem nő a normál gyerek 6 hónapos korától a harmadik születésnapjáig, vagy hülyék a készítők. Valószínűleg az utóbbi. Sőt, a konkrét számozásnak sem lehet hinni, mert nálunk megesett, hogy a 86-os és a 110-es ruha is egyforma hosszú volt.

Ez a nagy káosz a nagyszülőket is rendesen megkavarja. A mi nagyijaink ugyanis nagyon rendesek és rendszeresen meglepik Kicsi Lányt egy új ruhával. Ami persze kicsi lesz. Erre a nagyik sopánkodnak egy sort, hogy pedig olyan nagynak tűnt ez a nadrág, de majd legközelebb még nagyobbat vesznek. S még azt sem mondhatom, hogy cseréljék vissza, ugyanis számos szerzemény turkálóból vagy éppen internetről származik.

Szégyen vagy nem, Kicsi Lánynak rengeteg ruhát túrunk. Egyrészt, mert ezerszer olcsóbb, mintha boltban vennénk, másrészt úgy sajnálom azokat az újonnan vett darabokat, amiket háromszor hordott és már ki is nőtt. (Ezek 90 százalékát kaptuk.) Ebben a korban ráadásul még le sem tudja strapálni őket, így a legtöbb vadonatújnak néz ki. Sőt, egy csomón rajta is van a címke, amikor megtalálom valamelyik bálában.

Ez az egyik szenvedélyem: bálákban kotorni, kincset keresni és találni. Mert olyan jó érzés, amikor a kezembe akad egy-egy nagyszerű darab. Persze itthon legalább két, de van, hogy három lében mosom ki őket, mire a szekrénybe kerül, de nem kell attól tartanom, hogy a gyerek ruhája szembejön egy másik kislányon az utcán. Főleg azért nem, mert sokan hasonló szenvedéllyel, hasonlóan kevés pénzzel vagy erős spórolási hajlammal vannak megáldva, mint én. Bár olyat is ismerek, aki közölte, ő aztán nem öltöztetné olyan ruhába a fiát, amibe más már beleizzadt. Halkan jegyzem meg: egy turi tulajdonosa.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.10.12 12:14:56mildike

  Sziasztok!
  Én is itt szültem és nem osztom a véleményedet valóban zsufolt a klinika és a gyerekágyon a tisztaság is hagy kívánnivalót magaután,de a csecsemős nővérek segítőkészek és kedvesek.
  A hotelszolgálat nem ötcsillagos de a szakmai hozzáértés mindennél fontosabb ezt a párnapot ki lehet bírni a babáért.

 • 2011.10.12 12:23:38Nadiposzi

  Mildike!
  Akkor te most egy turkálóban hoztad világra kicsiny szemed fényét, vagy eltévedt ez a komment?

 • 2011.10.15 21:40:32Foxhunter

  Tud valaki Budapesten olyan bababörzét ajánlani, ahol nem turkálósok vagy kereskedők árulnak, hanem anyukák/apukák árulják a gyerkőcök régi cuccait?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta