SZÜLŐSÉG

SOTE 2: csak akkor, ha fontos neked a PIC

2011. október 10., hétfő 20:34

Választott orvoson és szülésznőn kívül csak negatív tapasztalat? Rosszul teljesítenek a SOTE szülészetek kórháztesztünkben. Ezen a héten Doody értékelt.

Forrás: orvostudakozo.hu
Forrás: orvostudakozo.hu

SOTE II. sz. Női Klinika

Mikor szültél itt?

2011. május

Általános tapasztalat

Szülés előtt alaposan utánanéztem, mik a vélemények a kórházzal kapcsolatban. Olvastam hideget, meleget is – többségében hideget. Bíztam benne, hogy nekem jó tapasztalataim lesznek, de sajnos nem így lett.

Gyakorlatilag az orvosomon (választott, miatta szültem itt) és a szülésznőn (ügyeletes) kívül csak negatív tapasztalatom van.

Terhesgondozás

Végig a kórházba jártam. Volt, hogy 2 órát vártam a CTG-re, volt hogy időben bementem.

Az ambulancián a nővérek szinte mindig arrogánsak voltak. Az UH-n úgy bántak velem, mintha egy darab fa lennék. Megértem, hogy rengeteg dolguk van, nincs idejük mindenkinek részletesen elmagyarázni, mit látnak. De azért annyit mondhatnának, hogy minden rendben van.

Az orvosom viszont kifogástalan volt. Ritkán kellett rá várni (csak ha műtőben volt, vagy szülést vezetett), mindig mindent részletesen elmagyarázott. És ami a legjobban esett, ahányszor találkoztunk, megkérdezte, hogy vagyok, és végig is hallgatott

Pontozás: 7/10

Szülőszoba

Nagyon modern, kifogástalanul felszerelt. Az egyágyas szülőszobák igazán otthonosak.

Ami kellemetlen volt, hogy a 16 órás vajúdásból 13 órát a hatágyas kórteremben töltöttem 5 másik kismamával, akik folyamatosan cserélődtek mellettem (volt köztük olyan is, aki a császár után került ide). Rossz volt így vajúdni, hogy állandó jövés-menés volt, a párom egy kis sámlin kucorgott végig. Ilyenkor az ember szívesen lenne egyedül (a párjával). Nagyon zavart, hogy mindenki az én nyöszörgésemet hallgatja, és viszonylag csendben kell lennem,hogy a császáron átesett anyukák tudjanak pihenni.

Amikor átkerültem a szülőszobára, már tolófájásaim voltak, úgyhogy sem a labdát, sem a kádban vajúdást nem tudtam kipróbálni.  Csak azt nem tudom, hogy minek vannak ott, ha a kismamák csak a kitolásra kerülnek át. Nem hiszem, hogy tolófájásokkal bárkinek lenne kedve labdán csücsülni.

A személyzet viszont nagyon kedves volt, főleg a szülésznőm, annak ellenére, hogy nem választott volt.

A Babámat egyből a mellkasomra tették, még mielőtt az apukája elvágta a köldökzsinórt. Jó volt, hogy egy percre sem vitték el, mindent ott csináltak a szülőszobán a csecsemősök.

Pontozás:7/10

Gyermekágy

Egy éjszakát a terhespatológián kellett töltenem, mert nem volt hely a gyermekágyas osztályon. Itt nem lehetett velem a fiam, úgyhogy nekem kellett mennem az újszülött osztályra.

Amikor használni akartam a folyosón levő mosdót igen kellemetlen kalandom volt - szülés után 3 órával, friss gátsebbel szétesett alattam a wc ülőke, és még a lámpa is kiégett, úgyhogy ott ültem vaksötétben majdnem beleesve a wc -be...

A gyermekágyon a higiénia borzalmas volt. Még takarítás után közvetlenül is véres volt a wc ülőke alja...

A csecsemős- és az osztályos nővérek stílusa felháborító. Egyetlen egy csecsemős nővér volt aki szájhúzás nélkül, emberi hangnemben segített az újszülött ellátásban és a szoptatásban. Nem voltak hatalmas elvárásaim, úgy gondolom udvarias stílusban kértem segítséget, mégis 99%-ban udvariatlanok és arrogánsak voltak velem.

A látogatókat egy szűk fülledt lépcsőfordulóban lehetett fogadni. Állandóan tömeg volt, egymást lökdösték az emberek, hogy odaférjenek az üveghez.

Pontozás: 2/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

A szülőszobát kivéve a higiénia teljes hiánya.

A nővérek kritikátlan és felháborító viselkedése.

Nagyon remélem, mire megint várandós leszek, az orvosom már nem itt fog dolgozni.

Ajánlod más anyáknak?

Csak annak, akinek fontos, hogy legyen PIC részleg a kórházban.

Doody

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.10.11 10:15:30Figyel Castro

  Nekem nem voltak rossz tapasztalataim, áprilisban szültem ott. Mondjuk akkor az osztály szinte kongott az ürességtől. Ha a szülésznőd is "saját", hamarabb lehet szülőszobához jutni, de ez gondolom függ a zsúfoltságtól is. Az Ica és a Zsuzsa angyalok, a többiek kicsit mufurcabbak, de nem vészes.

 • 2011.10.11 10:16:18Figyel Castro

  Ja, a kép a SOTE I-et ábrázolja...

 • 2011.10.11 13:31:32verity777

  Hát én 2009-ben szültem itt, de a csecsemősök kivételével nem értek egyet semmiben. Na jó,az UH-n is volt pár érdekes élményem, de nem vészes.
  Valószínűleg nagy volt a tömeg, mikor szültél, mert én rögtön kaptam szülőszobát, a labdát is kipróbáltam, kád nem volt.
  Viszont a gyermekágyon inden 5ágyas szobához saját fürdő van. Tükör az sehol, de ez legyen a legnagyobb gond.
  És szakmailag toppon vannak, ez kétségtelen. Nekem pl. vákuum kellett, 1 percen belül ott volt.
  Kosz nem volt. A lépcsőház tágas és rengetegen befértek, de le is lehetett menni egy emeletet, vagy fel. (Akkor beadtam a babát a csecsemősöhöz.) Egyszer volt tömeg, vasárnap talán, akkor egy egész klán jött a kis rajkóhoz, akit egyébként másnap hazaengedtek.
  Ja és 3-4 óra megfigyelés van még a szülőszobán, ahol van saját wc, szóval ez a rész is érhetetlen. (Engem el sem emgedtek, amíg nem pisiltem.) És az este-éjjel született babákat nem adták oda senkinek, felmentek az újszülöttosztályra (a szülőszobai megfigyelés után).
  Nem hotel, az igaz. De én elégedett voltam.

 • 2011.10.11 21:31:18Mrs. Minimalac

  A kórház védelmében el kell mondanom, hogy eddig három UH-on estem át: minden alkalommal gyorsan bejutottunk, és kifejezetten kedvesek, udvariasak voltak. Nem vitatom a cikk írójának élményeit, biztos szerencse kérdése is, hogy alakul. Talán egyedül a kombinált genetikai UH-nál volt nyers a vérvételes nővér stílusa, nem mondott semmi durvát, csak kissé érdes volt a modora.

 • 2011.10.11 23:01:36Mr. Minimalac

  Kedves Minimalacné!

  Mindennel egyetértek, hiszen én is magával voltam amikor ezek történtek. Nekem pl. R. K. doktornő nagyon szimpatikus volt. Határozott és informatív volt. Ajánlom mindenkinek.

  Minimalac

 • 2011.10.12 09:55:29Figyel Castro

  Minimalacék: Szerintem én is nála szültem :) Meg voltunk elégedve, pedig nem volt egyszerű, 36+6-ra jött a fiam, csak 2500g volt, és a köldökzsinór jó sokszor rajta.

 • 2011.10.12 11:31:56jadodi

  Sziasztok.
  Én írtam a történetet. Sajnos úgy látszik tényleg szerencse kérdése, hogy az ember kiket fog ki. Örülök, hogy azért vannak pozitív tapasztalatok is.
  Bár ahogy telik az idő, úgy törpülnek el a rossz élmények. Ami biztos, hogy az orvosok szakmailag toppon vannak.

  Kedves verity777, engem a szülőszobáról 2 óra után fölkísértek(ott is voltam wc.-n).Az a sztori amit leírtam, már a terhespatológián történt.
  Amikor te feküdtél bent a gyerekágyas és az újszülött osztály közötti előtérben is lehetett látogatókat fogadni? Amikor én voltam bent, oda már nem jöhettek, a lépcsőfordulónál lévő üvegajtónál meg kellett állniuk.

  Doody

 • 2011.10.12 11:46:23Figyel Castro

  jadodi: nekem nem lehetett, de én ezt nem tudtam, és (húsvét) vasárnap reggel Apa bejött oda. Nem szólt senki, alig voltunk, és legalább megvakarhatta pici fia talpát :) Utána már mondtam neki, hogy oda sem jöhet be.

 • 2011.10.12 17:22:13verity777

  Milyen kicsi a világ, én is R. K. doktornőnél szültem és áprilisban is nála fogok, ha minden jól megy :)
  Csoda, hogy a kaját nem említette senki: ehetetlen volt. Kevés, rossz, és egyáltalán nem szoptatós anyáknak való. Pedig nem vagyok válogatós.
  A látogatás ott zajlott az újszülöttosztály és a gyerekágy közötti lépcsőházban. Mondjuk ha sokan voltak, nem szívesen toltam át a gyereket, de ez csak egyszer volt.
  De felfele meg lefele akkor is lehetett menni, csak gyerek nélkül.

 • 2011.10.17 11:58:47A_nick_már_létezik

  Andrisom júniusban jött világra a SOTE II.sz. klinikáján.
  Én nagyon-nagyon jó élményekkel távoztam! Valószínűleg az eufória miatt, amit a fiam születése után kb. 1 hónapig éreztem! :D
  Mert bizony elég nyers volt az őrzős nővér, de csak nevettem rajta, szó legszorosabb értelmében.
  Azt hiszem a fülledt, forró lépcsőházas látogatóhelyen kívűl ő az egyetlen, akit nem sorolok a pozitívumok közzé.
  Tükröt pedig vittem... :)

 • 2011.10.20 13:28:38Foxhunter

  Tavaly született a SOTE IIn az első gyerekem, az idén ugyanitt fog születni a második. Egyáltalán nem olyan rossz az intézmény, mint ahogy azt a topic leírja, rossz szériát foghatott ki a topic írója, sajna. Persze vannak itt is hülye dolgok, nade melyik állami kórház tökéletes? De egyrészt ugye a PIC elég ütős érv mellette, másrészt én nem foglalkoztam vele, hogy milyen a kaja, hogy nem segítőkészek a csecsemősök, stb. Megettem, amit adtak, a nyakára jártam a nővéreknek akkor is, ha nekik nem volt ehhez kedvük, és így tovább.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta