SOTE 2: csak akkor, ha fontos neked a PIC

Választott orvoson és szülésznőn kívül csak negatív tapasztalat? Rosszul teljesítenek a SOTE szülészetek kórháztesztünkben. Ezen a héten Doody értékelt.

Forrás: orvostudakozo.hu
Forrás: orvostudakozo.hu

SOTE II. sz. Női Klinika

Mikor szültél itt?

2011. május

Általános tapasztalat

Szülés előtt alaposan utánanéztem, mik a vélemények a kórházzal kapcsolatban. Olvastam hideget, meleget is – többségében hideget. Bíztam benne, hogy nekem jó tapasztalataim lesznek, de sajnos nem így lett.

Gyakorlatilag az orvosomon (választott, miatta szültem itt) és a szülésznőn (ügyeletes) kívül csak negatív tapasztalatom van.

Terhesgondozás

Végig a kórházba jártam. Volt, hogy 2 órát vártam a CTG-re, volt hogy időben bementem.

Az ambulancián a nővérek szinte mindig arrogánsak voltak. Az UH-n úgy bántak velem, mintha egy darab fa lennék. Megértem, hogy rengeteg dolguk van, nincs idejük mindenkinek részletesen elmagyarázni, mit látnak. De azért annyit mondhatnának, hogy minden rendben van.

Az orvosom viszont kifogástalan volt. Ritkán kellett rá várni (csak ha műtőben volt, vagy szülést vezetett), mindig mindent részletesen elmagyarázott. És ami a legjobban esett, ahányszor találkoztunk, megkérdezte, hogy vagyok, és végig is hallgatott

Pontozás: 7/10

Szülőszoba

Nagyon modern, kifogástalanul felszerelt. Az egyágyas szülőszobák igazán otthonosak.

Ami kellemetlen volt, hogy a 16 órás vajúdásból 13 órát a hatágyas kórteremben töltöttem 5 másik kismamával, akik folyamatosan cserélődtek mellettem (volt köztük olyan is, aki a császár után került ide). Rossz volt így vajúdni, hogy állandó jövés-menés volt, a párom egy kis sámlin kucorgott végig. Ilyenkor az ember szívesen lenne egyedül (a párjával). Nagyon zavart, hogy mindenki az én nyöszörgésemet hallgatja, és viszonylag csendben kell lennem,hogy a császáron átesett anyukák tudjanak pihenni.

Amikor átkerültem a szülőszobára, már tolófájásaim voltak, úgyhogy sem a labdát, sem a kádban vajúdást nem tudtam kipróbálni.  Csak azt nem tudom, hogy minek vannak ott, ha a kismamák csak a kitolásra kerülnek át. Nem hiszem, hogy tolófájásokkal bárkinek lenne kedve labdán csücsülni.

A személyzet viszont nagyon kedves volt, főleg a szülésznőm, annak ellenére, hogy nem választott volt.

A Babámat egyből a mellkasomra tették, még mielőtt az apukája elvágta a köldökzsinórt. Jó volt, hogy egy percre sem vitték el, mindent ott csináltak a szülőszobán a csecsemősök.

Pontozás:7/10

Gyermekágy

Egy éjszakát a terhespatológián kellett töltenem, mert nem volt hely a gyermekágyas osztályon. Itt nem lehetett velem a fiam, úgyhogy nekem kellett mennem az újszülött osztályra.

Amikor használni akartam a folyosón levő mosdót igen kellemetlen kalandom volt - szülés után 3 órával, friss gátsebbel szétesett alattam a wc ülőke, és még a lámpa is kiégett, úgyhogy ott ültem vaksötétben majdnem beleesve a wc -be...

A gyermekágyon a higiénia borzalmas volt. Még takarítás után közvetlenül is véres volt a wc ülőke alja...

A csecsemős- és az osztályos nővérek stílusa felháborító. Egyetlen egy csecsemős nővér volt aki szájhúzás nélkül, emberi hangnemben segített az újszülött ellátásban és a szoptatásban. Nem voltak hatalmas elvárásaim, úgy gondolom udvarias stílusban kértem segítséget, mégis 99%-ban udvariatlanok és arrogánsak voltak velem.

A látogatókat egy szűk fülledt lépcsőfordulóban lehetett fogadni. Állandóan tömeg volt, egymást lökdösték az emberek, hogy odaférjenek az üveghez.

Pontozás: 2/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

A szülőszobát kivéve a higiénia teljes hiánya.

A nővérek kritikátlan és felháborító viselkedése.

Nagyon remélem, mire megint várandós leszek, az orvosom már nem itt fog dolgozni.

Ajánlod más anyáknak?

Csak annak, akinek fontos, hogy legyen PIC részleg a kórházban.

Doody

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek