Kórházfigyelő: Margit kórház, Csorna

Olvasónk, M. a csornai Margit Kórházban adott életet második gyerekének, és állítja: a környéken ide érdemes jönni, nem máshova.

Kórházfigyelő, előző rész: SOTE I., némi rémálom.

Ha még nem szültél, nézz körül, melyik szülészet áll szívedhez legközelebb, ha pedig már igen, írd meg te is kórházfigyelődet, és segíts azoknak, akik most választanak kórházat! Küldd el élményeidet a poronty@divany.hu címre! Köszönjük!

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Kórház neve: Margit Kórház (Csorna)

Mikor szültem: 2011. július 1.

Általános tapasztalat

Fogadott orvos, segítőkész ügyeletes szülésznő, családias környezet.

Terhesgondozás

Magánorvoshoz jártam, akinek a rendelése közel van hozzánk, de Csornán, a Margit Kórházban dolgozik, mert a megyeszékhelyen lakom.

Pontozás: 10/10

Szülészet

Nem volt beöntés, sem katéter a szülés folyamán. Szülés előtt voltak már jóslófájásaim, 10 perces fájásokkal mentem be a kórházba, ami hamar 3-4 percessé alakult, és jött az orvosom, aki burkot repesztett. A fájdalom miatt és az előző szülésélményem miatt bepánikoltam, lepörgött az egész a fejemben, de a helyzetben jól irányított az orvosom, és én is összeszedtem magam. Lényegében fájdalomcsillapítás nélkül, a kórházba érkezéstől számítva 1 óra múlva megszületett a fiam.

Ügyeletes szülésznő volt, de nagyon segítőkész, és a 2 óra megfigyeléses időt is szinte végigbeszélgettük. Családias jellegű a szülészet, nem futószalag rendszerű.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Az első kis vécézések alkalmával segítettek kimenni, nem volt katéter, háromóránként hozták a fiam az első időben szopizni, de ha kéred, akkor kint is hagyják. Emiatt éjjel jól lehetett pihenni, mert a gyermekek nem zavarták egymást. A lényeg, hogy úgy jöttem haza, hogy egy normál üccsis üveg tetejét le tudtam csavarni, nem úgy, mint az előző szülésem esetében, ezért is választottam más kórházat, más lehetőséget a második szülésemhez. Az első szülésem is hüvelyi úton történt, egy "bababarát" kórházban. Fogyatékosként született a gyermekem, kevés információval láttak el, és a csecsemős nővérek hozzáállásával sem voltam ott megelégedve.

Pontozás: 10/10

Szubjektív vélemény

Az osztályon rend van, a szobákba nem jöhetnek be a hozzátartozók, a látogatás a folyosón van. A babákat megmutatják a hozzátartozóknak. Ha már tudsz, kimehetsz az udvarra is, nyáron az nagyon jó tud lenni, és a közérzete is jobb az embernek.

Ajánlod más anyáknak?

Igen

M.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek