Trükkök, amelyekkel befolyásolhatod a gyereked nemét - hiszel benne?

Sokan megválasztanák a gyerekük nemét. Sőt. Egész kultúrák épülnek arra, hogy előtérbe helyezik a fiúgyerekeket, és ha a lánygyerek "elfelejtődik", hát, azért nem kár. De lehet előre befolyásolni a megfoganó gyermek nemét? És ultrahang nélkül miből lehet megtudni, vajon fiú avagy leány növekszik odabent?

Te mit tennél, ha választhatnál?

Ne bízd a véletlenre

A kínaiak jól főznek (mármint szerintem), de a népességpolitikájuk, pláne a fogyatkozóban lévő európai szemmel legalábbis furcsának mondható. Mert míg nálunk az a cél, hogy szaporodjunk, sokasodjunk (és mint tudjuk van, aki egyenesen adóztatná a gyerekteleneket), Kínában az a jelszó, hogy egy családba egy gyerek bőven sok, kettő pedig egyenesen büntetendő.

Az állam politikája mellé társul a szülők ökörsége is, hogy az az egy gyerek márpedig fiú legyen. Nem is csoda, Kínában ugyanis gyerekcipőben jár a Magyarországon már elöregedő nyugdíjrendszer, mindenki takarékoskodik, hogy öreg napjain legyen miből élnie és arra számít, hogy a fia majd besegít. Ez utóbbi nem kedv vagy akarat kérdése, hanem kötelesség, amit az alkotmány is szabályoz.

Éppen ezért a kínai szülők elvetetik a lányokat

A nemi alapon történő válogatás, azaz a szelektív abortusz persze sehol nem legális, de ma már vannak olyan tesztek, amik akár hét hetes korban (!) elég jól eltalálják a magzat nemét, az ultrahangról nem is beszélve. S legális vagy sem, az biztos, hogy nem véletlen, hogy míg világviszonylatban 106 fiú csecsemő jut 100 lányra, Kínában 118, de van, ahol 130.

Ez per pillanat azt jelenti, hogy 30-50 millió férfi marad pár nélkül a következő két évtizedben. Ha úgy nézzük, ez az arány a gyengébbik nem malmára hajtja a vizet, hiszen válogathatnak a pasik között, de félő, hogy nem ők, hanem a szülők mustrálják majd a jelentkezőket (és azt is megkockáztatom, hogy sokkal több lesz nemsokára a nemi erőszak).

Néhány országban, ahol sok ázsiai él (mert a fenti gondolkodásmód nem csak Kínára igaz) gondolkodnak azon, hogy megtiltják az orvosoknak, hogy az ultrahangon megmondják, az anya fiúval vagy lánnyal terhes. Így aztán maradnának az ősi praktikák, amikkel mi, magyar nők is élünk néha. És bár az ultrahangot egyik néphites módszer sem nyomja le, azért van pár elképzelés, honnan lehet előre tudni a kicsi nemét.

Vita a szelektív abortuszról

Az Európai Tanács a szelektív abortuszok ellen kíván fellépni azzal a javaslatával, amelyik szerint az orvosoknak tilos lenne tájékoztatni a gyereket váró párokat a születendő gyermek neméről. A rendelet a nem alapján történő terhesség-megszakítások számát szeretnék visszaszorítani. A javaslatot máris sokan kritizálták. Romániai orvosok például kifejtették, értelmetlennek tartják a tiltást azokban az országokban, amelyekben eleve kizárják a szelektív terhesség-megszakítás lehetőségét a törvények. Más orvosok arra hívták fel a figyelmet, hogy a magzat neme általában nem látható a terhesség első három hónapjában, a gyakori az, hogy a második trimeszterben derül ki a párok számára, de akkor már nincs - vagy csak nagyon komoly indok esetén - lehetőség a terhesség-megszakításra. A magyar állam a 12. terhességi hétig engedélyezi az abortuszt.

Inga

Két verziója is létezik. Az egyik, amikor a jobb csukló fölé tartunk egy aranyláncra kötött aranygyűrűt. Ha az oldalra leng ki, fiunk, ha körbe lengedez, lányt sejtet. Ez alapján nekem azt mutatták, egy lányom és egy fiam születik majd, egy harmadik meg kétes nemű. Az első gyermek valóban lány lett, a következőt, ami még úton sincs, majd látjuk. Ha már terhes a kismama, akkor a pocakja fölött kell a műveletet elvégezni.

A has vonala

Azt mondják, ha a nő csupán pocakra hízik, azaz hátulról nem is lehet megmondani, hogy terhes, akkor fiút vár. Ha csípőre és fenékre is szed fel, akkor lányt. Én csak hasra híztam, lányom lett.

Rosszullétek

Nagyobb az esély a fiúra, ha az elején nem kínozza a mamát rosszulléttel, és lányra, ha már kora reggel rókákat kerget a leendő anyuka. Azzal is vigasztalják a hányós kismamákat az orvosok, hogy az émelygés csak jót jelent, mert jobban megtapadt a magzat.

Hízik a kispapa is?

Ha nemcsak az anya, hanem az apa is ,,kinövi" a ruháit, az fiú gyermekre utal. Nálunk ez sem jött be.

Merre fordulsz alvás közben?

Ha az arcodat délnek fordítod, lányod, ha északnak, fiad lesz. Csak én forgolódok állandóan alvás közben?! Ez alapján ötösikreim kellett volna, hogy szülessenek. Minimum.

Mikor fogant a baba?

Ha peteérés előtt esett meg a sikeres szex, nagyobb valószínűséggel kislány, ha éppen tüszőrepedéskor, akkor fiú lesz. Ez nálunk abszolút bejött, igaz, éreztem is a baba nemét. Ebben állítólag a nők jók. A peteéréses legendának van alapja: az X kromoszómát hordozó „lányspermiumok" hosszabb ideig életképesek, mint Y-osak, ellenben az Y-os kiskatonák gyorsabbak. Vagyis a fiúk gyorsabban célba érnek, de a lányok ,,kitartóbbak".

Szex közben

Egyes testhelyzetekre már az ókorban úgy tartották, hogy segítenek fiút nemzeni, mint például hogy az együttlét idején a nő és a férfi feje is észak felé nézzen:) De a fiú spermiumok gyorsaságára vonatkozó elképzelés is alátámasztja, hogy ha mélyebb a behatolás, akkor valószínűbb a gyorsabb fiúk célbaérése.

Laza gyatya, fiús apa

A spermiumok, hm, tárolási hőmérséklete is meghatározhatja az együttlét sikerességét – nem tesz jót nekik a túl nagy meleg. Sőt, a meleget az Y-kromoszómák még kevésbé tolerálják, úgyhogy ha fiút akarsz, ne hagyd, hogy életed párja befülledjen a nadrágjába.

Borban az igazság

Régen úgy tartották, az a férfi, aki akció előtt megiszik egy pohár somlói juhfarkot, fiút nemz. A módszert a Habsburgok is próbálgatták, de valószínűleg nem ittak eleget, mert elég sok lány született a dinasztiában.

Savas vagy lúgos kémhatás?

Az sem mindegy, hogy a nő milyen hímivarsejtet fogad be. Ha fogantatáskor kissé savas a hüvely kémhatása, az sokkal inkább kedvez a nagy lány kromoszómájú ondósejtek átmenetelének, míg a lúgos a fiúknak. Fogamzáskor 100 lányra 120 fiú esik, tehát a korai magzati életben sok fiú felszívódik. Születéskor már 100 lányra 106 fiú esik, ami 20 éves korra kiegyenlítődik.

Nos, gyermeket várók, ha tudatosan fiút vagy lányt szeretnétek, ne bízzátok a véletlenre. Ha már beköltözött a deréktáji albérlő, hagyatkozzatok a népi hiedelmekre. Pár hónap múlva úgyis kiderül, bejött-e a babona.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek