István kórház – Ahol meghitt csendben lehet kínlódni

A Szent Istvánról született már néhány beszámoló, de ezúttal Ágnes értékelését olvashatjátok, aki az elmúlt közel tíz év alatt háromszor is itt szült. Bár a koszt rosszabb lett, a pelenkát is olykor megspórolják, a szülőszoba felújított és kifejezetten barátságos.

Fejlesztettünk felhasználóbarát keresőt (itt jobbra), és továbbra is várjuk az új kórházbeszámolókat! Ha mesélnivalód van, segíts azoknak, akik kórházat keresnek, írj nekünk! poronty@divany.hu Köszi!

A kórház neve

István kórház, Budapest

Mikor szültél itt?

2000., 2002., 2010.

Általános tapasztalat:

Jó. Bár sok dolog változott 2002-höz képest, az osztályon romlott pl. az étkeztetés minősége, nem adnak már pelust a babának és egészségügyi betétet a mamáknak, ami régen alap volt. Nyáron a privát ventilátor kötelező mindenkinek, aki nem akar hőgutát kapni. A szülőszobák viszont megújultak, erről bővebben alább olvashattok. A személyzet hozzáállása változatlan, kedves és segítőkész társaság.

Terhesgondozás

Igaziból nem ide a kórházba jártam, hanem a dokim magánrendelésére.

Szülőszoba

Nagyon szépen felújították őket. Kellemesen berendezett barátságos "szobák", nincs jövés-menés, hanem meghitt csendben lehet kínlódni:). Ja, és minden helyiségben van labda...akinek van kedve, az ücsörög rajta, vagy dobálhatja is... :)

Van alternatív szülőszoba, lehetőség van mindenkinek szülőszéken szülni, lógni a szeren, pancsolni stb.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Abszolút rooming-in van, sőt még kérésre sem nagyon akarják megszabadítani az anyukát a balhézó csecsemőjétől. Aki ezt nem bírja, annak nem javallom. Amúgy nagyon kedves, segítőkész társaság van. Aki esetleg nem akar szoptatni, az ne őket válassza. Aki viszont igen, annak minden segítséget megadnak, persze mint mindenhol, itt is kérni kell, mert ugye néma gyereknek anyja se...

Engem mondjuk a 4. gyereknél kissé fárasztott a magyarázgatás, mert hiába mondtam, hogy tudom én, hogyan kell mellre tenni, azért csak buzgón magyarázta + megcsöcsörészett, hogy így, meg úgy rakjam a gyerek szájába a bimbót....(ezért a 2 pont mínusz)

Pontozás: 8/10

Ajánlod más anyáknak?

Igen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet

Cím: 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.
Telefon: 06-1-455-5700

www.istvankorhaz.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra