Sérült gyerekek az Állatkertben

Idén már huszadik alkalommal rendezték meg szeptember 12-én a sérült gyerekek napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A nap célja, hogy különleges élményt szerezzenek a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok számára.

A rendezvény a Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és az Állatkert közös szervezésében valósult meg 1992 óta minden szeptemberben. Ezen a különleges napon külön programok és izgalmak várták a látogatókat: nekünk a legjobban ezek közül az tetszett, hogy a vakok és gyengénlátók részére az Állatkert több pontján is kitapintható kisplasztikákat helyeztek ki, amelyek segítségével ők is teljesebben tudták élvezni az Állatkert nyúljtotta izgalmakat – a plasztikákhoz ráadásul Braille-feliratos magyarázó szöveg tartozik, melyeket reméljük, kint is hagynak a felelősök, hogy egész évben olvashatóak legyenek.

A nap folyamán a fogyatékossággal élő embereket és kísérőiket a díjmentes belépésen túl számos esemény és látnivaló is várta. Volt tombola, állatokkal való ismerkedés, játékos programok, arcfestés, kézműves foglalkozás és több más program is. A rendezvény színpadának fellépői között volt például az LGT emlékzenekar, de sok olyan előadást is láthattak a látogatók, amelyben fogyatékossággal élő emberek léptek fel saját produkciójukkal. További jó hír a fogyatékkal élőknek, hogy az állatkert végre teljesen akadálymentes, tehát kerekesszékkel is könnyedén lehet mozogni a kert területén belül.

Az esemény sikerét a közel hatezer boldog látogató is bizonyíthatta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek