SZÜLŐSÉG

Engedékeny szülők gyerekei könnyebben lesznek alkoholisták

2011. július 18., hétfő 14:11

Megbosszulhatja magát évek múlva az ünnepi ebédnél a gyereknek adott pár korty alkohol.

Sok szülő gondolja úgy, hogy a serdülőkorú gyereknek ünnepi alkalmakkor, szigorúan szülői felügyelet mellett adott pár korty valami nem hogy nem árt, de ők maguk is sokkal jobb fejek lesznek tőle. A Minnesotai Egyetemen elvégzett és a Journal of Studies on Alcohol and Drugs folyóiratban a közelmúltban publikált kutatás szerint ez óriási tévedés.

Az amerikai és ausztrál tizennégy éves diákok bevonásával készült vizsgálat úgy találta, hogy a szülői felügyelettel alkalmanként elfogyasztott alkohol később sokkal védtelenebbé teszi a diákokat az alkoholfüggőséggel szemben. Az Egyesült Államok szigorú szabályozásával szemben Ausztráliában, a törvények és a szülők is jóval megengedőbben viszonyulnak ahhoz, ha a gyerek megiszik egy pohár bort az ünnepi ebédkor, ami önmagában nem lenne baj, viszont a vizsgálati eredmény szerint az ausztrál tinik 36%-a küzdött két év múlva binge drinkinggel vagy volt egyéb, alkohollal kapcsolatos problémája, legyen szó akár verekedésről, vagy emlékezetkiesésről.

Ezzel szemben az amerikaiaknál mindössze 21% számolt be hasonlóról. Barbara McMorris, a tanulmány szerzője szerint a jelenség annak köszönhető, hogy ott, ahol szigorúbban kezelik a kérdést, a gyerekek automatikusan megtanulnak egyfajta felelősségteljesebb viselkedést, ellenkező esetben viszont az a hamis biztonságérzet alakul ki bennük, hogy tulajdonképpen elbírnak mindenféle problémával, hiszen ők már teljes jogú felnőttek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.07.19 18:36:40Erika Viking

    Alapvetően nem lep meg, amit kimutattak, de a cím teljesen másra utal, nagyon megtévesztő!!!
    Az engedékeny nem jelenti azt, hogy hülye

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta