SZÜLŐSÉG

Döntöttem, egyedül fogadok örökbe

2011. július 5., kedd 08:15

Margit egyedülálló anya lesz. Nincs ebben semmi különös, manapság senki nem lepődik meg azon, ha az apuka csak hétvégén vagy éppen akkor sem látja a gyermekét. Margitéknál azonban nincs apuka, a most 42 éves asszony egyedül döntött úgy, hogy örökbefogad egy kislányt. Hogy mi vezette erre az útra? Az, hogy az igazit hiába kereste évekig, nem találta meg, viszont nagyon szeretett volna egy saját gyereket, akire nemcsak óvónőként figyelhet.

Fotó: Dimitris Papazimouris
Fotó: Dimitris Papazimouris

Csak szex és más semmi

Évekig ismerkedtem. Jó néhány sikertelen próbálkozáson vagyok túl. A leghosszabb együttélésem majdnem két évig tartott. Aztán mindketten úgy döntöttünk, jobb nekünk külön. A kapcsolatot azóta is tartjuk, de már csak, mint barátok. Újság- és internetes hirdetést is adtam fel, sőt, egy időben chateltem is. De aki írásban vagy éppen telefonon nagyon jó fejnek tűnt, arról is kiderült, hogy valami bibi van. Volt, akivel hónapokig leveleztem és csak egyszer, véletlenül került szóba, hogy nős és igazából alkalmi partnert keres. De a legfurcsább az a férfi volt, akivel Budapesten találkoztam és - máig nem tudom, hogy viccelt-e - közölte, hogy jól ismeri ezt a környéket, mert egy időben itt futtatott lányokat. Egy férfi volt, aki nagyon tetszett, igazi úriember volt, de valószínűleg nem volt kölcsönös a vonzalom, mert eltűnt.

Margit utólag bevallotta, az is megfordult a fejében, hogy csak azért fekszik le az egyik partnerével, hogy teherbe essen tőle, de végül soha nem vitte rá a lélek. Márcsak azért sem, mert félt, hogy az alkalmi társa esetleg apai jogokat követel majd. A beültetés sem jött szóba számára, hiszen kifutott az időből, 40 év körül már nem lett volna nagy esélye egy sikeres beavatkozásnak.

Döntsön: macska vagy gyerek!

Nagyon féltem, hogy mit mondanak majd a gyermekvédelmi szolgálatnál a kérvényemre. Megkapom-e egyáltalán a határozatot? Megfelelek-e a környezettanulmányon, hiszen egy másfél szobás panelban lakom. Hallottam rémtörténeteket, hogy volt, akitől első alkalommal azt kérdezték, hova teszi majd a gyerekágyat, kidobja-e a macskáját, ha megérkezik a gyerek. Velem azonban egy ügyintéző kivételével nagyon rendesek voltak. Az az egy nő azt feszegette, jól meggondoltam-e, tudom-e, milyen anyagi áldozatokkal jár egy gyerek, mert akkor nem lesz már arra pénzem, hogy utazgassak. Nem akartam neki mondani, hogy azért egy kisgyerekkel csak jobb utazni, mint egyedül. S ha nem lesz rá pénzem, akkor nem lesz, nem fogok emiatt sírni.

Kislány lesz, három-ötéves

Margit most vár. Több mint három éve van fent a listán. Nála csak titkos örökbefogadás jön szóba és csak lány. Hogy miért éppen lány? Talán, mert a lányokkal egyszerűbb. Meg egy fiúnak sokkal jobban hiányozni az apaminta. Közben jókat somolyog a csípős megjegyzéseken, hogy addig élvezze az életet, amíg egyedül van, meg hogy úgysem kap majd gyereket, mert egyedülálló nem kaphat. Margit tudja jól, hogy ez így nem igaz, viszont tény, hogy a házasok mindig előnyt élveznek. De Margit hisz a sorsban, úgy érzi, hogy a neki ,,rendelt" kicsi hamarosan megérkezik. Egy biztos: három-ötéves lesz, és kislány. Az ő kislánya.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta