Űrjárgányok lepik el hétvégén a Millenárist

Ezen a hétvégén a legkisebbeké lesz a főszerep a Millenárison. Az energiatakarékosság jegyében meghirdetett 4. Gyerek ARC kiállítás díjátadóján kiderül, ki lesz az idei „Ötletkaland Energiaországban” témában meghirdetett pályázat nyertese.

Csoda vízi és űrjárgányok, érdekes találmányok, világmegmentő tervek és titkos ügynök macskák - nincs is szabadabb a gyermeki fantáziánál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az energiatakarékosság jegyében meghirdetett 4. Gyerek ARC rajzpályázat, amelyre rengeteg mű érkezett. A legjobb rajzokat június 11-én díjazzák az Európa Pontban, ahol egyúttal a pályázatokból álló kiállítás is megnyílik. A hangulatról Szalóky Ági és Lamm Dávid gondoskodik.

A januárban nyílt Európa Pontban gazdára talál egy bicikli is az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete jóvoltából, akik a „Tervezz járgányt, és nyerj egy bringát!” altémával kapcsolódtak a pályázathoz. A Vöröskereszt is csatlakozott az idei Gyerek ARC-hoz. A szervezet minden beküldött rajz után 1000 forintot adományoz a mélyszegénységben élő gyermekek javára. A kiállítás érdekessége, hogy a kicsik óriásmolinón láthatják viszont alkotásaikat.

A kiállítás megnyitóval egybekötött díjátadón részt vesz Geszti Péter az ARC képviseletében, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, valamint Selymes Erik, a Vöröskereszt főigazgatója. A rajzokból álló kiállítás egész nyáron látható a Millenáris területén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek