SZÜLŐSÉG

Szt. Imre Kórház, ahol még a portás is cuki

2011. június 8., szerda 19:12

Ne máár, még mindig csupa édibédi lelkesedés: most már határozottan irigylem mindazokat, akik kórházfigyelőnk eheti alanyában, a Szent Imrében szültek. Olvasónk, Eszter számára nem volt kérdés, hogy itt szüljön: sokat nyomott a latban az, hogy nincs látogatás a gyermekágyon, tehát nincs kéretlen látogató vagy hangoskodó család a szomszédnál.

(Szent Imre kórház: első rész)

Oszd meg velünk élményedet! Küldd be szülésed történetét a Porontyra, ha pedig kedved van, írj kórházfigyelőt, hogy segíts a kórházat kereső kismamáknak! Várjuk leveled a poronty@divany.hu címre.

Mikor szültél itt?

2010. október

Általános tapasztalat

tiszta helyiségek, személyzet kedves, gondoskodó, baba mellettem van szülés utáni hajnaltól, tehát jó tapasztalatok végig

Terhesgondozás

ambuláns orvos kedélyes, precíz, nst-re nem sokat kell várni

Pontozás: 10/10

Szülőszoba

A szülőszoba kicsi, de felszerelt mindennel, ami szükséges lehet hüvelyi szülésnél, világos, mikor én voltam ott, szépen sütött be a nap, a fal kellemes színűre festett, képek is lógnak rajta, ezt megjegyeztem, mert órákig néztem, modern, addig van bent az ember, amíg meg nem szüli a babáját, van még talán két-három ilyen szülőszoba, sajnos pontosan nem tudom, mert én csak egyszer jártam ott, van vajúdószoba, ahol gyakran ellenőrzi a szülésznő a kismamát, ott van labda, zuhanyzó, terasz. A szülés után rögtön a hasamra tették a babámat, utána ott, bent fürdette, mérte egy csecsemőosztályos nővér, aztán a férjem kezébe adták, aki természetesen végig bent lehetett, egy órát pihentem még a szobában, babástól, férjestől, mielőtt átvittek az újszülött osztályra, ahol három napig kell bent maradni, ha minden rendben a babával.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Az újszülött részleg minden dolgozója, akikkel találkoztam, kedves volt, a takarító hölgytől az orvosig, segítettek az esetlen, kezdő anyukáknak mindenben, a szülést követő hajnalban behozták a babákat, és már nem vitték el tőlünk, csak az utolsó napon gyermekorvosi vizsgálatokra. Hárman voltunk egy négyágyas szobában, az ételek elfogadható minőségűek és mennyiségűek voltak. A látogatók nem jöhetnek be, de egy üvegajtón át megnézhetik a kitolt babákat, ez nagyon fontos előnye volt számomra a kórház választásnál. Van alapítványi szoba, de nem tudok róla semmit, nem érdeklődtem felőle.

Pontozás: 10/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Én ambulánsan mentem oda szülni, nem volt ott orvosom vagy szülészem, de mindenkitől a legszakszerűbb ellátást kaptam, főleg a szülésznőt említeném, akivel akkor találkoztam először, de végig mellettem volt, segített, és sok fontos tanácsot adott nyugodt hangon. A szülészet és gyermekágyas részleg jól felszerelt, tiszta, kellemes hely, a személyzet pedig készséges, kedves és nagy tudású, még akkor is nagyon figyelnek rám, ha csak egyszer találkozunk, vagyis itt nem érdekek mozgatják a beteggel való viszonyt. A portán is kedvesen igazítottak útba, és jó éjszakát kívántak, mikor egyszer késő este mentem oda.

Ajánlod más anyáknak?

Nagyon ajánlom!

Eszter

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.08 21:23:09Rabyn

  A Szent Imre egyébként is jó kórház.

 • 2011.06.09 08:35:17manianyu

  Én is ott szültem 2009-ben, a másodikat is ott tervezem szülni...
  Bár a csecsemősök néha morcosak voltak, és a lepedőt is csak 3. kérésre cserélték, más negatívumot nem tudok írni...
  Talán még azt, hogy annyian jöttek segíteni, hogy kész átjáróház volt néha a szobában (szülésznő, pszichológus, szoptatási tanácsadó, orvosok...), de ez első gyermekesként inkább megnyugtatólag hatott...
  Az pedig, hogy nem jöhetnek be a látogatók a kórterembe, nagyon jó, csak megfelelően kell szervezni a látogatások időpontját, hogy nem félóránként kelljen kiszaladgálni megmutatni a babát...

 • 2011.06.09 15:49:27Fuckup_with_marmelade

  Hát, unokaöcsém ott született, telefonon át tartottuk velük a szülés alatt a kapcsolatot - nekem inkább rémálomnak tűnt. Nem engedték be vajúdás közben az apukát, szerencsétlen kint tördelte a kezét és telefonálgatott, mert kezdett bezakkanni - csak annyit tudott mondani, hogy a felesége rosszul bírja a strapát, őt meg nem engedik be mert sokan vannak a vajúdóban és csak annak mehet be a férje aki éppen szülni indul (wtf), a nővérek meg csak rohangáltak, úgy kellett könyörögnie, hogy valaki mondjon már valamit. Utána a gyereket infúzióra akarták kötni, mert szerintük már a 2. napon tejcsárdává kellett volna változnia az anyának stb. Gáz. (egyébként lett tej bőven, nem volt ott semmi gond a kismama felesleges stresszelésén kívül - segíteni viszont senki sem segített, a család nyugtatgatta állandóan és szállította a tejfokozó trükköket, nehogy a gyerek infúzióra kerüljön)

 • 2011.08.29 22:06:04Vilagbeke

  Itt szültem 2009-ben és jó két hónap múlva ismét fogok. Nagyon jó tapasztalat volt, az orvosok és nővérek szinte kivétel nélkül kedvesek és segitokeszek. A vajúdó szoba tényleg gaz lehet ha teltház van, a fenti kommentelöhöz annyit hogy ugyan a férj oda nem jöhet be viszont hozzá ki lehet menni! Tisztaság és nyugalom van, maximálisan támogatom a látogatók "kirekeszteset". A második naptól voltam privát szobában, (7000/nap asszem), oda délután be lehetett csempészni apukat. A csecsemos itt a saját szobába jött furdetni és betanitotta apukat is! Persze ő is kapott utána egy kis pénzt de valószínűleg egy csokinak is őrült volna nem volt olyan érzés hogy ezt csak x összegért csinálja meg.
  Az orvosom szülés után is többször bejött megnézni, érdeklődni.
  Egy rossz élmény volt az egyik gyerekdokinövel, főleg a stílusával, de a csecsemosnoverek itt is megnyugtattak és segítettek. Ajánlom mindenkinek!

 • 2011.11.17 23:54:19AnnaLili

  Nekem az egyik barátnőm szült ott. Horror volt. Reggel 7-kor elfolyt a magzatvíz, be a kórházba. Megindultak a fájások, de nem voltak elég intenzívek. Este 6.-ra már tudták, hogy nem fogja megszülni mégis kisérleteztek még rajta(7x szurták meg a gerincét) míg végül hajnali 2.-kor megcsászározták végre.
  2 nap mulva mentünk meglátogatni, járni alig tudott(a 7x-es szurástol) és potyogtak a könnyei is(szintén ezért).Iszonyatos fejfájás és eléb nyalánkságok. A másodikat már nem itt szülte.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta