Szt. Imre Kórház, ahol még a portás is cuki

Ne máár, még mindig csupa édibédi lelkesedés: most már határozottan irigylem mindazokat, akik kórházfigyelőnk eheti alanyában, a Szent Imrében szültek. Olvasónk, Eszter számára nem volt kérdés, hogy itt szüljön: sokat nyomott a latban az, hogy nincs látogatás a gyermekágyon, tehát nincs kéretlen látogató vagy hangoskodó család a szomszédnál.

(Szent Imre kórház: első rész)

Oszd meg velünk élményedet! Küldd be szülésed történetét a Porontyra, ha pedig kedved van, írj kórházfigyelőt, hogy segíts a kórházat kereső kismamáknak! Várjuk leveled a poronty@divany.hu címre.

Mikor szültél itt?

2010. október

Általános tapasztalat

tiszta helyiségek, személyzet kedves, gondoskodó, baba mellettem van szülés utáni hajnaltól, tehát jó tapasztalatok végig

Terhesgondozás

ambuláns orvos kedélyes, precíz, nst-re nem sokat kell várni

Pontozás: 10/10

Szülőszoba

A szülőszoba kicsi, de felszerelt mindennel, ami szükséges lehet hüvelyi szülésnél, világos, mikor én voltam ott, szépen sütött be a nap, a fal kellemes színűre festett, képek is lógnak rajta, ezt megjegyeztem, mert órákig néztem, modern, addig van bent az ember, amíg meg nem szüli a babáját, van még talán két-három ilyen szülőszoba, sajnos pontosan nem tudom, mert én csak egyszer jártam ott, van vajúdószoba, ahol gyakran ellenőrzi a szülésznő a kismamát, ott van labda, zuhanyzó, terasz. A szülés után rögtön a hasamra tették a babámat, utána ott, bent fürdette, mérte egy csecsemőosztályos nővér, aztán a férjem kezébe adták, aki természetesen végig bent lehetett, egy órát pihentem még a szobában, babástól, férjestől, mielőtt átvittek az újszülött osztályra, ahol három napig kell bent maradni, ha minden rendben a babával.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Az újszülött részleg minden dolgozója, akikkel találkoztam, kedves volt, a takarító hölgytől az orvosig, segítettek az esetlen, kezdő anyukáknak mindenben, a szülést követő hajnalban behozták a babákat, és már nem vitték el tőlünk, csak az utolsó napon gyermekorvosi vizsgálatokra. Hárman voltunk egy négyágyas szobában, az ételek elfogadható minőségűek és mennyiségűek voltak. A látogatók nem jöhetnek be, de egy üvegajtón át megnézhetik a kitolt babákat, ez nagyon fontos előnye volt számomra a kórház választásnál. Van alapítványi szoba, de nem tudok róla semmit, nem érdeklődtem felőle.

Pontozás: 10/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Én ambulánsan mentem oda szülni, nem volt ott orvosom vagy szülészem, de mindenkitől a legszakszerűbb ellátást kaptam, főleg a szülésznőt említeném, akivel akkor találkoztam először, de végig mellettem volt, segített, és sok fontos tanácsot adott nyugodt hangon. A szülészet és gyermekágyas részleg jól felszerelt, tiszta, kellemes hely, a személyzet pedig készséges, kedves és nagy tudású, még akkor is nagyon figyelnek rám, ha csak egyszer találkozunk, vagyis itt nem érdekek mozgatják a beteggel való viszonyt. A portán is kedvesen igazítottak útba, és jó éjszakát kívántak, mikor egyszer késő este mentem oda.

Ajánlod más anyáknak?

Nagyon ajánlom!

Eszter

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek