SZÜLŐSÉG

Johanna terhesnaplója: a 4D-n a fiam csak a kukiját mutogatta

2011. június 2., csütörtök 08:22

Johanna csinibe vágta magát a várva várt 4D napjára, és felkészült, hogy meglássa végre fia arcát. A kis pasi azonban mást akart mutogatni. 30. hét.

Végre, végre, végre! Eljött a 4D-s ultrahang napja! Ez a hétfő délután volt az, ami az utóbbi időben tartotta bennem a lelket. Ennek megfelelően szépen fel is öltöztem, kismamásan, de csinosan, úgy, ahogyan illik az ilyen neves alkalmakra.

Vicces volt, mert annak ellenére, hogy pontosan érkeztünk, folyamatosan valaki másnak hittek minket. Többször kellett tudatosítanom a fehérköpenyes nénikben, hogy én bizony nem az vagyok, ahogy folyamatosan szólítanak.

Na de a lényegre! Amint odafeküdtem, alig vártam, hogy felvillanjon az első, majdnem igazi várva várt portré a babáról. Persze először az orvosi dolgokat nézték meg sima ultrahangon, ilyen fronton hál' Istennek mindent rendben is találtak. Új diktátorunk feje nagyobb egy kicsit a koránál, de megnyugtattak minket, hogy nincs ebben semmi rendkívüli. (Azt már nem merték hozzátenni, hogy a kedves szülőknek is jó nagy fejük van, ne nagyon várjanak a gyerektől se mást...)
Aztán végre átkapcsoltak 4 D üzemmódba, és izgatottan vártam, hogy meglássam őt. Ehelyett: „A kisfiuk most éppen takarja az arcát a kezével ...és a lábával is. De nézzék csak! Ott a kukija!" Tök jó... - mondtam én némileg csalódott hangon.
Bevallom őszintén, kissé lelombozódtam azok után, hogy az ultrahangos helyiség fala tele volt olyan gyerekek fotójával, akik éppen csücsörítenek, szopják az ujjukat, vagy mintha integetnének. Az én fiam pedig a férfiasságát hajlandó csak mutogatni az anyjának, ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről ebben a korban.
Egy óra intenzív gimnasztika után végül sikerült rávenni a csöpit, hogy legalább a fél arcát felfedje nekünk, és persze a végén ennek is nagyon örültünk, a papírformának megfelelően mutogatjuk is mindenkinek, még ha ez egyes gyermektelen párokat nem is érdekel igazából, de mi is ilyenek voltunk, és jól is van ez így, azt gondolom.

Johanna

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.02 09:33:51Monss

  Kis csoki vagy cukorka előtte kellett volna enni, akkor lett volna odabent buli. Nekem 1 hete volt 4d uh, kipróbáltam, bevált! Azóta kicsi családom állandóan kéri, hogy egyek ilyen-olyan finomságokat. :)

 • 2011.06.02 09:51:29Puszpanya

  Én aztán ehettem csokit amennyit akartam... A gyerek egy lusta béka volt. (hál'istennek)
  Az enyémnek is mindig azt mondták, h nagy a feje. Aztán egy teljesen arányos gyerek született meg, csak éppen minimum 4 héttel idősebb volt, mint mindenki gondolta... :D

 • 2011.06.02 12:32:58Levi-Jr

  istenem, nem igaz, hogy 10x év utén nerm lehet megtanulni: NINCS 4D !!!!!!!!!!!!!!!!!! 3D van és zdrássz!! ÁÁÁÁÁÁÁ....a tudatlanság hatalom.

 • 2011.06.02 13:35:46tündérborsó

  de akkor miért hívják úgy? én sem értettem soha, mert ha jól tudom, a 4. dimenzió az idő.

 • 2011.06.02 15:23:02okostojás55

  Nem szoktam beszólni, de ...
  Igen is van 4D, sőt némi matematikai jártassággal elmondható hogy még ennél is több dimenziót különböztet meg a tudomány. Valóban a 4. dimenzió az idő, a 4D-s utrahang azt jeleni, hogy nem csak egy 3D-s képet kapsz a pulyáról, hanem egy 3D-s videót.
  a tudás hatalom... haver

 • 2011.06.02 15:36:40okostojás55

  [link]

 • 2011.06.02 15:43:20tündérborsó

  valószínű arra akar(tunk) utalni, hogy maga az elnevezés hibádzik.
  amugy sztem totál felesleges pénzkidobás. :D

 • 2011.06.02 15:48:13okostojás55

  Te lehet, hogy arra akartál utalni, de levi öcsi csak fitogtatni akarta az amúgy hiányos tudását. De én vagyok a hülye, hogy felidegesítenek az ilyenek.
  megmondom őszintén, nekem is megfelelt a 2D

 • 2011.06.03 22:48:05hinta-palinta

  azért az egy órás ultrahangozás az túlzás.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta