SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő: Péterfy Sándor utcai kórház, Budapest

2011. május 16., hétfő 08:15

Hát így kell ezt, kéremszépen! Tünde nincs egy hete, hogy szült, de máris elküldte figyelőjét a Péterfyről. A szorgos kismamának sok sikert kívánunk az új babához, a többieknek pedig csak annyit mondunk: lehet, hogy eggyel bővült a lista, hol is érdemes szülni...

Oszd meg velünk élményeidet, küldd be szülésed történetét a Porontyra, ha pedig kedved van, írj kórházfigyelőt, hogy segíts a kórházat kereső kismamáknak! Várjuk leveled a poronty@divany.hu címre.

A kórház neve

Péterfy Sándor utcai Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Mikor szültél itt?

2011. május

Általános tapasztalat:

Második császárra készülve speciális igényeim voltak, pláne egy rendkívül rossz, két évvel ezelőtti SOTE II.-es tapasztalat után. Féltem kicsit a Péterfy Sándor utcai kórháztól, de minden várakozásomat felülmúlta, minden szuper volt és nagyon hálás vagyok nekik. Persze ebben fogadott orvosomnak is hatalmas szerepe volt, de le a kalappal az egész osztály előtt.

Terhesgondozás

Magánrendelésre jártam terhesgondozásra, viszont minden kötelező ultrahangot a Kórházban végeztek. A Péterfy Sándor utcai Kórházban működő Hepinet 4D ultrahang minden délelőtt TB-s rendelést tart, így szuper géppel, kedves személyzettel fogadják a TB-n keresztül fizetőket is. Valahol korábban olvastam panaszt, hogy nem engedik be a papákat a délelőtti rendelésre, tényleg nem. De ez szerintem a legtermészetesebb, a délutáni fizetős helyeken pedig nagy szeretettel várják az egész családot is akár. A terhesgondozás során felmerülő laboros cuccokat is kórházban csinálták, soha nem volt gond, nem kellett hosszan várnunk, minden eredmény mindig időben kész volt. NST-re a kórházi védőnőhöz jártam, kedves és segítőkész volt.

Pontozás:10/10

Szülőszoba

Császárosként a műtéti előkészítést a szülőszobán éltem meg, ahol ráadásul még a fájások is beindultak. Kedves ügyeletes szülésznő egy tanulójával végig velünk volt, mindenben segítettek, elmagyarázták és a szülés utáni megőrzésben is részt vettek. Napos szülőszoba volt, labdával, szülőszékkel, hintával, kellemes hangulattal. A nem császárosok ide kerülnek vajúdáskor és végig itt lehetnek, majd a szülés után további 2 órát tölthetnek itt. Császárra várva tehát itt töltöttük az utolsó 2 órát, infúziót, egyebeket is itt kaptuk meg. A császáros szoba ajtaja közvetlenül innen nyílt, apával kéz a kézben sétáltunk be. Egyedi műtéti technikával végzik itt a császárt, kíméletes, gyorsan regenerálódnak a kismamák (4 órával a műtét után már felálltam és lépegettem). A babát kiemelés után, mosdatás nélkül a mellkasomra tették pár percre, majd apa vihette ki saját mellkasán, ahol mérték, törölgették és mire én végeztem és áttoltak a szülőszobába, már ott vártak mindketten és mellre tehettük, velünk volt másfél órát. Utána vitték el fürdetni, öltöztetni. Kicsit többet kellett várnunk a szülés után, mielőtt visszakerültünk a szobánkba, mert a műtősre várni kellett, de ez nem jelentett gondot és kábé százszor elnézést kértek. A műtősfiú is zseniális volt, kedves-édes, segített az érzéstelenítésnél is.

Pontozás:10/10

Gyermekágy

A babát nem császárosok azonnal vihetik a szobába és náluk van mindig, császárnál akkor hozzák be, amikor először elkezd sírni. Ilyenkor hozzák és mellre kell tenni, szoptatási tanácsadók garmadája jár naponta 3-4-szer segíteni. A baba attól kezdve velem volt, este fürcsire kellett leadni, meg persze vizitekre. A csecsemősökről sok rosszat hallottam, nekem csupa jó tapasztalatom volt. Kedvesek, segítőkészek voltak, minden megmutattak és nem olyan kapkodva meg muszájosan, hanem türelmesen, kedvesen. Alapítványi, kétágyas szobában voltam, bejöhettek a látogatók. 14 éven alul gyerkőcöt nem engednek be, ezt elég komolyan veszik sajnos. Ez kicsit fájt, mivel egy 20 hós fiúcska akart látni, de végül is a folyosón találkozhattunk, szóval nem volt vészes. A kétágyas alapítványi 5000 Ft/éjszaka. A kaja szokásos kórházi koszt, kell pótlás. Nővérek segítőkészek, naponta többször jelezték, hogy szívesen segítenek, még a nevünket is tudták.

Pontozás:10/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Nagyon féltem a második szüléstől, mert az első rettenetes élmény volt, de a Péterfy Kórház feledtette velem a rossz emlékeket. Szuper ellátás, köszönet érte.

Ajánlod más anyáknak?

Igen!

Tünde

--------------------------------------------------------------

Fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház

1076 Budapest, Péterfy S. u. 8-14.

Telefon: 476-4700

Az osztály és felszereltségének leírása itt

UH-bejelentkezés: 06-205-707-766

Babamasszázs-tanfolyam a Péterfyben: itt

web: peterfyszuleszet.hu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.16 14:45:09tündérborsó

  háááát, egy héttel a szülés után máris a porontyra kell írogatni? hm.
  mindenesetre gratulálok, hogy volt hozzá ereje és ideje :)

 • 2011.05.16 15:23:31vajkala

  Már csak azért is örülök ennek a cikknek, mert novemberben ugyanide készülünk mi is, és nem árt, ha tudom, hogy mire számítsak.

 • 2011.05.16 15:28:43kamillatea

  tündérborsó, klassz emlékeket őriz a szülésről, baba épp alszik, miért ne írhatna rögtön ide?

 • 2011.05.16 15:49:38huncut_kata

  Meg tudom erősíteni a Péterfys élményeket, nekem is jó volt, pedig én csak szülésre estem be és fogadott orvosom se volt. Előny még a helyben lévő PIC (de ne legyen rá szükség) is.
  3 éve, amikor én voltam ott, beengedték a kisebb testvért, igaz csak kis időre.

 • 2011.05.16 16:14:11tündérborsó

  tőlem akár regényt is írhat :D

 • 2011.07.04 09:51:13kisbogar78

  En is ott szultem tavaly juliusban, es ujra itt tervezem. De segitsetek, akik mostanaban jartak oda: mikor rendel Palma? Mennem kellene vervetelre, mennek hozza beutaloert, de nem erem el telefonon. Be kell jelentkezni hozza vagy csak odamenni rendelesi idoben? Esetleg tudtok valami kozvetlen szamot, ahol biztos elerem es meg tudom vele beszelni, mikor menjek? Hogy kiesik az ilyen 1 ev alatt....

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta