Nyuszi helyett dinó? – Gyerekes programok húsvétra

Mindig nehéz kérdés, hogy egy olyan ünnepen, mint amilyen a húsvét is, otthon maradjunk, vagy aktívan, a szabadban, vagy valamilyen rendezvényen töltsük a hétvégét. Bár félő, hogy a tömeg ilyenkor elkerülhetetlen, jó pár remek program kínálkozik a gyerekeseknek.

A Challengeland csillebérci és Bókay kerti kalandparkja például tökéletes választás azoknak, akik a gyerekekkel a szabadban szeretnék tölteni a hosszúhétvégét. Az ideális helyszín ugyanis április 23-25-ig ünnepi ajándékkal is meglepi a gyerekeket: a nyuszi által elrejtett csokitojásokat különböző helyekre rejtik, hogy a kicsiket ezzel is motiválják a mozgásra és az izgalmas kincskeresésre. És akkor még nem is szóltunk a mászófalak és leküzdendő akadályok sokaságáról: garantáltan felhőtlen nyuszikalandokban lesz részetek.

Tojásorgia a Mezőgazdasági Múzeumban

Igazi gyerekbarát rendezvénnyel rukkol elő a Mezőgazdasági Múzeum is, ahol május 1-ig Húsvét 2011 címmel zajlik kiállítás és tavaszköszöntő játék. Itt óriás hímes tojások felkutatása a cél a Vajdahunyadvár területén, amelyek segítségével játékosan ismerkedhettek meg a húsvét történetével és hagyományőrző szokásaival. Valódi díszített, kézműves tojásokkal is találkozhatunk, neves tojáshímző és patkoló, fafaragó, kosárfonó, csuhéfonó és mézeskalács-készítő művészek legszebb munkáiból láthatunk válogatást, sőt, munkájukat a helyszínen, élőben is megfigyelhetjük. A verseny állomásait végigjárók ajándékot kapnak.

Dinoszaurusz, ameddig a szem ellát

És ha a gyerkőcnek már a könyökén jönnek ki a nyuszik, illetve a sok szabadtéri rohangálástól is kifáradt, van megfelelő alternatíva: a dinoszaurusz. Április 25-éig tart nyitva a Kicsi Dino Klub névre keresztelt játék- és tanulópark a Lurdy Házban, ahol a gyerekek különböző játékokkal tölthetik el az időt, dinoszaurusz-leleteket áshatnak ki, lerajzolhatják kedvenc dinoszauruszukat és online játszhatnak a klub sajátfejlesztésű online játékával.

Az oktatási területen mindent megtanulhatnak a dinoszauruszokról és a prehisztorikus korszakról, sőt, felülhetnek egy bébi-dinoszaurusz hátára, ahol a közös fotó sem maradhat el. Nem beszélve az élethű dinoszaurusz-robotokról: a hatás garantált.

Cifra Palota: egy igazán igényes választás

Április 24-én, vasárnap 10-14 óráig ismét megrendezik a Cifra Palotát, a Művészetek Palotája hétről hétre jelentkező családi foglalkozását: az interaktív program nem csak a tanulni vágyó gyerekeknek, de a felnőtteknek is élmény. A színpadon zajló gyermekkoncertek, táncelőadások, meseszínházak, és az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok ingyenesen látogathatók (ami így húsvétkor különösen pozitív).

A fellépők közt találjuk az Óperenciás Bábszínházat, akik Nyúlcsi Julcsi kalandjairól mesélnek, 11:20-tól locsolóvers-mondó verseny veszi kezdetét, majd a Gengréna mesezenekar zenél a gyerekeknek. Nem maradhat el a nyuszijelmez-szépségverseny sem, de hangszerbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, logikai és táblás játékokkal is várják a családokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra