Május elején indul a Gyermekszínházi Szemle – Nyerj jegyet velünk!

Május 2-án kezdetét veszi a VI.Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle, ahol egy hét alatt a hazai ifjúsági- és gyerekelőadások legjava, pontosan 24 előadás lesz látható. (Sőt, két határontúli előadással is találkozhatunk.) Jó hír a szülőknek és tanároknak, hogy ezek a produkciók nem csak a gyerekeket fogják meggyőzni: bőven akad köztük olyan is, ami a tizenéveseket és felnőtteket is lekötheti. Sorsolásunkon jegyeket nyerhettek!

A hatodik alkalommal megrendezett Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle egy hét leforgása alatt 24 előadást hoz el a Marczibányi Téri Művelődési Központba, becenevén a Marcziba. A bemutatandó produkciókat közel száz előadásból a szemle­tanács tagjai, azaz Kaposi László, Sándor L. István és Szakall Judit válogatták ki. Van köztük a legkisebbeknek, 3-4 éveseknek szóló meskete – például a Budapest Bábszínház Hajnali csillag peremén című előadása, a győri Vaskakas Bábszínház 1000+1 éjszakája –, de az idősebb korosztály sem marad néznivaló nélkül. A 14 év felettieknek garantáltan pozitív élményt jelent majd a Cyber Cyrano a Kolibri Színház tolmácsolásában (helyszín: a Kolibri Pince), és igen izgalmasnak ígérkezik a KoMa társulat A Sárkány című, többek közt a politikai gátlástalanságot feszegető előadása is.

Az állatokról szóló mesék is szép számmal képviseltetik majd magukat: 7-én délelőtt a Stúdió K Színház A kíváncsi kiselefántot, sőt, egy Sünteknőst is beterel a fesztiválra, 8-án pedig A három kismalacot is láthatjuk a Ziránó Színház előadásában.

A kiválogatott előadások közös nevezője az igényesség, illetve az, hogy utaztathatóak, nem utolsósorban pedig kreatívak, játékosak és ötletesek. A hagyományos színháztermi előadások mellett sok kamaradarab is látható lesz, ahol a varázslat a közönséghez közeli, kisebb térben születik meg. Az előadások után minden nap beszélgetést rendeznek a szakmai zsűri és az alkotók részvételével.

Szeretnéd elvinni a gyerkőcöt egy előadásra? Kommentelj!

A Poronttyal most jegyet nyerhetsz a Gyerekszínházi Szemlére. Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy megjegyzést írsz a cikkhez, majd a kommentelők között előadásonként 2X2 jegyet (tehát összesen 12 darabot) sorsolunk ki a következő produkciókra:

Május 4. szerda, 16:00

Vaskakas Bábszínház, Győr: 1000+1 éjszaka

Óvodásoknak, iskolásoknak

Ajánlott életkor: 4+  időtartam: 50'

Rendező: Újvári Janka

Reptetünk szőnyeget, kacagunk szörnyeket. Gurítunk gyöngyöket ezeregy meséből, kapd el, vagy csak nézzed. Sose nincs vége ezeregy mesének.

Május 8. vasárnap, 10:00

Holdvilág Kamaraszínház: Szélike

Iskolásoknak

Ajánlott életkor: 5+  időtartam: 30'+45'

Rendező: Koltai Judit

Szélike királykisasszony eladósorba kerül, de sajnos nem talál kérőt magának. Hiszen kezét csak az nyerheti el, aki lehagyja őt futásban. Márpedig Szélikénél gyorsabb senki sincs a kerek világon...

Május 8. vasárnap, 15:00

Stúdió K Színház: Az aranykulcs

Iskolásoknak

ajánlott életkor: 6+  időtartam: 50'+40'

Rendező: Fodor Tamás

Mindenbe beleüti az orrát. Mert unatkozik. De sohasem unatkozik, mert folyton rosszalkodik. Bár rosszalkodik, másoknak csak jót akar. Közben persze mindent összegubancol, összezavar.

Sorsolás április 29-én!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek