SZÜLŐSÉG

Május elején indul a Gyermekszínházi Szemle – Nyerj jegyet velünk!

2011. április 22., péntek 14:15

Május 2-án kezdetét veszi a VI.Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle, ahol egy hét alatt a hazai ifjúsági- és gyerekelőadások legjava, pontosan 24 előadás lesz látható. (Sőt, két határontúli előadással is találkozhatunk.) Jó hír a szülőknek és tanároknak, hogy ezek a produkciók nem csak a gyerekeket fogják meggyőzni: bőven akad köztük olyan is, ami a tizenéveseket és felnőtteket is lekötheti. Sorsolásunkon jegyeket nyerhettek!

A hatodik alkalommal megrendezett Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle egy hét leforgása alatt 24 előadást hoz el a Marczibányi Téri Művelődési Központba, becenevén a Marcziba. A bemutatandó produkciókat közel száz előadásból a szemle­tanács tagjai, azaz Kaposi László, Sándor L. István és Szakall Judit válogatták ki. Van köztük a legkisebbeknek, 3-4 éveseknek szóló meskete – például a Budapest Bábszínház Hajnali csillag peremén című előadása, a győri Vaskakas Bábszínház 1000+1 éjszakája –, de az idősebb korosztály sem marad néznivaló nélkül. A 14 év felettieknek garantáltan pozitív élményt jelent majd a Cyber Cyrano a Kolibri Színház tolmácsolásában (helyszín: a Kolibri Pince), és igen izgalmasnak ígérkezik a KoMa társulat A Sárkány című, többek közt a politikai gátlástalanságot feszegető előadása is.

Az állatokról szóló mesék is szép számmal képviseltetik majd magukat: 7-én délelőtt a Stúdió K Színház A kíváncsi kiselefántot, sőt, egy Sünteknőst is beterel a fesztiválra, 8-án pedig A három kismalacot is láthatjuk a Ziránó Színház előadásában.

A kiválogatott előadások közös nevezője az igényesség, illetve az, hogy utaztathatóak, nem utolsósorban pedig kreatívak, játékosak és ötletesek. A hagyományos színháztermi előadások mellett sok kamaradarab is látható lesz, ahol a varázslat a közönséghez közeli, kisebb térben születik meg. Az előadások után minden nap beszélgetést rendeznek a szakmai zsűri és az alkotók részvételével.

Szeretnéd elvinni a gyerkőcöt egy előadásra? Kommentelj!

A Poronttyal most jegyet nyerhetsz a Gyerekszínházi Szemlére. Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy megjegyzést írsz a cikkhez, majd a kommentelők között előadásonként 2X2 jegyet (tehát összesen 12 darabot) sorsolunk ki a következő produkciókra:

Május 4. szerda, 16:00

Vaskakas Bábszínház, Győr: 1000+1 éjszaka

Óvodásoknak, iskolásoknak

Ajánlott életkor: 4+  időtartam: 50'

Rendező: Újvári Janka

Reptetünk szőnyeget, kacagunk szörnyeket. Gurítunk gyöngyöket ezeregy meséből, kapd el, vagy csak nézzed. Sose nincs vége ezeregy mesének.

Május 8. vasárnap, 10:00

Holdvilág Kamaraszínház: Szélike

Iskolásoknak

Ajánlott életkor: 5+  időtartam: 30'+45'

Rendező: Koltai Judit

Szélike királykisasszony eladósorba kerül, de sajnos nem talál kérőt magának. Hiszen kezét csak az nyerheti el, aki lehagyja őt futásban. Márpedig Szélikénél gyorsabb senki sincs a kerek világon...

Május 8. vasárnap, 15:00

Stúdió K Színház: Az aranykulcs

Iskolásoknak

ajánlott életkor: 6+  időtartam: 50'+40'

Rendező: Fodor Tamás

Mindenbe beleüti az orrát. Mert unatkozik. De sohasem unatkozik, mert folyton rosszalkodik. Bár rosszalkodik, másoknak csak jót akar. Közben persze mindent összegubancol, összezavar.

Sorsolás április 29-én!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta