SZÜLŐSÉG

Johanna terhesnaplója - A szomszéd újszülöttön gyakorlok

2011. április 21., csütörtök 07:41

Johanna görcseivel a doki sem tud mit kezdeni, de a kicsi már mozog, és ez nagyon jó érzés, ráadásul megszületett a szomszéd babája, és rajta gyakorolhatja a csecsemőápolást.

A hasam csak nő és nő. Eljutottam oda, hogy a mellem megint kicsinek tűnik. :D Érdekes egyébként, hogy a kosárméretem sokban nem változott, a másik viszont 80-ról 95-re nőtt! Nagyon durva. Ennyit híztam volna hátban? Lehet, hogy nekem oda mennek a kilók.

A rossz hír, hogy továbbra is sokat görcsölök, emiatt állandóan az orvosnál ülök. Azt mondja, ne aggódjak, csak szedjem a brutál mennyiségű magnéziumot (az ajánlott napi adag háromszorosát), és pihenjek. Még a terhestornáról is lemondtam, nem merem csinálni. Sokat van rossz kedvem emiatt, mert nem igazán derül ki, hogy mi okozza ezt a fájdalmat, és a bizonytalanság meglehetősen lehangoló. Lehet, hogy valami tök banális dolog. A doki is csak találgat. Szerinte amíg zárva van a méhszáj, és nincsenek vérzéseim, addig nem lehet nagy a baj. Én pedig nem tehetek mást, mint hiszek neki.
Azért persze alaptermészetemet megerőszakolva, erőltetem a pozitív gondolkodást is, ahogy tudom. De hát sejthetitek, mennyire megy ez nekem... A babó mondjuk szépen mozog (oltári érzés), és ez valamennyire megnyugtat.
Jobb hírek: a szomszédasszonynak megszületett a harmadik porontya is. Azt hallottam, hogy a többedik gyerek már kipotyog az emberből, de azért ezen dobtam egy hátast, sőt intenzíven irigykedni kezdtem. Úgy volt ugyanis, hogy délután fél négykor elkezdte érezni, hogy jön a baba. Laza 40 perc alatt oda is értek a kórházba, háromnegyed ötre pedig kint volt a gyerek. Ezt elhiszitek? Elgondolkodtató azért, hogy mekkora különbség van egy-egy szülés között. Nem tudhatod, neked milyen sorsot szánnak az égiek.
Szóval megkezdődhet a csecsemőápolási tanfolyam, mivel drága szomszédasszonyom volt olyan cuki, hogy felajánlotta, megmutat nekem mindent a gyerekkel kapcsolatban hétről hétre, a köldökcsonk ápolásától a fürdetésig. Már nagyon várom ezeket a napokat, mert szerintem sok-sok bizonytalanságom, félelmem fog elillanni. Gondolom születik majd egy-két jó sztori is, hiszen tudjátok, hogy mennyire értek a gyerekekhez. Például a kakis pelenka problémakörét még mindig nem tudom, hogyan fogom feldolgozni.
Jövő héten megyek szemészetre is, mert anno látásjavító műtétem volt, méghozzá elég nagy dioptriát korrigáltak, és emiatt egyáltalán nem biztos, hogy engednek természetes módon szülni. Kíváncsi vagyok, mit mondanak majd. Aztán meg jön a terheléses cukorvizsgálat, na az még egy élmény lesz. Szóval a pár hét eseménytelenséget sok-sok új élmény követi!

Johanna

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.04.21 13:00:23agaranty

  Szia, nekem elég nagy dioptriájú mindkét szemem,ráadásul az egyiknél még az ideg is sérült (születésemtől fogva), mióta az eszemet tudom mindig azt mondták, h nem szülhetek természetesen, aztán eljött 30 évesen a szülés ideje és a szemészek új álláspontja szerint ez egy nagyon ókori felfogás, h a dioptria miatt romlana a szemem, megvakulhatok, stb.. (persze anno ezért nem versenysportolhattam, akkoriban még más volt a felfogás, no de hagyjuk). Persze a nőgyógyászom mindenféle papírt kért, h akkor ezzel minden rendben (3 szemésznél is jártam), egyöntetű vélemény, h nem a dioptriától függ, hanem a szem(idegek) állapotától, tehát elviekben mindenkinél játszhatna a szemészeti vizsgálat.

 • 2011.04.25 19:21:58marketingmunkás

  én sem fogtam még babát az enyém előtt :) a pelenkázás nem cucc, sztem az önbizalmat megtalálni a legfontosabb. pl ha éhes marad a baba, adunk még tápit, nem éheztetjük, mert az kínzás. aki mást mond, egy szadista. és segítünk rajta 21. SZÁZADI MÓDSZEREKKEL hasfájáskor, fogfájáskor. szimetikon, ibuprifén. szélcsőért, borostyánért faszkorbács.

 • 2011.04.25 19:46:24oliv08

  marketingmunkás: igen, egyetértek. Falra mászom attól, hogy nem adnak semmit a gyereknek, mert a fogzás az természetes folyamat. Szegény meg majd' megőrül, úgy fáj neki.

  Johanna: maga a babaápolás nem nagy dolog, ami a legfontosabb, hogyan kell fogni, meg a megfelelő pelenkamárkát is ki kell kísérletezni. Ami nehezebb, hogy ugye még nem beszél, rá kell jönni, mi is a baja. De biztosan belejössz :)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta