Ne dobd ki! Van helye! Te is segíthetsz!

Vannak anyák, akiknek nincs hova fordulni, ha baj van. Akiknek nincs kit felhívni. Akiket bántottak, akiket kitagadtak, akik kényszerhelyzetben vannak. Őket várják az anyaotthonok: mint a Lea Otthon. Ha segíteni szeretnél nekik, listánk alapján most megteheted.

A Lea Otthonban várandósok, anyák és gyermekeik lelnek igazi otthonra. A ház a gyermekek és édesanyák részére nem csak lakhatást biztosít: a ház komplex ellátást ad, aminek eredményeképpen képessé válhatnak az önálló életvitelre, gyermekeik megfelelő ellátására, nevelésére, társadalmi szinten elfogadott értékrend kialakítására, szakképesítést szerezhetnek, és mindezek révén alkalmassá válnak a társadalomba való be- illetve visszailleszkedésre. A ház szakemberei (család- és szociális gondozók, dúla, egészségügyi dolgozók, jogász, pszichológus, természetgyógyász) az otthonban személyre szabott segítségnyújtást, oktatás-nevelést és komplex személyiségfejlesztést végeznek.

Amikor viszont egy anya kikerül az otthonból, csak elvileg áll készen új életére. Abból az életből még megannyi részlet hiányzik – részletek, amelyek otthonossá, egésszé teszik azt. Olyan részletek, amelyektől azok, akiknek innen nézve mindenük megvan, gyakran szabadulni akarnak.

Ha van megunt, de jó állapotú ruhád: ne dobd ki!

Ha van kiselejtezett de még jó gyermekjátékod: ne dobd ki!

Ha lecseréled még működő konyhai gépeidet: ne dobd ki!

Ha új kiságyat és bútorokat veszel, de a régivel nem tudsz mit kezdeni: ne dobd ki!

Mindenre szükség lehet.

Segíts Te is!

Tedd félre május 31-ig megunt ruháidat, babaruháidat, bútoraidat és minden mást, amit csak tudsz, és mi megszervezzük, hogyan jusson mindez el a Lea Otthon részére.

Az átadásról pedig újra beszámolunk majd, hogy lássátok, jó helyre került mindaz, amit adtál.

Köszönjük!

Amit az Otthon kifejezetten kér a támogatóktól:

Önkéntes segítség:

  • gyermekfelügyelet oktatási időben (hétköznap),
  • karbantartás (víz, gáz, villanyszerelés, festés),
  • áruszállítás, személyszállítás,
  • kerti munka,
  • raktárpakolás.
Oszd meg másokkal is!
Mustra