SZÜLŐSÉG

Beépített videóval folyton figyelheted a magzatodat

2011. április 8., péntek 19:07

Egy ausztrál dizájner olyan hordozható ultrahangkészüléket fejlesztett ki, ami merőben megváltoztathatja a terhességről alkotott elképzeléseinket. A mobil készülék segítségével folyamatosan láthatod, ahogy a babád nyújtózkodik vagy rugdalózik a hasadban.

PreVue Fetal Visualization Device Project Melody Shiue

A dolog biztos sikerre számíthat az igazán kíváncsi kismamák között. Melody Shiue ausztrál dizájner egy igencsak meglepő, várandós nőknek kifejlesztett termékkel rukkolt elő: a mobil ultrahangot a kismamák a testükön viselhetik. A PreVue rásimul a várandós nő alhasára és megjeleníti, mi történik az adott pillanatban az anyaméhben. Így a szülők folyamatosan láthatják a magzat mozgásait, nézhetik ahogy a babájuk forog, ásítozik vagy rugdalózik.

Ez az ötlet megváltoztathatja a terhességről kialakult képet – írja a Canoe. Képzeljük csak el, hogy végig figyelhetjük a baba növekedését, megmutathatjuk a családnak, barátoknak. Az, hogy a baba fejlődését a szülők a kezdetektől figyelemmel kísérhetik, egy szorosabb kötődést eredményezhet, már a világra jövetel előtt is. Az eszköz az apukákat is képes bevonni a várandósság szépségeibe, az aggódós szülőknek pedig megkönnyebbülést hozhat, ha láthatják, hogy minden rendben a kis jövevénnyel. Legalábbis így vélik ezt a tengerentúlon. Szerintünk nem biztos, hogy a 0-24-es megfigyelés a legtutibb megoldás, arról nem is beszélve, hogy vajon mit szól mindehhez a baba?!

A PreVue még a fejlesztési szakaszban van, de várhatóan hatalmas siker lesz, ha piacra dobják. Bár az ötlet elsőrangú, egyben meghökkentő is. Te hordanál ilyet a terhességed alatt?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.04.08 21:52:35retinax

  Feltétlenül. Már fel is írtam a listámra. Légzésfigyelő, popsitörlő melegítő, és természetesen mobil ultrahang. Hogy mindig lássam, mit csinál odabent Manócska, nehogy egy óvatlan pillanatban magára rántsa a forró leveses fazekat, vagy leguruljon a lépcsőn.

 • 2011.04.08 22:21:59Schusy

  Ha megtehetném megvenném :) Nem hordanám minden nap, de jó lehet megmutatni apának, vagy épp a tesóknak a bent lakót. Hiszen ők nem érzik azt amit mi :) Természetesen érzem, hogy túlzás, mint a popsitörlő melegítő (bár mindegyik gyerekem visított a hideg törlőtől), de ez legalább érdekes :) A légzésfigyelő miért is? Nekem a lelki nyugalmat váltotta meg, ha nem volt a kezemben a ded...

 • 2011.04.08 22:36:56fizetekmegegysort

  Nem. Kukkolásból elég az előírt. Később sem kívánok kamerát szerelni a szobájába, hogy folyton megnézhessem mit csinál. :)
  A légzésfigyelő viszont életet menthet... nem egy kategória a mobil ultrahanggal, meg a popsitörlő melegítővel.

 • 2011.04.09 07:23:37oliv08

  inkább tessék a gyerekkel a megszületése UTÁN törődni

 • 2011.04.09 07:34:30Puszpanya

  Enyém menekült az UH elől. Tuti biztos, h kínoztam volna vele, hadd szokja, de már lemaradtam róla. Egy esetben vélek értelmét felfedezni, ha a baba valamiért veszélyben van, és figyelni kell.

 • 2011.04.09 20:37:52golyorago

  Hát ekkora marhaságot is régen találtak már ki... Hogy szegény csöppnek már odabent se legyen egy perc nyugta sem túlbuzgó szülei miatt... A természet OLYAN jól kitalálta, hogy anyuci érzi magzatát, aztán slussz. Uh-os szűrővizsgálatok? Ám legyen, elvégre nem a kőkorszakban élünk, bár az én kincsem is utálta. De ez már azért túlzás...

 • 2011.04.09 21:59:50foreigner

  És akkor azzal a ragacsos mázzal mászkáljak?

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta