SZÜLŐSÉG

Johanna terhesnaplója - Mondtam már, hogy fiú?

2011. április 7., csütörtök 08:38

Johanna kicsit ráparázott az AFP-vizsgálatra, viszont már azt is tudják: fiú lesz.

(terhesnapló, előző rész)

Gyereket vársz, megosztanád? Írj nekünk terhesnaplót! Küldd el beszámolódat a poronty@divany.hu címre!

Két p: para és pesszimizmus

Ez a hét egy AFP-vizsgálattal indult, pontosabban most tudtam meg az eredményét. Hát, elég necces a dolog, mert épphogy elértem a normál tartományt, ami olyasvalakinek, mint én, nagyon rossz hírnek számít. Nagyon, de nagyon parás vagyok, és hajlamos is mindent túldramatizálni, emellett még meglehetősen pesszimista is vagyok, tehát lógott az orrom rendesen. Próbáltak összekanalazni a barátok, szomszédok, de a remény csak pár nap múlva, egész pontosan szerdán tért vissza újra, amikor is a genetikai ultrahangon volt jelenésünk.

Ezen az ultrahangon mindenféle babaparamétereket néznek, nem mellesleg a nemét is megtudhatod a gyereknek. Most sem indítottam másképp, mint vércikivel, ugyanis az első kérdés az volt még kint a váróban, hogy hány hetes terhes vagyok, én pedig összevissza habogtam, aztán életem párja a rá jellemző nyugalommal kisegített.

Bent sem változott a helyzet, ott is hülyét csináltam magamból. De erről majd később. Szóval: minden a legnagyobb rendben van, szépen mozgolódott, lengette a karját, tornázott. Az összes mérés jó lett, és megnyugtatott az ultrahangosnéni, hogy semmi ok az aggodalomra az AFP miatt, mert ami igazán számít, az a kombinált teszt, és ez az AFP amúgy is egy elavult dolog, tehát ne idegeskedjek. Nekem meg eddig a vérképtől kezdve minden leletem kiváló lett hál' Istennek. Ezután még ment egy ideig a babamozizás, kíváncsian méregettük a kis élőlényt, aki majd családdá lépteti elő életközösségünket.

Fehér köpenyes kérdések

Na és peeersze, hogy megint bekérdeztem az ostobaságot. Nem röhögni, illetve azt azért ér, de nem elítélni, mert rájöttem, a hülye kérdéseket csak és kizárólag a fehér köpeny váltja ki belőlem. Ha orvosnál vagyok, annyira sután tudok viselkedni, hogy az valami bődület. Beszéltem már régebben erről másokkal, és van is néhány barátnőm, aki hasonló cipőben jár: ha dokinál van, esetlenné válik, hülyeségeket mond, talán zavarában még rötyörög is.
Na szóval párbeszéd az ultrahangon:
– És nézzék csak, még a kis szemgolyói is milyen jól látszanak!
Én, az okos: – Még nem fejlődtek ki a szemhéjai?
Robi csak fogta a fejét, és verte a fejét a falba, hogy ilyen csaja van, persze azért nevetett, és én is azonnal kapcsoltam, hogy mekkora marhaságot kérdeztem.

Pasik és csajok

Erről jut eszembe, visszanyúlnék egy régi dologra, mégpedig a párkapcsolati „hogyan hívjuk egymástra”. A legelején kiakadt néhány „jóindulatú” olvasó azon, hogy azt írtam, hogy a „fiúm”. Ebből igencsak merész és komoly következtetéseket vontak le a jellememre nézve. Mielőtt kiveri a biztosítékot az is, hogy azt írtam, hogy a „csaja vagyok valakinek”, gondoltam, jó ötlet ezt tisztázni. A „fiúm”, még ha ovisan hangzik is, fedi a valóságot, hiszen nem vagyunk házasok, és én szeretek a csaja lenni. Már hét éve.


Ja, és mondtam már, hogy FIÚ?

Johanna

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.04.07 12:56:04mystic83

    Én mikor megtudtam, hogy kislány percekig nem tudtam megszólalni:) Lelkes scaládtagok kolleganők hónapokig biztosra állították, hogy fiam lesz én balga meg hittem a "régi öregek" megfigyeléseinek, sokára tudtam meg , hogy kislány mert nem mutatta magát, de addigra teljesen beleéltem magam a kisfiúba mert hegyes hasam volt, nem voltam rosszul, 0.57 lett az afp-m8egyesek ebből is azt állapították meg, hogy fiú) szóval elkönyveltem, hogy akkor biztos:) Az én kislányom a fricska a megfigyeléseknek hegyes hasban rosszullét nélkül kislány de felér 5 fiúval:D

  • 2011.04.07 13:00:43mystic83

    Bocs a hibákért.mellesleg megérne egy cikket az emberek szerint miért csak a fiú gyerek "gyerek". A lányos anyukák tudják miről beszélek.Terhesség alatti párbeszéd:
    -Mi lesz tudod már?
    -Igen. Kislány.
    -Nem BAJ majd a második fiú lesz..
    Hát az ilyeneket szivesen pofáncsaptam volna, mi az, hogy nem baj mintha a kislányság betegség lenne..

  • 2011.04.08 02:07:56Rabyn

    Mystic: Mert sokáig csak a fiú gyerek volt érték (van ahol ma is a fiú gyerek az érték, a lány nem).
    Én mondtam már sokaknak, hogy biztosan sok fiam lesz, mert lányokat szeretnék.:)

  • 2011.04.08 10:11:21Puszpanya

    Én is fiút "vártam", aztán közölték, h lány. Igazából mindegy volt, nálunk minden gyerek ember szerencsére. Sőt a nagypapa még örül is, h lány unokája van, de tényleg ő az egyetlen, akit a nembéli kérdés egyáltalán foglalkoztat. Mióta megszületett, hiába van göndör vállig érő haja, és (mivel alig lehet más szint kapni)mindig valami rózsaszín van rajta, fiúnak nézik az utcán. :D Jah, orvosnál én is tökként viselkedek, és rendre elfelejtettem, hány hetes is vagyok. Szeretném továbbá a régi agyam visszakapni, de még nem derült ki, kinek kell írnom ez ügyben.
    Johanna meg nem volt most önmaga, de ezt egyáltalán nem bánom... :D

  • 2011.04.08 11:50:52mystic83

    Rabyn:tudom én de ezen a hozzáálláson 2011-ben lehetne már változtatni..a fiúgyerek sem lenne ha nem szüli meg az egykor kislány anyukája.

    Puszpanya:Én imádom, hogy kislány nem is is igaz, hogy csak az apukájukba szerelmesek a kislányok bújik hozzám, megölel kapaszkodik a lábamba:)És az összes fiús anyuka ismerősöm megölelgeti, mert "olyan jó kislány illata van":) Ezt mindenki megjegyezte eddig:)

  • 2011.04.08 18:16:24Puszpanya

    :D Enyém nem bújós egyelőre. Várom a pillanatot, mikor kezd el "cicalányként" viselkedni. Nagyon apás, de apján kívül nem nagyon szereti a férfiakat.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta