SZÜLŐSÉG

Hogyan legyél Bartos Erika! Nem: hogyan legyél jobb!

2011. március 26., szombat 09:39

Nagyon kedves levelet kaptunk a héten egy könyvrajongó olvasónktól. Éva a könyvekkel nőtt fel: számára a könyv messze túlmutat önmagán. Mégis, ha arról van szó, hogy a gyereknek mesélni kell, legjobban azt szereti, amikor bekucorodik a kicsivel egy félhomályos sarokba, és átölelve meséli mindazt, amit lát: a Nagyimeséket.

Kedves Poronty!

Négyéves az unokám, s mivel sokat vagyok vele, járatos vagyok az ovis korosztály ügyeiben.

Sok jó könyv van, de volt idő, amikor egyet se találtam neki. Így nem volt más választásom, írtam neki egyet. Hónapról hónapra meséltem.

Nekem egy több ezer kötetes könyvtáram van. Unokám, Emma imád a könyvek között barangolni. Talál kicsit, nagyot, színeset: ez nála a kategorizálás alapja. De mindet megnézzük, még a szótárban is találok neki valót. Saját polcai vannak nálam, otthon kb. 100 könyve van. (És immár ő a könyvem szerzői jogának hivatalos örököse.)

De én is ebben nőttem fel, szüleim nyelvészek – apu lektorálta a könyvem, anyu gyerekverseket írt. Ő Szabó Magda tanítványa volt, egy az Abigél-lányok közül. Ez egy életforma nálunk: mindennap olvasunk. Mindent. És utazunk. Sokfelé a világba, együtt.

Ha félhomály van, vagy ha külföldön vagyunk, akkor fejből mesélek. És utána a "Nagyi mesél" füzetbe leírom és illusztrálom. Így nem vész el. És ebből egy van, csak az övé. Kézzel írott-rajzolt. Ha már elég vastag lesz, beköttetem.

Én így csinálom. Ez bevált.

Sok sikert Önöknek, és kívánok sok jó könyvet minden gyereknek és sok csillogó gyerekszemet, amivel rácsodálkoznak a világra.

Üdvözlettel:

Tóth Éva

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta