SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő: Szent István, harmadszor. És negyedszer.

2011. március 4., péntek 08:08

És még mindig a Szent István! Pontokban és pozitív véleményekben kezdi megközelíteni a Bajcsy-t, úgyhogy ezúttal két kritikának is helyt adunk: Dóra és overclouded egyaránt a hely bababarát szellemét emelték ki a pozitívumok között. Lássuk.

Dóra tapasztalatai:

Szülés ideje

2010. október

Általános tapasztalat

Véletlenül kerültem ide, az orvosom által. Nagyon örülök, hogy így alakult. A szülést megelőzően heti egy - összesen hat - alkalommal ingyenes szülésfelkészítő tanfolyamot tartanak a szülőknek (tehát apukáknak is), általában más-más előadók, a szülészeti osztály dolgozói - főorvos, védőnő, szülésznő, gyerekorvos, pszichológus - avattak be a ránk váró történésekbe, minden részletre kiterjedően. Kifejezetten kérték, hogy kérdésekkel bátran szakítsuk félbe őket és ez rendszerint meg is történt. Gyakorlatilag a fogantatástól a kórház elhagyásáig mindenről nyíltan, tabuk nélkül beszéltek, válaszoltak. Az előadások után lehetőség volt szülőszoba látogatásra, értelemszerűen mindig a szabadon lévő szobát lehetett megtekinteni, ilyenkor az egyik szabad szülésznő vezetett körbe minket, elmagyarázva mindent. Egy ilyen alkalommal a gyermekágyas osztályra is betévedtem, az éppen ügyeletes nővérke kedvesen és készségesen mutogatta végig az egész osztályt, egy-két szobába is bekukkanthattam.

Utánanéztünk, kiderült, hogy ez Pesten az egyetlen "bababarát kórház". Törekszenek a gátvédelemre, természetes szülésre, megtanítanak szoptatni és nem viszik el a babát cukros vízzel - vagy bármi mással - itatni, stb.

Terhesgondozás

Vérvételre, egy-két ultrahangra, 37. héttől CTG-re jártam csak a kórházba. Ez a nőgyógyászati részleg szokásosan lepusztult, szörnyű wc-vel, de kedves hozzáállással, pedig senki nem kapott egy fityinget sem tőlünk.

Pontozás: 10/7

Szülőszoba

A szülészeti osztályt alapítvány újította fel, ugyanez az alapítvány a gyermekágyon szobákat is fenntart egyébként. Ennek megfelelően tökéletesen kulturált, kellemes színű fallal, tisztán. Az Egon Schiele képek a vajúdószobában nem okvetlenül illenek a témához :), de jó, hogy vannak egyáltalán... A vajúdószobában CTG-k és fotelek, egyébként ha nincs teltház, lehet a szülőszobán vajúdni is. Van egy alternatív szülőszoba francia ággyal, káddal, bordásfallal, kötéllel, a többi klasszikus, jól felszerelt, kellemes hangulatú szülőszoba, labda mindenhol van. Én nappal szültem, de állítólag éjszakára csak a kis lámpát használják, hogy az se zavarjon annyira.  Születés után a babát azonnal - mázasan, zsinórosan - a mama pocakjára teszik. Minimum egy órát, de ha a helyzet engedi, még többet együtt hagyják az új családot, ha nem muszáj (vérkép-összeférhetetlenség miatt), a köldökzsinórt sem vágják el azonnal. A lehetőségekhez mérten a természetesség hívei, nem sürgetnek, nem zargatnak.

A babákat kivitték az "előszobai" részbe fürdetni, mérni, de apuka is mehet vele, ott lehet végig.
Fontos megjegyeznem, hogy az orvosom sajnos épp akkor volt szabin - egyébként 10 nappal korábbra voltam kiírva, úgyhogy ez véletlen -, így az éppen aktuális dokinál és szülésznőnél szültünk, akik ugyanolyan korrektül és körültekintően láttak el, csak épp az a személyes kialakult kapcsolat nem volt meg, de mindennel tökéletesen meg voltunk elégedve.
Utólag, amikor költöztünk a gyermekágyra, akkor adtunk dokinak 40, szülésznőnek 20 ezer forintot, valamint az engem ellátó takarító-mindenes néninek pár ezret, mindannyian nagyon hálásak voltak egyébként.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Van rooming-in, mivel ez egy bababarát kórház. Én 4 ágyas szobában voltam, ami szintén fel volt újítva, magyarországi viszonylatokhoz képest okvetlenül tiszta, saját fürdőszobával, amit csak a kismamák használhattak - legalábbis ezt kérte minden felirat. A babák tehát végig mellettünk voltak, a csecsemős nővérek folyamatosan tanítottak szoptatni és rendszeresen ellenőriztek, hogy jól megy-e, fürdetést megmutatták, minden orvosi ellenőrzésen jelen lehettünk, ha épp apuka is bent volt, akkor ő is. A látogatók bejöhettek a szobába, ráadásul reggeltől estig van látogatási idő, úgyhogy ez mindenki kulturáltságára van bízva, hogy hogy szervezi a látogatóit. Egyébként azt is kérik, hogy egy kismamánál egyszerre 2 látogatónál ne legyen több... Ami talán fura, hogy mindenki utcai ruhában, utcai cipőben jöhet be, ámbátor ha hazakerül a baba, nyilván ott sem steril minden. Nekünk ebből problémánk mindenesetre nem volt. Az összes csecsemős nővér nagyon kedves és készséges volt, és a kismamákat felügyelő nővérek közül is csak egy volt szörnyű.

Pontozás: 10/10

Szubjektív véleményem a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Mindenben megfelelt, ha még egyszer szülnék, csak itt szülnék, pedig messziről jártunk be.

Ajánlod más anyáknak?

Igen.

Dóra

+++++++++++++++++++++++

overclouded véleménye

Szülések ideje

2009.05.05. és 2011.01.07.

Általános tapasztalat

Szerintem a legjobb es legbababarátabb kórház.

Terhesgondozás

Nagyon körülményes, sokat kell várni pl. a vérvételre, a ctgre. A körülmények is kicsit középkoriak a kórház anyagi helyzete miatt.

P ontozás: 10/5

Szülőszoba

A sima szülőszobák olyanok, mint máshol, de a hangulatuk jó, felszereltségük jó (mindenhol van szuper magnó). Az alternatív viszont szuper. Kár, hogy csak 1 van belőle.

A szobákhoz képest a folyosón fürdetnek, de nem viszik messzire a picit és az apukák segédkezhetnek.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

Az alapítványi szoba tudomásom szerint 12.000 ft/nap. Ha jól tudom wc és fürdő is van benne. A babák kezdettől fogva az anyukájukkal lehetnek. A csecsemősök felkészültek és egytől-egyig segítőkészek.

A körülmények itt is kicsit középkoriak, de kárpótol a sok kedvesség, segítség, amit adnak a kezdő anyukáknak. Laktácios ambulancia is van, csupa hozzáértő személlyel.

A látogatók bemehetnek, nincs semmilyen szigorú előírás. Szerintem ez is nagyon barátságos.

Pontozás: 10/10

Ajánlod más anyáknak?

Én csak az Istvánt ajánlom, ha valaki kórházban akar szülni.

overclouded

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.04 18:52:58tris

  ez a gyerekágy csak annak 10/10 akinek szerencséje volt (ritka lehet) vagy annak aki annyira paraszt, hogy egész nap maga mellett akarja tudni az egész pereputtyot.

  otthon is lehet ám látogatókat fogadni, a kórházban vedd tudomásul a szobatársad terhére van, ha egész nap ott lebzsel valaki!!!
  (parasztok)

 • 2011.03.04 18:58:08tris

  nem ajánlom senkinek, nagyon nem. Nagyon-nagyon nem. Csak azoknak akiknek természetes, hogy nem bírnak ki három napot a távoli rokonság és azok pörköltjei nélkül.

  komolyan sosem fogom megérteni, hogy miért nem lehet felfogni hogy ez egy kórház és pár napig muszáj bent legyen a szülő nő - igénytelenül, ápolatlanul, fáradtan, vérezve, fájásokkal - miért kell ezt nagyközönség előtt????
  de ez a kórház hibája, mert nincs látogatási idő. Kéne pedig.

 • 2011.03.04 19:08:15tris

  ha az emberekre van bízva, akkor tudod... örülhetsz, hogy nem lett baj. A bevásárlókocsikon csomó szart találtak - szóval ennyire tudnak kezet mosni és segget törölni az emberek. Otthon sem steril minden, sőt én csak a csempés helyeken mosok fel fertőtlenítővel, ott sem mindig azzal. Sose vittem túlzásba, de azért hidd el, nem túl jó dolog a kórházban így megengedni - sose tudod mi bujkál kiben, az újszülötteket azért még otthon is védeni szokták.
  Nekem pl. terhesen a gégészeten is mondták, hogy előre mehetek és nagyon vigyázzak mert ha nem vagyok beteg, a váróban jó eséllyel az lehetek.

  szóval hidd el elég könnyű elkapni mindenféle szarokat legyengült immunrendszerrel. És szülés után közvetlenül nem vagy erős - és a baba meg főleg nem az.

 • 2011.03.04 19:14:53tris

  más kórházakban azért van mód leadni a babákat és nem tömik őket tápszerrel és cukros vízzel, és ha akarod veled van egész nap - csak épp még a látogatás is kulturáltabb.
  szóval az István a legrosszabbak között van ezen a téren.

  és ahogy olvastam még mázlid van, ha a szülészetre kerülsz, sokakat a nőgyógyászaton a műtöttek között helyeznek el.

  most már befogom, csak nem mehettem el szó nélkül a 10 pontok mellett, mert szerencsétlen lányok olvassák, nyugodtan lássák az árnyoldalát is, nehogy ott essenek pofára mint én. Sokan az orvosukat is otthagyva szülnek másodjára más kórházban az ottani állapotok miatt.

 • 2011.03.04 20:49:03tris

  Leírtam a véleményem, igen nekem az nem elég jó, hogy a gyerekem majd meghalt úgy le voltunk szarva első gyerekesként, hosszú szülés után
  és az is elég szar volt, hogy 30-an voltunk egy szobában reggeltől késő estig.

  szerinted ez normális?
  Mert nekem az utcán is jobb lett volna.

  egyébként meg hogy ezt megítéljem nem is kell okosnak lenni - szerinted igen?

 • 2011.03.04 20:59:18tris

  egyébként fogalmam sincs mi a fasz bajod van, az én tapasztalataim alapján 0 pont és értetlenül állok azok előtt akiknek ez jó, mondom kivéve akkor ha kórházban tanyázó parasztokról van szó.

  leírtam nekem mi lett volna a jó: ha van mód leadni mondjuk wc-zés, ebéd és zuhany idejére (ágyon ettem a földön térdelve, tányér mellett a gyerek...)
  ha segítenek az etetésben és nem három nap után rohannak el ijedten a sötétsárga gyerekkel (én fejtem másfél órát szoptatások között, így pont kétóránként szoptattam, könnyű kiszámolni nem aludtam semmit -illetve egyszer két órát igen) szóval igyekeztem és képzeld kizárólagos anyatejes volt a babám fél évig....
  szóval nem akartam megúszni, de rohadtul jól jött volna a segítség és minimális lehetőség a pihenésre - ami a látogatók miatt lehetetlen volt.

  szóval: legyen lehetőség arra, hogy az anyuka leadhassa a babát, segítsenek (nekem már nem kellene legközelebb, de első szülőknek jól jön) hogy ne legyen baj, és legyen látogatási idő

  nem kifogásoltam a kaját, a tisztaságot és a kelletlenséget, pedig ezek sokak által szidott dolgok. Ha olvasnád és értenéd amit írok rögtön tudnád, hogy amiket kifogásolok azok azok a dolgok amik az egészségünket veszélyeztették.


  És sose feledjétek nemcsak egészséges nők szülnek, sajnos olyanok is vannak akiknek krónikus betegségük van és úgy kell átvészelniük ezeket a napokat a "kedves szobatársak és pereputtyuk" között.

 • 2011.03.04 22:01:42bejo

  tris: olvastam, ami a babáddal történt :(
  teljességgel nem értem, hogy a mindennapi vizsgálatkor hogyan kerülhette el a gyerekorvos figyelmét, hogy így besárgult a baba.
  én kórházat és orvost váltva a második gyerekemet az istvánban tervezem szülni, mert az alapján, amit sokan írnak, illetve amilyen képet sugároz magáról a kórház, na meg a frissen szerzett dokinővel való beszélgetések alapján ez az a hely, ahol ha majd minden jól megy, szülés közben "békén hagynak" + deklaráltan bababarát hely.
  a tömegnyomortól, rokoninváziótól nagyon tartok. már most trenírozom magam, hogy szoptatás közben, ill. elnézést, de véres hátsóval előre az ágyból kimászva ne én érezzem magam feszélyezve, hiszen nem én leszek ott a vendég.
  az evés körülményei miért sikerültek ilyen gyalázatosra?

 • 2011.03.05 00:12:21tris

  bejo

  köszönöm az empátiát :) komolyan zavarba jövök, annyira nem megszokott dolog ez itt :)

  evés azért alakult így mert nem volt hely :) - tömegnyomor volt a szobában a sok rokontól, nyári nagy meleg volt amúgy és sok szúnyog. Volt lány aki arra panaszkodott, hogy végig az ágyán ültek másnak a rokonai. Már félt, hogy a rohangászó gyerekek ráülnek a babájára, alig mert kimenni wc-re. Nálunk volt egy apuka akit éjfélkor dobtak ki.... akkor is csak azért mert véletlen észrevették.

  végül is ha jól megy a szoptatás és miért ne menne, akkor három napot kell csak kibírnod. Hátha normális szobatársakat fogsz ki.

 • 2011.03.05 01:30:57mireina

  tris, egyetértek veled sok szempontból (higiénia hiánya, látogatók sokasága), de ahogyan te is említetted feljebb, van, akinek szerencséje van, jó fej szobatársakat fog ki, esetleg alapítványiba kerül.
  Nagyon sajnálom a babádat. Sajnos hajlamosak az Istvánban a sárgaságot félvállról kezelni. Az én kislányom 2009-ben született ott, a 3. napon szóltam a gyerekorvosnak, hogy nagyon besárgult. Konkrétan kiröhögtek, meg leintettek, hogy honnan veszem ezt. Mondtam, hogy van szemem, meg a védőnőt (tündéri csaj, pont ott járt és megkértem, hogy ő is nézze már meg, ugye sárga ez a gyerek) is megkérdeztem. Na, erre jól lehurrogtak, hogy menjek már, még hogy a védőnő, mit tud az!
  Erre másnap reggel közlik, hogy rossz a vérvétel eredménye, még egy napot maradunk és éjjelre fény alá teszik a kiscsajt. Ha aznap, amikor szólok, pár órára délután bepakolják őt a fény alá, akkor reggel simán mehettünk volna haza. Így még 24 órát bent dekkoltunk, mindketten bőgve.
  Ettől függetlenül most júliusban is ott szeretnék szülni, csak most nem hagyom magam olyan könnyen lerázni. :(

 • 2011.03.05 01:39:02mireina

  A látogatási rend teljes hiányáról meg többen azt mondták nekem, hogy túlterhel az osztály, nem tudják rendesen ellátni az anyukákat, és kvázi a rokonok képezik az ingyen ápolószemélyzetet. :(
  Nekem szerencsére némi protekcióval egyágyas szoba jutott, csak első éjjel kellett ötágyasban aludnom, akkor meg úgysem tudtam. (Tízkor lett meg a baba, kb. hajnali kettőre szereztem vissza a csecsemősöktől, utána hatig ismerkedtünk és szoptatni próbáltam, mert egyikünk sem bírt aludni. :))
  Akkor pl. hajnali kettőkor még nekem is bent volt a férjem, mert ő segített kipakolni a legszükségesebb dolgokat a táskámból. Én aligha tudtam volna egyedül megcsinálni, pedig jó állapotban voltam. Mondjuk a mellettünk lévő ágynál is volt apuka, ott tíz perccel született előbb a baba. Elképzeltem négy napot az ötágyasban, hasonló jövés-menéssel. Horror lehet.
  Most is azért izgulok csak, hogy hova kerülök, mert sajna a protekcióm már nincs ott. :(
  A férjem is értette a dolgot, ő sem szívesen hagy minket ilyen tábori körülmények között, míg ő itthon ül a szép,tiszta lakásban. Most annyiban jobb a helyzet, hogy nem első gyerek, nem vagyunk már annyira tapasztalatlanok, ill. van nagyon szuper gyerekorvosunk és védőnénink, úgyhogy ha szar a szoba, akkor irány haza és kész.

 • 2011.03.05 01:44:15mireina

  Tris, amúgy a sárgasággal kapcsolatosan felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg a kórházi éjszakák számának a növelése érdekében csinálják, hogy csak utsó pillanatban "veszik észre" a sárgaságot.
  De ennek az elméletemnek ellentmond, hogy a kórház súlyponti, vagy mi a szösz, és enélkül is tele lehet folyton, hisz még a nőgyógyra is pakolnak le anyukákat. Szóval továbbra is nyitott a kérdés.

 • 2011.03.05 01:51:09mireina

  Na, még egy, aztán húzok aludni: én eleve kikötöttem, hogy senki ne látogasson meg, nem leszek úgysem abban az állapotban, hogy vendégekkel jópofizzak.
  Amikor egyágyasba kerültem, akkor sem változott a véleményem. Ez az idő arra való, hogy a babánkkal ismerkedjünk, nem azért, hogy százával rokonokat fogadjunk. A gyereket meg élete első napjaiban ne fogdossa senki, hagyják őt békén!
  Ettől függetlenül,előzetes tudtom és engedélyem nélkül a sógorom belógott hozzám, mert már nagyon rá volt kattanva a nagybácsiságra. De végül is nem haragudtam rá, mert egy nagy tálca isteni cukrászsütit hozott, a kedvenceimet, tudván, hogy engesztelésre lesz szüksége. Mit mondjak, megengesztelődtem. :D
  Az ellátmányra amúgy is szükség volt, mert a kaja az bizony irtó kevés volt. A literszámra hordott menzateát viszont imádtam! És egyszer reggelire hoztak finom, frissen sült kalácsot, amit azon melegében behabzsoltam. De ezzel a kaja dicséretének vége is.

 • 2011.03.05 23:47:02flies

  tris, sajnos te valószínűleg kikaptad a durváját, de azért valószínűleg nem ez az általános.

  Én múlt év augusztusában szültem az Istvánban és szintén a nőgyógyra kerültem. Tényleg bosszantott, hogy egy emelettel feljebb vannak a csecsemősök, mert randa gátsebbel - meg amúgy sem - nem mókás éjjel flangálni. De nappal mindig jöttek segíteni - mikor látták, hogy gondjaim vannak a szoptatással napközben többször csak miattam néztek le -, a nővérek pedig mondták, hogy ha sok lenne a látogató a szobában nyugodtan szóljak az ügyeletesnek, ő majd intézkedik.
  Mikor az első éjjel szóltam, hogy szörcsög a gyerek simán ott fogták, hogy kitisztítsák a légutait, engem meg elküldtek aludni. A mobilszámomat elkérték, és azon hívtak, mikor mehettem etetni.
  A babám nekem is besárgult, az értékeit naponta kétszer nézték. Ugyan soha nem esett le az értéke annyira, hogy kötelező lett volna a fényterápia, de a gyerekorvos azt mondta, hogy maradjunk bent még egy napot, és éjjel szolizzon a legény. Csak a biztonság kedvéért. Már a falat kapartam, hogy hazamehessek, de ezt még bevállaltam.

  Ami szerintem tényleg vitán felül kritikán aluli, az az étkezések minősége. (Ebben szerintem mindenki egyetért, aki járt már ebben a kórházban.) Már amennyiben leírható a minőség szó azzal kapcsolatban, ami ott van. Tényleg egy kicsit sem vagyok válogatós, de ott ránézni sem bírtam a kajára többet, mikor első nap megláttam a hideg, zavaros, zsíros tetejű moslékot, amit levesnek szólítottak. A reggeli és a vacsora meg egy vicc.

  Pénzt a dokimon kívül senkinek nem adtam, és csókos sem voltam.

  Bocsi a hosszú hszért. :)

 • 2011.03.06 01:00:55tris

  eltűnt a hozzászólásom?

 • 2011.03.06 01:01:25tris

  akkor el, majd holnap újra leírom.

 • 2011.03.07 12:35:49anita81

  Sziasztok! Én nemsokára fogok az Istvánban szülni és akiknek mostanában érkezett ott a babájuk, azoktól kérdezném, hogy a babának mit kell vinnem, van-e amit kap a kórházban. Régen a Schöpf Méreiben adtak szülés után vastag betétet is, itt van ilyen? Köszönöm, ha válaszoltok.

 • 2011.03.07 13:16:18krisztil

  Szia Anita!
  A babának vigyél ruhát, fürdetőlepedőt, pelenkát, takarót, sapit stb (saját ruhában vannak)... Adnak köldökcsonk-kezelő dolgokat a szobába, meg napi 3? pelenkát a babának. Ha a nőgyogyira kerülsz, a pelusra kb. este számíthatsz, ha kikönyörgöd, szóval inkább vigyél...;)
  Betétet még az első gyerekemnél adtak a nővérpultnál(de nem valami jó minőségű, én inkább a Tenát ajánlanám...), a másodiknál, mivel a Nőgyogyin voltunk, eszükbe se jutott ilyesmit adni, én meg örültem hogy élek, meg örültem ha a csecsemősökig eljutottam (volt, hogy éjjel ki is zártak, hiába dörömböltünk a babával a jeges lépcsőházban -a nővérke éppen szunyókált, a szétaludt szemeiből ítélve).
  Szóval hajtsd ki, ha lehet, hogy fent maradhass az osztályon...

 • 2011.03.07 13:21:38krisztil

  Jaj, bocs, tényleg, ha kitöltesz valami papírt, adnak egy reklámcsomagot is, amiben van pár pelenka, meg popsitörlő stb... De én ezt is az utolsó napon kaptam meg induláskor, szóval erre ne számíts nagyon.
  Popsikenőcsöt, gézt, hintőport adnak a szobába, úgy emlékszem...

 • 2011.03.07 14:11:26Foxhunter

  Tuti nem szülnék olyan kórházban, ahol a gyerekágyra beengedik a látogatókat, még a folyosón se lebzseljenek ott. Lehet amúgy bármilyen szuper az intézmény, szerintem ez rettentő nagy kiszúrás az anyukákkal és a babákkal. Ha valaki végképp nem bírja ki apuci vagy a rokonság nélkül, akkor joga van elhagyni a kórházat.

 • 2011.03.07 14:24:45Noé88

  Anita81-nek! Adnak pelust is, popsitörlőt is, de inkább mégis vigyél magaddal, mert akkor nem kell arra várnod, hogy mikor hoznak végre. Köldöktisztításhoz kellő dolgok, popsikrém mindig van a szobában. Betétet csak szülés után adnak, jó kényelmetlen, hatalmas kórházi izé, szerintem kényelmesebb is, ha viszel magadnak...
  Én a babaruhát a bőröndbe csomagoltam a nagy kapkodásban:-), nem a szülőszobai csomagba, így tudom, hogy ilyen esetben adnak ruhát is, sapkát is, persze aztán átöltöztettük a babát a sajátba.
  Vigyél sok textilpelust, annak sok funkciója lesz, és több takarót is a babának, mert hideg lehet a szobában (vagy több törülközőt magadnak és akkor egy tisztával be tudod takarni a babát, ha úgy gondolod). A szükséges papírokat ne felejtsd el!!!
  Mivel tök változó, hogyan fűtenek, ezért szerintem magadnak is vigyél hideg-meleg hálóruhát, vastag köntöst. Remélem tudtam segíteni.

 • 2011.03.07 15:09:17krisztil

  Foxhunter, neked ebben teljesen igazad van, hogy ez a dömping nem jó.
  De megváltás volt, hogy ha más nem is, de a férjem bent volt pár órát, vigyázott a babára, amíg én lezuhanyoztam, vagy elmentem ebédelni (nem lehetett a szobában!), esetleg az egész éjszakai ébrenlét (3 napig nem aludtam) után lehunytam a szemem 10 percre.
  És nem utolsó sorban hozott kaját, mert anélkül ott tényleg éhen lehet halni. Egy szelet Cerbona szelet meg egy kockasajt nem túl vastag vacsora...;)

 • 2011.03.07 15:53:07tris

  egy darab férj és nem egész napra még nem zavaró. Nálunk reggeltől késő estig nem volt egy perc sem, hogy ne találkozott volna a saját szobánkban vagy 20 emberrel a tekintetem. A nagypofájú lány meg mikor este felsírt a babám úgy nézett rám mint aki meg akar ölni - ők pedig egész nap kiabáltak.
  Nem tudom mi volt velem, mert egészen mimóza lettem és minden miatt elsírtam magam. valószínűleg szülés utáni depresszió, szóval engem lenyomtak.

  ezért mondom, hogy nincsenek tekintettel a másikra. Mennyivel másabb lett volna, ha van háromszor két óra csend napközben.
  az emberek nincsenek tekintettel a másikra. Én sajnos túlságosan is, sajnos túlérzékeny vagyok és mindig figyelek a másikra - és mivel magamból indulok ki állandóan csalódok. Ezen kell változtatnom, és semmit sem várni a másiktól - semmi jót.

 • 2011.03.07 16:09:26tris

  flies

  olyan levest én is kaptam - ágyon kellett megegyem :) de megettem mert borzasztó éhes voltam.
  Nem tudom hol rosszabb, én csak a zaj miatt inkább a nőgyógyászatra mentem volna. de mondom nálunk őrült nagy nyüzsi volt.
  Nálunk nem érdekelt senkit, hogy a babám semmit nem eszik - 2.9-ről 2.5-re esett vissza a súlya. Egyetlen egyszer kapott egy korty anyatejet a csecsemősöktől - azért mert akkor pont mérték, és szinte 0 volt a súlykülönbség egy óra szoptatás után.
  jobban is figyelhettek volna rám, főleg, hogy még nem is voltam "hálátlan"
  Viszont legalább eltűrtek és náluk szoptathattam, fejtem és kaptam teát is néha.
  azért vagyok ilyen nagy haraggal mert valahol azt gondolom ha nem így alakul, akkor még ma is egészséges lehetnék, és ami még fontosabb nem ment volna tönkre négy évem amikor is alig éltem.

 • 2011.03.07 18:36:17anita81

  Köszönöm, hogy válaszoltatok Kriszil és Noé88!!

 • 2011.03.08 15:28:11krisztil

  Tris, ne hidd, hogy a nőgyogyin nyugi van...

  Nálunk az egyik szegény miómás apácát a fél zárda meglátogatta minden nap (ők csak az összes széket meg a mosdót foglalták el, de legalább csöndben voltak), a másik néni óránként ordított új kötésért, a harmadik nő nem tudott 2 napig kimenni a mosdóba szegény...
  Éjjel megmoccanni alig mertünk, olyan sz@r állapotban voltak szegények a műtétek után. Volt, hogy 4 órát szoptattam egyfolytában (sebes mellel, tej nem is volt még), csak hogy tudjanak aludni.
  Kimenni a folyosóra nem lehetett éjjel, mert bezavartak...
  Áh, mindegy már. Isteni jó volt onnan hazajönni...:)

 • 2011.03.08 16:09:53tris

  krisztil

  uhhhhh ez durva, kösz hogy leírtad. Nekem ahhoz képest ami ért minden jónak tűnik és már olyan baromságokon gondolkoztam, hogy direkt oda kérem majd magam......

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta