SZÜLŐSÉG

Az óvszer elszakadt, terhes lettem, a fiúm meg sem ismer

2011. március 2., szerda 14:08

A lelkem mélyén egy kicsit elítéltem az örökbeadó anyákat, hiszen ki képes lemondani a gyermekéről, akit kilenc hónapig a szíve alatt hordott. Hogy nem változtatta meg a véleményét 40 hét alatt, még akkor is, ha korábban nem akart anyává válni. Zavartak ezek a gondolatok, hiszen egyrészt hálás is vagyok minden nőnek, aki az abortusz helyett az örökbeadást választja. Másrészt, ha az örökbefogadott gyermekem megkérdezni, hogy ki volt a vér szerinti anyja, soha nem lennék képes arra a nőre rosszat mondani, aki világra hozta, mert azzal a saját gyerekemet is bántanám. Aztán megismertem Jázmin történetét, és megváltozott a véleményem.

(Szívben fogant - előző rész)

Fotó: Ozyman
Fotó: Ozyman

Két évig jártam a barátommal, általában védekeztünk - mesélte a gimnazista. - Egyszer viszont elszakadt a gumi. Szerezni akartam esemény utáni tablettát, de amikor megtudtam, hogy több mint ötezer forint, letettem róla. Aggódtunk, mi lesz, egyikünk sem akart szülővé válni 16 évesen, de amikor megjött a menstruációm, mindketten megnyugodtunk. Pár héttel később viszont annyira sokat hánytam és úgy puffadt a hasam, hogy elmentem orvoshoz.

Elküldött nőgyógyászhoz, amit nem is értettem, minek. Nem rohantam. Amikor megláttam az ultrahangon a méhemet, egy világ omlott össze bennem. 18 hetes terhes voltam egy kislánnyal. Otthon, amikor anyámnak bevallottam, mi történt, elkezdett kiabálni, hogy nem szajhának neveltek, hogy ők mindig is tudták, hogy egy semmirekellő k... vagyok, hogy csak szégyent hozok a családra. Az apám nemcsak üvöltött, ütött is.

A barátom hárított, a nagymamánál húztam meg magam

A faluban gyorsan híre ment annak, hogy terhes vagyok, a barátom hárított, hogy biztos nem is ő a gyerek apja, mert mi mindig védekeztünk. Arra már nem volt erőm, hogy még vele is veszekedjek, hogy emlékeztessem arra a bizonyos estére. Az abortusz már szóba sem jöhetett, hiszen a terhesség 12. hetén bőven túl voltam. Tisztában voltam vele, hogy felnevelni sem lesz pénzem, mert hiába hagyom ott a sulit, munkát nem vállalhatok egy pár hetes baba mellett, főleg úgy nem, hogy a családom sem tart ki mellettem, a nagymamánál húztam meg magam miután kiutáltak otthonról.

Nincs más út, örökbe adom

A nagyi kísért el a terhesgondozásra, a vizsgálatokra, mindenhova. Bevallom, egy-egy rossz pillanatomban eszembe jutott, hogy megszülöm és kidobom a babát. Nem én lettem volna az első. Az is, hogy kiállok az utcasarokra, biztosan vannak férfiak, aki a nagy hasú nőkre buknak. Egyik pillanatban gyűlöltem a lányom, mert elvette az életemet, miatta elveszítettem a családomat, nem járhatok iskolába, a falu a szájára vett. A következő órában már eljátszottam azzal a gondolattal is, milyen lesz majd, hogyan nevelem majd. Azt tudtam, egy ujjal sem nyúlok hozzá, még ha akkora marhaságot is csinál, mint én. Az interneten találkoztam egy örökbefogadással foglalkozó portállal, akkor már tudtam, hogy örökbeadom. Hogy nyíltan vagy titkosan, azt még nem döntöttem el, azt sem tudtam, hogy alapítványon keresztül vagy máshogy, de éreztem, nincs más út. Végül a szomszéd falu orvosa keresett meg, hogy lenne egy pár, akik nagyon régen szeretnének babát.

Én terhes voltam, nem várandós

A párral a 24. héten találkoztam először, nagyon szimpatikusak voltak, az különösen jólesett, hogy vallásosak. Ez pontosan nem tudom, miért foglalkoztatott ennyire, hiszen én meg sem vagyok keresztelve. Fogadtak nekem orvost, elvittek magánrendelésre, hoztak gyümölcsöt, csokoládét, vitaminokat, mert ilyenre bizony nem futotta soha a nagymamám nyugdíjából. A társaságot viszont nem pótolták, a volt barátom, a gyerek apja ugyanis meg sem ismert, ha találkoztunk az utcán, a barátnőimmel meg én nem kerestem a kapcsolatot.

Hallgattam volna azt, hogy itt voltak bulizni meg arra kocsmázni, amikor én úgysem mehetek? Én meg meséltem volna el, hogy rúgott egyet a kislányom, hogy már egy pólóm és nadrágom sem jön rám, akkora a hasam, hogy néha olyan gyomorsavam van, hogy szétmarja a torkomat. Vagy meséltem volna el, hogy voltunk ultrahangon, de nem merek ránézni a képernyőre, mert nem akarom látni a lányomat, mert akkor soha nem engedném el?

Én terhes voltam, nem várandós. Hirtelen annyira távol kerültem a régi életemtől, hogy szinte az volt a furcsa, hogy valaha buliztam. De azért nagyon hiányzott és ezerszer hibáztattam magam, mert elszakadt az a rohadt óvszer és mert egy olyan pasival kezdtem, aki a bajban meg sem ismer.

Az egyik nővér folyamatosan beszólt

A szüléstől rettegtem. Volt is mitől, úgy éreztem, belehalok. Amikor túléltem az egyik percet, a következő még rosszabb volt. Az orvosom és a szülésznő nagyon rendes volt, de az egy nővér folyamatosan beszólt, amikor kettesben voltunk, hogy akkor bezzeg, amikor csináltuk ezt a gyereket, élveztem, mi? A babát nem néztem meg. Az örökbefogadó anya azt mondta, gyönyörű, nagy haja van. Már a kórházban ő etette, ő simogatta. Végülis rábíztam, de mégiscsak rosszulesett. Amikor aláírtam a papírt,  hogy lemondok róla, akkor viszont megkönnyebbültem. Hoztam egy döntést. Életem legnehezebb és talán legrosszabb döntését, mert legszívesebben visszacsinálnám, de nem lehet, nem tudnám felnevelni. Hogy magyarázom ezt meg a lányomnak, ha egyszer megkeres? Annyi idős lesz, mint én most.

Csak remélem, okosabb.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.02 17:22:10fofofo

  Ez volt a legeslegjobb döntés. Ha szerető családba került a lánya, még meg is fogja érteni, amikor nagy lesz.
  A szülőket nem értem, az egy dolog, hogy hirtelen felindulásból miket csinálnak, de volt 4-5 hónapjuk lenyugodni, és a lányuk mellé állni. Ez felfoghatatlan számomra.

 • 2011.03.02 17:36:47magyar bucó

  "Elküldött nőgyógyászhoz, amit nem is értettem, minek. Nem rohantam. ... 18 hetes terhes voltam"

  Hát tényleg nem rohantál. Három hónap alatt sikerült odaérned...

 • 2011.03.02 17:45:45Advanced Flight

  Kedves Jázmin, a veled történt dolog nyilván tragikus, de van egy nagyon jó oldala. 16 évesen szembesülhettél vele, hogy kikre számíthatsz. Úgy tűnik, környezetedből egyedül a nagymamádra. Szülők, barátnők, pasi, és a "falu" - vagyis szomszédok, imserősök: kurvának tartottak és elfordultak tőled. Az ilyen felismerések rendkívül fájdalmasak, de jó alkalmat adnak arra, hogy gyökeresen változtass az életeden, pl. költözz végleg a a nagyidhoz, jobban válogasd meg a barátaidat, esetleg jelentkezz főiskolára, egyetemre stb.
  Az említett emberek pedig egy idő után nem fognak neked hiányozni. A baba ugyan fog, de fiatal vagy, lesz még másik.

 • 2011.03.02 17:49:56jokr777

  Advanced Flight
  ...szerintem a végét elb@sztad...

 • 2011.03.02 18:07:30VRbagoly

  @antiszociális exlúzer:
  "Aztán miért kurva, mert 16 évesen lefeküdt a barátjával?
  Hülye vagy.
  Meg a szülei is azok, egy normális családban ugyanis a lány segítséget kérhetett volna már akkor, amikor felfedezte, hogy elszakadt az óvszer."

  Feltéve, ha normális kapcsolatban lett volna a szüleivel. Nem azért kurva, mert lefeküdt a barátjával, hanem mert nyilván a barátja nem ok nélkül feltételezte, hogy mással is együtt volt, ahogy a szülei sem ok nélkül fordultak el tőle. Lehet, hogy az interneten előadhatja ezt a csipkerózsika sztorit, ahol magától értetődő módon úgy állítja be, mintha neki volna igaza, márcsak a kognitív disszonancia miatt is.

  Ezeket figyelembe véve nem tudom, hogy ki a hülye: aki a tündérke pártjára kel gondolkodás nélkül, vagy olvasás után legalább tízig elszámol, és végiggondolja a sztorit.., egy olyan nő, akit a saját pasija sem tisztelt minimálisan sem, plusz a szüleivel is ilyen kapcsolatot sikerült kialakítania, arra milyen szó illik?.. de biztos az én hibám, hogy nem esek előtte hasra. Persze, 14 éves korától volt barátja, ő volt a lázadó és járta a saját útjait, aztán meg, ha baj van, akkor még a világ a hibás, hogy jaj, nem segítenek neki.. oldd meg, nagy lány vagy, a gyerek meg úgyis bárhol jobb helyen lesz, mint nálad lenne.

  És kedves a.e.l., az is csodálatos, hogy a hozzád hasonlók meg körberajongják ezt a nőszemélyt, mint egy kisdedet, és még lovagnak is érzik magukat közben.. ez a hab a tortán.

  (Bár biztos nem ok nélkül teszitek.. biztos meghálálná a tündérke a lovagiasságot, ha volna rá módja.)

  Akik meg trollért kiáltanak, azok meg nézzék már meg a South Park "niggeres"-es epizódját.. mondjuk felfogni úgysem fogják, megérteni sem, de adhatnának maguknak egy esélyt.

 • 2011.03.02 18:31:14antiszociális exlúzer

  VRbagoly

  "Nem azért kurva, mert lefeküdt a barátjával, hanem mert nyilván a barátja nem ok nélkül feltételezte, hogy mással is együtt volt, ahogy a szülei sem ok nélkül fordultak el tőle."

  Nem ok nélkül, nem ok nélkül. Ugyan. Nem tudhatjuk. Amikor tini voltam, rám is kiabáltak kígyót-békát pusztán azért, mert csinos voltam és sokan pályáztak rám - igen, pályáztak, de nem dugtam egyikkel sem, többségüket udvariasan visszautasítottam, akit meg nem, azzal sem keféltem (akkor még - és később sem feküdtem le fűvel-fával).
  Ez a "biztos nem is tőlem van" szöveg meg tipikus felelősséghárítás. Önmagában azt persze megértem, hogy a fiú nem akart apa lenni tizeniksz évesen.

  "És kedves a.e.l., az is csodálatos, hogy a hozzád hasonlók meg körberajongják ezt a nőszemélyt, mint egy kisdedet, és még lovagnak is érzik magukat közben"

  Rajongja a fene. Viselkedhettek volna felelősségteljesebben is (a lány és a fiú egyaránt), de a "mi lett volna, ha" nem változtat a lényegen.

  Továbbá, még ha faluribanca is lett volna a leányzó, akkor sem tartom igazolhatónak a kitagadását.

 • 2011.03.02 18:36:33BeMóni

  VRbagoly

  Nem rajongom körbe, de nem is tiprom a sárba...

 • 2011.03.02 18:46:43Magdi0106

  Szerintem ez egy érett, jó, és reális döntés volt. Százszor jobb,mint egy abortusz. Százszor jobb, mint egy esélytelen élet a gyereknek és az anyának. Elhiszem, hogy nagyon nehéz volt, de JÓ. Szerintem a lánynak tanulságos...tudja már, hogy a "családjára" mennyire számíthat, s azt is, hogy milyen típusú pasit ne válasszon legközelebb.

 • 2011.03.02 18:48:16betörési kísérlet

  Sajnálom, hogy kiábrándító leszek, de ez egy kamu.

  Vagy teljesen az, vagy az újságíró, aki megírta nem nézett utána semminek, csak a szívfacsaró sztori érdekelte.

  Ha 18 éves kor alatt szül, akkor nincs felügyeleti joga a gyermek felett, tehát lemondani sem tud róla. Jogilag a nyílt örökbefogadáshoz a szülő jognyilatkozata szükséges, anélkül nem fog menni.

  Szóval ez ÍGY biztosan nem történt meg, vagy legalábbis ebben az országban biztos nem.

 • 2011.03.02 19:18:30didö

  A történet valoban elég gyakori, az is lehet hogy csak részben valos. S ha meg is történt nem teljesen ugy. A lényeg, hasonlokat hallunk naponta.Ez nem vàltoztat semmin. Valakinek valamikor hozni kell 1 döntést,ami meglehetösen nehéz. 16 évesen felnöttként dönteni egy életreszoloan.Az biztos magàramaradt 1 olyan döntéssel amit normàlis körülmények közt 2 felnött ember szokott meghozni.Nem irigylem a posztolot.Jol vagy rosszul ,de mindenesetre emberségesen döntött.

 • 2011.03.02 19:21:27pöndörödő macskafülszőr

  A lehető legjobb döntést hoztad, legyél büszke magadra, hiszen új életet adtál, megteremtetted neki a biztonságot (és nem tartottad magadnál a bizonytalanságban,pénztelenségben) és egy párt boldoggá tettél.

  Gratulálok,látatlanban is felnézek Rád.

 • 2011.03.02 20:03:33ViktoriaF

  Jazmin, bator vagy. Sajnalom, hogy ilyen gyorsan fel kellett nonod. Kivanok neked sok sikert az eletben.

 • 2011.03.02 20:11:14Puszpanya

  Amikor szültem, egyik nap megjelent egy kiskorú a szinten. Nagyon gyereklány volt. Nem az életkora miatt, mivel vannak olyan 15évesek, akik feldobnak egy kis festéket, és máris kora huszasoknak tűnnek. Ő nem. Teljesen elkülönítették, kapott saját szobát, egy fő, talán pszichológus kísérte. Abortuszra várt, de az arcán szinte semmi nem látszott. Olyan kis elveszett volt inkább, ahogy lóbálta esetlenül a túl hosszú karjait. Kíváncsi lennék, ezek a lányok mit gondolnak akkor és mondjuk 10 év múlva, amikor gyermeket várnak egy boldog családba?

 • 2011.03.02 20:17:28plasztikcsirke

  Na most akkor tisztázzunk pár dolgot, mielőtt szentté avatjuk a csajt.
  Sokan írjátok, hogy milyen felnőtthöz méltó, emberséges stb. döntést hozott, hogy nem ölte meg a gyereket. Mi vaaan?? Ő nem is hozhatott döntést, mert már rég túl volt a 12. héten, szóval nem is csinálták volna meg az abortuszt. Most azért éljenzitek, mert nem fojtotta meg a kölykét a szülés után és nem dobta ki az első kukába?
  A kis liba kihisztizte magának otthon, hogy pasizhasson, meg kefélhessen, mert ő már felnőtt, az ő élete, stb. A bajban meg már nem volt annyira felnőtt, h elmenjen orvoshoz,vagy pénzt kérjen anyutól, nagyitól esemény utánira. Na, lehet tovább éljenezni meg gratulálni neki a fantasztikus DÖNTÉSHEZ.

 • 2011.03.02 20:19:49Norindaa

  Puszpanya: kíváncsi lennél? Volt benne részem sajnos, mindkettőben.Baromi sz.r érzés... még ma is. Viszont lezártam, és azt gondolom, ennek így kellett történnie. Ebben a helyzetben igazán jó döntés csak egy van... előtte és helyette.

 • 2011.03.02 20:38:28vuvuvu2

  plasztikcsirke: és mi lett volna ha a kislány csatlakozik a csecsemőgyilkosok klubjához? szerinted mi játszódhatott le benne miközben a nagyanyján kívül senkitől sem kapott támogatást? az ő életéről is szó van. az örökbeadás, egyedül a gyerekkel kínlódás illetve a csecsemőgyilkosság voltak a lehetőségek. tehát döntenie kellett. a terhesség sok hormonális folyamattal jár, nem mindegyik része endorfinnal teli, ráadásul speciális helyzetben volt, egyedül, biztos hogy ebben a helyzetben megjárta a poklot, nem csoda, hogy a gyilkosság is eszébe jutott. az vesse rá az első követ, aki tökéletesen makulátlan. (az eredeti történetben senki sem vetett követ a bűnös asszonyra, mindenki eloldalgott.)

 • 2011.03.02 20:39:10Puszpanya

  :( Norindaa

 • 2011.03.02 20:39:24fumerin

  Miért érzem azt, hogy csak én olvastam úgy, hogy nem az érdekelt, hogy mi van a családdal, anyával, apával, felelősökkel, bla-bla, hanem megnéztem a gyermek szemszögéből a dolgokat.?.
  Ne hibásokat keressetek, van bőven,hanem lássuk be, a kicsinek az élet adott egy lehetőséget ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyermekkora lehessen(feltételezni próbálom).

 • 2011.03.02 20:50:50R. Scherbatsky

  Szerintem a szülők nagyon is hibásak. 16 évesen szexelni ráadásul óvszerrel felelősségteljes dolog. Szomorú, hogy nem mert a szüleitől kérni pénzt az esemény utánira és azok még utána is verik és kitagadják.

  Engem nem így neveltek, hát én sem fogom cserben hagyni a gyerekeimet akárhogy is. Igaz én nem fogok úgy csinálni mintha nem szexelne.

 • 2011.03.02 20:51:03Norindaa

  fumerin: csatlakozom, valóban ez a legjobb döntés... ma már én is ezt tenném, bár legjobb lenne ha a lehetősége sem merülne fel.

  Puszpanya: én végigzokogtam. Pasimnak, aki HMCS volt a kisvárosunkban, és mellesleg a vőlegényem, megmondtam, ha nem lesz mellettem, hazaszököm... anyukástól jött. Kitartok amellett, hogy akkor ezt tudtam tenni, nem akartam tönkretenni az Ő kis életét, és mindannyiunkét. Néha találkoztunk, addig neki nem született másik gyereke... sóhajtoztunk.

 • 2011.03.02 20:52:37kertesz

  Helló, ez majdnem a Juno című film története, csak ott támogatóbb volt a teherbe esett kislány családja.
  [link]
  Jázmin, nézd meg a filmet és megnyugodhatsz. Jól döntöttél.

 • 2011.03.02 21:27:25antiszociális exlúzer

  VRbagoly

  Eszembe jutott még egy példa - ismerősömék esete. Együtt veszítették el a szüzességüket, de az oltár elé már úgy járultak, hogy várandós volt az ara.
  A vőlegény szülei fel voltak háborodva, hogy a fiuk(!), aki 40(!) körül járt akkor, szexelt házasság előtt. Persze a leendő menyüket is elmondták mindennek hatalmas erkölcsi magaslatukról, holott, mint mondtam, egyetlen férfival volt szexuális kapcsolata, a leendő férjével.
  A szülők mentsége az, hogy idősek, és még abban nőttek fel, hogy a lány, aki nem szűzen házasodik, kurva.
  (Szerencsére később megbékéltek és örültek az unokájuknak.)
  Ne hidd, hogy egyedi eset... Sok szülő még ma is azt várja, hogy pici lánykájuk ha nem is érintetlenül házasodjon, de lehetőleg minél idősebben szexeljen, mert ők ugye nem "olyan" család.
  A cikkbéli lány nyilvánvalóan ilyen családban él(t), ellenkező esetben megbeszélhette volna az édesanyjával a védekezés kérdését.

  Még valami; ha egy lányról azt hallani, hogy ribanc, az jóval gyakrabban puszta rosszindulatú, irigy pletyka, mint igazság.

 • 2011.03.02 21:54:05plasztikcsirke

  vuvuvu2: Te most tényleg azt akarod mondani, hogy örüljünk, hogy nem ölte meg a babát? Ez lenne az alap, nem?
  Senkitől nem kapott támogatást? Ja, mert valószínűleg amikor pasizni kezdett, rohadtul nem kért a szülői támogatásból, jó tanácsokból. Talán ezért tartottak be neki a szülők. Nem tudom sajnálni, őt, mert nevezzük örökbeadásnak, attól az még az ami: eldobta magától a gyerekét, odalökte másnak, mert ott jobb helye van. Tulajdonképpen ezt úgy is mondhatnám, lerázta a kölykét és a nevelésével járó problémákat, mint a kutya a vizet.

 • 2011.03.02 22:01:48plasztikcsirke

  gyagyás: Nekem is pont ez jutott eszembe.

 • 2011.03.02 22:30:51véreshurka majonézzel

  Jajjmár Noorindaaa! :D

  "Puszpanya: én végigzokogtam. Pasimnak, aki HMCS volt a kisvárosunkban, és mellesleg a vőlegényem, megmondtam, ha nem lesz mellettem, hazaszököm..."


  Te vagy az a faszcimbáló aki a másik cikknél elvárja a kocsit, lakást mert már letett az asztalra valamit. Látom mit: kikapartattad a gyereked miközben volt szerető párod, vőlegényed és most ha jól olvasom egy házas pasi kúrogat. Te egy jellemes kis gyilkos ribanc vagy. Biztosan jól döntöttél a pénztárcád érdekét védve :)

 • 2011.03.02 22:34:04véreshurka majonézzel

  "tris
  úgy látom kedves Gábornak nem tetszik, ha a lányt érdekli hogy 34 évesen van-e kocsija -de lefogadom Gábor sem a lányok szép lelkét nézi...
  pedig fajfenntartási ösztön az egész: a nőknek nem kell olyan aki 34 évesen nem tud felmutatni semmit - ugyanis valamikor szülni is kell és azt nem lehet az utcára meg nem lehet vén fejjel. A férfiaknak meg fontos a szép külső ez ugyanolyan.

  Norindaa
  tris:egyértelműen igazad van:-) bár én ezeket a kérdéseket teljesen természetesen már az 1. randi előtt szoktam tisztázni... én is megteremtettem magamnak ennyi idősen a legszükségesebbeket, és nem tudnék egy olyan pasira felnézni, aki nem ura a saját életének.Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak én sem a lúzerkedést.

  tris
  egyetértek, így kell ezt - enélkül is nehéz hiszen ilyenkorra már sokan benne vannak egy ilyen-olyan házasságban. (ráadásul biztos vagyok, hogy sok a kalandot kereső nős férfi is...)

  2011.03.02 21:08:20Norindaa
  tris: Jaja... asszem most én is ilyenbe futottam bele :-((( micssssoda balek vagyok:-((("  a pasinak legyen pénze, különben ölök! ha házas az sem baj :D

 • 2011.03.02 22:37:44antiszociális exlúzer

  plasztikcsirke

  "Talán ezért tartottak be neki a szülők."

  Nos, én másképp gondolom, szerintem a fordítottja történt. Különben teljesen mindegy - ha egy tinilány nem mer az anyjától segítséget kérni sürgősségi fogamzásgátlás ügyében, ott gáz van, és a tini vagy hibás, vagy nem, de a szülő mindenképpen hibás.

  Még az is lehet, hogy megtartotta volna a gyereket a lány, ha a szülei elfogadóbbak.

 • 2011.03.02 23:21:25Sadist

  Azoknak, akik úgy gondolják, hogy a legjobb döntést hozta:
  Nem, nem a legjobb döntést hozta. Nagyon súlyos tévedés. A körülmények között a legkevésbé rossz döntést hozta. Hatalmas különbség.
  Jó döntést akkor hozott volna, ha nem 16 évesen, ostobán, felelőtlenül dug az aktuálissal és/vagy áldoz 5000 nyavalyás forintot az esemény utáni tablettára.
  Attól, hogy valaki elkövet egy életre szóló ostobaságot, majd 9 hónappal később hoz egy legkevésbé rossz döntést, még nem kéne piedesztrára emelni.

 • 2011.03.03 01:54:47Sólyom Tomi

  Az volt már, hogy a sztori nyilvánvalóan fake? Azt valaki megírta, hogy 100 éve is ez volt, de hogy minden ennyire passzoljon, a sötét bunkó falusiak között felvilágosult szupernagyitól a "szégyenthoztálránk" szülőkön és a "tutinemazenyém" pasin át a happy endig... Minden, mint a mesében, már csak arra várunk, hogy Szupernagyit szentté avassák, a gonosz anya teherbe essen hetvenöt évesen, és belehaljon a szülésbe, na meg hogy a felelőtlen fiú AIDS-et kapjon a következő szakadásnál. Mert persze nem hibáztak, hanem a gumi szakadt, hogy teljes legyen a főszereplő tökéletessége.

  Én irigylem a lányt (az anyát is és a lányát is), hogy ilyen tökéletesen megoldódott minden bajuk, legnagyobb megkönnyebbülésünkre, és egyúttal még a poszt mondanivalóját is támogatja a történet, hiszen aki örökbe adja a gyerekét, az teheti ezzel a lehető legjobbat is az adott helyzetben, úgyhogy ne legyünk csúnya előítéletesek. Milyen szerencse, hogy ez így megtörtént, ebből mindannyian tanulhatunk.

  Ez utóbbit nem vitatom (mármint hogy tanulhatunk, nem azt, hogy szerencse). De miért kellett a kamu sztori hozzá, hogy ezt megfogalmazzák?

 • 2011.03.03 02:34:44Sólyom Tomi

  Bocs; "kéne egy nick" már utalt a tutira. De tényleg nem akartam senkibe belemászni, aki az ifjúsági magazinok szexuális tanácsadó rovatán nőtt fel, és komolyan veszi, amikor az állítólagos tinilány megkérdezi, hogy az állítólagos csókjától az állítólagos méhében interakció indulhat-e meg az állítólagosan érett petesejtje és az állítólagos pasija állítólagos magva között.

  Ja, azért még valami. Azok, akik szerint igaz a történet, nehogy már szerencsétlen szereplők feje fölött pálcát merjenek törni. Nem azokról beszélek, akik szerint a kiscsaj kurva, ők megkapják a magukét amúgy is, de a többi szereplőt megbélyegzők nyúltak már magukhoz? Neeeem, úgy értem, úgy homlok tájékán.

 • 2011.03.03 07:46:19plasztikcsirke

  antiszociális exlúzer


  Nem láttál még hisztiző tinicsajt? (Az én életem, ne szólj bele, lelépek itthonról...)gondolod, hogy a lány azért szúrta el az életét, mert a szülei elutasítóak voltak vele az eset előtt is? Lehet, hogy igazad van, de ha bajom van és nem tudok a begyepesedett/idős/akármilyen szüleimtől 5000 ft-ot kérni tablettára, akkor kérek valaki mástól. Pl. az iskolában valakitől, akiben megbízok, egy havertól, vagy annak anyukájától. Ja, hogy neki nem volt kitől kérnie. Lehet, h a szülők hibásak, de az a tini is defektes, akinek nincsenek barátai. Ne varrjunk mindent a szülők nyakába, nem 9 éves a lány, hanem 16. Már majdnem felnőtt, akinek tudnia kell, mi lesz akkor , ha kiszakad a gumi.

 • 2011.03.03 08:16:50Father Justice ♋

  18 hét, azaz több mint 4 hónap. A gumiszaggató dugás utáni első menstruációnál megnyugodtak, aztán pár hét múlva jött a puffadás? Az a pár hét itt jó lesz alsó hangon három hónapnak is. Addig nem tűnt fel semmi senkinek?

  "Egyik pillanatban gyűlöltem a lányom, mert elvette az életemet.."
  A lányod?! Legfeljebb a saját hülyeséged.

  Valahogy nem tudom sajnálni a kiscsajt.

 • 2011.03.03 08:39:30Balchee74

  Túl az 5000 Ft-os tabletta megspórolásán (ami hülyeség volt) és minden előtte történt "butaságon" (amik valóban nagy hibák voltak) azt tette, amit tennie kellett.

  Csak az törjön pálcát felette, aki volt már hasonló helyzetben és jobban jött ki belőle.

  A gyerekeknek pedig meg kell születniük...

 • 2011.03.03 09:03:42Skt

  Szerintem jól tetted, hogy megszülted és örökbeadtad a kislányt.

  Ezentúl figyelj, hogy kire pazarlod az idődet, és kerüld az ilyen fickókat! A szüleid szégyelhetik magukat és a nagymamádat pedig nagyon szeresd!

  Ha a lányod megkeres, akkor pedig legyél őszinte vele és ha tényleg egy jó családhoz került, akkor elég szeretetben és biztonságban lesz része ahhoz, hogy felfogja, hogy jobban járt, mint egy gyerekanyával.

 • 2011.03.03 09:24:11mérien

  Azért, hogy egy gyereknek nem alakult ki megfelelő kapcsolata a szüleivel, legtöbbször nem a gyerek tehető felelőssé. A többit nem véleményezném.
  Több okból sem szeretném, ha a lányom ilyen helyzetbe kerülne, főként rajtunk szülőkön áll, hogy ez ne így legyen.

 • 2011.03.03 09:39:00Puszpanya

  :D Akik a lányt ekézik ugyanúgy viselkednek, mint a lány szülei. Azon rugózni, h mit kellett VOLNA, tök felesleges. A szitu adott, a lány 16 hetes terhes. A lehető legjobban jött ki belőle.
  Tanulság: felvilágosítani a skacokat időben, kitérve rá, mi a teendő gumi baleset esetén...stb.
  Véleményem szerint az a legnagyobb gáz, h 18 (vagy 21) év alatt nem lehet egy ajtón bekopogni, ahol ingyen ellátnak és megkapod az esemény utánit, mindezt anonim. Esetleg egy kötelező fejtágítással egybekötve egy pszicho-tól.
  A nincs rá keret nem válasz, mert a születendő gyerek állami tartása, a lányok szülése jóval többe kerül.

 • 2011.03.03 09:53:58Kísérletinyúl

  mindig mélyen felháborít ez a hozzáállás a szülők részéről!!
  bezzeg 10-15 éve múlva kellene a lány is unokástól!
  akkor meg majd az lesz a baj,miért adta örökbe..
  nagyon remélem,lesz annyi tartás Jázminban,hogyha megkeresik egyszer, elküldi őket a búsba!!

  kívánok szép életet mindkettőjüknek

 • 2011.03.03 10:13:33Epokit Drive

  Kedves Jázmin! A "normális" embereknek, akik eddig elkerülték, hogy így próbára tegye őket az élet, kellenek a Hozzád hasonló hősök. Olyanok, akik megmutatják, hogyan kell a teljesen reménytelen helyzetekből is kihozni a legtöbbet, és lehetőleg nem belerokkanva testileg-lelkileg. Örülök, hogy olvashattam a történetedet!

 • 2011.03.03 10:34:01antiszociális exlúzer

  plasztikcsirke

  "gondolod, hogy a lány azért szúrta el az életét, mert a szülei elutasítóak voltak vele az eset előtt is?"

  Könnyen el tudom képzelni. Nem egy ilyen családot ismerek, általában falusiak és/vagy vallásosak. Utóbbiak inkább kisegyházak hívei vagy protestánsok, a katolikusok kevésbé bigottak.

  Amúgy igen, kérhetett volna egy barátjától segítséget, vagy még inkább a nagyanyjától, mert igazából nem tudom elképzelni, hogy egy tininek ilyenkor eszébe jutna a baráti segítség. Mert az ilyesmi - nem a barát hibájából, hanem mert a felnőttek ki szokták szúrni, hogy a fiatalok valamit szervezkednek suttyomban - mindig a lebukás esélyével kecsegtet.

 • 2011.03.03 10:35:54antiszociális exlúzer

  Sólyom Tomi

  Ha kamu is, akkor is egy létező attitűdöt és létező esetet tár fel. Mint írtam, én is ismerek hasonló családokat.

 • 2011.03.03 10:50:50kyskalacs .

  Milyen szülök már az ilyen , aki bajban hagyja a gyerekét? Annak a kislánynak segitségre,támogatásra lett volna szüksége, nem eltaszitásra. Jesszus felbassza az ilyen az agyamat rendesen.

 • 2011.03.03 10:52:11kyskalacs .

  -k

 • 2011.03.03 11:47:33blacklord

  Elképesztő ez a történet. :-( A posztolónak csak azt lehet felróni, hogy sajnálta az 5000 Ft-ot a sürgősségi tablettára. 16 évesen egyáltalán nem gond a nemi élet, pláne, ha normálisan védekeztek is általában (sőt, szerintem manapság már kb. ez a normális). A gyerek szempontjából szerintem jó döntést hoztál, és ha később lesz saját családod (amire bőven van még időd), akkor az kárpótolni fog érte.
  A családod elképesztő, az ilyen nem érdemli meg, hogy gyereke legyen. Aki a saját vélt társadalmi státuszának elvesztése miatt képes megtagadni a saját vérét, az mindennek az alja. Halál komolyan, ennél még a színesfémet lopó mélyszegényeket is többre tartom. A másik meg a volt pasid - egy féreg az ilyen, semmi több. A helyedben amúgy annyit még megcsináltam volna, hogy őt apasági vizsgálattal elővettem volna, hogy legalább a terhesség kapcsán felmerült költségeid egy részét ők álljak - de megértem, hogy a helyzetedben pont egy ilyen küzdelmet nem kívántál a hátad közepére sem. Egy féreg az ilyen, és nagy szerencséd, hogy nem maradtál együtt vele hosszabb távon. Azt mondjuk furának tartom, hogy egy olyan barátnőd se volt, akivel a "szombaton elmegyünk bulizni"-n túl nem tudtál semmit megbeszélni - a jövőben figyelj talán oda rá, hogy tartalmasabb kapcsolataid is legyenek... Még egyszer szeretném én is elmondani, hogy büszke lehetsz magadra, hogy végül kihordtad a gyereket egy másik, arra érdemes párnak, és hogy a gyereked javát szem előtt tartva tudtál dönteni. A szíved a helyén van, és ezzel már most többet tettél az országért, mint sok más ember egész életében. A Nagymamád pedig aranyat ér, mondjuk én nem is nagyon látom, hogy más hogyan tud máshogy viselkedni, bár erről elég csak a szüleidet megkérdezni...

 • 2011.03.03 12:53:41plasztikcsirke

  antiszoc

  Mi van akkor, ha lebukik? Mondjuk bepipulnak a szülők. Na hát így is bepipultak, de akkor legalább nem kellett volna a csajnak kihordani egy olyan terhességet, aminek az eredményét úgysem tarthatja meg.
  16 évesen ennyi ésszel rendelkezni gáz, a mai lányoktól már többet lehet elvárni ezen a téren, mert több infó áll rendelkezésükre. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, h mindig a proli meg a hülye akar szaporodni és szaporodik is, amint látható.

 • 2011.03.03 13:40:36fancy27

  Akit netalán elöntene a baromi nagy együttérzés ("...büszke lehetsz magadra...", "...a szíved a helyén van..." stb.), olvassa már el még egyszer ezt a mondatot: "Bevallom, egy-egy rossz pillanatomban eszembe jutott, hogy megszülöm és kidobom a babát."

 • 2011.03.03 13:58:53Puszpanya

  :D Nagy dolog. Mikor megszüli az ember és vinnyog 24 órája, akkor is jönnek (jöhetnek) az ilyen gondolatok. (azok a fránya hormonok, meg a fáradtság)A lényeg, h nem teszi meg az ember lánya.

 • 2011.03.03 14:18:43Pakinyanya

  Akik bárkit is elítélnek ebben a sztoriban, azoknak üzenem: talán nem tanult emberekről van szó, talán olyanokról, akik kevés pénzből, nem túl sok ismerettel élnek, akik nem is tudják pontosan, hogy hogyan fogan a gyerek és mikor milyen fejlődési szakaszban van. Én úgy tudom, hogy manapság elsősorban alacsonyabb iskolai végzettségű lányok/nők adnak örökbe gyereket, akik sok mindennel nincsenek tisztában, valószínűleg a szüleik is pontosan ennyire informáltak a témában. Ne abból induljatok ki, hogy ti mit tudtok a gyerek fogantatásáról és születéséről, mert valószínűleg sokkal többet, mint jó páran, akik keveset jártak iskolába és kevés felvilágosítást kaptak.
  Nem kell Jázminnal együttérezni, de elítélni senkinek sincs joga. És igenis a legtöbbet tette azért a gyermekért, amit tehetett.
  Ja, és nem dobta a kukába, hiába gondolt rá. Én azt sajnálom, hogy a kórházakban ilyen emberek dolgoznak, akik ahelyett, hogy segítséget nyújtanának egy fiatalkorú várandós lánynak, megjegyzéseket tesznek rá.

 • 2011.03.03 15:39:51lilipetianya

  Nos ez a story tényleg kamu, vagy nagyon szarul van megírva. És az illető aki írta tuti nem csinált végig egy terhességet sem.
  Egy mesivel 18 hetes terhes nem lehet, max 8, de az is szűken. Vagy ugye nem az elszaladt gumi miatt maradt terhes, hanem lényegesen előbb. De hát úgy sem igaz story tehát mindegy.
  A másik anno egyszer én is szereztem esemény utánit. Nem 5000 volt, annál sokkal olcsóbb és elvileg nem is lehet vény nélkül adni; bár megsajnálták és odaadták. De mondjuk ez sok évvel ezelőtt volt.
  18 hetes terhességről max szuper 4D ben mondják meg hogy leányzó a leányzó a gyermek, de nem hinném, hogy itt ilyen volt; vidéken és nincs 5000 Ft esemény utánira. Mert vagy csodakórház kell hozzá, vagy fizetsz.
  A jogi dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de ha 16 volt akkor valószínű kellett volna szülői engedély, de mondjuk azt a nagymama is megtehette. Nem tudom...

  De szép tündérmese....
  Kicsit ilyen KDNp-s, abortuszellenes storynak érzem inkább. Hogyan legyünk hatással az eltévelyedett fiatalokra, ha nem a neten keresztül.
  Ettől függetlenül ez is lehet egy jó megoldás igen.
  De ez akkor is egy mese. :)

 • 2011.03.08 17:33:44nat9

  @lilipetianya
  Szerintem is fake a sztori, de azért 8 hétnél lehetett több. Nekem 6 hétre jönnek, igy egy mensivel nekem már 12 hét lenne. Nem is szűken.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta