SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő - Szent István kórház, Budapest

2011. február 28., hétfő 20:32

Eheti kórházfigyelőnk "alanyáról" olyan sokan írtatok, hogy a héten többször is foglalkozunk majd vele. Összegzésül annyi elmondható, hogy az Istvánban azok lesznek boldogok, akik a természetesség hívei.

Forrás: mst.hu
Forrás: mst.hu

Ahogy olvasónk, Adrienn is írja: "Szívből tudom ajánlani azoknak, akik kellőképpen felkészültek arra, hogy jó magyar viszonyoknak megfelelően lepukkant (kivéve a szülészet) környezetben töltsenek el néhány napot, és hajlandóak 24 órában saját és szobatársaik gyerekének sírását hallgatni, cserébe garantáltan nem tömik cukros vízzel a gyereket, és talán még a szoptatással sem lesz később gondjuk. Én az első gyereknél kifejezetten élveztem a bajtársias 3 napot, másodszorra már inkább mentem volna haza, hiszen már ‹‹tudtam mindent››."

Kórházfigyelők korábban:

János Kórház

Bajcsy-Zsilinszky Kórház I. és Bajcsy Zsilinszky II-III.

Hetényi Géza Kórház, Szolnok

Szent István Kórház

Adrienn szerint

Szülés ideje

2009 és 2010

Terhesgondozás

A vérvételek, a főbb ultrahangvizsgálatok és a ctg zajlott a kórházban. A vérvétel az alagsorban zajlik hajnali 7 és 8 között, viszonylag sokat kell várni, néha teljes a káosz, bár az elmúlt évben már osztottak sorszámot, és egy fokkal kedvesebb nővérek is fogadtak, és a második gyereknél már a leleteimet sem hagyták el – lehet, hogy fejlődnek? Idegesítő, hogy az apukák szépen tespednek a padokon, miközben az egyedül érkező kismamák nagy pocakkal állva várakoznak, bár ez nem a kórház hibája. Az ultrahang teljesen korrekt volt, időpontra kellett jönni, bár volt némi várakozás, a ctg-t meg a szülésznők csinálják a szülészeten. A választott szülésznőm olyan időpontra hívott, amikor alig voltak, várakozni nem kellett, ő értékelte ki a ctg-t, és mondta meg, hogy mikor kell legközelebb jönnöm. Ráadásul itt várnak azok, akik a ctg-re jönnek, de azok is, akik már a vajúdás közben vannak, és sajnos a nagykabátos apukák, akik még a cipővédőt is elfelejtik felhúzni, igencsak zavaróak, amikor az ember ott ül felhúzott hálóinggel, ömlő magzatvízzel (ez én volnék az első alkalommal).

Pontozás 7/10 (apukák miatt -1 pont)

Szülőszoba

A szülészet teljesen fel van újítva, ha jól tudom, öt szülőszoba van, ebből egy alternatív, amiben van kád meg valamivel nagyobb ágy. Én mindkétszer egy meglehetősen kicsi, hagyományos szobába kerültem, nem is volt benne túl sok minden: egy kényelmetlen, dönthető szülőágy, egy labda, szék, hokedli, mosdó, de volt pl. magnó (másodszor szólt valami borzalmas rádióadó, amit gyorsan ki is kapcsoltattam a férjemmel, nem akarok én Bochkorra szülni). Az első gyereknél érkezés után rögtön kaptunk szülőszobát, és egy jó 8 órára le is foglaltuk, szerencsére nem akartak kitenni minket. Egy dolog zavart akkor nagyon, hogy csak úgy sercegett a kosz a talpunk alatt. Én szépen kimosott papucsot hoztam, mindent kifertőtlenítettem, de nem volt túl nagy higiénia-érzésem a szobában – nem lett volna kedvem állva szülni. Az elején még vígan ücsörögtem a labdán, de amikor az igazán kemény fájások voltak, nem érdekelt már engem semmilyen alternatív módszer, nem lett volna kedvem kádba bújni sem, akkor már csak a túlélés hajtott. Másodszor már szinte a kitolásra értünk be a kórházba, így aztán végképp nem érdekelt, milyen a szoba, de azt megfigyeltem, hogy most nem volt koszos a padló, megintcsak fejlődésnek lehetünk a tanúi. A gyereket születés után még köldökcsonkostul rárakják a hasadra, majd egy idő után elviszik megmosdatni, felöltöztetni, megmérni (amíg rajtad babrálnak), de az apuka elkísérheti a babát, és ő is hozhatja vissza. Egyik alkalommal sem hagytak két órát bent a szülőszobán, de én elégnek éreztem.

Amíg az ember leköltözik a rendes szobába, addig a gyereket a csecsemőosztályon megvizsgálja a gyerekorvos, majd utána behozzák (ez néha azért eltart egy-két órát, ha az orvos épp nincs kéznél), és attól kezdve az anyukánál van. Egyébként szülésre két embert is beengednek, ez annak lényeges, aki dúlával szeretne szülni, akiket nem mindenhova engednek be.

Ügyeletes orvoshoz és ügyeletes szülésznőhöz is volt szerencsém a két szülés alatt, mindkettővel meg voltam elégedve, az utóbbi például ugyanúgy odafigyelt a gátvédelemre.

Pontozás: 8/10

Gyerekágy

Az István bababarát kórház, amit szerintem sokan félreértenek: ez nem feltétlenül alternatív szülést jelent, hanem elsősorban azt, hogy a gyerekágy alatt olyan körülményeket biztosítanak, ami támogatja a szoptatást, tehát rooming-in és semmi cukros víz, bár arra a tudtod nélkül nem is lenne alkalmuk, hiszen mindig veled van a gyerek, még a császárosoknál is. Ha sehogy sem jön a tej, akkor is pasztőrizált anyatejet adnak. Az első napokban szó szerint elvárják, hogy olyan gyakran tedd mellre a babát, amennyiszer csak tudod, aztán mindenki bőszen próbálkozik is, hogy megfeleljen a  szigorú csecsemősőknek. A rooming-innel az Istvánban szülő anyukák általában tisztában vannak, nem hallottam olyanról, aki pihenés gyanánt be akarta volna adni a gyerekét akár az első éjszaka, bár lehet, hogy egyszerűen nem merik, mert senki sem adja be. Bár én személy szerint nem a gyerek(ek) miatt nem tudtam aludni, hanem mert annyira fel voltam dobódva, hogy ha nincs nálam, azt hiszem, egész éjjel azon izgultam volna, hogy üvölt magában a gyerekem.

Az István egyik gyenge pontja a lerobbant szobák, tavalyra ez a helyzet is némiképp javult, mert a néhány 5 ágyas, fürdőszoba nélküli szobából mostanra már 4 ágyas-fürdőszobásat varázsoltak, a legtöbb szoba azonban 3 ágyas, szintén fürdőszobával. Az első alkalommal volt szerencsém ötágyasba kerülni, alig bírtam elcsoszogni a kinti WC-ig, mely botrányosan koszos és büdös volt, folyamatosan domestoskendőzni kellett őket. A saját fürdőszoba legutóbb hihetetlen luxusnak tűnt, és persze jóval tisztább is volt.

A csecsemőosztály alapvetően segítőkész, de rettenetesen túlterhelt. Összesen két csecsemős van egy műszakban, ők csinálnak mindent, a legtöbb közülük rendesen pörög és segítőkész is, csak néhányan mufurcok. Az tény, hogy rengeteg csecsemő van, így ténylegesen csak akkor segítenek, ha az ember becsoszog hozzájuk (lehetőleg éjjel, mert akkor kisebb a forgalom), ekkor elsírhatod a bánatod: sebes, kemény, fáj, jól szopik-e gyerek, hogyan kell kézzel fejni. Én első alkalommal sok mindent megtanultam tőlük, másodszorra már nem nagyon kellett a segítség. Kijönnek a szobába is megnézni, hogyan boldogulsz, most másodszorra a mellettem fekvő anyukáknak egész rendesen segítettek, de néha csak bepillantanak, ez csecsemőstől függ. Állítólag a császárosoknak többet segítenek, mert náluk is az első naptól fogva ott a gyerek. Az orvosi vizitek különben nevetségesen rövidek: jól vannak, jól, pisi/kaki volt, volt.

A csecsemősök első nap megmutatják a köldökcsonk-ápolást, pelenkázást stb, majd a második naptól megfürdetik a gyereket (első nap még nem, hiszen nemrég lemosták), amit végignézhetsz, ahogy az utolsó napi orvosi vizsgálat alatt is végig bent vagy. Olyankor és a fürdetéskor érdemes minél több kérdést feltenni. A fürdetés menete egyébként néha nagyon kaotikus, délután 5 felé elkezdik és este 10-ig is eltarthat, a tapasztalt anyukák nem várják ki, míg hívják a szobát fürdeni, hanem előrefurakodnak.

A köldökcsonk-ápoláshoz mident biztosítanak, plusz adnak popsikrémet is, és napi pár pelenkát (nem feltétlen elég), ruhát viszont nem adnak, te viszed a sajátot, és a tisztát a csecsemősök adják rá a fürdetés után.

Látogatók bejöhetnek a szobába is, bár ki van írva, hogy egy emberhez egyszerre csak ketten, de ezt sajnos sokan nem tartják be. A szobatársaidtól függ, hogy mennyire fajul el a dolog, nekem mindkétszer viszonylag szerencsém volt velük, csak egyszer ült be egy egész család rántotthúst zabálni. A tapasztalatom az, hogy még a saját látogatók is fárasztóak, mert ugye bőszen próbálsz szoptatni, masszírozni, ahogy a többiek is, így aztán mindannyian érdekeltekké válunk, hogy csak épp a szükséges holmikkal ugorjanak be, vagy csendben, lehetőleg háttal duruzsoljanak. Kaja egyébként kell, otthoni muníció nélkül nagyon jól lehet éhezni (pl. 1 db fűrészpor állagú zsemle + 1 kefír vacsorára), reggelit meg vasárnap reggel 10-kor kaptunk, és mivel akkor volt az őszi óraátállítás, az ugye a régi idő szerint már 11 volt...

Van három alapítványi szoba, csak nehéz megszerezni, mert mindig sokan várnak rá, áruk kb. 10 000 Ft körül van éjszakánként. Ezek a szobák vannak a legközelebb a csecsemőosztályhoz, így helyzeti előnyt is élveznek, és a vécék és a látogatók miatt ajánlom őket.

Pontozás: 9/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Az egész fenti szószátyárkodás szubjektív vélemény volt:)

Ajánlod más anyáknak?

Igen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház

Szülészet-Nőgyógyászat- és Nőgyógyászati Onkológiai Osztály

1097 Budapest, Nagyvárad tér 1., N épület

Osztályiroda: 455-5737

Nőgyógyászat nővérszoba: 455-5700/15-29

Szülészet nővérszoba: 455-5700/16-43

Szülőszoba: 455-5736

Újszülött osztály: 455-5700/14-22

Ambulancia: 455-5841

Az alapítványi szobák egyágyasok fürdőszobával, bennük TV, hűtő, és még az apa is tud itt aludni, ha szeretne.

Megközelíthetőség

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.28 21:21:38kissblzs

  A keszthelyi kórházról írnék néhány rossz szót. Vagy szörnyűt. (A feleségem nem magyar, így ő nem fog hozzászólni ehhez, helyette teszem.)
  Sok jót nem lehet hallani a keszthelyi szülészetről. Én sem fogok jót írni. A szülőszoba kétszemélyes, szoci stílusú. Az orvosok szintén szoci stílusúak, kemények ki kell állni magadért, ha érvényesíteni akarod az emberi méltóságod.
  Küzdeni kell azért is, hogy a gyermeket a melledre rakják a szülés után. A szülésznő érkezésünk után ki akart oktatni minket, hogy ő majd diktál, mi meg csak kövessük. Alternatív szülésre semmi lehetőség (2009), feleségemmel egyidőben volt egy másik hölgy is (feleségem eléggé csodálkozott, nyugat-európaiként nem hallott ilyesmiről). A hétfői nagyvizit egészen vicces volt, bevonult a sereg (talán az egész osztály, mindenki papírral a kezében), és megkérdezték, volt-e széklet, majd kivonultak. A főorvos másnap csodálkozott, amikor mondtuk, hogy hazamegyünk.
  A szülésznő adott homeopátiás gyógyszert, de hogy mennyire volt képzett, azt nem tudni, ugyanis számolatlanul tolta bele a feleségem szájába. A gátmetszés és az oxitocin rutinfeladatnak számít, jó pár év kell hozzá, hogy az orvosoknak megforduljon a fejében, hogy talán másképp is lehetne. Hogy a szülésen nem csak túl kellene lenni, hanem ez a nőnek egy meghatározó élmény. Vagy trauma. Másoktól is hallottam szörnyű dolgokat az orvosokról.
  Van lehetőség külön szobára, így én is benn tudtam aludni (8000/éj). Komolyan kellett harcolni, hogy a gyermek nálunk aludhasson, sikerült elérnünk a harmadik éjszaka.
  Mindent összevetve soha nem mennénk vissza oda szülni. Nemsokára érkezik a második gyermek, de csak végszükség esetén születik Keszthelyen. Ha így haladnak, talán 20 év múlva ott is megtörténik a rendszerváltás.

 • 2011.02.28 21:34:03Bezzegmama

  Öööö, kedves előttem szóló kommentelő! Teljesen egyet értek, bár a papám ott sebész, én sem szülnék ott, nincs az a pénzt, protekció, stb. A rendszerváltáshoz azt hiszem kevés a tippelt húsz év, de legalábbis minimálisan szükséges....
  Akkor már inkább Siófok.

 • 2011.02.28 22:19:17cicnyapempöli

  Légyszi valaki sürgősen írjon pár szót az ÁEK-ről, mert már nem sok időm van, és jó lenne tudni ha jó, ha rossz. De legalább tudnám mire készüljek.....gondolom mondanom sem kell, h első baba.......Köszönöm

 • 2011.03.01 08:17:24hdb

  Én 2008-ban az ÁEK-ben szültem és idén is ott fogok. A szülőszobák szépen felszereltek, van egy császáros műtő rögtön mellette. A szobák 3 ágyasak, fürdőszobával. Látogatni csak délután fél 5-től 5-ig lehet hivatalosan, de a szobatársaktól és nővérkéktől függően, azért be szoktak jönni máskor is. Fájdalomcsillapítót adnak, szinte kérni se kell. A csecsemősöket nehéz elkapni, nem volt jó a tapasztalatom. Pelenkát kell vinni a babának, de úgy hallottam most már popsikenőcsöt is tanácsos. Ruhát, textilpelust adnak, kis kesztyűt érdemes még vinni. Cukros víz automatikusan be lesz téve a kosárba, tápszert kérésre adnak. Állítólag sok a lopás, éjszakára érdemes bezárni a folyosó felé nyíló ajtót. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszok, ha tudok.

 • 2011.03.01 08:21:46IxChel

  bakker, egy regényt írtam az aek-ról, erre elszállt... ááá. a lényeg, a szülészet profi, nagyon kedvesek, aranyosak, a csecsemőosztály viszont kevésbé volt barátságos. Pelenka kell, azt kérik, popsitörlő, kenőcs is, egyedül köldökcsonk-fertőtlenítőt adnak, meg hozzá pálcikát. Délelőtt vizit, este fürdetés, akkor viszik el a babákat. Mindig, mindent kérni kell, cseszegetni kell őket, mert egyébként tojnak a fejedre, ez a lényeg. Tényleg, határozottan meg kell mondani, mit akarsz, mert nem segítenek, én több tanácsot kaptam a szobatársaktól, meg aztán otthon a védőnőtől. Első éjjel nincs veled a baba, utána végig, és amikor én születm (nyáron), akkor hétvégén nem volt hazaengedés...

 • 2011.03.01 08:24:12IxChel

  Ja, a szülészet: nem választhatsz szülésznőt, viszont mindenki nagyon kedves, aranyos. Van lehetőség homeós bogyókat szedni, ebben is segítenek, persze azt neked kell vinni, mint ahogy olajat is a gátvédelemhez. Ember benn lehet veled (vagy akit szeretnél). Vannak kis kulcsos szekrények, oda be lehet pakolni. Érdemes két táskát készíteni, egyet a szülészetre, másikat a csecsemőosztályra, mert a szülészeten jobb, ha nem óriáscsomaggal ücsörögsz, ugyanis azt a kísérőd fogja utánad cipelni :)
  Ha van valami kérdésed, írj, próbálok én is segíteni.

 • 2011.03.01 12:26:46Puszpanya

  ÁEK, szerintem is rendben van. Az orvosok nagyon jók.
  Én császáros voltam, és a gyerek a PICen volt, emiatt nem a rendes csecsemős osztályon szállásoltak el, oda csak látogatni jártunk fel. A nővérek kedvesek, fcs-t és antibigyót kaptunk. Tisztaság rendben. Megköszönik, ha a gyerek saját pelenkát használ.
  Mi kaptunk pl. tök jó vérszopacs betétet a kincstárból. Miután az első napokban nem találtuk kielégítőnek az otthonról hozottat, megkérdeztük, h mit ajánlanak és tök aranyos volt a nővérke, hozott a raktári készletből valami speckót.
  Az örzőben a nővér is rendesen ellátott bennünket.
  Látogatók szabadon jöhettek, de a szobák előtt van egy folyosó, meg nagy társalgó minden szinten, így nem volt zavaró.
  Szóval, nekem bejött.

 • 2011.03.01 12:30:11Puszpanya

  Egyetlen nagy negatívum a szülőszobai ágy volt. :D (nem a kórház hibája!) Tök spéci, minden irányba hajtogatható,de végig azon küzdöttem, h ne csússzak le róla. Egyszerűen nem volt olyan pozíciója, h kényelmes legyen. :D

 • 2011.03.01 12:59:09tris

  a véleményezőhöz: te olvasod is magad amúgy??? Hogy tudsz erre a szarra - amit gyerekágynak írsz 9 pontot adni???????????????
  észre se vennék ha bajod lenne, azt sem ha sötétsárga a gyereked mert egyáltalán nem indult be a tej. Nem szólnak, hogy ne fejjél másfél órán keresztül mert nincs értelme, inkább pihenj akkor több tej lesz, aztán harmadik nap meg ijedten rohannak a gyerekkel vérvételre.
  azt se vennék észre, ha eltűnne egy baba - olyan forgalom van ide simán be jöhet bárki - BÁRMIKOR!

  10/0

 • 2011.03.01 13:00:05schwesterke

  2009-ben szültem az Istvánban, szinte teljesen ugyanazok a tapasztalataim, mint Adriennek, de én pont ezért nem megyek oda vissza. Szerintem nagyon túlpontozta az intézményt... Vagy a többi még rosszabb lenne? :S

 • 2011.03.01 13:01:39tris

  schwesterke
  nem hiszem. ennél rosszabb nemigen van. Szerintem még az utcán is jobb lett volna mint ott a gyerekágyon.

 • 2011.03.01 13:19:48schwesterke

  tris: Nagyon remélem, hogy annál csak jobb lehet. Már csak azért is, mert a jövő hétre vagyok kiírva a másodikkal. Ezúttal az Imrét "tesztelem". Inkább egy teljesen új környezet, mint az ismert borzalom. Mondjuk ez sem lesz zökkenőmentes, ez már most látható. Lehet, hogy azok közé tartozom, akiknek semmi sem elég jó? Bár a normális hangnem, a minimális odafigyelés és az alapvető tisztaság egy egészségügyi intézménnyel szemben talán nem túlzó elvárás.

 • 2011.03.01 13:24:49krisztil

  Én tavaly szeptemberben szültem az Istvánban.
  Az orvosok nagyon jók, de a gyerekágyas pár nap übergáááááz...
  A mi esetünk:
  2 kismama + 2 kisbaba + 3 onkológiai friss műtétes egy szobában, lent a Nőgyógyászaton (a mamák + babák már régóta nem férnek el a Csecsemőosztályon)...
  A babák bent ugye nem sírhattak, a folyosóra ki nem lehetett vinni őket éjjel, mert bezavartak, hogy nem tudnak aludni a nőgyógyásaztos betegek...
  Hozzánk a kutya se jött le, a pelenkázóhoz oda se fértünk, gyerekorvost az utolsó napon láttam, hazaindulás előtt 10 perccel (akkor viszont foghegyről odavettette nekem a fő-fő gyerekorvos, hogy jaaaa, és kulccsont-töréssel született a babám, vigyázva kéne megfogni...:( ) .
  A babákat fürdetni, vagy a csecsemősökhöz a huzatos hideg lépcsőházban-liftben kellett fel-le szállítani, volt hogy ki is zártak minket éjjel.
  Bent nem lehetett ebédelni, a kaja egy közös, huzatos étkezőben volt, oda zsúfolódott be mindenki délben.
  Egy órát ültem az ágy szélén, szédülve a vérveszteségtől a szülés után közvetlenül, mert nem találtak párnát, nagymosás?? miatt, a műtöttek ketten osztoztak egy infúziós állványon...
  Kaját vinni kell tényleg. Volt hogy a vacsi egy darab mackósajt meg egy db Cerbona szelet volt. Ezen már jót röhögtünk akkor, de mondjuk egy influenzás kórházi zárlat esetén nem lehet olyan vicces.
  Nem a Hilton, na...;)

 • 2011.03.01 13:49:50oliv08

  Minden kekeckedés nélkül: mitől túlterheltek a csecsemősök, ha egész nap az anyjával van a gyerek?

 • 2011.03.01 13:56:32Puszpanya

  Egy kórház teszt szerintem nagyon szubjektív. Olvastam már olyan kritikát, amely elvárástól a hajam az égnek állt.
  Mo-n nem fizetős helyen ezt tudják. A lényeg, h a gyereket/anyukát rendesen ellássák. S minél hamarabb haza kerüljenek.

 • 2011.03.01 14:04:54Puszpanya

  :D Oliv, a kevés fizetésüktől. Az ÁEKban egyébként pont a PICes csecsemősök nagyon trék. No nem a gyerekekkel, hanem az anyukákkal. Egy nagyon aranyos idősebb nővér volt, aki csúcs volt.

 • 2011.03.01 14:18:44oliv08

  Puszpanya: könyörgöm, akinek kevés a fizetése, az már ne is dolgozzon? Szerencsére, ahol én szültem, ott egy rossz szó nem érheti a csecsemősöket, pedig nincs rooming-in.

 • 2011.03.01 14:35:17tris

  Puszpanya

  ha rendesen ellátnák, és nem azon poénkodnának a besárgult gyereken, hogy milyen kis barna legény. Le se szarták, hgoy nem kap semmit enni az a gyerek, én meg hiába mondtam a nővéreknek nem érdekelte őket, azt hitték csak nyafogok.
  aztán kiderült a baj és még bent fogtak pár napra aztán otthon mikor már a tej is beindult pluszban még itatni is kellett, de a kórházban nem kaphatott a 40 fok melegben vizet.
  de gyűlölöm őket. Majdnem meghalt a gyerekem.

 • 2011.03.01 16:06:41mystic83

  Banyek egyszer falnak megyek ettől a kevés a fizetésem nem dolgozom dumától, én nem tudom ki hol él és ma ebben az országban állami hivatalnál 74 ezer ft-ot keresnék számfejtőként ha nem épp gyeden lennék,mégis elvégeztem a munkám. Mindenki keveset keres a bölcsödei gondozó is , a takarító is , a bolti eladó is meg mindenki ez van.

 • 2011.03.01 18:02:42Puszpanya

  Pedig ebben az országban a rossz/mogorva/leszarom mentalitást a kevés pénzre fogják oly sokan. Az az érdekes, h elvileg Dunát lehetne rekeszteni a munkára várókkal, mégis azt mondja a helyi multi húspultjában az eladó nagy nehezen, h "tess". Tegnap is ennyire volt csak képes. Se köszönni, se elköszönni, semmi. Csak annyi, h "tess".

 • 2011.03.01 18:34:41tris

  szerintem ez személyiség...
  több ilyen van, mint kedves, mindenki nézzen körül a munkahelyén és családjában.

 • 2011.03.01 18:37:13tris

  már bebizonyították hogy az emberek nem tudnak pontozni.

 • 2011.03.06 16:07:04Avenarius professzor

  tris, nem hiszem, hogy ezzel a hozzáállással túl sok jó jut neked az életből, akárhova is mész.
  azért persze minden jót neked a következő szülésedhez!

 • 2011.03.06 17:49:15tris

  miért is??
  tudsz olvasni?
  Nekem nem a hozzáállásom miatt nem jut jó, kimondottan nyílt vagyok, jó humorú, társaságkedvelő.
  Tehát a hozzáállásom végett nem érdemeltem volna meg azt a sok rosszat amit kaptam szülés után. Ma már másképp gondolkozok, ez van - sokszor kellett csalódnom a kedves, aranyos jellememmel. Hihetelen hányszor estem pofára, mert annyira a jót akartam látni másokban.

 • 2011.03.06 17:53:56tris

  az Istvánban meg egész nap olyan hangzavar volt a 30 db. látogató miatt, hogy éjszaka tudtam csak aludni két órát. És még tovább is kellett maradnom egy nappal.

  ezen mi a jó? Másnak lehet hogy baromi jó, hogy az egész pereputty bent van egész nap, de mondom nem ártana némi tolerancia és beláthatnák, hogy mások nem kíváncsiak szoptatás (bénázás) közben a másik férjére stb. és jól esett volna egyszer egyszer elbóbiskolni.

  mivel az emberekben nincs sok tolerancia, így csak a szabályok védhetnék meg az embereket egymástól. Persze én jó szobatárs voltam, mert hozzám alig jöttek, akkor sem sokáig és ha éjjel sírt a babám kimentem.

  elhiszem, hogy pl. a velem szemben lévő ordibálós nőnek jó hely volt az István. Szóval van akinek bejön.

  a többek meg tudjanak róla mi várhat rájuk.

 • 2011.03.06 18:31:29oliv08

  Rendkívüli módon örültem, hogy a mi kórházunkban nem lehetett bejönni a kismamákhoz látogatni, és még rooming-in sincs, ennek ellenére nagyon sokat segítettek a csecsemősök.

 • 2011.03.06 18:38:36tris

  oliv

  ja úgy csinálnak, mintha az lenne a nagyszerű, hogy nem kap cukros vizet a baba - máshol sem kap!

  nyilván van még egy két kórház ahol igen, de a legtöbb helyen már van lehetőség arra, hogy egész nap veled legyen a baba, de arra is van, hogy lead ha pihenni szeretnél. Mert van aki fél napot is szül és van olyan hogy elfárad, nem mindenki gép és nem is kell szégyellnie magát érte.

  én sajnos több terhet kaptam mint amennyit a szervezetem el tudott viselni.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta