SZÜLŐSÉG

Bölcsi reality finis – A hét, ahogy mi láttuk

2011. február 28., hétfő 07:47

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy elfáradtam. De megérte. Mindenkinek új volt az elmúlt hét. A gondozónőknek a  reflektorfény miatt, a politikusok belekóstolhattak, milyen a segítő szféra legalján lenni, a gyereknek pedig a felfordulás miatt, bár ezt is akár mindenkire érthetem.


A politikus is ember

Ez a hét talán közelebb hozta az embereket egymáshoz. Nyomon követtük, hogyan alakult ki jó viszony a gondozónők és a képviselők között. Mindhárom helyen jól kijöttek egymással, zökkenőmentes volt az együtt töltött idő. A gondozónők többször is mondták, hogy pozitívan csalódtak bennük. Katalin például mesélt a teendőiről a kollegáinak, akik megdöbbentek azon, hogy milyen sok van.


„Kár, hogy jövő héten nem lesz itt!” – mondta Szilvi, aki Ertsey Katalin kolléganője volt a héten. „Kata nagyon ügyes, rátermett. Meglátja a munkát, odaszalad, ha kibomlott egy cipőfűző, vagy folyik egy orr. Türelmes a gyerekekkel.” Úgy érzem, hogy a nyolcadik kerületi bölcsi egy tiszteletbeli gondozónővel bővült. Katalin elmondta, hogy javasolná minden politikus kollegájának, hogy próbálják ki magukat valamilyen területen, a közszférában.

Bábi Gabriellát szakmailag is elismerik a bölcsiben. Joóné Zsuzsa, a gödi Szivárvány bölcsőde vezetője elmondta, hogy a Gabriella remekül beilleszkedett a hét során, a gondozónőkkel is megtalálta a közös hangot, de náluk nem alakult ki olyan meghitt viszony, amit a nyolcadik kerületben tapasztaltam. Inkább szakmai tanácskozásra, eszmecserére használták fel ezt az időt.

Kecskeméten Vörösmarty Attila már várta, hogy elmehessen délután egykor, ugyanis ezen a héten nem jutott elegendő ideje a családjára. Ennek ellenére neki is hiányozni fog ez a felfordulás, a gyerekek, a dolgozók. Nem férfi munka ez, nem is ajánlaná férfiaknak, de a kolleganőket igazán megkedvelte.

Sok kérdés, probléma felmerült a hét során. Vannak, amiket megvitattak és hasonlóan gondolkodnak róla, de akadnak olyanok is, ahol a konszenzus még várat magára. Innentől kezdve a felsőbb körökben bízunk. Rajtuk múlik, hogy mit tesznek az ügy érdekében.

Keserédes szájízzel távoztunk pénteken a kecskeméti bölcsiből. A vége főcím, a gondozónők mosolya elkísért bennünket a kapuig. Nekem is hiányozni fog ez a sok kis lurkó. Remélem, eredménye is lesz az eheti munkának!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.28 09:05:33NOPLEASE

  Tisztelt Szerkesztők!

  kiváncsian várjuk az elszámolásokat, hogy ki hogyan tudott megélni ennyi fizetésből.

  Illetve szívesen vennénk, ha a képviselők elmondanának egy-egy konkrér elképzelést,
  hogy mit kivánnak tenni a jövőben a bölcsődei dolgozók helyzetének javítására.

  De nem valami ködös, számon nem kérhető lózungokat várunk, hanem tényleg valami konkrétumot.

  Nem azt várom tőlük, hogy mi fog megvalósulni, csak hogy egyátalán mit szándékoznak tenni az ügy érdekében!

  Köszönöm mégegyszer a munkájukat és hogy létrehozták ezt a bölcsi-realityt!

 • 2011.02.28 09:06:28oliv08

  Egyheti bölcsődézés?? Jó lenne másról is olvasni.

 • 2011.02.28 09:23:07NOPLEASE

  @oliv08!

  lehet hogy Neked ez már unalmas, de nekünk létkérdés, hogy történjen már valami!

 • 2011.02.28 09:37:35oliv08

  NOPLEASE: nem unalmas, csak azt kifogásoltam, hogy kizárólag bölcsőde-téma volt.

 • 2011.02.28 09:40:59szimplalány

  kedves kommentelők,
  most a záró sajtótájékoztatóra készülünk, de délután be fogom ide írni, milyen lépésekkel próbáljuk elérni a célt, a dolgozók jobb megbecsülését és a diszkriminatív normatíva számítás megváltoztatását. ha valaki esetleg nézi a parlamenti közvetítést, az hamarabb is értesülhet erről :)

  én még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy némi kezdeni fanyalgás után sok biztatást kaptunk, nem csak az ismerősöktől, de az ismeretlen kommentelőktől is.

  Ertsey Katalin

 • 2011.02.28 09:41:30szimplalány

  kedves kommentelők,
  most a záró sajtótájékoztatóra készülünk, de délután be fogom ide írni, milyen lépésekkel próbáljuk elérni a célt, a dolgozók jobb megbecsülését és a diszkriminatív normatíva számítás megváltoztatását. ha valaki esetleg nézi a parlamenti közvetítést, az hamarabb is értesülhet erről :)

  én még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy némi kezdeni fanyalgás után sok biztatást kaptunk, nem csak az ismerősöktől, de az ismeretlen kommentelőktől is.

  Ertsey Katalin

 • 2011.02.28 09:52:21NOPLEASE

  Tisztelt Ertsey Katalin,

  nagyon nagyra tartom az Ön erőfeszítéseit, de attól tartok, hogy elsősorban a fideszes képviselőknek van esélye érdemlegeset tenni, mert a mostani kormánypártra nem jellemző, hogy bármi mást megszavaznának, mint amit ők nyújtottak be,
  bármilyen nemes célt is szolgál.

  Da azért természetesen próbáljunk meg minden lehetőséget megragadni.

 • 2011.02.28 19:23:05szimplalány

  kedves noplease,
  igen, ezzel mi is elég hamar szembesültünk...
  de azt gondolom, hogy ettől még kutyakötelességünk tenni a dolgunkat. azt remélem egyébként, hogy a kormánypárti képviselőtársammal együtt tudunk benyújtani valamit. rajtam nem fog múlni.
  a blogomon folytatom az ügy dokumentálását, oda tettem be a mai azonnali kérdés szövegét is:[link]

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta