Bölcsi reality finis – A hét, ahogy mi láttuk

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy elfáradtam. De megérte. Mindenkinek új volt az elmúlt hét. A gondozónőknek a  reflektorfény miatt, a politikusok belekóstolhattak, milyen a segítő szféra legalján lenni, a gyereknek pedig a felfordulás miatt, bár ezt is akár mindenkire érthetem.


A politikus is ember

Ez a hét talán közelebb hozta az embereket egymáshoz. Nyomon követtük, hogyan alakult ki jó viszony a gondozónők és a képviselők között. Mindhárom helyen jól kijöttek egymással, zökkenőmentes volt az együtt töltött idő. A gondozónők többször is mondták, hogy pozitívan csalódtak bennük. Katalin például mesélt a teendőiről a kollegáinak, akik megdöbbentek azon, hogy milyen sok van.


„Kár, hogy jövő héten nem lesz itt!” – mondta Szilvi, aki Ertsey Katalin kolléganője volt a héten. „Kata nagyon ügyes, rátermett. Meglátja a munkát, odaszalad, ha kibomlott egy cipőfűző, vagy folyik egy orr. Türelmes a gyerekekkel.” Úgy érzem, hogy a nyolcadik kerületi bölcsi egy tiszteletbeli gondozónővel bővült. Katalin elmondta, hogy javasolná minden politikus kollegájának, hogy próbálják ki magukat valamilyen területen, a közszférában.

Bábi Gabriellát szakmailag is elismerik a bölcsiben. Joóné Zsuzsa, a gödi Szivárvány bölcsőde vezetője elmondta, hogy a Gabriella remekül beilleszkedett a hét során, a gondozónőkkel is megtalálta a közös hangot, de náluk nem alakult ki olyan meghitt viszony, amit a nyolcadik kerületben tapasztaltam. Inkább szakmai tanácskozásra, eszmecserére használták fel ezt az időt.

Kecskeméten Vörösmarty Attila már várta, hogy elmehessen délután egykor, ugyanis ezen a héten nem jutott elegendő ideje a családjára. Ennek ellenére neki is hiányozni fog ez a felfordulás, a gyerekek, a dolgozók. Nem férfi munka ez, nem is ajánlaná férfiaknak, de a kolleganőket igazán megkedvelte.

Sok kérdés, probléma felmerült a hét során. Vannak, amiket megvitattak és hasonlóan gondolkodnak róla, de akadnak olyanok is, ahol a konszenzus még várat magára. Innentől kezdve a felsőbb körökben bízunk. Rajtuk múlik, hogy mit tesznek az ügy érdekében.

Keserédes szájízzel távoztunk pénteken a kecskeméti bölcsiből. A vége főcím, a gondozónők mosolya elkísért bennünket a kapuig. Nekem is hiányozni fog ez a sok kis lurkó. Remélem, eredménye is lesz az eheti munkának!

Oszd meg másokkal is!
Mustra