SZÜLŐSÉG

Vörösmarty Attila búcsúja a bölcsitől

2011. február 27., vasárnap 10:02

A bölcsi reality lezárult, Vörösmarty Attila utolsó posztjában - az aktualitásokhoz alkalmazkodva - saját Oscar-díjait osztja ki.

Leterítették az Oscar vörös szőnyegét . Akár még havazhat is, ezért fóliával próbálják melegen tartani a bejárat előtti részt.”

Péntek délután fáradtan leroskadva az ágyamra, Álmossal az ölemben, képzeletben kiosztottam a magam díjait.
A „legjobb berendező” Irénke, aki fáradhatatlanul dolgozik a nevelők keze alá, és alváshoz precízen teszi helyére az apró ágyakat.
A „legjobb epizodista” természetesen Bálint, a „kicsit buta vagy, de azért szeretlek” mondatáért.
A „legjobb jelmeztervező és díszletező” díját Anikó és Andi kapja a hóvirágokért, a fonal-és kartonvágásért, valamint a szalvétahajtogatásért.
Rita a „legvidámabb” kategória győztese, vele voltak a legkönnyedebb pillanatok. Bea mindenféleképpen a ” legtürelmesebb„- nek járó képzeletbeli kis szobrocskát veheti át.(Egyébként hógolyóval is igen pontosan céloz)
A különdíj Erikának, a vezetőnek jár, a legjobb „CSAPAT”-ért, akik nem egészségügyi és szociális dolgozók, hanem a szó igaz értelmében nevelők, a Zsóka, Andi, Anikó, Bea, Rita alkotta ötös fogat, a kecskeméti hunyadi városi kisgyermeknevelők.

Én pedig köszönöm Lilinek, a társamnak, hogy partner volt ebben, is mint annyi mindenben már. Balázsnak, hogy felhívta a figyelmemet az akcióra. Juditnak, a Poronty szerkesztőjének, hogy megszervezte, Katalinnak és Gabinak, hogy máshol ugyanezt végigcsinálta, Vikinek, hogy legjobb tudása szerint harcol a nevelőkért. A kolléganőknek (ha nem sértem meg ezzel őket), hogy befogadtak, és nem kíméltek. A takarítónőknek és a konyhásoknak, akikről soha nem beszélünk. A média munkatársainak, hogy nagyon figyeltek a gyerekekre a munkájuk közben.
Végül, de legfőképpen azoknak, akik nélkül ezt soha nem tudtam volna végigcsinálni: a fiúknak, Regőnek, Zéténynek és Álmosnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.27 13:27:09hisztibéka

  Most olyan vidám is vagyok meg nem is ahogy olvasom a beszámolódat,tényleg mindenre és mindenkire figyeltél és ez nem kis dolog!
  Maradj ilyen "normális"!!
  Eddig sikerült,menni fog ezután is!!:-)

 • 2011.02.27 20:46:51Ro-cipi

  Kedves Képviselők!

  Köszönjük, hogy ezt az egy hetet bevállalták, végigcsinálták !

  Reméljük valami foganatja lesz a dolognak, ez már nem csak magukon múlik.

  Ez az egy hét csak a jéghegy csúcsa volt. Nap, mint nap egy vegyes csoportban dolgozni,
  mosolyogni, hajolni, orrot törölni, cipőt kötni, és még jól is érezni magad a gyerekek között fájós derékkal, ugyanakkor megélni, családot eltartani, számlát fizetni ennyi pénzből, ez az igazi kihívás, nem képviselőknek…

  Nem leszólni akarom az egy hetet, kóstolásnak éppen elég. Azt amit a technikai segítők, „kisgyermek nevelők” (a gondozónők) végigcsinálnak nap mint nap, évtizedeken keresztül,
  hivatás-szeretetből, mert anélkül senki nem marad a pályán, azt segíteni kell.
  Ki dolgozhatna kisgyerekesként, ha mi mindannyian nem lennénk.

  Köszönjük Viktóriának és Jutkának, valamint a kolléganőknek, akik befogadták a képviselőket.

  Bízunk benne, hogy a T. Ház észrevesz bennünket és mindazokat, akik a létminimum közeli fizetést kapnak, hogy nélkülünk nem menne ez a szekér…

 • 2011.02.27 20:48:34Puszpanya

  Ez milyen frappáns aktuális jófejség volt! :D Valamelyik kommentelő megvádolta a politikusokat, h csak a népszerűségük növelése végett vállalták be ezt a hetet. Hát tudja mit? Nem bánom, h egy ennyire nagyszerű emberre leltem a politikai életben, mint V.A.!

  (Elnézést a két politikus hölgytől, ők is megérdemlik ezeket a jelzőket, de itt és most ffi párti vagyok. :D)

 • 2011.02.27 21:31:33Ro-cipi

  Kedves Puszpanya!
  Nem vád volt a komment, hanem kifejezett vállveregetés! Közel 3 évtizedes bölcsődei munka után, amit szerencsére még mindig optimistán és jókedvvel tudok végezni, szerintem megengedhető, hogy ha valakik merik felvállalni a munkánkat és hivatásunkat, azt ne csak heurékával, hanem már már némi szkepticizmussal fogadjuk.
  Hidd el, mi már kaptunk hideget-meleget, ahány kormány csak volt. Mi minden morzsának megtanultunk örülni.
  Nem csak a magam nevében, hanem a mellettünk dolgozó technikai segítőink nevében mondom, hogy némelyikünknek éhbér, amiért dolgozunk.
  Mi örülünk, hogy van munkánk, s csak a sok kis "törpe" szeretete tart minket a pályán.
  Ha felvállalják a helyzetünket és a többi "tényleges" minimálbéresét, azt csak üdvözölni lehet, még akkor is, ha bizonyos fenttartásaink vannak...
  Reméljük az egy hétből végül mindenkinek csak pozitivum születik.
  Amennyiben a komment nem az én írásomnak szólt, akkor elnézést kérek!

 • 2011.02.28 08:23:48Puszpanya

  Ro-cipi,
  Nem Neked szólt! :D
  Még a 7 elején néhány szkeptikus beszólt előre, h ez az egész másról sem szól csak a politikai egó növeléséről...

 • 2011.02.28 09:01:54drlucifer

  Puszpanya!
  Ha rám gondoltál, fenntartom. Reklám, népszerűség-hajhászás. Hiteles akkor lesz, ha látom, hogy tesznek valamit a bölcsődei dolgozókért érdemben is.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta