SZÜLŐSÉG

Csütörtök: Vörösmarty Attila elveszti a fonalat, majd megtalálja

2011. február 25., péntek 12:58

Mostanra már megtanulva minden név, minden jellem, és már a képviselőkről is tudják a gyerekek, mennyit bírnak. Csütörtökön Attila azon gondolkodott: vajon hogyan is tudja majd itt visszaadni, amit érez.

Mottó: „Mennyi fonalat vágjak? Bármennyit, mi a következő 20 év alatt még úgyis itt dolgozunk!”

Egész úton hazafelé..., tekerés közben azon elmélkedtem, miről is írjak ma.

Hogy milyen is valójában -2 fokban, hóesésben kerékpárral bemenni a munkahelyre? Milyen is 12 db háromévest egyenként megpisiltetni, papucsba bújtatni, nadrágba dugni és asztalhoz ültetni pár szelet narancs mellé? Milyen is 12 porontyot pulóverbe, sálba, sapkába, kesztyűbe (ötujjas), kabátba öltöztetni? Köztük Nikit, aki végig „apát és anyát” emlegeti. Milyen is fél órán keresztül „medvét, rókát, nyuszit lesni”, orrot törölni, figyelni rájuk a friss levegőn? Milyen Bálintot levetkőztetni, megpisiltetni, pelenkázni, kezet, arcot mosni, és törölközni, miközben be nem áll a szája, és löki a sódert? Milyen Patrikot, Gyöngyöst és Laurát megebédeltetni, miközben Patrik folyamatosan távozásra szólít fel? Milyen 12 szuszogást hallgatni, és megebédelni a kolléganőkkel 2 dl „ivólé ” és némi paprikáskrumpli társaságában kb. 10 perc alatt, hogy a társunk is tudjon enni? Milyen hóvirágsablont kirajzolni, kivágni, 24 felé átrajzolni majd kihúzni? Fonalat vagdosni.....? 12-t felkelteni, megpisiltetni, felöltöztetni, uzsonnáztatni, olvasni, rajzolni, gyöngyöt fűzni, stb.stb.stb.

....és milyen naplót írni, miközben Zéti itt tombol, hogy „gyere már....”

Aki itt vagy máshol valami hasonlót csinál, az pontosan tudja, miről írok, aki nem, az ebből úgysem fogja érteni. Vagy talán mégis?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.25 15:04:50Puszpanya

  :D Még elképzelni sem tudom, milyen lenne a lányom 12vel megszorozni.. Mostanában az én aranyos, szófogadó visszafogott nyuszókám helyett egy nemtommit sétáltatok. Aki rohangál, és juszt is belelép, felmászik, elszalad. Majd bömböl, amikor akkorát zupál, mint az ólajtó. Én meg csak hajtogatom, h én megmondtam, szót kellene fogadni anyának...stb. S persze osztom a gyógypuszikat.

 • 2011.02.25 15:51:25hisztibéka

  Vége a napnak,vége a hétnek és ahogy olvasom a tegnapi napról szóló bejegyzést elérzékenyültem...
  A gyerekek sokáig fognak emlegetni,hiányozni fogsz nekik ez biztos!
  Örülünk hogy bevállaltad és tényleg megdolgoztál a héten a fizetésedért!!:)

 • 2011.02.26 13:56:00astor19

  Örülök, hogy egy férfi is bevállalta ezt a lehetőséget és remélem maximálisan kiáll a kisgyermeknevelők béremelése mellett!/csak hallkan mondom, hogy az én csoportomban ritkán van 14-nél kevesebb gyermek, sőt a tipegő csoport még nehezebb!/
  Köszönöm, köszönjük hogy értünk is dolgozik!!

 • 2011.02.26 16:20:42hisztibéka

  Kedves astor19!
  Nem kell halkan mondanod a tizennégyet mert tényleg az az átlag,szerencsénk volt hogy nem tizenhat gyermekkel kellett lavíroznunk a kamerák és a fotósok hada között!
  Úgy gondolom mi bölcsisek nem jó helyen vagyunk,talán most az illetékesek is rájöttek-jönnek hogy itt nem gyermekmegőrzés folyik csupán hanem nevelés is!
  Köszönet Viktóriának hogy megszervezte,köszönet Attilának hogy bevállalta,köszi a "porontyainknak"
  hogy ilyen aranyosak voltak!:)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta