SZÜLŐSÉG

Mindjárt felrobban a fejed - bölcsisek Vörösmarty Attiláról

2011. február 24., csütörtök 13:59

Vörömarty Attila egy kecskeméti bölcsődében látja el alkalmi feladatát - mi persze erről is videót készítettünk. A kicsik cukiságfaktora már mérhetetlenül magas, és megtudjuk, hogy a képviselő rögtön tudja, mi a megoldás, ha egy kisfiú arra figyelmezteti, hogy mindjárt felrobban a feje.

A héten három képviselő bölcsődei gondozóként dolgozik, a dolguk nem is olyan könnyű, a karton hóvirágok kivágása csak a jutalomjáték.

Mottó:

"Kicsit buta vagy, de szeretlek!"

(Bálint)

A mai napot Zétény fiam leendő tanító nénijének bemutató tanításának a megtekintésével kezdtük párommal. Azt mesélte, nagyon jó volt - és nyilván nem Klárika nénin és az ügyes negyedikeseken múlt, de én az időt végig a nyitott szemmel alvás gyakorlásával töltöttem. A választott suli közvetlen a bölcsőde mellett van, a biciklim csak áttoltam, és pontosan fél 10-kor felvettem a ritmust.

17.30-ra értem haza.

Közte?

13.00-ig  a szokásos: lehajolsz, leguggolsz, felállsz , leülsz, felállsz, lehajolsz, lehúzod, felhúzod, lehajolsz, felállsz, felhúzod, lehúzod, bekötöd, lehajolsz, lehajolsz, leülsz, felállsz, leguggolsz, leülsz, lehajolsz, lehúzod, felhúzod, lehajolsz, felállsz, felhúzod, lehúzod, bekötöd.

Udvar: lehajolsz, megtörlöd, lehajolsz, leülsz, letérdelsz, lehajolsz, lehúzod, felhúzod, lehajolsz, felállsz, felhúzod, lehúzod, bekötöd, lehajolsz, lehajolsz, leülsz, leguggolsz, felállsz, leülsz, lehajolsz, lehúzod, felhúzod, lehajolsz,  felállsz, felhúzod, lehúzod, bekötöd, lehajolsz. (Bálint kb. 10.30-kor közölte a rideg tényeket)

13.00-kor kávé a lányokkal.

Utána kicsit más: Laura, Gyöngyös, Bálint nem alszik, közben Anikó hóvirágsablont készít, Bea kartont vonalaz, én kartont vágok és fonalat aprítok. Holnap virágképet ragasztunk! Ébredés után szokásos... és végre 15.30 körül megérkeznek, szép sorban a szüőök. Most megígérem, megpróbálok fél 5 előtt odaérni Álmosért.

Két meglepetés jut a mai napra: Jocó „kávét” készített nekem!! A másik kicsit durvább: Egy hölgy 1 órán át várt rám, hogy mint képviselő beszéljen velem ....................................................................!

Álmos csoda, mint minden 8 hónapos. Zétény ovi, majd másfél órás edzés után a konyhában 6:1 arányban vert el fociban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.24 15:30:47hisztibéka

  Felüdülés volt olvasni a napi beszámolókat,aki bölcsiben dolgozik bizonyára jót derült rajta!:)
  Attila nagyon gyorsan beilleszkedett csoportunkba
  és tényleg kiveszi a részét a munkából!
  Ma nem jött senki kamerával hogy bemutassa hogyan segít öltözni és miket épít a fakockából de eszébe se jutott hogy lazsáljon,-szorgalmasan lehajolt,felhúzta,bekötötte,felállt,ráadta,
  megkereste,kikísérte,bekísérte....igazán jó napunk volt!!:)

 • 2011.02.24 19:30:26v11ati

  Köszi,én is jól éreztem magam.

 • 2011.02.24 19:42:35Klaudia20

  Én sérült gyerekek között dolgozom, remélem egyszer ezen a pályán is kipróbálják magukat. Ha a bölcsöde ilyen fárasztó, akkor a sérültek között milyen lenne...

 • 2011.02.24 21:00:05rádissütanap

  kedves attila, és a gyerkőceire este mennyi energiája maradt? :-)

 • 2011.02.24 21:48:57v11ati

  Zétit 16.30-18.00-ig edzésre vittem,Álmos ma keveset kapott belölem inkább csak perceket. Zétényre jutott még kb 20 p.játék.

 • 2011.02.25 08:06:47fehéregér

  Jó volt nézni a videót, egyetlen apró megjegyzés: a zenei aláfestés rémes.

 • 2011.02.25 11:31:03drlucifer

  Képviselő Úr!
  Nézze el nekem, de szörnyen szkeptikus vagyok ezzel az egész akcióval kapcsolatban. Mert az addig szép és jó (és önöknek egy nagyon jó reklám), hogy egy hétre vállalták ezt a munkát. De lesz -e ennek hatása a bölcsis dolgozók életére? Így, hogy a saját bőrükön tapasztalták, milyen kemény munka ez, vajon fognak -e érdemben bármit is tenni azért, hogy ezeknek az embereknek akár a munkakörülményeik (gyász, ahogy némelyik bölcsi kinéz), akár a fizetésük javuljon? (nem, nem hazabeszélek, nem bölcsiben dolgozom, "csak" az ikreim bölcsisek)

 • 2011.02.25 11:39:10NOPLEASE

  Itt pont a lényegről nem esik szó, amiért ez a kezdeményezés elindult.
  Az már kiderült a résztvevők leírásásból, hogy a bölcsödei gondozónő munkája milyen nehéz fizikai munka.
  Viszont arról nem írnak a résztvevők, hogyan tudnak megélni a gondozónői fizetésből.

  Én 25 éve vagyok gondozónő, a fizetésem nettó 83.000 Ft. Ez is csak januártól a gyerekkedvezmény miatt, eddig 77.000 Ft volt.

  A havi fűtés-számla kb. 29.000 Ft volt, a villany 13.000 Ft, a víz 12.000 Ft, a gáz 5.000 Ft,
  a telefon 4.000 Ft. S akkor van még a tv,
  az internet, a biztosítások. S már étkezésre nem is maradt. Még szerencsere, hogy a férjemnek van munkája, mert különben éhen halnánk.
  De sok kolleganőm egyedülálló, gyerekkel,
  ők csak tolják maguk előtt az adósságot, az egyik napról a másikra élnek.

  A legszebb az egészben, hogy az új fideszes XV. kerületi polgármester első takarékossági intézkedése az volt, hogy elvette a gondozónőktől az étkezési támogatást, így ha ebédelni akarunk, akkor még havi 8.000 Ft-ot levonnak a fizetésből,
  ha esteleg még tízórait és uzsonnát is kérnénk, havi 12.000 Ft-ot. Ezekből a fizetésekből!

  Egyébként az ezáltal megtakarított pénz nem éri el a polgármester úr havi fizetésének a felét,de több mint száz gondozónőnek sikerült kicsit még jobban megnyomorítania az életét.
  Gratulálunk neki!

  Szóval várom a résztvevők kommentjét, hogy bírnak ebből a pénzből megélni!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta