SZÜLŐSÉG

Szerda: Ertsey Katalin - "Fú!"

2011. február 24., csütörtök 11:06

Katalin szerdai napján egyre többet gondolkodik bölcsis realitynk szociális vonulatairól, de a nagy elmélkedésbe be-bezavar egy-egy udvari orrfújás. Vagy sok.

Ma úgymond semmi különös nem történt. Ez azért különös, mert azt kellett megállapítanom, hogy mára teljesen természetessé vált a munka. Nem fáradtam el jobban, mint bármelyik "politikusi" napomon, nem volt izomlázam, ment minden a maga útján. A gyerekek reggel hihetetlenül lelkesen fogadtak, mindenki a legnagyobb haverjának tekint egy nap után, mindenki az ölembe ül, velem akar játszani, ez nagyon megható. Beszélgetőkört próbálok velük kezdeni - a lányom iskolájában minden reggel ezzel kezdenek, és a bölcsi vezetőnője is ebben a témában hívott össze megbeszélést, tehát tudom, hogy nem idegen tőlük - hát beszélgetni még ezekkel a kicsikkel nem nagyon lehet. :) Persze van, aki gyönyörűen beszél, de eltart egy darabig, amíg rájövök, melyik hol tart. A legviccesebb, hogy amikor orrfújás van (az udvari munka 80%-a orrfújás), akkor mondom nekik, hogy "fújd!", és ha semmi reakció, akkor rájövök, hogy ő még nem tudja se fújni, se mondani, hogy nem tudja :) A legviccesebb Vilmoska: mondom neki fújd, erre az orrával nem csinál semmit, de mondja: Fú!

A másik furcsaság ma az volt, hogy délután dolgom volt (ezért hosszúztam hétfőn és fogok pénteken), tehát egy órakor átöltöztem a politikusi jelmezbe, kifestettem magam, és az Európai Parlament fogyasztóvédelmi bizottságával találkoztam. Dermesztő az átmenet. Kényelmes szék, értelmes beszélgetés, de nekem a bölcsi jár a fejemben. Sokan gratulálnak ott is, figyelik a dolgot, drukkolnak, hogy elérjünk valamit.

Ez a mai nap utolsó fontos mozzanata: nem csak a Porontyon, hanem a facebookon, iwiwen, emailen, sms-ben, áradnak a drukkoló levelek. Egy-két szokásos fikázó kommenttől, amelyek egytől-egyik névtelen nickektől jönnek, mindenki, aki megkeres, azt írja, mondja: végre valaki csinál valami értelmeset! Gratulálnak a Porontynak, drukkolnak, hogy legyen belőle változás. Nagyon örülök ennek, én is úgy érzem, hogy fontos, és az embereket érdeklő akció ez.

Hogy elérünk-e valamit? Ettől tartok a legjobban. Azt az égbekiáltó igazságtalanságot, hogy a kiskeresetűeknek, akik - a bölcsis gondozónőkhöz hasonlóan - drámaian csúsznak le az árak emelkedése miatt, most még csökken is a fizetése, de legalábbis stagnál, miközben a jómódúaké jelentősen emelkedik, sajnos hónapok óta tudták azok, akik ezt a döntést meghozták. Mégis ragaszkodnak hozzá. Ez az akció vajon el tudja érni azt, hogy belássák: hibáztunk, igazságtalan adórendszert hoztunk létre? Mikor fog kiállni őszintén valaki és elmondani: nem tűrhetjük el, hogy ennyi pénzért dolgozzanak az emberek, köztük azok, akikre a gyerekeinket bízzuk és közben a jobb módúaknak több tíz, akár százezrekkel is nőjön a fizetése? Annyit beszélnek a családbarát politikáról, a gyerekek fontosságáról. Ha azt eltűrik, hogy a jómódúak még jobban járjanak, és a szegények még rosszabbul, akkor nagyon rossz irányba mennek a dolgok ebben az országban.

Na, ez most egy kicsit rosszkedvűre sikeredett. De erről beszélnek az emberek az akció hallatán. Ideje, hogy valaki meghallja őket.

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta