Szerda: Bábi Gabriella és az irgumbirgum dörgedelem

Bábi Gabriella, bölcsi reality sorozatunk önkéntes résztvevője második napján megtanulta, hogy a paradicsomos ételekkel könnyű fegyelmezni, illetve hogy a bánatoskodást az ügyes kicsik a tükör előtt gyakorolják.

Bábi Gabriella első posztja: Kedd: Bábi Gabriella ki se fáradt

Fáradt vagyok. Nem is kicsit.

És NEM a bölcsis munka fárasztott el... Ma délelőttös voltam, mert délután a KIM államtitkára, Dr. Szabó Erika látogatott Vácra, és engem is vártak a Kormányablakhoz.

Szóval ami NEM fárasztott el a mai napon:

Reggeli előtt értem a csoportomba. Régi ismerősként fogadtak az apróságok, és lelkendezve mesélték az elmúlt pár óra történéseit. Megtudtam, hogy Beni rosszalkodása az "irgumbirgum" dörgedelmet vonja maga után. Ezt később én is megkaptam, mert véletlenül az Ő helyére találtam ülni a reggeliztetéskor. Mielőtt végképp megszeppentem volna, azért odaadta a nagy becsben tartott betonkeverőjét, hogy én vigyázzak rá, amíg eszik.

A csoport "Benjáminja" (aki még csak pár hete bölcsis) is úgy gondolta, hogy hasznomat veheti (főleg, hogy én osztottam az általa nagyon kedvelt savanyúkáposztát), és leültetett maga mellé (persze a káposztával együtt), amíg reggelizik. Mivel következetesen "Petibabának" nevezte magát, én is így szólítottam. Meg is kaptam a beosztásomat: "Petibaba nekem vagyok! Peti leszel velem! Érted?! Peti!" Hát igen, itt nem lesz identitásprobléma...

A savanyúkáposzta mind elfogyott, a rengeteg C-vitamin pedig keringett a gyerkőcökben, alaposan megemelve energiaszintjüket. Ráadásul -5 fok körül járt a kinti hőmérséklet, esett a hó és fújt a szél, a csoport felének pedig masszívan folyt az orra. Tehát bent maradtunk.
Elolvastam kb. 10 könyvet, összeraktam kb. 10 legót és kirakót, rajzoltam, érdekellentéteket simítottam el, megtöröltem több tucat nózit és TORNÁSZTUNK!

A 3 év feletti résztvevők csontjai ropogtak, ízületei recsegtek, és a szőnyegről felugrás helyett a megfontoltabb tápászkodást választották a 3 év alattiak nem kis mulatságára. Láttam azt is, ha az ember gyereke nagyon elkeseredik, és anya utáni sírhatnékja van, a tükör előtt állva, a bánatot jelző mimikát gyakran kontrollálva lehet a leghatásosabban gyakorolni, hogy a vígasztalásra sietőket idejekorán észrevéve még egy utolsót zokogva hagyja magát ölbe venni és különféle kedveskedések következtében megvigasztalódni. És ezután lehet vidáman tornászni tovább.

Ebédre paradicsomos húsgombóc volt. Az aprónép egyöntetűen izgalomba jött a hír hallatán, és olyan példás rendben mentek a mosdóba, mint a katonák. A paradicsomos ételek ismérve, hogy a gyerekek általában nagyon szeretik. Ebből kifolyólag minél előbb és minél többet szeretnének elfogyasztani. A sietség kézzel fogható eredményei nemcsak az abroszon és a kötényemen látszottak meg, hanem az ebéd utáni átöltöztetések számában is.

Azután persze aludni kellett menni, ami némi kergetőzés, egymás ágyán való ugrálás, "alvósjátékok" eltulajdonítása, majd visszaszerzése után be is következett.

Nekem ekkor kellett elköszönnöm. Fájó szívvel, bánatosan visszatérni a "való világba".
Az államtitkár asszonnyal jó hangulatú, eredményes délutánt töltöttem el. Utána volt időm bevásárolni és vacsorát készíteni a családomnak. Eddig az idill, mert ezután rám zúdultak az elvégzendő feladatok (ogy. képviselői) és órák óta a gép előtt ülök, mobilommal a fülemen, és próbálok háromfélét egyszerre csinálni.

Na, ez fáraszt ki!

Háztartási Napló:

vásárlás: 4650 Ft
tankolás: 5000 Ft

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek