SZÜLŐSÉG

Kedd: Bábi Gabriella ki se fáradt

2011. február 23., szerda 10:07

Kedden végre beindult az "igazi" munka. Íme Bábi Gabriella beszámolója a gödi bölcsődéből! Bölcsi reality.

TSD7464

Azt hittem, ismerem Gödöt, mégis meglepődtem, hogy Tündérországba érkeztem kedd reggel. A bölcsi új, friss, ropogós, világos, jó illatú, mosolygós. Körbeöleli az érkezőt. Joóné Zsuzsi és Mészárosné Zsuzsi már vártak; utóbbit több évtizede ismerem, előbbivel pedig elsőre megtaláltuk a közös hangot. A bölcsi "felderítése" után kerültem a helyemre, a kék szárnyba. Éppen zajlott a reggelizés. Ügyes 2-2,5 éves "hölgyek" és "urak" teáztak jólnevelten a parányi asztalok körül. Érkezésemet 8 kíváncsi szempár követte, de a reggeli elfogyasztásáig illedelmesen a helyükön maradva mérték fel személyemet. Valószínűleg kedvező megítélés alá eshettem, mert az asztalok leszedése után a csoport fele körém telepedett, és közös erőfeszítéssel "gyógyítottunk" meg 3 babát (az egyiknek egyáltalán nem volt ruhája!), 1 macit, 1 zsiráfot és 1 cicát.

TSD7498

A gyerekek engem is tüzetesen megvizsgáltak, és arra az erdményre jutottak, hogy kimehetek velük az udvarra, DE JÓL KI KELL FÚJNOM AZ ORROMAT! Meg is mutatták hogyan!!!(Egyébként helyes technikát alkalmaztak, a szakorvosok elaléltak volna örömükben.)

A délelőtt gyorsan elrepült, hamarosan már ebédre terítettünk. Zellerfőzelék volt párolt hússal. Mindenkinek ízlett, volt aki repetázott. (Én megrögzött zöldségevő vagyok, a húst csak az éhhalál küszöbén fogyasztanám, de a zellerfőzelékkel kapcsolatban fenntartásaim voltak. Mondanom sem kell, hogy az összes apróság azt leste, megkóstolom-e?! Szabály, hogy a gondozóknak meg kell ízlelni tálalás előtt a gyerekek ételét, úgyhogy azt gondoltam, egy kanálba nem halok bele, és láss csodát: finom volt!)
Ebéd után alvás következett /a gyerekeknek, nem nekem), mi pedig az intézmény vezetőjével kihasználtuk az alkalmat, hogy a szakma jövőjéről beszélgessünk. A Poronty újságírójának bőven kifejtettük mindannyian az ezzel kapcsolatos gondolatainkat, úgyhogy itt nem ismétlem. (A beszélgetést természetes itt, a Porontyon olvashatjátok majd egy későbbi posztban - a szerk.)

Alvás után megérkezett a Poronty fotósa és az Index videósa is. Szerencsére volt velük egy gigamegaszuper fényképező, amivel rögtön meghódították az aprónépet. A többi játék azonnal feledésbe merült (még az a "különleges" műanyag bevásárlókocsi is, amit babatologatás céljaira használtak és közelharcot vívtak érte), és húztak-vontak fényképezkedni.

TSD7475

A közel 12 órás műszak végefelé megkérdezték a kolléganők, hogy nagyon elfáradtam-e (hiszen öltöztettem, vetkőztettem, etettem, pelenkáztam, orrot töröltem, kakis popsit mostam tisztára, térdeltem, guggoltam, törökülésben gubbasztottam, nehezebb-könnyebb gyerekeket emelgettem, hajolgattam, stb...) és meglepődtek válaszomon, hogy mennyire felüdített ez a nap: a gyerekek bája, a kiszámíthatóság, a napirend, a nyugalom, a stressz hiánya.

Régen voltam ilyen nyugodt munkaidőben!

Fotó: Kováts Dániel

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.23 18:36:22Vincsi

  Kíváncsi lennék, hogy 18 gyerek után is azt mondaná e, hogy nem fáradt el, főleg ha az udvarra nem lehet kimenni (mert az időjárás nem engedi). Arról nem is beszélve, hogy java részt egyedül vagyunk, kb 3 óra hossza amikor együtt bent van a két gondozónő, abból 1 óra amikor már alszanak a gyermekek. Mellesleg 19 a csoportlétszámom. De múlthét hétfő óta a 18 gyermek bent van, és egész télen (meg amúgy is) 12-14 gyermeknél kevesebb nemigazán volt.

 • 2011.02.24 09:32:18Váci Révész

  "és meglepődtek válaszomon, hogy mennyire felüdített ez a nap: a gyerekek bája, a kiszámíthatóság, a napirend, a nyugalom, a stressz hiánya."

  A végén az jön le, hogy milyen jó dolguk van a bölcsödében dolgozóknak. Örüljenek, hogy milyen jó helyen dolgoznak, sőt ha nem is kapnak magasabb fizetést, legalább a gyerekek bájosak. Képmutatás.

 • 2011.02.26 19:09:333 a magyar igazság

  Vincsinek és Váci Révésznek:
  Olvassák újra a naplómat, hol írom azt, hogy nem fáradtam el?! Arról pedig nem tehetek, hogy a csoportból hiányoztak a beteg gyerekek.
  A fizikai terhelést szinte nem is éreztem, annyira jó volt gyerek közösségben lenni.
  DE azt NEM mondtam, hogy a kisgyermek nevelőknek könnyű dolga lenne!!!
  Váci Révészt sajnálom, hogy ott keresi a képmutatást ahol nincs és irígyli tőlem azt, hogy jól éreztem magam és beilleszkedtem a gyerekek közé.

  Üdvözlettel:

  Bábi Gabriella

 • 2011.02.28 19:12:52Vincsi

  Kedves Gabriella!
  Elnézést kérek ha nagyon megbántót írtam.(Ez volt a címe a napi beszámolónak: Bábi Gabriella ki se fáradt, valószínű, hogy akkor nem csak Nekünk jött le ez a beszámolóból. Amúgy Én a címből vettem.) DE NEM akarok ellenséges lenni és NEM is az volt a célom, nagyon is becsülöm azt, hogy voltak akik felfigyeltek Ránk és még próbálnak is segíteni Rajtunk (sajnos ahhoz nem sok reményt fűzök, hogy lesz valami változás).
  Nem értek azokkal a kommentelőkkel egyet akik bántják Önöket vagy egy-két politikust, mert nem Önök tették ezt velünk, Ők már lehet, hogy sehol sincsenek, Önök közül meg sajnos egy-két politikus próbál tenni valamit, ami sajnos édes kevés.
  Egyesek meg NE irigykedjenek, hogy napok óta 15 cikkben csak bölcsődéről van szó. Végre Velünk is foglalkoznak, NE aggódjatok pár nap és lecseng. 30 évig megint nem fog Velünk foglalkozni a kutya se. Nem hiszem, hogy nagyon lennének ilyen rendes emberek mint a 3 politikus.
  További sok sikert!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta