Bölcsődei portrék: Vörösmarty Attila

A hírös város régi úszójától ma sem állnak messze a kihívások. A héten bölcsődei gondozónőnek álló háromgyermekes apuka felvette a kesztyűt, és igyekszik bebizonyítani: nem csak a nőké a pálya. Vörösmarty Attila elmondta: alig várja, hogy megismerje feladatait.

Bölcsődei portré, 3/2.

„Háromgyerekes apuka vagyok. Két nagyobb fiam révén közvetlenül, de kívülről ismertem eddig a bölcsődék világát. Most itt az alkalom, hogy belülről is megismerjem a kisgyermeknevelők munkájának szépségeit és problémáit – épp, mielőtt a legkisebb fiam is tagja lesz ennek a közösségnek.” Ezzel kezdi Kecskemét Fideszes önkormányzati képviselője, aki a legutóbbi választások óta tanácsnoki pozícióban segíti az alföldi város munkáját.

A kecskeméti születésű, 48 éves képviselő gyerekkorában versenyszerűen úszott a város csapatában, és az iskoláit is itt járta: az egyik szakiskolában végzett műszerészként. A helyi szervizben kezdte, majd néhány évig a kecskeméti katonai repülőbázison is dolgozott.

Ezt követően áttért a kereskedelembe és több nagy cégnél vezető beosztásba került, mígnem saját vállalkozásba fogott.Többek között zeneszereteténél fogva tett egy kitérőt egy helyi rádióba, ahol  ügyvezetőként is tevékenykedett,Munkájából talán a legbüszkébb arra az időre amíg a város egyik legjobb szórakozóhelyét üzemeltette.  Később sem távolodott el a sport világától: pár évig a Hírös Sportinvest Kft. vezetőjeként hódolhatott kedvenc hobbijának, a sportnak.

A fiatalos Attila a helyi képviselőtestület fideszes vezetője, és természetesen ő sem marad tétlen, amikor szervezkedni kell, látni az adventi szeretetcsomag-osztáson tevékenykedni éppúgy, mint a helyi sporteseményeken. Legújabb kezdeményezése, hogy közadakozásból szeretné felújíttatni a város Szentháromság-szobrát.

Az édesapa elsőként jelezte, hogy nem gond, ha esetleg reggel 6-kor indul a nap -- kíváncsian várjuk tehát, milyen hete lesz a tettre kész Attilának...

Oszd meg másokkal is!
Mustra