Hogy lehet a gyerekből mesehős? Télűző hétvégi mulatságok

A legkönnyebben éppen most, farsang-táján. Hiszen melyik gyerek ne akarna egy picit belebújni kedvenc hősének jelmezébe? Korábban már írtunk az otthoni jelmezkészítés dilemmáiról, most pedig egy olyan hétvégi eseményre invitálunk mindenkit, ahol a gyerek igazi mesehőssé válhat.

1185138 67753793

Február 19-én, szombaton egész napos farsangi bál várja a gyerekeket a budapesti Savoya-parkban. A felölthető jelmezek között ott van Scooby-Doo és a Tom&Jerry mesék macskája, a lányoknak Ariel és Hófehérke, míg a fiúk Pókember, vagy éppen a másik népszerű szuperhős, Superman kosztümjében válhatnak kedvenc hősükké. És ez még nem minden.

A beöltözött gyerekekről helyben fotó is készül, amit ki-ki hazavihet, bizonyítandó szuperhősi létét (vagy éppen azt, hogy egy időre tényleg Csipkerózsikává vált). Ha pedig mindenki felöltözött, együttes munkával el lehet kezdeni elűzni a Telet... Ebben segítenek majd a gyerekeknek a Hol-Tér Kulturális Egyesület gólyalábasai, zsonglőrei és zenészei. Ők a gyerekekkel vállvetve (és a hagyománynak megfelelően harsogva) próbálják elűzni a telet - és ha minden a tervek szerint megy, délutánra ki is tavaszodik.

A jelmezpróbálás mellett a Hegyen-völgyön Kreatív Műhely kézműves foglalkozással várja a kicsiket és hozzátartozóikat délelőtt 10-től egészen délután 18 óráig. Az asztaloknál mindenki megtanulhatja, hogyan lehet farsangi maszkot készíteni, és az elkészített álarcot természetesen haza is viheti. Akinek a ragasztgatás, vagdosás és festés túl fárasztó, az beülhet az arcfestőhöz: így lehet belőle akár tündér, katica, macska, Batman, vagy bármi, ami csak az eszébe jut.

Úgyhogy lehet előre ötletekkel készülni - a gyerekek biztosan élvezni fogják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra