SZÜLŐSÉG

Farsangi hangulat hétvégén a Mezőgazdasági Múzeumban

2011. február 18., péntek 22:04

Farsangjárás, maskurázás címmel 19-én, szombaton 10-17 óráig családi napot rendez a Mezőgazdasági Múzeum. A kézműves műhely, farsangi vásár és torkos sarok mellett rengeteg játék és előadás is vár kicsiket és nagyokat.

A Mezőgazdasági Múzeum tavaszváró programja az egész családnak tartogat meglepetéseket: a kézműves műhely keretében álarcokat, maszkokat, koronákat és indián fejdíszeket lehet majd készíteni, de királylány- és királyfi-bábokban sem lesz hiány.

Fotó: Franz Patzig
Fotó: Franz Patzig

Nem hiányozhat a táncos-dalolós játszóház sem, ahol szakképzett zenepedagógus vezetésével zajlik majd a foglalkozás. Az interaktív programok keretében lesz maszkfaragás, mozikuckó és kristálygömb jósda, sőt, a Varázsló- és Boszorkányképző Iskola prezentálásában Akszakáll professzor tart intenzív kurzust „a honi mágiaügyről”. A fantáziát igénylő játékon túl persze ismeretterjesztő jellegű programokkal is találkozhatunk, így a honfoglalás koráról és a preparátori munkáról is szó esik majd.

A színes forgatagban igazi ínyencségekre is bukkanhatunk: a torkos sarokban az almás rétes mellett többek közt csöröge fánk és csokoládé csalogatja az édesszájúakat, a felnőttek pedig pálinka- és borkülönlegességeknek örülhetnek. A szórakozni vágyók előadásokat nézhetnek: az Óperenciás Bábszínház a farsangi népszokásokról mesél, de Csukás István és Kormos István történetei is megelevenednek majd. Irány a múzeum, csalogassuk együtt a tavaszt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta