SZÜLŐSÉG

Bálabontás: tonnányi gyerekruha párszáz forintért

2011. február 12., szombat 13:38 |

Gyermekruhát venni nem biztos, hogy érdemes, turkálni annál inkább, mert ezek azok a darabok, amik csak rövid ideig vannak használatban. Ha a gyerek kinőtte, és nincs kinek továbbajándékozni, akkor megy a kukába vagy mosogatórongyként szolgál tovább. Egy nagykereskedés szezonnyitó bálabontásán jártunk.

A helyszín egy hatalmas raktár, pukkadásig tömött zsákokkal. A válogatás kulturált körülmények között zajlik. Időpontot kell egyeztetni, de nemcsak kiskereskedők, hanem állítólag egyedi vásárlók is fejest ugorhatnak a szövetbe, elkerülve a tolongó tömeget. Most nincs marakodás, pedig már láttunk bálabontáson kitörő vadászszenvedélyt.

Megtudtuk, hogy a szerencsés vevő egy-egy bálabontás során akár márkás cuccokat is zsákmányolhat, olyanokat, mint a Benetton, a Chicco vagy az Original Marines gyerekruhái.

Tavaly még közelharc folyt

Persze nem mindig kell márkázni, mert a gyereknek mindegy, miben mászik a padlón, ha az anyag nem hasad szét rajta. Az egyik polcon egy csecsemőfrakkot is találtunk, ami szintén az egyik zsákkal érkezett, de elsősorban inkább dísztárgy, mint ünneplő leendő zongoristáknak.

A zsákokból rengeteg gyerekpóló, kifogástalan minőségű nadrág, klasszikus vonalú kantáros nadrág, és ingek garmadája került elő, valamint kis szoknyák, kardigánok és kabátkák. Bébi ruhát is találtunk minden kategóriában. Az előbukkanó anyagoknál a vászontól a farmeron át a kordig minden képviseltette magát. A legutolsó trendet nem feltétlenül követik ezek a ruhák, de kisgyerek esetében talán nem annyira fontos ez.

Alkalmi vételből nincs hiány: megtudtuk, hogy a tavalyi VB alatt kisebb közelharc zajlott itt a gyerekmezekért. A helyszínen válogatás díja 1990 Ft+Áfa, míg az extra válogatási lehetőség ára 990 Ft+Áfa.

Kizárólag a legjobb minőségű ruhákat vásárolják fel

A ruhák zömét Olaszországból importálják. Fontos számukra, hogy megismerjék az üzleti partnereiket, a vevőket, mind pedig azokat, akikkel a beszerzés oldalon dolgoznak. Ennek szellemében a cég minden döntéshozójának szinte kötelező volt meglátogatni az olasz partnereket.

„Csak a legjobb minőségű árut vesszük meg, mert a vevőink is azt keresik"- mondja a Horgony Nagykereskedés tulajdonosa.

A gyerekturkálókban általában nyár végétől kb. ősz közepéig, majd pedig tél végétől nyár elejéig tart a szezon. A használtruha üzleteket a karácsonyi rohamok elkerülik, mert nem sokan vesznek használt ruhát ajándékba. " Árukészletünk több tonnára tehető, ami megoszlik, évszakok szerint is. Mivel szinte ellentétesen működünk az évszakokkal, azaz most a fagyban például a nyári bálák bontásáról beszélgetünk, mindig, minden ruhából készleten kell tartanunk.”

A törzsvásárlókkal egészen baráti a viszony

A viszonteladók szokásairól is kérdeztük a tulajt. "Sok vevőnk konkrét ruhadarabokat keres, ami neki hiányzik, sokan pedig azért szeretnek egyenként válogatni, mert így nem kell megvenniük egy olyan zsák ruhát, aminek 20-30%-át nem tudják eladni. Pozitívan értékelik továbbá a rendszeres bálabontásokat is, amikor egy-egy frissen érkezett bálát elsőnek válogathatnak át. Számos pozitív visszajelzést kapunk az új raktárunkkal kapcsolatban is. Törzsvásárlóinkkal egészen baráti a viszonyunk. Gyakran csak SMS-ben értekezünk az esetleges akciókról, vagy például az időpontra jelentkezésről."

A nagykereknél nincsenek ünnepek, szabad szombatok, vagy vasárnapok. A kiskereskedők  hétköznap munkaidőben értékesítik a nagykerekben vásárolt árut, így néha a nagykereskedőknél ugrik a vasárnapi ebéd.

A bálabontás után körülnéztünk a gyerekturkálók közt

Az angol turkálók hazai hálózataiban rendszeres, hogy kaphatók gyerekholmik. A Háda nagyon sok helyen létezik Budapesten és vidéken is, az előnye, hogy olcsó, a hátránya, hogy rapszodikusan ellenőrzik, hogy belekeveredett-e a mezőnybe a legnagyobb gagyi is. Az elmúlt fél-egy évben nagyon sokat romlott a minősége.

A NippoDrome szintén az olcsóbb turkálók közé tartozik, ismerősi körből sem érkezett panasz róla az utóbbi időben. A Mirror viszonylag új turkálómárka nálunk, amelyik extra minőségű ruhákat ígér, de ezt nem mindig sikerül betartaniuk. A Maggie's az egyedi ruhák felé törekszik, itt valóban ki lehet fogni vicces és hasznos darabokat is, egy kicsit talán drágábban, mint a többi turkálóban. Viszont plüssállatok terén verhetetlenek.

Online turkálók

A Gyerekruhaturi.hu oldalán online válogathatunk, a kiválasztott ruhákat pedig postán küldik majd utánunk. A ruhák magyarországi használtruha nagykereskedésekből származnak, ahol az előírásoknak megfelelő tisztító és fertőtlenítő eljárásnak vetik alá őket. A

A Babaholmiolcson.hu oldalán használt és új babaholmi, babakocsi, gyerekülés és babaágy is beszerezhető. És ami a lényeg: olcsón.

A Használtruha nagykereskedés.hu-n nem csak gyerekruhát találni, de egy jó vételért ezt az oldalt is érdemes átnézni. A gyerekruha olyan műfaj, ami nagyon gyorsan cserélődik. Néhány darab csak egyszer volt a gyereken, és mire ismét ráadnánk, már kicsi. Így a gyerekek elég sűrűn cserélik akár az egész ruhatárukat. A használt gyerekruha az, ami néhány turkálóban a leggyorsabban el szokott fogyni.

Az Angolgyereruhaturi.hu szintén online turi, viszont ezen az oldalon főként márkás angol baba- és gyermekruhákat találni. A leggyakrabban előforduló márkák: Next, GAP, Motchercare, Marks&Spencer, TU, George, stb. A ruhákat méret szerint kategorizálva találni meg a menüben. Mivel a méretezés márkák szerint eltérőek lehetnek, megadtak minden adatot centiméterben is.

A Babaholmi.eu oldalán újszülött kortól 5 éves korig öltöztethető a gyerek, használt és új ruhákból válogathatunk. Ez szintén webáruház, tehát nem tudjuk megmörzsölgetni az anyagot vásárlás előtt és lemeózni annak szakítószilárdságát.

Fotó: Kováts Dániel

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.12 14:35:13knetta

  Még mindig nem tudom, hol vannak azok a bizonyos turkálók, amit tényleg megéri megnézni.
  A HÁDA nem az igazi, sohasem találtam még semmit. Így eddig maradt a teszvesz, de itt meg a posta jár jól egyedül.
  Áruljátok el nekem, hova menjek gyerekruhát venni!

 • 2011.02.12 15:50:43téva

  knettának:Klebelsberg Kultúrkuria,Pesthidegkút,ápr.2.-án babaörze.Anyukák,nagyikárulnak.Én is az unokám alig használt cuccait boltozom,jó áron.
  üdv:Tóth Éva (eva@toth-eva.hu)

 • 2011.02.12 15:59:56baresz77

  Használt ruhát netten is lehet nagyon jókat venni én a csiniruha.hu oldalon szoktam keresgetni .

 • 2011.02.12 19:14:33oliv08

  Én meg szeretek a gyereknek újat venni. Főleg, hogy a tesója is örökli. Ahogy magamnak is inkább kevesebbet veszek de újat, úgy neki is. Tudom, nem éri meg anyagilag.

 • 2011.02.12 21:09:15Nancsi

  knetta: teszvesz + személyes átvétel? Nagy falu az a pest állítólag...

 • 2011.02.12 22:38:35gaijin

  ez nem pest és nem is online:
  www.anyatanya.com

 • 2011.02.13 07:37:58Édanyu

  Én rendszeresen járok Hádába (vidéken lakom, itt is van) és mindig találok jó cuccokat. Csak szép állapotúakat veszek meg, olyat soha, ami kicsit kopott-bolyhos, de játszani jó lesz. Mi játszótérre is úgy megyünk, hogy ha jön egy forgatócsoport és lefilmezik a gyerekeimet, nem kell szégyenkezni, hogy toprongyosak. Mindezt zömmel a Hádából. És van olyan ruha, amit csak párszor hordanak, mert annyi van, hogy folyik ki a szekrényből (fillérekért). A kilós, turkálós turit szeretem jobban, a vállfás semmivel sem jobb minőségében, de drágább.
  Az én módszerem az, hogy nem csak a köv. szezonra vásárolok, hiszen csak a legjobb ruhákat veszem meg, de akár évekkel előre is, mert pl. most a lányom 2 éves, ha elmegyek turizni, ebben a méretben lehet, hogy csak pár darabot vihetnék haza, de ha találok 3-4-5, sőt 6 évesre olyat, ami nagyon tetszik, megveszem azt is. Majd belenő. 4 éves fiamnak is van 6-7 éves korára is ruha. Olyan jó ezekre évekkel később rátalálni a szekrényben, hogy jé, milyen jó kis Next vagy H&m felső/farmer/tunika/akármi.
  Magamnak is szoktam ugyanitt vásárolni, imádom.

  Érdekelne egy olyan cikk, ami bemutatja a ruha útját mondjuk egy angol családtól az én gyerekeim szekrényéig (szállítással, fertőtlenítéssel (pontosan mivel, hogyan kezelik), zsákolással, kibontással). Megírjam?? :)

 • 2011.02.13 12:47:45kitike

  Édanyu, igen írd meg!!! Én hasonlóan gondolkodok, mint Te. Ami megtalál Téged és a kölyköt, azt meg kell venni. Örökre fájni fog a szívem egy gyönyörű mohazöld kabátért és egy ingecskéért, amit ott hagytam. Másnap már nem voltak meg :(

 • 2011.02.13 15:30:21knetta

  Köszi mindenkinek az infót.
  Az az igazság, hogy a teszvesz még mindig a legjobb szerintem, pláne ha személyesen is át lehet venni egy-egy általam is érintett útvonalon.
  A Hádában 690 Ft a leggagyibb rövid ujjú póló, ami kicsit jobb az 990, és ami már szerintem is elvihető, az 1290. Most voltam. Egy pólóval jöttem ki. Nagyon kicsi volt a kínálat is.

  Nehezen hiszem el, hogy ennyit kell adnom érte. Néha ki lehet fogni egy-egy hipermarketben leárazáson olcsóbbat, de nem mindig jó a minősége. Félre van szabva, vagy lejön róla amit rávarrtak és rávasaltak.

  Én nem nagyon tudok előre vásárolni, mert össze-vissza nő a gyerekem, és tényleg nem tudni, hogy mekkora lesz a következő szezonban. Kisfiúnál talán kevésszer jön elő az az érzés, hogy milyen csini, és azonnal meg kell vennem. Néha valóban lehet jókat venni, amit értelmetlen lenne ott hagyni, de kisfiúnál kínszenvedés normálisat találni.

  Az én fiam 3 éves. Én sohasem vásárolok impulzívan. Mindig kigondolom, mire van szüksége, és igyekszem abból a típusú ruhából venni valami használhatót. Kevés ruhája van így átlátható a ruhatára, ezért sohasem találok rá olyanra, amit szinte alig hordott. Én sem veszek gagyi szakadtat, mert még itthonra is viszonylag normálisat szeretnék ráadni. Így sem mennek tönkre igazán. Ráadásul így nem kell külön itthonit venni. Legtöbbször én is továbbadom reális áron.
  Mindig veszek egy-két igazán szépet is (leginkább újat), ha fel kell öltöztetni valahova, orvoshoz esetleg esküvőre.

  Édanyu: engem is érdekel a ruha útja.

  knetta

 • 2011.02.13 16:33:08Rabyn

  A használt ruhában az a jó, hogy van olyan, ami csak egyszer volt az eredeti gazdáján, és te vagy a gyerek még évekig hordhatod, még is feleannyiba kerül, mint az új.
  Én rettentő sok ruhát örököltem, örökítettem át.
  Meg, annyira hamar kinövik a gyerekek a ruhákat, főleg a kicsik.:)

 • 2011.02.13 16:54:55gyandras2

  Ajánlok mindenkinek egy oldalt, itt sok használtruhás oldal van webáruházak és bizományosat is találni. Remélem ti is találtok rajta valamit.
  [link]

 • 2011.02.13 20:35:00kyskalacs .

  az újrahasznositás klassz dolog.

 • 2011.02.13 21:23:06ÉSZLÉNY

  Sztem használt ruhát venni csak akkor éri meg ha tényleg normálisan néz ki és mégis töredékébe kerül az újnak! 1000Ft felett max kabát jöhet szóba, mert ahol a legkisebb is számít már kapni teljesen elfogadható áron minőségi ruhákat! Főleg ha akció van (én ha épp akkor arra járok előre is gondolkodok, nekem is 3 éves a kisfiam)

 • 2011.02.13 21:48:54akkorisajuditvoltam

  Édanyu, ha rááll a kezed, és telve vagy/lehetsz a bennfentes infókkal, jöhet! Írj a porony (at) divany.hu-ra, várom! j.

 • 2011.02.13 23:35:19maszi99

  Régen,1 gyerek mellett imádtam turiban kincseket keresni:)Most a 3 gyerkő mellett marad a TeszVesz meg a Zsibvásár,időm és energiám sincs a turihoz,főleg,hogy a kicsi még nem ovis.Sajna tényleg a posta jól jár így,de még mindig megéri így is,sokkal olcsóbban juthatok szuper cuccokhoz,mint a boltban.Pl. most már a jövő télre keresem a gyerkők ruháját,szezonvég van,olcsóbbak a kabátok,stb....

 • 2011.02.14 09:14:10Lucza

  A Dohány utcán a Renoválásban tökjó gyerekcuccok vannak, főleg bébiknek, olcsón. Van külön 200 Ft/ db áras kupac is. A kicsit drágábbak meg szét vannak válogatva: 0-1 évesig fiú, 0-1 évesig lány stb. Szerintem nagyon jó.

 • 2011.02.14 10:49:25caixa

  hát, én időnként legyőzöm a tipikus turiszagtól való hányingeremet és akkor szoktam turkálóba járni, de ált. nem jön be a dolog.

  egyrészt nincs sok időm, rendszeresen turkálni, így mondjuk nem tudok odaérni a tuti alkalmakra, bontásra, cserére. másrészt messzire nem mennék el érte, mert az idő és a benzinköltség már drágítja a dolgot

  másrészt, ami tetszik, azon 600-800-900 ft-os cédula fityeg, ennyiért pedig újat is tudok venni, igaz, hogy csak a piacon vagy az Auchanban (egy szezont kibír az is és vannak helyes dolgok)

  harmadrészt, a turkálóban kompromisszumot kell kötni és a lányaimnak kedvenceik, heppjük van, pl. a kicsi imádja a csíkos ill. a Miki egeres holmikat
  így nekem hiába tetszik a kisvirágos, ha őket msá teszi boldoggá

  azért néha benézek, de egyre kevésbé..pláne, hogy én minimum háromszor kimosom az idegen után vett ruhákat

  de pl. jelmezt sikerült a Belvárosban egy turkálóban vennem a lányoknak. nem volt rettenetesen olcsó, 1200 ft/db

 • 2011.02.14 10:59:49Auver Doser

  Édanyu, elmondtad előttem, amit gondolok...csak még:
  aki azt mondja soha sem talált még semmit a HÁDÁban, annak azt tanácsolom, hogy szánjon rá több időt és energiát - ha van neki - valamint gondolja át, hogy mire van szüksége/ük, hogy tudjon célirányosan keresni. lehet, ma nem lesz pont az, de 1 hét múlva lesz. ha belegondol, a c&ban sem ugrik elé mindig, amit akar, de az - kiárusításon kívül - a többszöröséért. nem csak hádában, más turikban is - még a leggagyibbakban is - lehet találni 1-1 jó darabot. csak tudnod kell mi áll jól neked/gyerkőcödnek. az én fiam cuccairól többször megkérdezték, hogy hol vettük - olyan jólöltözött:) persze csak jó állapotú, lehetőleg nem agyonhasználtat veszek neki, meg magamnak is, legyen az kilós vagy darabáras.

 • 2011.02.14 12:06:33Kutyafule

  A Ruhafalva is jó. Érdemes itt is szét nézni, újszülött kortól, egészen tizenéves korig lehet találni mindent. Használt és új ruhákat is.

 • 2011.02.14 13:47:03knetta

  Csajok!
  Akik azt mondják, jó a Háda, melyik üzletbe járnak?
  Én voltam a Délinél, ott gyakorlatilag nincs gyerekruha, és a Lurdy házban is alig.
  Szerintem innen más sem tudná felöltöztetni a gyerekét.
  Ennek ellenére azt gondolom, akárhol is vásárol az ember, ki kell fogni a jó darabokat jó áron.

 • 2011.02.14 13:55:28kobeni

  knetta, nagy lajos király útján a bosnyáknál bazi nagy kilós háda. 2 kisruha, pár póló és egy kantáros gatyóért fizettem ezerkettőt. vannak nagyon gagyik is, de egy csomó jó minőségű, sőt még címkés cucc is van. igaz, több órát rá kell szánni.

 • 2011.02.14 13:57:40knetta

  Na ott még nem jártam.
  Mert a Lurdy tényleg drága, és nagyon kicsi a választék.
  Valószínűleg az ellentétes vélemények innen adódhatnak.
  Van aki kifogott valami béna Hádát, az persze hogy nem talál semmit. Annál még a hipermarket is olcsóbb, és van aki rögtön jó helyre ment.
  Bár a Nagy Lajos király útja most iszonyú messze van. Közben elköltöztünk.
  Köszi

 • 2011.02.15 11:07:43volvic101

  Sziasztok!

  én a babaruhafarm.hu-n szoktam vásárolgatni. itt szokott lenni 4-et fizet 5-öt vihet akció is.
  itt is van új és használtruha is.

 • 2014.04.16 16:42:52Rózsa Rácz

  Cimeket szeretnek , bp.- 11- kerben

  Köszi

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta