SZÜLŐSÉG

Múzeumban, vadasparkban, gyorsétteremben - Hol tartsuk a gyerek szülinapját?

2011. február 5., szombat 09:12

Szülinapja van. És még ha nem is hívjuk el a komplett óvodáscsoportot (pedig állítólag mostanában az dívik), akkor is nagyobb hely kell, mint a nappalink. És sajnos nem lehet „csak úgy” kimenni a szabadba piknikezni (de jó előre megfogadom, a harmadik gyerek tényleg nyáron születik majd). Összeszedtünk néhány ötletet téli szülinapokra.

Fotó: Staunch Throwback
Fotó: Staunch Throwback

Ha nincs túl hideg, azért a szabadban is van lehetőség – például egy forrócsokis normafai szánkózásra (melegedéssel és tortával a megújult síházban, a Normakertben, esetleg vadaskerti látogatás és állatsimogatás Budakeszin. Mindez viszont nem jó ötlet, ha nem süt a nap vagy éppen ha fagyos szelek fújnak. Olyankor más megoldást kell keresni.

Persze mindig lehet játszóházba menni, és sokan nem zárkóznak el a gyorséttermi szülinaptól sem – de én valahogy nem szeretem azt, amikor egy-egy sűrűbb napon félóránként szólal meg a „Boldog Születésnapot!”, de úgy, hogy harmadszorra már ugrik a cd és csak annyit hallunk az egykori slágerből, mintha egy technódiszkóban lennénk. És egyelőre kitartok amellett is, hogy hamburgert nem ehet a gyerek a torta mellé. De akkor mit csináljunk, hiszen Bendegúzt, Lilit, Palkót, Emmát, Lucát és még Leát is meg kell hívni. Ennyi meg otthonra már tényleg túl sok.

Vannak a kávézók. Ilyen például a budapesti Hidegkúton a Provance, amelynek vonatokkal és más játékokkal teli játszószobája alkalmas 5-6 gyerek kényelmes kiszolgálására. Hátulütő: az árak.

A játszóházak között is vannak kivételek. Ezek egyike a Mazsola Játszóház, amely 0-4 év közti gyerekeknek ajánlott leginkább, és amelynek kávéháza a felnőttek számára is kényelmessé teszi a bulit.

Van aztán a Csodák Palotája a Millenárison, telve megannyi meglepetéssel és izgalmas játékkal a 3 évnél idősebbek számára: kockakerekű bicikli és társaik, mind-mind készen a kipróbálásra. A szülinapok számára elkülönített hely egy picit zajos tud lenni, de a tortavágáshoz tökéletes.
Ha a gyerekek már elég nagyok mondjuk a görkorcsolyázáshoz, újabb lehetőségek vannak az ünneplésre. Ilyen például az ország megannyi gör- és jégkorcsolyapályája. 6-8 éves kor körüli gyerekeknek tökéletes opció például a Jégterasz, vagy a picit borsos árú tabáni Oxygen klub korcsolyázóterasza és ünneplésekre is kiválóan alkalmas játszószobája.

A Budakeszi Vadasparkra visszatérve meg kell említenünk a Bagolyvár Birodalom nevét, hiszen rajtuk keresztül más különleges programok, kalandtúrák, nyomozások és meglepetések is szervezhetőek a parkba. Sok múzeum is kínál születésnapi programlehetőséget. A Közlekedési Múzeum sok gyerekes család állandó úticélja, de tudtátok-e, hogy lehetőség van benne szülinapi zsúr rendezésére is? Játékokat, vetélkedőt és más gyermekprogramokat vállalnak, az ünnepelt kívánsága szerint. Előzetes bejelentkezés és információ: 273-38-40.

És a végére egy érdekes, általunk még nem kipróbált helyszín: az Iparművészeti Múzeum. Nagycsoportos kortól a 12. osztályosokig ajánlanak szülinapi programlehetőséget a múzeumban – ha volt már valaki, érdeklődve várjuk a beszámolót!

Boldog Szülinapot!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.05 16:56:37Borcsika

  Ez a szülinaposdi nagy dilemma. Tavaly még működött, hogy leutaztattunk 5 gyereket anyukámékhoz, de ez az idén biztos nem fog menni. A lakás pedig csak 49nm, ergo itt sem. Ötletem sincs, bár nálunk az óvónők azt vallják, elég, ha az oviban van buli, mert többnyire úgyis csak az ovistársak a meghivottak. A gyerek viszont nem igy gondolja.
  Hallottam, hogy a Cserepesházban is lehet ilyen jellegű összejöveteleket rendezni, illetve a hamburgeresékhez hasonlóan, a Kika áruháznak is van ilyen szolgáltatása.

 • 2011.02.05 17:38:50vitézlővitéznő

  Mi tavaly a Szépművészeti Múzeumban voltunk. Tematikus tárlatvezetés - kézműves foglalkozás - tortázás 20 gyerekkel potom pénzért. Azóta is emlegetik a kölkök.

 • 2011.02.05 18:23:44Eliza1

  Mennyi az a potom pénz?

 • 2011.02.05 18:25:57Eliza1

  Kisiskolások a fiaim, nálunk is kevés a hely szülinapozáshoz, anyagi keret rá viszont nem sok. Azt találtam ki, hogy a közelben lakó barátnőmnél tartjuk meg a bulit, ő szeret ilyesmiben részt venni szerencsémre. :)

 • 2011.02.05 19:32:46phoboss

  ééééés a téli szülinapok ünneplésére alkalmas helyszíneket ajánló posztot is sikerült tél végére összehozni :)

 • 2011.02.05 20:14:27Irise

  Biztos nem mernek az otthonomban vendegul latni 20 gyerkocot,akik 3-4 evesek. Ennyire azert nem vagyok naiv.
  Mi kiberelunk egy jatszohazat 2 orara,olyan igazi ugralos-orjongoset, lesz sultkrumpli valaszthato feltettel , majd fagyi, torta, udito, enekles. Hazavinni a vendegeknek kis csomagokat pakolunk: benne szappanbubi fujo, kis edesseg, esetleg kifesto.
  Esetleg a vadasparkba veszek majd egy csoportos belepot, a kajcsi pedig ugyanaz,mint fenn. Ez is egy lehetoseg.

 • 2011.02.05 21:19:00Ezt Nóra mondja:

  @Eliza1: azt írja a Szépművészeti honlapja, hogy 20 fős csoportnak a 2 órás szülinapi program 20 ezer Ft.

 • 2011.02.05 22:55:08Borcsika

  hát azért a mai világban 20 ropit kitermelni csak azért, hogy a gyerek megvendégelhesse a haverjait, kicsit húzós sztem. talán van ennél olcsóbb megoldás is...

 • 2011.02.06 02:23:35vitézlővitéznő

  Biztos van ennél olcsóbb megoldás is, nekem többe került, amikor otthon csináltam pizzával, nyammognivalókkal, búcsúajándékkal és két nap takarítással. Valszeg tényleg relatív, hogy 20 ropi sok vagy kevés, én hónapokkal korábban tudtam, hogy ott lesz a szülinap, félretettem rá.

 • 2011.02.06 10:21:16handle

  mi itt voltunk és zseniális volt: bohoc, ovobacsi és rengeteg program, gyakorlatilag mindenki visszajár, aki már volt itt:

  www.undertherainbow.hu

  az ovoda hetvegeken zsurokat tart.

 • 2011.02.06 12:37:17kitike

  Vidékeik...? Családi házba se fér be 10 kölök, de itt is sokan panelban... a lányom nyári szerencsére. Első gondolatom Játékmúzeum, vagy bábelőadás, utána kávézóan uzsonna. Szendvics, tea, torta. Ez milyen?

 • 2011.02.06 12:37:52kitike

  Pontosabban: vidékIEk?

 • 2011.02.07 20:46:01retinax

  Pontosabban: téli szülinapi tippek tél végén, budapestieknek, sok pénzért. Köszönjük, hasznos volt.
  Na, nem baj, a helyszín nekünk már úgyis megvan, a lakásban elférnek a gyerekek. De mi legyen a program? Bohóc? Óriáskígyó? Hercegnőbérlés?

 • 2011.02.09 12:47:09kriszi

  Vidékiként én az elmúlt három évben átmentem animátorba, és a meghívott 3 gyerek + tesók társulatot (ez nagyjából 8-9 gyerek volt eddig) én szórakoztattam el három óra hosszat. Nagyobb volumenre nem vagyunk berendezkedve. Nekem most azon fáj a fejem, hogy
  1) most már változatosabbá kellene tenni a dolgot
  2) idén akkora már a kisebb is, hogy ő is külön zsúrt akar.
  Na most vagy összehozom a két társaságot (5-6 éves, zömében kisfiúk és 8-9 éves nagylányok, plusz a két halmaznak van egy metszete, egy baráti testvérpár, akik mindenhonnan nélkülözhetetlenek, de persze sem korban, sem nemben nem illenek az "átlagba"), ami most ránézésre nem tűnik nyerő ötletnek, vagy rendezek két bulit, és rámegy a gatyám is. Az idővel nem szokott gond lenni május végén :), úgyhogy talán valami kirándulós program lesz belőle a végén...

 • 2013.02.07 12:47:25Dórianyu

  Sziasztok!

  Én eddig otthon fogadtam a vendégsereget, csak hát egyre többen vannak... Most megint aktuális kérdés lett a szülinapozás, és elkezdtem keresgélni a helyek között. Ugyan nem a legolcsóbb, amiket nézegettem, de ilyet nem láttam máshol, és a kislányomnak nagyon megtetszett.
  Nemrég nyílt egy csokibolt a Hercegprímás utcában, és zsúrokat is vállalnak. Nagyrészt népmesés programjaik vannak egy animátorlány vezetésével, és persze vannak a szokásos lufihajtogatós programok is. A gyerekekkel hátul megy a játék, a kávéházi részükben meg lehet csokit enni, és még olyat is kérhetsz, hogy a zsúr ideje alatt a szülők bort és csokit kóstolhatnak. Persze Lucának a Hercegnők zsúrja tetszett meg... Írtam nekik egy mailt, hogy pontosan mit és hogyan szerveznek meg, és nagyon kedvesek voltak, nekem szinte semmit nem kell csinálnom, tortát, programot, mindent intéznek, csak a vendégeket kell meghívni.
  Én az előző évek tapasztalatával azt mondom, hogy nekem megéri kifizetnem egy olyan zsúrt, ami tetszik a lányomnak, jó programok vannak, és én addig leülhetek a barátnőimmel egy kávé mellé beszélgetni, és nem otthon kergetem a gyerekeket...

  Remélem tudtam segíteni nektek, itt van a csokibolt honlapja: www.hungaricumdessert.hu/hirek.html

 • 2016.05.31 22:37:33szabo.julia

  Igazán egyedi szülinapot gyermeked számára?
  www.logikoffer.oldalunk.hu
  Vidd haza a Logikoffert, a szabadulós játékok legújabb generációját, így kényelmesen, otthonotokban átélhetitek a játékélményt! A LogiKoffer egy izgalmas logikai kincskereső társasjáték 2 féle küldetéssel, hogy a felnőttek és a gyerekek is egyaránt próbára tehessék ügyességüket, tudásukat. Foglalás: +3620 2130 588 Részletek: logikoffer.oldalunk.hu

 • 2016.05.31 22:40:25szabo.julia

  Szeretnél egy igazán egyedi szülinapot gyermeked számára?
  www.logikoffer.oldalunk.hu
  Vidd haza a Logikoffert, ami egy izgalmas logikai kincskereső társasjáték az otthonotokban. Egyszerre gondolkodtató és szórakoztató, ideális választás szülinapi bulikra!
  Foglalás: +3620 2130 588 Részletek: logikoffer.oldalunk.hu

 • 2017.02.14 22:08:58kovacs.szabolcs

  Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot! Nálunk hatalmas siker volt! www.logikoffer.hu
  Ez egy izgalmas, logikai kincskereső játék, ami igazán feldobja a szülinapi zsúrok hangulatát.
  Eddig ez volt a legjobb szülinapi programunk, bátran ajánlom mindenkinek!
  Próbáljátok ki! www.logikoffer.hu

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta