SZÜLŐSÉG

Spontán szex az előírás - az orvosom termékenységi tippjei

2011. január 25., kedd 14:11

Majdnem felnyerítettem a nevetéstől a rendelőben, de persze csak komoly arccal bólogattam, amikor a nőgyógyász spontán együttlétet ajánlott. Értsd: hétfőn este nyolc órakor kell házaséletet élni, mert nagy valószínűséggel akkor van peteérésem. Mondtam is az uramnak, hogy most aztán nagyon spontának leszünk, írja be a naptárába a tárgyalások mellé, hogy jelenése van az ágyban. Vagy a földön. Vagy a kádban. A lényeg, hogy fussunk össze!

Fotó: Mandy Lackey
Fotó: Mandy Lackey

Lazán, de nem időben

Azaz nem is mindegy, hogy hol, mert jól meg kell választani a pózt. Mert az is számít, hogy elölről, hátulról, alulról vagy felülről közelítünk a kérdéshez, ha gyereket szeretnénk. De a hangsúly a tanács szerint a spontánon van, engedjük el magunkat, nem szabad görcsölni, sőt, a gyerek eszünkbe se jusson, csak élvezzük a szexet. Jó. Biztosan sikerülni fog, olyan lazák leszünk, hogy elfolyunk. Illetve azt nem szabad, csordogálni csak egy bizonyos szögben kellene azoknak a kis hímivarsejteknek.

Az együttlét valóban spontán volt, mert az orvos utasításait nem tartottuk be, egy nappal korábban ellőttük a ,,lehetőséget". (A szexnél jobb vidító erő nincs is.) Persze utólag eszembe jutott, hogy húsz órával elsiettük a dolgot, mi lesz most velünk. Semmi. Illetve minden, mert kilenc hónappal később megszületett a lányunk.

Miért nehéz teherbe esni?

Ennek egyik oka, hogy létezik a köztudatban egy olyan elképzelés, hogy a „babaprojekt” mindenképpen nehéz lesz. E szerint a fantázia szerint megfoganni nagyon nehéz és bonyolult dolog, ezért biztos, hogy nem jön azonnal a gyermek.

Ezek a gerjesztett félelmek aztán végül valóban nehézséget okozhatnak. Ehhez hozzáadódnak az olyan erős társadalmi elvárások, mint a tudatos gyermektervezés, valamint a gyermekvállalás „megfelelő” ideje.

A sürgetést jelzi, hogy a meddőség diagnózisát is egyre hamarabb sütik rá a reménybeli kismamára, míg 10 évvel ezelőtt 2 év után kapták meg ezt a diagnózist, addig mára ez a határ 1 év, sőt az is előfordul, hogy valakit már fél év után meddővé nyilvánítanak. Beszélgetés Dr. Frigyes Júlia pszichiáterrel és szülésznővel, valamint Molnár Judit Eszter klinikai szakpszichológussal itt.

Jó nagy cipő, beleférünk

Amikor a statisztikai adatokat olvasgattam, hogy a gyerekre gyúró párok húsz százaléka meddő, nem vigasztalt, hogy legalább százötvenezer párral járunk egy cipőben. Jó nagy az a cipő, ha ennyien beleférünk. Mégis, ha belegondolunk, a nehéz fogantatásról senki nem beszél.

Sokkal könnyebben mondja ki az ember, hogy rákos, mint azt, hogy nem jön össze a gyerek. Mert akkor jönnek a lesajnáló pillantások, amik idegesítőek ugyan, de még mindig jobbak, mint az ezer tanács, amiből százat szívesen meghallgat az ember, az ezrediknél viszont sikoltva rohanna ki a világból.

Ittam teákat, jártam speciális tornákra

Ezeknek köszönhetően ittam teákat, jártam speciális tornára, lőttem sok-sok ovulációs és terhességi tesztet, próbáltam ki krémeket, pózokat, lámpákat. A párom kitartóan támogatott. Amikor előálltam az újabb és újabb ötletemmel, nem mondta, hogy hagyjam már.

Amikor éjszaka zokogtam, nem üvöltötte le a hajat a fejemről, hogy ne siránkozzak. Amikor törtem-zúztam csalódottságomban, csak rendet rakott utánam, nem szidott. Még vizsgálatra is elment. Az már eleve vicces volt - nekem. Neki nem annyira, hiszen melyik férfi veszi jó néven, hogy miközben a legnemesebb ékszerét fogdossa egy másik pasi egy nem annyira szép asszisztensnő előtt, arról csevegnek vele, hol dolgozik.

A férfiak vizsgálata

Majd kiderült, az orvos több embert is ismer a cégtől. Marhára megérte utazni, éppen azért mentünk egy száz kilométerrel arrébb lévő klinikára, hogy senki ne ismerjen minket. Aztán várakoztunk a folyosón több pár társaságában, mert foglalt volt a fülke, ahol anyagot kellett produkálni. Majd kijött a pár, a lánynak vérvörös az arca, hiszen mindenki tudta, hogy odabenn ,,romantikáztak" egy perce. Ők ketten munkálkodtak.

Az én uram inkább egyedül intézte. Illetve ez relatív, hogy mennyire érzi magát az ember egyedül, ha a függöny másik oldalán vizsgálnak egy másik beteget és éppen a szexuális szokásairól érdeklődnek. Pedig kedvcsinálóról is gondoskodtak, nézegethetett egy több éves, salátává lapozott, pecsétes szexújságot. Az eredménye tökéletes volt, ami nagy szó, mert manapság sok férfi bukik meg a vizsgán. S még többen hasalnának el (jaj, még mindig azok a pózok járnak a fejemben), ha nem vinnék folyamatosan lejjebb a mércét.

Laptop ölben: csökkenti a férfiak termékenységét

Egy cikkben olvastam, hogy száz évvel ezelőtt a férfiaknak milliliterenként átlagosan százmillió spermiumuk volt, a nyolcvanas évek elején már csak hatvanmillió. A drasztikus apadást látva a WHO folyamatosan változtatta a termékenység definícióját: először negyvenmillióra, majd húszra módosította az elfogadott határértéket.

Néhány hónapja még lejjebb adták: ma már az a férfi számít termékenynek, akinél tizenötmillió ez a szám, az ivarsejtek fele mozog, és tízből három egészséges. Az a fránya internet.

Merthogy az pusztítja az ivarsejteket, ha a laptopot ölben tartják a teremtés koronái, mert melegíti az ágyékukat, ahogyan egy extrém forró fürdővel vagy szaunázással is hónapokra taccsra teszik a kis ,,barátaikat". Ahhoz ugyanis, hogy az új spermiumok kifejlődjenek, 72 nap kell.

Ki hibás?

Persze a tudomány már csodákra képes, általában akkor is tudnak segíteni, ha a férfi vagy a nő a ,,hibás". És segítenek is, hiszen a világon évente több mint kétszázötvenezer asszisztált reprodukciós kezelés történik (ezek felét Európában végzik), ami azt jelenti, hogy a babák három százaléka így jön a világra.

Ez most nem is tűnik soknak, de szakértők szerint a folyamat arra utal, hogy megtörténhet, hogy néhány évtizeden belül a megszülető gyerekek fele nem foganhat meg orvosi segítség nélkül. S azt, hogy ez milyen lelki teherrel jár, csak az tudja, aki végigcsinálja. Mi csak a ,,spontán", időzített együttlétig jutottunk el, de már az sok(k) volt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.25 15:05:03Mészáros Laci

  Délután, mosogatás közben hozzásimulok a kedveshez. Aztán valahogy, valamiért nem történik meg, ami ott és akkor mindkettőnknek kedvére lett volna. Sebaj, majd este.

  De este már nincs semmi.

 • 2011.01.25 15:21:00Birca Maxval

  Mészáros Laci:

  Óvatosan! Ez a legjobb út az impotenciához!

 • 2011.01.25 15:23:44Mészáros Laci

  Méris...?

 • 2011.01.25 15:26:54Matanna

  Mészáros Laci:
  Miért is nem történt meg akkor?
  Miért is nincs semmi este?
  Miért is nem beszéltétek ezt meg, ahelyett, hogy ide írod?

  (Elég ha csak magadban tisztázod!!) :-)))

 • 2011.01.25 15:34:03Peetee

  Évek után tervezte egy ismerős pár a gyereket.
  Megbeszélték,hogy mostantól szabad a pálya. pár hónapra, fél évre számítottak.
  10nappal később pozitív lett a teszt, 9 hónapra rá megszületett a babájuk.
  Szerencsések voltak...ez alig 2 éve történt ők az ÉLŐ példa.

 • 2011.01.25 15:34:51Birca Maxval

  Mert ha gyakran feláll a szerv és aztán nem használod, akkor az nagyon káros hosszú távon. Ez az évek során impotenciához vezet.

 • 2011.01.25 15:36:52Mészáros Laci

  "Miért is nem történt meg akkor?"

  Ezer okból -- menni kellett valahová, vártunk valakit, ilyesmi, szóval nem véletlen, hogy a szex arra a napszakra tolódott, amikor rokonok, barátok már nem keresik egymást.

  Este miért nem? Ki tudja. Délután még volt bizsergés, este meg már csak álmosság. Ja, és nem panaszkodásnak írtam :-)

 • 2011.01.25 15:38:07Aggie

  Kata, drága:

  "Sokkal könnyebben mondja ki az ember, hogy rákos, mint azt, hogy nem jön össze a gyerek."

  Eddig olvastam az irományod, itt befejeztem, és őszintén sajnálom azt a gyereket, akinek egy ilyen érzéketlen idóta anya jutott.

 • 2011.01.25 15:42:41Mészáros Laci

  "és aztán nem használod, akkor az nagyon káros hosszú távon. Ez az évek során impotenciához vezet"

  ebben őszintén kételkedem.

  amikor arról olvasok, hogy "rendszeres szexuális élet", meg "hetente háromszor", mindig feláll, de nem az -- hanem a szőr a hátamon. brr. van olyan ismerősöm (pasi), aki kvázi dicsekszik vele, hogy amikor a felesége "alkalmas", akkor minden nap. hát, sajnálom szegény asszonyt, akár ígaz ez, akár nem. viszont ez az érv, hogy ha feláll és nem használom, az káros, nagyon jól hangzik egy ellenkező asszonnyal szemben...

 • 2011.01.25 15:43:29Mészáros Laci

  Aggie,

  nem vagy egy csöppet hmmm... álszent?

 • 2011.01.25 16:07:54rádissütanap

  állj! mészáros laci első hozzászólásához: hogy lehet, hogy ezt, magamat is beleértve ezerötszáz nőtől hallottam már? mármint a szituációt. mindenki érezte, de jó lenne, mégis belépett a fék. miért?

  nem letorkolni kell, Birca, hacsak nem te is pasi vagy, és van egy JÓ ÖTLETED! akkor viszont azt oszd meg. inkább segítsünk egymásnak a Porontyon, hiszen, ha jól érzem az új stílt, sokkal inkább ezért van,semmint az egymás lekicsinyléséért.

 • 2011.01.25 16:10:51rádissütanap

  matanna: ezt vagy csinálod, vagy beszélhetsz órákon át.... sok mindent meg lehet beszélni, de ezt sajna nem.

 • 2011.01.25 16:55:25third

  Mészáros Laci
  Aggie,

  nem vagy egy csöppet hmmm... álszent?

  Nem, nem alszent. Igaza van. A cikk irojanak ha majd lesz egy rakos edesanyja, gyermeke, vagy esetleg o maga szenved majd egy rosszindulatu elvaltozasban, akkor majd talan kinovi azt a primitivseget, ami most jellemzi. Nekem a "projekt" szo sem tetszik. Akinek a gyermekvallalas egy "projekt", az vallajon be a facebook-on egy FarmVille-tehenet.

  En vegigolvastam a cikket. Azon kivul, hogy elmeselte, hogyan lett kolke, azon kivul semmi erdekes. Fogalma sincs sem a meddosegrol, sem annak a kezeleserol, az okokrol, ugy altalaban, a cikk a tipikus "idokitolto"-szint.

 • 2011.01.25 17:21:49Noel55

  36 éves férfiként hadd csatlakozzam az előttem szólóhoz.

  Végigmentem az ismeretlen eredetű meddőségen is, 6 év, kétmillió forint, elégedett, vérlázítóan lusta orvosok tömege (Főleg a Kaáliban!).

  Válás lett a vége.

  Végigmentem rákos beteg nagyon közeli hozzátartozó kezelésén is. Pepitában ugyanez.


  A cikk írója tegye össze a két kezét, hogy sikeres volt, legyen boldog ezzel a balga, szenvedély nélkül élő, megkockáztatom, birka férfitól, és viccből se tévedjen olyan területekre, amikkel köszönőviszonyban sincs.

  Egy férfi vizsgálata vicces egy törő-zúzó nőnek?

  Ez a cikk a színvonaltalan újságírás iskolapéldája. Csillagos egyes.

 • 2011.01.25 17:37:06Puszpanya

  Nem tudom, ma mintha mindenkinek gondja lenne a szövegértéssel?


  "Egy férfi vizsgálata vicces egy törő-zúzó nőnek?"

  Nem a vizsgálat volt vicces, hanem a kialakult szitu.

  Az pedig igaz sajna, h simán elmondja az ember, ha rákos beteg van a családban, h XY néninek gyomorrákja van, de ha a meddő hozzátartozóról kérdeznek, akkor megy a terelés, h nem most akarnak, nem fér bele a munka mellé...stb.
  Mintha az ember értékéből levonna kb. 50%-ot a meddőség. Én pl. egyetlen vállaltan meddő embert nem ismerek, pedig vannak gyermektelenek az ismeretségemben.

  Nekem a férj sem birkának tűnik, hanem támogatónak.

 • 2011.01.25 17:47:07höj!

  "Ahhoz ugyanis, hogy az új spermiumok kifejlődjenek, 72 nap kell."

  Ha ez igaz volna, nem kellenének _fogalmazásgátló_ szerek.
  Valójában 72 óra ez az idő.
  Tehát kb. 3 napig forró fürdős kezelés és alapos (lehetőleg vmi. kellemes helyekre történő) ürítés után nagyjából 3 nap termékenységi mélypont valószinűsíthető.

 • 2011.01.25 18:01:31rádissütanap

  visszajöttem, hátha valaki bemond valami érdekes-használhatót a LÉNYEGRŐL. megyek inkább és felteszek egy szexi pörköltet. hátha a vacsi beindít valamit. utána a fakanalat eldobom, fürdetek, fektetek. aztán a gyerekszoba és hálószoba közötti két méter alatt őrült bombázóvá vedlek. de ti csak szapuljátok egymást közben.

 • 2011.01.25 18:31:57akkorisajuditvoltam

  rádissütanap:))))))
  éljen a neglizsé.
  meg a szövegértés, Puszpanya, ott a pont!

 • 2011.01.25 18:38:58magyar bucó

  Birca Maxval
  "Mert ha gyakran feláll a szerv és aztán nem használod, akkor az nagyon káros hosszú távon"

  Persze, 70-80 év alatt biztosan. :)
  Egyébként normális embernek sokkal gyakrabban van erekciója, mint ahányszor szexel.

 • 2011.01.25 18:50:10Anyek

  Hát kedves Puszpanya és akkorisj! Azt hiszem a ti szövegértésetekkel van a probléma:
  "Sokkal könnyebben mondja ki az ember, hogy rákos, mint azt, hogy nem jön össze a gyerek. Mert akkor jönnek a lesajnáló pillantások, amik idegesítőek ugyan, de még mindig jobbak, mint az ezer tanács, amiből százat szívesen meghallgat az ember, az ezrediknél viszont sikoltva rohanna ki a világból."
  Ha nem menne mégsem,ajánlom figyelmetekbe a második mondatot.
  De még ha úgy is érteném, ahogyan ti, akkor is felháborító a cikkíró primitívsége. Egyszerűen döbbenet. Azt már csak mellékesen említem meg, hogy a cikk maga is nevetséges, összeszedetlen, tartalmatlan. Semmiféle információértékkel nem bír.

 • 2011.01.25 18:52:06Anyek

  Ezt nem lehet kimagyarázni:
  "Sokkal könnyebben mondja ki az ember, hogy rákos, mint azt, hogy nem jön össze a gyerek. Mert akkor jönnek a lesajnáló pillantások, amik idegesítőek ugyan, de még mindig jobbak, mint az ezer tanács, amiből százat szívesen meghallgat az ember, az ezrediknél viszont sikoltva rohanna ki a világból."
  Primitív. Döbbenet.
  Írtam egy sokkal hosszabbat, de nem jelent meg. És nincs kedvem újra begépelni.

 • 2011.01.25 19:06:06Fikkentáger

  Namost a kép nagyon megtévesztő, könyörgöm ne csinájjátok kisbálás szalmán, nem lesz nagy élmény.
  Ezügyben a mezőgépgyártók ellenében kell haladni, és a hagyományos kézi szénabegyűjtés mentén gördíteni az élet reprodukciós vetületét.
  Röviden tehát szénakazalba' kell kúrelni, vagy ami még egyszerűbb: kaszálás előtt, a réten.

 • 2011.01.25 19:09:08Puszpanya

  Anyek,

  Amikor még nem tudtam, h nehezen fog összejönni a gyerek, mert még eszemben sem volt a gyermekvállalás, már a fél rokonság sajnált,h biztosan bajom van. Pedig az egyetlen "bűnöm" az volt, h elmúltam 24 éves.

 • 2011.01.25 19:16:33Puszpanya

  Fikkentáger

  :D Mennyire igazad van! Van egy barátosném, aki mániákus természet szerető nőce. Megvolt neki (párjával) egy emlékmű tank is, amely helyszín egyetlen potenciálnövelő részlete talán a tank csöve (nem tom hogy hívják)lehetett.
  No neki volt a mániája a szalmában történés. Egész addig, míg az aktus után rá nem ébredt, h ő tulajdonképpen egész felnőtt életében a szénára gondolt. Hiába no, városi népek... :D

 • 2011.01.25 20:53:28nehogymáneszójjakbe

  Aggie?Third

  Teljesen igazatok van.
  Valószínűleg nem találkozott még a betegséggel,hogy párhuzamot von...(egyetlen közös pont az életért folytatott küzdelem lehet)
  Babáért harcolni nagyon rossz,főleg reménytelenül,de ott még lehet kibúvó az örökbefogadás.
  A ráknál viszont (ha a dr sem segíthet) nincs. (pl.egy ismeretlen nem hal meg helyettünk)

 • 2011.01.25 21:15:21Mylady

  "Sokkal könnyebben mondja ki az ember, hogy rákos, mint azt, hogy nem jön össze a gyerek."
  Ó, te jó ég!

  Most rendes leszek. Őszintén kívánom a szerzőnek, hogy soha, de soha ne kelljen megtudnia, mit is jelent valójában egy közeli hozzátartozó rákos betegsége. Az éveken keresztül tartó betegség, a vizsgálatok, a kezelések, az örök reménykedés, felnemadás, a jobbulás reményében az orvosok zsebébe dugdosott vagyon. Meg a reménytelenség, a kétségbeesés. És végül a leépülés. Amikor minden erőfeszítés ellenére a szeretett rokon emberi méltóságától megfosztva haldoklik egy kórházi ágyon. És sírdogál, hogy "nem akarok meghalni".
  Életkortól függetlenül. Mert nemcsak idős rokonok szenvednek és halnak meg rákban, hanem a fiatal, életerős felnőttek, meg a tündéri kisgyerekek is...

  Talán kicsit gondolkodni kellene, kedves posztoló.

 • 2011.01.25 22:29:22Puszpanya

  Ó, te jó ég!
  Akit sért/bánt a "rákos" szó, helyettesítse be mással.

  Másrészt meg elgondolkodtató, h ha ennyire felzaklat mindenkit a rák, akkor miért nehezebb mégis "bevallani", h meddő vagyok?


  Én egy 38 évest ismertem, másfél éves kislány anyukája volt, 4 hónap alatt jutott oda, h ő már inkább meghalna. S a betegségéről (gyomorrák) kezdettől fogva tudtam.
  Arról meg, h nem sikerült hosszú évekig teherbe esnie csak akkor beszélt, mikor már a babáját várta.

 • 2011.01.25 22:34:12Figyel Castro

  Peetee: mi még meg se beszéltük igazán, csak tettük, amit kell. Gondoltuk, pár hónapba beletelik... Hát, nem :))

 • 2011.01.26 08:41:08medvetoka

  @puszpanya:

  "Ó, te jó ég!
  Akit sért/bánt a "rákos" szó, helyettesítse be mással."

  Az egyik nagyon közeli hozzátartozómnak 1 hónapja van hátra, 155 centi és 30 kiló és rohadtul nincs kedvem semmivel se behelyettesíteni. Remélem, a cikk írója sosem tudja meg, hogy a meddőséget vagy azt könnyebb bevallani (főleg önmagának), hogy 1 hónapja van hátra.

  Kedves cikkíró, csontvelőrákkal egyébként sem szívesen esel teherbe.

  Áh, egyezzünk ki abban, hogy nem örülök hogy szaporodik, na. Nagyon vissza kellett fognom most magamat és még így se nagyon sikerült...

 • 2011.01.26 09:21:34Puszpanya

  medvetoka,

  Sajnálatos amin keresztül mész, de attól nem fogod jobban érezni magad, ha mindenki más tehen is megdöglik. (nem örülök hogy szaporodik)

  Szerintem nagyon kevés az a szerencsés ember, aki elmondhatja magáról, körülötte még senkit nem vitt el a kór.

 • 2011.01.26 09:31:53hangaagi

  hát nem hiszem, hogy a spermiumok újratermelődéséhez 72 NAP kéne.
  hajrá "újságírás"...

 • 2011.01.26 09:49:00ezt nem hagyhattam ki...

  Peetee

  hasonlóan jártunk mi is
  a férjem nyár elején "eldöntötte", hogy csak menjünk el még idén nyaralni
  utána ha hazajövünk, lássunk neki a dolognak
  július végén Rodosz, utána "start", most a hétben vagyok
  nekünk bejött
  és mi is csináltuk "direktbe is"
  ez szerintem független a rágörcsöléstől, szerintem ez egy beidegződés
  ha valakinek lennie kell gyerekének, akkor az úgyis összejön
  bár a sok c....nak nem kellene...bocs, ha ezzel valakit is megsértettem

 • 2011.01.26 10:08:02medvetoka

  @Puszpanya:

  Ó hát hogyne érezném jobban magam, nem kellene ilyen cikkeket olvasnom olyan címek alatt, amelyek egyébként érdekelnének.
  Tiszteletben tartom a véleményedet, de nem csak a rákot, más súlyos betegségek meddőséggel való párhuzamba állítását is helytelennek tartanám egy ilyen jellegű cikkben. De nem is az a hangsúlyos, hogy én helytelennek érzem, hanem az, hogy feleslegesen bánt olyan embereket, akik vele ellentétben tényleg szenvednek.

 • 2011.01.26 10:13:26Puszpanya

  Szerintem semmi bántó nincs benne...

 • 2011.01.26 10:27:28Puszpanya

  Tegnap egy nőgyógyi nyilatkozott a témában, és azt mondta, h a hozzáfordulóknak első körben azt szokta mondani, ha egy nőnek van egy méhe és működő petefészke, akkor ő úgy tekinti, h teherbe eshet az illető. Szerinte sokat számít, ha a babára váró pároknak nem azt fejtegetik az orvosok, miért nincs még gyerekük, hanem azt erősítik bennük, h igenis lesz. Lehet, h nem 24 órán belül, de lesz.

 • 2011.01.26 14:23:01Dorkabali

  Puszpanya: van olyan cikk a porontyon, ami neked nem tetszik, szóljon bármiről is?
  Mert ez tényleg nem sok mindenről szól, főleg nem a meddőségről... :-(( Te mégis úgy véded, mintha te írtad volna....

 • 2011.01.26 16:36:27Apafarkas

  Mennyi funkcionális analfabéta...
  A cikkíró nem vont párhuzamot a rák meg a meddőség között.
  Arról van szó, hogy a rákot hamarabb elmondják egy ismeretlennek is, mert az egy betegség, ami sajnálkozást, együttérzést és szánalmat kelt.
  A meddőség bevallása pedig a szánalom mellett lenézést, és -te nem vagy jó semmire- életérzést kelt.
  A rákos az beteg, annak is tekintik. A meddőt meg sokan genetikai selejtnek. És senki nem akar selejt lenni.

 • 2011.01.26 21:24:29Puszpanya

  Dorkabali,

  Azért olvasom a Porontyot, mert tetszik. Egyre inkább.

 • 2011.01.27 02:23:54maim

  Rám is próbálták anno a meddő címkét felragasztani,de nem hagytam.Egyszerűen nem fogadtam el,hogy azért,mert évekig próbálkoztunk és nem jött össze meddő lennék.Hat év után,minden beavatkozás nélkül egyszer csak teherbe estem.A háziorvosunk nem akarta elhinni,hogy természetesen fogant a gyermek.Akkor jött össze,amikor nem görcsöltem a témán.Senkinek semmilyen baja nem volt,csak minden a megfelelő időben történik.

 • 2011.01.28 02:19:35Avenarius professzor

  Mivel kamaszkorom óta attól féltem, hogy nem fogja megadni nekem a sors az egyetlen dolgot, amiről úgy éreztem, hogy a boldogságom feltétele (hogy ti. gyerekem születhessen), és korábban voltak is kisebb problémáim az érintett tájékon, úgy gondoltam, hogy a legnagyobb hiba lenne rágörcsölni a kérdésre, mikor ebbe az életszakaszba jutottunk. Úgyhogy a naptárt soha nem nézve, viszont védekezés nélkül szexeltünk, és nem sírdogáltam titkon a vécén, mikor újra és újra megjött.

  Mert kellett hozzá vagy két év (ez ma már bőven meddőséget jelent, ugye?), hogy a fiunk megfoganjon. Viszont elmondhatom (sőt lássuk be, dicsekszem vele) - mert utóbb visszafejtettük a fogamzás napját -, hogy egy szuper, pornófilmes elemeket sem nélkülöző, hosszú időt felölelő együttlétből született.

  A járt út sokkal biztosabbnak bizonyult, már másodszorra: a lányunk megfoganásához néhány alkalom is elég volt meg némi hanyagság, hogy "á, úgyis szoptatok", meg "nem ott tartok a ciklusban". Ha minden igaz, napokon belül megszületik, és nagyon-nagyon örülünk neki.

  Szóval a spontán szex szerintem sem rossz tipp. És még a meddőségtől való félelem sem feltétlenül nyomja rá a pecsétet az egész folyamatra.

 • 2011.01.28 13:46:42kriszi

  Hát ami a spontán szexet illeti: délutáni mosogatásos összebújás azóta nincs, mióta ott zsezsegnek a kölkök. Azért nincs. Mer' ugye az mégse teljesen kóser, hogy a szülők nyomják a mosogatónak dőlve, az ajtóban meg ott pislognak a kiskorúak.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta