SZÜLŐSÉG

Kisvackor pályázat: csapatban az erő!

2011. január 12., szerda 08:27

A Kisvackor pályázat szervezői a gyerekeket buzdítják arra, hogy csoportosan készítsenek könyvet vagy papírszínházat. A legjobbak értékes könyvcsomagokkal gazdagodnak.

Január 31-ig várják a gyerekek által készített pályamunkákat a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése (MGYKE) által meghirdetett Kisvackor pályázatra. A kortárs gyerekirodalom felnőtt alkotóit versenybe szólító Aranyvackor pályázat „kistestvére” a kisebbeket igyekszik megismertetni a kortárs gyerekkönyvek születésének folyamatával.

A pályázat célja, hogy a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat témájában gyerekek csoportosan alkothassanak könyvet vagy papírszínházat. (Papírszínház: egy, több lapból álló, a nézők felé csak képet, a mesélő felé szöveget és instrukciókat tartalmazó képsorozat. Egyesíti a dia, a könyv, a mesélés és a film tulajdonságait, de szemben a könyvvel az illusztrációk egymásra csúszva, egymást kiegészítve jelennek meg.)

A pályázat témája ezúttal az átváltozás. A pályamunkákat könyvek esetében maximum 10, szöveget és illusztrációt tartalmazó A4-es oldalban várják, minimum 3 képpel. Papírszínház esetében minimum 5, maximum 10 A4-es képpel lehet pályázni, a hátoldalon rövid szöveggel. A pályázaton alsó tagozatos iskolások (minimum 5 fő) indulhatnak, könyvtáros vagy pedagógus vezetésével.

A pályamunkákat postai úton várják a következő címre: Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése, 1138 Budapest, Viza u. 9-11. A Kisvackor pályázatra érkező alkotásokat a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat zsűrije bírálja. A legjobbak az MGYKE tagjai által felajánlott értékes könyvcsomagokat nyernek. További információt ide kattintva találtok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta