Kisvackor pályázat: csapatban az erő!

A Kisvackor pályázat szervezői a gyerekeket buzdítják arra, hogy csoportosan készítsenek könyvet vagy papírszínházat. A legjobbak értékes könyvcsomagokkal gazdagodnak.

Január 31-ig várják a gyerekek által készített pályamunkákat a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése (MGYKE) által meghirdetett Kisvackor pályázatra. A kortárs gyerekirodalom felnőtt alkotóit versenybe szólító Aranyvackor pályázat „kistestvére” a kisebbeket igyekszik megismertetni a kortárs gyerekkönyvek születésének folyamatával.

A pályázat célja, hogy a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat témájában gyerekek csoportosan alkothassanak könyvet vagy papírszínházat. (Papírszínház: egy, több lapból álló, a nézők felé csak képet, a mesélő felé szöveget és instrukciókat tartalmazó képsorozat. Egyesíti a dia, a könyv, a mesélés és a film tulajdonságait, de szemben a könyvvel az illusztrációk egymásra csúszva, egymást kiegészítve jelennek meg.)

A pályázat témája ezúttal az átváltozás. A pályamunkákat könyvek esetében maximum 10, szöveget és illusztrációt tartalmazó A4-es oldalban várják, minimum 3 képpel. Papírszínház esetében minimum 5, maximum 10 A4-es képpel lehet pályázni, a hátoldalon rövid szöveggel. A pályázaton alsó tagozatos iskolások (minimum 5 fő) indulhatnak, könyvtáros vagy pedagógus vezetésével.

A pályamunkákat postai úton várják a következő címre: Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése, 1138 Budapest, Viza u. 9-11. A Kisvackor pályázatra érkező alkotásokat a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat zsűrije bírálja. A legjobbak az MGYKE tagjai által felajánlott értékes könyvcsomagokat nyernek. További információt ide kattintva találtok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra