SZÜLŐSÉG

Amíg szoptattam, alig volt szex

2010. december 27., hétfő 18:28

Egy valamiről sehol egy szót sem szólnak a leendő szülőknek: ez a szex. Pontosabban a szex hiánya, amitől a férfi szenved. Sehol nem említik, hogy amíg a gyerek szopik, a hormonok olyannyira irányítják az anyát, hogy nem tud feleség lenni. Csak anya. Így van ez kitalálva, és a természet jól csinálja. Semmi szükség egy újabb terhességre, amíg szopik a baba.

Szerintem az a kismama, aki manapság rácsodálkozik azokra a dolgokra, hogy a teste megváltozik szülés után, vagy, hogy a csecsemő néha egész éjjel sír, amitől kimerült és ingerlékeny lesz az egész család, az a Marsról érkezett. Ezeket mindenhol leírják, újságokban, fórumokon, könyvekben.

Egyvalamiről azonban sehol egy szót sem szólnak: és ez a szex. Pontosabban a szex hiánya, amitől a férfi szenved. Sehol nem említik, hogy amíg a gyerek szopik, annyira a hormonok irányítják az anyát, hogy nem tud feleség lenni, csak anya.

Az első hat hétben kevésbé feltűnő a dolog, hiszen a férj tudja, a hatodik hét végén van egy kontroll vizsgálat, ahol a nőgyógyász kimondja a várva várt mondatot: lehet házaséletet élni, de tessék óvszerrel védekezni. Apuka boldog, neki mindegy, hogyan, de „azt” szeretné végre csinálni a feleségével, ami a gyerek érkezése előtt olyan magától értetődő és spontán alkalom volt hetente többször.

Anyuka is mosolyogva tér haza a vizsgálatról, ő igazából annak örül, hogy hat hét után egy egész órát emberek között lehetett, még ha ezek az emberek egy rendelőben ültek is, és egy újságba merültek, miközben ők is a sorukra vártak az orvosnál.

És akkor először érzi meg a nő, hogy egyáltalán nem kívánja a férjét.

Sőt, nem csak hogy nem kívánja, de azt se szeretné, ha megérintené.  A melléhez különösen ne érjen, az most valahogy egészen érzékeny, de nem úgy, ahogy azelőtt. A férfi kezének az érintése kellemetlen, hiszen az utóbbi másfél hónapban egy csecsemő szopott belőle folyamatosan.

Nem baj, mellek kizárva, különben is furcsa érzés, hogy akármikor elindulhat a tej belőle, inkább marad a szexinek egyáltalán nem nevezhető, de igazán praktikus kismama-melltartó.

Nálunk elég hamar egyértelművé vált, hogy a szexhez sehogy, semmilyen formában nincs kedvem. Fáradt voltam, álmos voltam, és dübörögtek bennem a hormonok. Nem tudtam kikapcsolni, hallottam, ahogy a babánk megfordul a másik szobában a kiságyban, hallottam, ahogy levegőt vesz. Lélekben nem a saját ágyunkban voltam, hanem a gyerekkel. Tudtam, hogy ez nem normális, de nem voltam képes máshogy viselkedni. Pedig annyira szerettem volna.

Felajánlottam a férjemnek, hogy legyen úgy, hogy csak neki jó. Csak ne kelljen ezzel a furcsa felnőtt szokással, a szexszel annyit foglakozni. Essünk túl rajta minél hamarabb, én is jól járok, ő is. Nem tetszett neki az ötlet. Eddig nem így csináltuk, most se akar „megerőszakolni”, vagy csak úgy rám mászni, különben is, nem kívánom már? Vagy már nem szeretem?

Úristen! Hogy juthattunk két hónap alatt idáig? A gyerek megszületése előtt teljesen normális életet éltünk, fel se merült ilyesmi se bennem, se benne. Erre tessék, nem vagyok képes lefeküdni a férjemmel.

Azt találtam ki, hogy napközben, amíg ő dolgozik, sokat gondolok majd az estére, esetleg valami lazább filmet is megnézhetnék a témában, hogy hangulatba kerüljek. Keményebb filmről szó se lehet, mi van, ha felébred a nyolchetes gyerekem, és meglátja, hogy az erkölcstelen anyja milyen filmeket bámul? Persze nem jött be, körülbelül olyan hatással volt rám, mintha a makákók életéről néztem volna ismeretterjesztő filmet.

A negyedik hónap körül már egy kicsit jobb lett, havonta egyszer nekem is volt kedvem. Már a férjem se akart elválni. Igaz, ezt az elválás dolgot soha nem említette, de láttam rajta, hogy szinte a falat kaparja kínjában, amiért a felesége egy ősanyává változott. Miután a gyerek fél éves lett, nem bírtam tovább, és hetente egyszer megittam egy deci vörösbort. Ez is jó hatással volt a házaséletünkre. A gyerek kilenc hónapig szopott. Egy héttel a szoptatás befejezése után a hormonjaim szépen visszaálltak az eredeti szintjükre, és azóta minden majdnem a régi.

Gondolkodunk a második gyereken. Mindketten tudjuk, mire számíthatunk, talán így könnyebb lesz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.12.28 14:15:44Hűbele

  "HIV_inf

  Hűbele
  Ügyesen kikerültétek a menstruációs kérdést. Ilyen önző nőket pár hónap után kidobnék. Őrült az aki gyereket gyártott nektek."

  Őszintén szólva nem láttam semmilyen menstruációs kérdést, de ha lenne sem érteném. Nem vagyunk olyan prűdek, hogy a menstruáció alatt pusztán alternatív megoldásokra fanyalodnánk, bocsi. Tényleg nem passzolnánk, nem bírom a szexben konzervatív fickókat.

  "Egy újszülött eszik és alszik. 24 órából legalább 15 órát alszik." Hát, barumka, szerintem te csak filmen láttál még újszülöttet, mert az én környezetemben egy se viselkedett így.

  "Különös hogy te mint férfi ezt érted de a sok empatikus nő csak az ÉN-ÉN-NEKEM MI JÓ szöveget mantrázza. "
  Itt egyedül ti mantrázzátok, hogy nektek mi a jó, én pl. folyamatosan az ellenkezőjét mantrázom, de hát a szövegértés, ugye...

 • 2010.12.28 14:25:33kovi1970

  Túl sok a nyavajgás és kedves hölgyeim túl sok kiskegyed, tőgyvilág meg ilyen posztokat olvasnak.

  Aki szereti a gyerekének az apját az tudja azt is milyen igényei vannak neki és viszont.
  A szekszet pedig sokféleképpen meg lehet oldani. Még mindig jobb mintha aptyok hazavisz valami "ajándékot". De amúgy is ha szeretik egymást akkor ugye ilyenre esély sincs...

 • 2010.12.28 14:36:04Hűbele

  Hát, itt leginkább férfiak nyavajogtak, hogy összedől a világ, ha nem kapnak meg mindig mindent azonnal.

 • 2010.12.28 14:37:43Lobster1978

  A posztírónál is az a gáz, hogy előadja a saját tapasztalatát, kb mintha ez lenne a kötelezően természetes MINDEN ESETBEN.
  "Sehol nem említik, hogy amíg a gyerek szopik, a hormonok olyannyira irányítják az anyát, hogy nem tud feleség lenni. Csak anya. Így van ez kitalálva, és a természet jól csinálja."
  - Azt meg a posztíró sehol sem említi, hogy ez baromira NEM ÁLTALÁNOS.
  Egy pillanatig sem vitatom, hogy akad ilyen is (van is ismerősöm hasonló cipőben) de legalább ugyanennyi példát ismerek ahol nem vált a kedves anyuka egy hormonvezérelt droiddá (beleértve saját példám). Mégsem állítom, hogy márpedig az én verzióm az igaz és "természetes".

  Ez a bullshit, no meg az ilyen 400m féle kinyilatkoztatások...
  "Vicces, hogy mennyi pasi hazudik itt...
  Persze nálatok asszony 4 hét után visszanyerte bomba alakját, és ő kapart a szexért."
  - Az hazudik aki mondja. Másrészt nálunk 2 hét után már szexet akart a párom, igaz csak áthidaló megoldásaink voltak, de megoldottuk. Az alakját ofkórz nem nyerte vissza tökéletesen, de érdekes módon nem is volt rá szükség.
  Nem csak azért szeretkezik az ember mert feszes combú a csaj, és érdekes módon ő is tudta magát nőnek érezni már a harmadik hét elejére is (talán mert továbbra is éreztettem vele, hogy anyaként ÉS nőként is maximálisan elismerem?)

  Tehát a válasz kedves (bár aki élből hazugnak nevez az inkább nem az) 400M, hogy előadni a saját nyűgöd, mint egyetlen igazság, az a baj.

 • 2010.12.28 15:15:40tralalla

  "hormonvezérelt droiddá"
  Kár, pedig a hormonok a felelősek azért, hogy kialakuljon az anyai ösztön. Ha nincsenek hormonok, nincs anyai ösztön se.
  És hasonló hormonok felelősek azért is, hogy a nő kívánja férfit. A hormonok mozgatnak minket, mondjatok bármit.

 • 2010.12.28 15:49:05mystic83

  Rég láttam itt ennyi kommentet:D
  400m: teljesen egyetértek mindenben!

  barumka:veled is megetteték az "eszik-alszik" dumát?? Nincs még gyereked ugye? Egy kisbaba napi 15 órát alszik??Ez már vicc kategória.Mivel nekem van gyerekem leírom a valóságot, csak hogy majd ne lepődj meg:D A kisbabák többsége nappal 2x 3x fél órát alszik, éjjel amíg szopik van , hogy óránként-kétóránként kelti az ANYJÁT.Nem vagyok igénytelen, kifestem magam itthonra is és normálisan felöltözöm. Már egy hónapja nem szoptatok,nem vagyok rá büszke de a legutolsó gondolatom a sex, a legelső legalább 6 óra alvás egyhuzamban...a második pedig egy fél óra amikor csak leshetek ki a fejemből...
  Na ennyit erről.

 • 2010.12.28 16:00:38Jud.

  Nem szoptatok, terhes sem vagyok, mégis csökkent a libido. És igenis a hormonok. Prolaktin szint emelkedésem van, ami egy szoptató hormon (de bizonyos okok miatt más esetekben is kórosan magas) sajnos ennek hatására a szexet kicsit sem kívánom.
  Ilyen egyszerű az ok.
  Ha túlságosan zavar a szex hiánya, akkor csökkentsd a prolaktint , hagyd abba a szoptatást.

 • 2010.12.28 16:06:10barumka

  mystic83. Van baj a fejedben. Leírtam hogy két gyermekem van. Azonkívül az újszülöttekről volt szó, hogy napi 15 órát alszanak, én ezt tapasztaltam a saját gyermekeimnél. Lehet ez adottság kérdése. Egy biztos, nem lennél jó társam. Olyan belefáradt vénlány lehetsz, aki haragszik a világra, és akinek a szex, a társ, a család egy nagy meló, és nyűg. Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak kivételek, sőt sok kivétel van, ahogy olvasom a hsz eket.
  Az én gyermekeim, képzeld le, pár hónapos koruktól, végig aludták éjjel pl 11 től reggel fél 7 ig. Biztos örökölték az én nyugodtságomat, és a nejemét, és ezért. napközben is ettek és aludtak. Fogadd el, van akinek ez nem teher, és van olyan pár, akinek a szex mindig mindenkor jól esik, jól jön. Persze vannak kivételek, akkor a fantáziára lehet bízni a dolgokat.Ja! Az meg nincsen, mi?? Az a Te bajod. Menzesz alatt van másik lyuk is a páromon, amit lehet szeretni, és az évek során megtanulta Ő is szeretni, élvezni. Szerencsére. De minek is ecsetelem ezt olyannak, akinek még doha nem volt jó...

 • 2010.12.28 16:33:21tralalla

  Persze, persze. A híres végbél orgazmus, amit a nejed imád...

 • 2010.12.28 16:54:41mystic83

  barumka: nem olvastam végig a 103 hozzászólást mert az én gyerekem nem alszik 15 órát, újszülött korában sem. Én kérek elnézést azon kevesen közé tartozol akiket jó alvú gyerekkel áldott meg a sors.Örülj neki és tedd össze a két kezed.Igen haragszom néha a világra és 28 évesen vénlánynak érzem sokszor magam valószínű azért mert 10 hónapja gyakorlatilag nem alszom, és még sok Anya sem akikre nagyon sok feladat szakad egy nap 24 órájában.Régen az alvás megvonást kínzásként használták.Van akinek este ha elaludt a gyerek és lerogyik a másik szobában a kanapéra nem első gondolata, hogyan kényeztesse párját..most ez van majd idővel jobb lesz.Van ilyen ezt meg te fogadd el.

 • 2010.12.28 19:07:07HIV_inf

  Hűbele
  "Őszintén szólva nem láttam semmilyen menstruációs kérdést, de ha lenne sem érteném. Nem vagyunk olyan prűdek, hogy a menstruáció alatt pusztán alternatív megoldásokra fanyalodnánk, bocsi. Tényleg nem passzolnánk, nem bírom a szexben konzervatív fickókat."


  Te mekkora szarkavarógép vagy :D. Nekem nincs gondom a vérrel csak tudod ez sok nőnek ilyenkor érzékeny terület. Amúgy szuper a makk vákuumhatásával kiszipkázni a hüvelyből a félig alvadt barnás, darabos trutyit, én is erre gerjedek.

 • 2010.12.28 19:08:33HIV_inf

  mystic83
  3 óra napi alvással is szexeltem. Persze drogokkal voltam ébren de ez részletkérdés :D

 • 2010.12.28 19:09:23HIV_inf

  Hűbele
  Nyalni is szokott a pasid? Ő is ilyen véresszájú feminista mint te? :D

 • 2010.12.28 19:10:00HIV_inf

  (Menzesz alattra értettem a nyalást :) )

 • 2010.12.28 19:11:14HIV_inf

  tralalla
  Van nő aki élvezi. Sőt férfi is. Hallottál már análvibrátorról vagy melegekről?

 • 2010.12.28 19:17:08HIV_inf

  400m
  Mindenki színleli? :D Egy őszinte nő azt mondja nincs kedvem annyira, nyomj le egy gyorsat, élvezz belém.. nem fog úgy tenni mintha élvezné. Csak a gyökér agyatlan ribik színlelik az orgazmust. Egy öntudatos nő elveszi magának, megköveteli vagy a férfi előtt is megoldja a befejezést.

 • 2010.12.28 19:18:45HIV_inf

  Franquette
  Mensi első napján, görcsök közben is szexelsz? Bekapod a gyógyszert és dugató is? Kemény vagy! :D

 • 2010.12.28 19:20:17bjuli

  @HIV_inf
  Szívesen látunk minden kommentelőt, de te kezded elvenni az anyák kedvét a párbeszédtől, márpedig a Poronty elsősorban nekik szól. Szeretnélek megkérni, hogy válogasd meg a szavaidat, és minimális tiszteletet mutass legalább.

 • 2010.12.28 19:30:46Lobster1978

  tralalla: "hormonvezérelt droiddá"
  Kár, pedig a hormonok a felelősek azért, hogy kialakuljon az anyai ösztön. Ha nincsenek hormonok, nincs anyai ösztön se.
  És hasonló hormonok felelősek azért is, hogy a nő kívánja férfit. A hormonok mozgatnak minket, mondjatok bármit.

  - A különbség az, hogy a "droid" az agyatlanul kielégíti vágyait (legyen az dugás vagy anyáskodás) míg a civilizált ember nem CSAK a vágyak alapján műxik. Mert ha csak a hormonok mozgatnának akkor bizony végigkeféltem volna a fél női ismeretségi körömet, és nem lennék hűséges a feleségemhez. Ez utóbbi ugyanis teljesen ellenkezik az evolúciós céllal (és a hormonvezérléssel) minden férfinál...

 • 2010.12.28 19:31:41HIV_inf

  bjuli
  Nem úgy veszem észre hogy ők tisztelnék a férfiakat, vagy kedvesek és tiszteletre méltóak lennének. Voltunk itt már sokszorosan hazugok, huszonévesek, frusztrált egyedülállók, prüdek.. Sok jóindulatot vagy a férfiak megértésére való törekvést néhány hölgy kivételével nem láttam. Ha esetleg a nőknek is szólnál hogy próbáljanak konstruktívak lenni a párbeszédben (akár a saját párkapcsolatuk érdekében is mert a haragszomos vagy szoptatós teljes szexmegvonás tipikus válási/félrelépési ok, magukkal szúrnak ki) az sokat segítene a beszélgetés mederben tartásra. Nehéz tisztelni azt aki nem teszi magát arra méltóvá. A női lét, anyaság vagy az életkor nem, a viselkedés válthatja ki a tiszteletet. Ebbe mások hazugozása, a férfiak iránti empátia teljes hiánya nem fér bele.

 • 2010.12.28 23:40:07aduász

  -nő vagyok 2gyermek édesanyja- sajnálom, hogy a hozzászólások más irányt vettek, közvetlen a posztra reagálnék és remélem a cikk irója is elolvassa- hasonló érzések kavarogtak bennem is mikor pár hónapos fiúnkat szoptattam - akit jelenleg is szoptatok,már csak napi 2szer, lassan 2 éve- a melleim érzékenyek most is, de figyelünk, én és a párom is
  ...nem kívántam, de ő igen és egyszerűen megkapta, mert szeretem, a technikai részletekről nem írnék, mert ez a mi dolgunk.
  Két titkot elárulok, mivel éjjel is 2 óránként szoptattam, a gyermekeink velünk aludtak, és alszanak ma is ...nem közöttünk, mellettem... ők karnyújásnyira rossz álom itakrózáseetén, jó hallgatni, hogy szuszognak és a házas életünk, a kapcsoltunk erősödött, mikor a gyerekek elalszank mi nyugodtan szerethejük egymást, őket nem zavarja, ilyenkor tiszta, szeretet rezgések vannak körülötünk.
  Másik titok: szoptatás közben is lehet orgazmus, konkrétan arra gondolok, hogy a gyermekem szopizik és férjem meg szeret :-)) örülök,hogy a hormonok nálam csak működnek, mert ez szerintem "odavissza" törvény érzés-hormon, csak úgy mint test-lélek...ilyenek

  Ha szeretet jelen van, akkor az rengeteg erőt ad.

 • 2010.12.29 08:43:46bjuli

  @HIV_inf
  Nem tisztem tanácsokat osztogatni, nekem annyi a dolgom, hogy a kommentelést kulturált mederben tartsam, abba pedig a ribizés és társai már nem férnek bele.

 • 2010.12.29 09:56:12barumka

  Kiráz a hideg az ide ebben a témában írogató nőktől. Bottal sem....

 • 2010.12.29 10:18:41Hűbele

  Barumka, hidd el az érzés kölcsönös, az ide kommentelő nőknek eszükbe nem jutna szóba állni veled... Nomen est omen.

  De azért vicces, hogy amikor elfogynak az észérvek, akkor az ide írogató frusztrált "férfiak" egyszerűen le szarkavaró ribizik a kommentelőket, akikkel persze szóba sem állnának:-D Hiába, sok pasi nem bírja elviseli, ha intelligenciában nem képes egy nő fölé kerekedni, és ettől teljesen frusztrált lesz, elveszti az önuralmát és fröcsögni kezd. Ez pedig tisztelet helyett csak egy jóízű kacagást vált ki az emberekből.
  Komolyan vicces, hogy egyesek hogyan tudják lejáratni magukat, kulturált vitastílus híján, élvezet nézni.

 • 2010.12.29 11:47:47barumka

  Hűbele. Az agáz, hogy mindent tudományos oldalról szeretnél meg közelíteni. Pedig hidd el, az élet ettől sokkal egyszerűbb. Bár nem Neked, és hasonszőrű nő társaidnak...
  El kell fogadnotok, hogy keserű az életetek,és ki milyet szakít, olyat szagol. Én gyorsan rájöttem, hogy egy kapcsolat ha nem tetszik, vagy valami nem kerek a csajban, akkor lépni kellett. Így sikerült megtalálni az igazit.

 • 2010.12.29 11:54:15barumka

  Még annyit, hogy mindenkinek olyan a gyermeke, amilyennek neveli, amihez szoktatja, és amilyenek a szülők. Úgy látszik szerencsések vagyunk, mivel két nagyon aranyos szófogadó ügyes gyermekünk van, és a hosszú évek során sem csökkent a vágyunk egymás iránt, és tudunk kéz a kézben sétálni, romantikázni, majd bárhol egymásnak esni ahol éppen jól esik. Persze ezt csak kettesben. Együtt járunk szórakozni, mikor a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre, és az eszünkbe sem jutott hogy másra nézzünk. Te ezeket elmondhatod magatokról??
  Hozzá kell tennem, nem szoktam írogatni ide, csak olvasva a kommenteket kicsit ledöbbentem hogy miket írnak a nők. Azon meg még jobban ledöbbentem, hogy szarnak tenni az mellett, hogy jobb legyen. Elfogadják a nyomorult sorsukat, és panaszkodnak....

 • 2010.12.29 12:23:02Hűbele

  "El kell fogadnotok, hogy keserű az életetek"

  Hát, ez teljesen kész:-DDDDDDD Mindjárt megyek, és a Dunába is ölöm magam:-DDDDD
  Te ittál vagy a gyógyszer gurult el? Esetleg hazaengedtek az ünnepekre? :-DDDD

  "Te ezeket elmondhatod magatokról??"
  Igen, én ezeket valóban elmondhatom magamról, bár hál istennek a fiam nem tejbetök, hanem amikor kell, igazi rosszcsont.

  Mondjuk ha valóban olvasnád a kommenteket, akkor kiderült volna a számodra, hogy itt pont nulla darab olyan komment volt, aki azt írná, hogy szarna tenni a kapcsolatáért, épp az ellenkezőjét írták a csajok, de sebaj. Rólad mond el sokat, hogy mit vetítesz bele mások kommentjeibe, pont olyat, ami ott sincs. Ez téged jellemez, és sajnos arra utal, hogy keserűség lehet az életedbe. Szerintem szánj arra több időt, hogy ennek kideríted az okát.

 • 2010.12.29 12:31:11400m

  Jaj, látom barmuka megint olvasott valamit egy szerelmesregényben, és azt kéri számon az élőktől.
  Nora Roberts?

 • 2010.12.29 12:34:26RedPop

  A babat megszoptatod…meg akkor is amikor faj a melled es majd osszeesel a faradtsagtol, hiszen szuksege van ra.

  A gyerek ruhaival el kell inditanod a mosast…meg akkor is amikor nincs hozza kedved, hiszen ez is kell.

  Beszelgetsz a gyerkoc ovistarsanak anyukajaval…meg akkor is, ha o annyira nem szimpatikus, hisz a gyerekek baratok

  Leulsz tarsasozni a gyerekkel…akkor is ha ez egy kevesse eltalalt, unalmas darab is (ajandekba kapott), hisz a gyerek imadja

  A ferjed elmegy dolgozni….meg akkor is amikor 40 fokos a laza, nehogy elveszitse a munkajat, hisz szuksegunk van ra!

  A ferjed kiall a melletted amikor az anyossal osszevitatkozol gyereknevelesi kerdesben….meg akkor is, ha o az anyjaval ert egyet. Hisz neked erre van szukseged.

  Ferjed megnez veled egy romantikus filmet, mert te erre kerted…meg akkor is, ha a baratai hivtak focimeccset nezni, mert tudja hogy ez neked fontos.

  Ezek a dolgok neha kotelessegek, es ezert teljesitjuk oket, de ez nem baj. Egy jo kapcsolatot az segit at a nehezsegeken, hogy tudjuk mik a kotelessegeink.

  Mi nok tudjuk, hogy a gyerekunk jo esetben tul fog minket elni, azaz eletre szolo kotelek a mienk, nem adhatjuk fel, ezert sokszor a kotelesseg segit, hogy mindenkor tovabb tudjon mukodni a dolog.

  Akkor a parunkkal ezt miert nem tudjuk megtenni?

  Ha neki szuksege van valamire, vagyik valamire, akkor ha masert nem, kotelessegbol tegyuk meg!!!

  Nem gondolom, (mint ahogy az egyik hozzaszolo irta) hogy a kotelessegbol elkovetett szeretet-aktusok mar regen rosszak.

  Ha egy elethosszig tervezed a gyermeked apjaval a kapcsolatot, csakugy ahogy a gyerekedet akkor is szeretni fogod, amikor elkoveti elete nagy hibait, akkor ne azt kerdezd, miert nem erti meg, hogy …….(es most idezhetnem azt a sok sok hozzaszolot akik elottem voltak)

  Szerintem az a baj, ha se szeretet, se kotelesseg-tudat nincs bennunk!

 • 2010.12.29 12:47:32Hűbele

  "A ferjed elmegy dolgozni….meg akkor is amikor 40 fokos a laza, nehogy elveszitse a munkajat, hisz szuksegunk van ra!"

  Nem hagyom, hogy a férjem 40 fokos lázzal dolgozzon, mert szeretem és féltem az egészségét. Szerencsére neki is van annyi esze, hogy ezt ne tegye.

  "A ferjed kiall a melletted amikor az anyossal osszevitatkozol gyereknevelesi kerdesben….meg akkor is, ha o az anyjaval ert egyet. Hisz neked erre van szukseged." Nincs szükségem erre, nyugodtan elmondhatja és képviselheti a saját véleményét, nem kell, hogy bólogató János legyen. Sose volt abból baj, hogy nem értett velem egyet.

  "Ferjed megnez veled egy romantikus filmet, mert te erre kerted…meg akkor is, ha a baratai hivtak focimeccset nezni, mert tudja hogy ez neked fontos." Eszem ágában nincs, hogy arra kérjem focimeccs helyett romatikus filmet (vagy bármi mást, mert nem szeretem a mai amerikai ostobenkó nyáltengereket) nézzem vele, neki is szüksége van a kikapcsolódásra, menjen nyugodtan focizni, aztán majd megnézünk vmt, ami mindkettőnket érdekel.

  A párom nem a rabszolgám, hogy elvárjam, hogy kötelességből ilyen baromságokat megtegyen értem.
  Megtesz sokminden mást, önként és dalolva, azért mert jólesik és nem kötelességből. Cserébe én is viszont. És ha nekem van kedvem szexelni, és neki nincs, akkor sem történik semmi, a hideg kirázna, ha kötelességből esne nekem.
  A hosszú házasság titka pont az, hogy nem kötelességként tekintünk egymásra, és nincs belőle botrány, ha az egyikünknek nincs kedve ahhoz, amihez a másiknak, nem kényszerítjük egymást. A kötelességből elkövetett aktus egyenes út a kiégéshez, kiábránduláshoz a vágy megöléséhez és a házasság végéhez szerintem.
  (Ezzel együtt nem vitatom, hogy egy működő kapcsolathoz sok kompromisszumra és munkára van szükség, de ezt már korábban kifejtettem).

 • 2010.12.29 12:48:37Hűbele

  Mondjuk szerintem a legnagyobb gáz ezzel a kommenttel, hogy egy gyerek-szülő kapcsolatot próbál egy férfi - nő kapcsolattal párhuzamba állítani. Szerintem pedig gáz, ha egy férfi-nő kapcsolat kezd gyerek szülő kapcsolatként működni, a kettő nagyon nem ugyanaz...

 • 2010.12.29 13:06:55Hűbele

  Egyébként szerintem az a baj, hogy a két tábor teljesen elbeszél egymás mellett.
  Páran mondjuk, hogy a gyermekágynak sokaknál van egy olyan időszaka (kinél pár hét, kinél pár hónap), amikor a nő - részben/főként hormonális okokból - a saját maga számára is döbbenetesen kimerül és nullára csökken a libidója, sőt a szex minden trükk ellenére kifejezetten fájdalmassá válik a számára, és azt mondjuk, hogy természetes, hogy ebben az időszakban nem az a legfontosabb, hogy a párjuk minden igényét kielégítsék, egyszerűen mert úgy érzik, minden nap a túlélésről szól. És azt mondjuk, hogy egy normális, felnőtt férfi, megérti, ha ilyenkor egy időre háttérbe szorul, és segít átvészelni az asszonynak ezt a periódust.
  Azt viszont nem mondjuk, hogy ettől még nem kéne a kapcsolatért a nőnek dolgoznia, és az is természetes, ha szeretünk valakit, akkor igyekszünk boldoggá tenni, és ez mindkét fél részéről igaz ám.

  A másik tábor viszont egyrészt szemmel láthatóan nem élte át a gyermekágy ezen részét és halvány fogalma sincs, hogy miről írnak a nők, csak valamiért ezt támadásnak érzi, másrészt úgy értelmezi, hogy na, a sok lusta némber kibúvót keres, hogy szarjon a férjére meg a kapcsolatra. Pedig pont arról van csak szó, hogy sok nő életében van egy türelmi időszak, amikor fizikai okokból nem képesek minden fronton egyformán teljesíteni. És ha a férfi ilyenkor türelmes, azt a normális nő később nagyon is meghálálja.
  Nem arról van tehát szó, hogy megszületik a gyerek és onnantól az asszony számára örökre kibúvóvá válna, hogy ne tegyen semmit a házasságáért, az egy másik téma, másik poszt lenne.

 • 2010.12.29 14:57:37anyany6

  bocsi... 1 hét a szoptatás után? én 2 éve nem szoptatok, mégsem megy a dolog úgy ahogyan kellene...

 • 2010.12.29 19:54:42Tökibá

  Egy igazi nő igényli a szexet, s még ha nem is a párja jár egész nap az eszében, magára a szexre szüksége van, mert tudj, hogy KELL neki is.
  Sok fapicsa ír ide, fogalmuk sincs, mire való a szexualitás.

 • 2010.12.29 20:42:01kyskalacs .

  a férfiaknak kellene szülni, mert úgy gondolják hogy egy gyerek kihordása+megszülése nem nagy dolog. faxt nem.

 • 2010.12.29 21:09:16Sevy

  Tanuljátok már meg, hogy a kezünkön ujjak vannak, nem újjak. Tisztelet a kivételnek.

 • 2010.12.30 02:49:10Avenarius professzor

  Hát, hányjatok le, de az én férjemet kifejezetten izgatta, ha szex közben a szájába fröccsent a tej. És gyakran nekem is kellemes érzéseket okozott a szoptatás. Nem is csoda, hogy még szoptatás idején ismét teherbe estem.

  De mindez nem változtat a poszt igazságán: ég és föld, hogy mennyivel kevésbé, illetve ritkábban kívántam a szexet szülés után, mint annak előtte.

 • 2010.12.30 02:56:44Avenarius professzor

  Barumka,

  rólad meg az egyszerű mondatokkal megfogalmazott kommentedről az jutott eszembe, amikor az Annie Hallban a Woody Allen találkozik egy boldog párral az utcán, szabadon idézve:
  - Maguk egy nagyon boldog párnak tűnnek. Mondják, hogy csinálják?
  - Hát én nagyon egyszerű, felszínes nő vagyok, nincsenek, nincsenek gondolataim.
  - És ön, uram?
  - Én ugyanilyen vagyok.
  - De azért nagyon boldogok, ugye?
  - Igen.

 • 2010.12.30 08:03:52ditakai

  Bakker, gratulálok a szerkesztőségnek, hogy ilyen színvonalú olvasótáborral büszkélkedhetnek, mióta elirtották innen a témában tényleg érintett közönséget :-DDDDDDDDDD

 • 2010.12.30 10:30:00barumka

  Tökibá, és Avenarius professzor. Maximálisan egyet kell hogy értsek Veletek.
  fapicsák, frigidek, és a szülést egy óriási tehernek élik meg. Azon sem csodálkoznék, ha a szocpol miatt szültek volna. Brrrrr. Ments meg isten az ilyen csajoktól a pasit.... Még hogy egy könyvben olvastam a leírtakat. Bakker. Te a könyv szerint szopsz, és dugsz?? Már kihoztok a sodromból... Ekkora hülyeséget leírni. Nincsen fantáziád, akkor tényleg olvasd a káma szútrát, abból vehetsz pár ötletet, csak egy balfék pasival kamatoztasd a tanulmányaidat, mert egy normális mindjárt észreveszi, ha tanultad a mesterséget, nem csípőből jön.Tudod kedves olvasó, könyvből szexet tanuló hölgy, vannak olyan NŐK, akiknek lételemük a szex, és az hogy adjanak, és kapjanak jót, élvezetet, és ezért mindent bevállalnak. Mondom mindent, nem finnyásak, nem 2 ujjal fogják a rudat, hanem marokra, és beszélnek hozzá, mert szeretik, mert örömöt okoz neki. De mindek is ecsetelem. Majd regeltetem a asszonyt, és felhomályosít benneteket, hogy mit is kell és hogyan.

 • 2010.12.30 10:31:30barumka

  Ja. Tényleg nagyon jó mikor tejtől duzzad a cici, és lehet vele jétszani, és az sem baj, ha nem csak a szerszám spriccel.....

 • 2010.12.30 11:09:58kyskalacs .

  nekem lenne egy kérdésem azokhoz a férfiemberekhez, akik úgy gondolják hogy ha a frissenszült anyuka nem d@ghat akkor sz@pjon. azok miért nem sz@pják le magukat??

 • 2010.12.30 12:43:37Puszpanya

  barumka,
  te örökké éhes vagy... :D
  Nem akarod asszonyod is ideküldeni, h elmondja a saját véleményét a témában? Kíváncsi lennék..

  (Nem tartozom a szerinted fapicsák közé... :D)

 • 2010.12.30 14:00:36Tökibá

  barumka, így van és legalább van egy hely itt a neten, ahol folyamatosan nyafoghatnak, hogy nem kell a szex, nem kell a férj, aztán, hogy megcsalták a fapicsa seggüket.. :)
  Többet gondolnak a fórumozásra, mint a házaséletre.
  Szánalmas.

 • 2010.12.31 10:52:17Szürkemedve

  Tényleges érdekes vélemények...

  Nálunk amíg a kedvesemnek fájt a gátmetszés helye, addig maradt az orális megközelítés - és ő jobban szenvedett sokszor tőle, mint én.

  De biztos vannak mások is, igen, el tudok képzelni olyat, aki nem kívánta a férjét szoptatás alatt... és olyat is, aki nem bír tükörbe nézni, pláne levetkőzni... na az utóbbinak a férjét kellene alaposan felpofozni. Ugyanis ilyenkor a férjnek kell odatennie magát, hogy a nő kívánatosnak érezze magát.

 • 2011.01.08 02:32:44Brianscythe

  Sziasztok! Nekem sem szólt senki, hogy ez lesz. Nem ültek le velem és a feleségemmel a szüleink beszélgetni. Nem mondták el, hogy fiam/lányom, ha mákod van, lesz szex - ez esetben nincs további teendő. Ha nincs mákod, nem lesz szex, Isten tudja csak milyen okból (pszichés, hormonos, hasfájós gyerekes, stb., stb.) nem lesz és kész, na akkor mi a teendő. És egyszer csak beütött és bammmm. És kérdeztem a haverokat. Legtöbbjüknél is hasonló a helyzet és nekik sem szóltak. Kérdeztem még nőtlen/babátlan ismerősöket, hogy hallottak-e valaha ilyesmiről. Senki nem hallott.

  Kérdem én, a szüleink/barátaink/ismerőseink miért nem mondták ezt el nekünk?
  Ez régen nem létezett vagy annyira tabu volt, hogy nem beszélnek róla?

  Megjegyzem, hogy szerintem ez még most is nagyon tabu téma. Kevés embert találok, aki őszintén, nyíltan és egyenesen elmondja, hogy nincs szex és szerinte miért nincs.

  Kérem, az válaszoljon, akinek nincs/nem volt szex, de szóltak is neki előre, hogy ez várható.
  Köszi

 • 2011.01.08 10:28:13Puszpanya

  Szerintem ez az a téma, amit nagyon nehéz bármiféle keretek közé helyezni
  Nekem pl. nem mondta senki, (az anyámon kívül, de neki nem hiszek ilyen kérdésekben), h a gyereknevelés nem cukrostakony.

  Mert ugye kinél mi a no sex időszak?

  Van, aki terhes lesz, s már az első héttől nem kívánja a szexet vagy fél, h a gyerekkel bármi történik szex közben. Az ugye 9 hónap szex nélkül + a kötelező időszak szülés után + a szoptatás, ha nincs mákja.
  Van, aki csak átmenetileg lesz nem kívánós, van aki meg szinte a szülőágyon hanyatt dönti az urát.
  A ffi is másképp reagálhat a megkönnyebbült sóhajtól kezdve az "1 napja nem volt szex, nem tudom, mit kezdjek magammal" eseten át, a beújítom addig is az Icukátig. (na meg ezek kombinációja, integrálja és köbgyöke)

  Egy biztos, h a lányomnak majd elmondom, h van ilyen. Igaz hozzáteszem, h szerintem ez egy nem normális állapot. Aztán ott a bibi, h lehet, h normális, csak én nem tudom az életet szex nélkül elképzelni.

  Ez a kérdés valahol beletartozik abba a zsákba, amelyikben az olyan okosságok vannak mint a " mi lesz velünk, ha páromat pl. tisztába kell majd tenni?" (pl. valami betegség következtében) Áh, velünk ilyen nem történik majd meg!

  Papíron meg mindenkinek hatalmas (sorozatos) orgazmusa van napi kétszer minimum.

 • 2011.05.26 00:38:57wowerman

  "Semmi szükség egy újabb terhességre, amíg szopik a baba."

  Ha már annyira okosak akarunk lenni akkor annyit nem tudunk hogy szülés után direkt olyanok a hormonok hogy kb lehetetlen teherbe esni? És pont a szoptatás miatt. Viktória királynő nem szoptatott mert nem szeretett, viszont ezért lett olyan sok gyereke, mert rögtön megint termékeny lett. A "természet" nem azzal akadályozza meg az új terhességet hogy az anya nem kívánja a szexet, hanem kevésbé lesz termékeny arra az időszakra. Ha nincs szoptatás, azt hiszi hogy az anya elvetélt, ergo újra termékeny lesz.

 • 2011.05.26 11:00:55Giovanni.Gatto

  Csajok nagyon sok minden a fejben dől el! A szex is, az orgazmus is és az is, hogy állsz a gyerek apjához, meg a gyerekhez, meg a szüléshez! Bármihez!
  Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb előadni a nebántspicsát és hitelt adni a csajújságokban olvasott agymosásként működő baromságoknak, mint egyszerűen csak az ösztönökre hallgatni.

  Pasik! Fogadjátok el azt hogy a csajoknál egy csomó minden fejben dől el! Ha ezt tudjátok, máris lehet változtatni a dolgon!

 • 2011.10.06 21:30:30Luizmicsek

  És akkor mi a helyzet, ha a férfiállat nem akarja? hónapja szültem ikreket, a 4. héten már sündörögtem, a férjem addig is, előtte is megkapta, ami jár. Mindig figyeltem rá, az igényeire. Olyannyira, hogy kizárólag akkor szexeltünk, ha én úgy akartam. Leteszteltem mi van, ha nem kezdeményezek...2 hét után ribillió, hogy namámostmé. Elgondolkodván a dolgon, az is leesett, hogy a férjem nem bújik hozzám duruzsolva, nem kényeztet csak úgy, nem hozza meg a kedvemet dologhoz, ha neki lenne...ideológia: ő bármikor készen áll, nyugodtan használjam ki. Köszi, köszi drágám, nekem az úgy megy, hogy rámjön a nőstnygörcs, leteperlek, aztán lőcsölj meg. Nekem nyilván nincs szükségem kedveskedésre, kényeztetésre, figyelemre. Szóval a faszom figyeljen a férfi igényeire állandóan, mert az a vége, hogy belekényelmesedik a nagy "mindentmegkapokba". Na kérem. 7 hónapig szoptattam, de nem attól, hanem a fent említett közjátéktól lettem aszekszuális anpöti. És ha ezek után más ölre vágyna, mert itthon nem kapja meg, ami nekem házastársi kötelezettségem lenne, akkor menjen isten hírével. CSak a fejemet verhetem a falba, mert az egyedüli idióta, az kérem én vagyok.

  Uff.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta