Hogyan készültél fel az anyaságra? - nyerj velünk!

Milyen az élet? Mármint gyerekkel? Küldd be kedvenc történetedet és nyerj filmes ajándékokat!

Anyává válni egy pillanat alatt

...Vagy történetesen apává. Lehet? Nem lehet? Lehet egyáltalán készülni az anya-/apaságra? Hiszen az előttünk álló útról legfeljebb sejtéseink lesznek – amelyek aztán úgysem jönnek be, hiszen nem egzakt tudományról beszélünk. Megnéztük az Ilyen az élet című filmet, és a szórakozáson kívül az alapkérdés megmaradt. Hogyan kezelünk elsőre kezelhetetlennek tűnő szituációkat?

A most mozikban lévő filmben a Grace Klinika csillaga, Katherine Heigl és Josh Duhamel játszanak olyan párost, akik bár ki nem állhatják egymást, az élet egy furcsa csavarával apjává és anyjává válnak szeretett közös keresztlányuknak, Sophie-nak. A felütéssel kezdődő történet aztán tipikus romantikus komédiává fajul, amelyet a kritikusok általában lehúznak, de a nézősereg imád. Én is így jártam vele: nem akartam bemenni a moziba, aztán a következő másfélé órában mégis rendkívül jól szórakoztam.

Josh Duhamel, a Black Eyed Peas ikonikus énekesnőjének, Fergie-nek a férje a filmben tipikus pasi: gyakorlatilag semmi köze a gyerekneveléshez. Sörözni jár a haverjaival, imádja a motorját, nagyban csajozik, egy picit megbízhatatlan, és tuti nem lehetne berángatni a moziba egy romantikus komédiára. Ehhez képest a Heigl által játszott Holly csinos és tökéletes: rendezett élet, komoly munka, unalom. Egyszer randiznak is – és ki nem állhatják egymást. Van viszont egy közös pont az életükben: barátaik csudaszép kislánya, akit mindketten imádnak. Aztán Sophie egyik napról a másikra elveszíti szüleit, és nem valamelyik rokonhoz kerül – hanem Eric és Hollie gondozásába. A két szingli kénytelen megalkudni egymással és a gyerek érdekében félretenni munkát és ellentétet.

De vajon működne-e mindez a való életben? Nem az örökhagyás – az a forgatókönyvíró asztala (bár érdekesség, hogy Heigl közvetlenül a film forgatásának kezdete előtt egy héttel vehette először kézbe fogadott kislányát, Naleigh-et). Működne-e az „instant” gyereknevelés? Vagy minden gyerekvállalás mélyvíz, mert úgysem lehet felkészülni rá? Van arra recept, hogyan kezeljük a kicsit, amikor megállíthatatlanul sír, pedig – elvileg – minden feltétel adott lenne a nyugalomhoz? Milyen érzés meglátni, netán elszalasztani a baba első lépéseit? Az első szavát? Mit csinál az ember, ha a kicsin pelust kell cserélni, csere közben bekakil, majd bepisil, ami a pelenkázóra is kifolyik – és még mindig nincs reggel 5 óra? Én speciel nevettem. Azt gondoltam vagy az, vagy a sírás. Akkor meg már inkább röhögjük ki a magunkat, a helyzetet, a kialvatlanságunkat.

Számodra milyen az élet?

Ha Neked is van olyan történeted, amelyben hasonló kérdésekkel és kihívásokkal szembesültél, oszd meg velünk! Nyereményjátékunkban a filmhez kapcsolódó ajándékokat nyerhetsz – a legjobb sztorikat pedig meg is jelentetjük!

Ajándékaink:

- férfi, női és gyerek filmes póló

- relaxációs fürdősó

- pelenkázótáska

- újdonsült szülői welcome pack

Küldd be a történetedet a divany@divany.hu címre december 21-ig, és mi még karácsony előtt kihirdetjük a győzteseket!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek