Valami varázslat folytán gyönyörű lettem

„Miután elbúcsúztam a gyerekektől a tükör elé lépek, ahol hirtelen leugrik rólam ötven felesleges kiló, búcsút int, és egy másik univerzumban új életet kezd nélkülem. A szekrényből kiveszem a kedvenc régi ruhámat, de megállapítom, hogy lötyög, ezért el kell mennem egy új ruhatárat beszerezni”- így kezdődnek Éva kalandjai.

Fotó: Steve Rideout
Fotó: Steve Rideout

„Valami varázslat folytán gyönyörű a frizurám és a sminkem is, ragyogva lépkedek kb. öt centivel a föld felett a bevásárlóközpontban, ahol egy kimeríthetetlen bankkártyával fizetünk mindenhol. A férjem is velem tart, ő is kap új ruhatárat és cipőket (ha nem válogat sokat), és egy barkácsáruházban hagyom szabadon kibontakozni és végre veszünk egy szép szőnyeget és új ágyat is. Napközben spontán szeretkezünk a férjemmel néhányszor, amikor éppen eszünkbe jut, persze nem közterületen, az útba eső luxusszálloda egy gyönyörű lakosztályában”- folytatja Éva, egy 2,5 éves és egy hét hónapos fiú édesanyja.

Nemrég nyereményjátékot hirdettünk minden Poronty olvasó kismamának, amelyben arra kértük őket, írják le, ha lenne egy napjuk, amikor csak önmagukkal foglalkozhatnának, mivel töltenék. Szerintünk ugyanis időnként minden anyának nagy szüksége lenne arra, hogy saját magára is tudjon időt szánni. Legalább egy kicsit. Ettől még jó anya, tud gondoskodni, szereti a gyerekeit, sőt, ha boldog az anya, boldogabb a gyerek is.

Sok, nagyon szórakoztató írást kaptunk, amiből úgy tűnik, az anyák szívesen fantáziálnak, ezért, mielőtt eredményt hirdetnénk a jövő hét közepén, és a nyertest emailben értesítenénk, gondoltuk, megosztunk veletek néhány részletet a beküldött írásokból.

Mondanunk sem kell, Éva fejben zajló kalandjai a férjével közös romantikus szállodalátogatással nem értek véget, valamikor enni is kell.

„Ebédet egy kiváló étteremben eszünk, ahol Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Nigella Lawson versengenek a kegyeinkért, a lényeg, hogy bélszín is legyen a menüben. Kávét iszunk a város egyik legszebb cukrászdájában, eszem egy gyönyörű sütit is, összefutunk Angelina Jolieval és férjével, megbeszéljük, hogy hogy vannak a gyerekek, hová kéne menni legközelebb nyaralni. Ezen felbuzdulva el is megyünk egy utazási irodába, ahol kiválasztunk egy kéthetes luxusutazást szilveszterre, egy gyerekbarát helyen (Jo Frost is jön).

A főnököm sírva hív, hogy nem tudják betölteni a hiányom miatt keletkezett űrt, ezért mégiscsak rábólint a távmunka javaslatomra, heti egy délelőtt munka elég lesz, dupla fizetésért + cafeteria. Összefutunk néhány volt szerelmemmel, akikkel pár mondatot váltunk, amiben kifejtik, hogy bánják, hogy nem engem vettek feleségül, hiszen milyen csodálatos nő vagyok és irigykedve kezet ráznak a férjemmel.” A hosszú, sűrű nap végén persze az is kiderül, hogy Éva védencei, a menhelyen és gyepmesteri telepen élő kutyák, macskák is szerető családba kerültek.

Egy másik édesanya, Réka nagyon röviden foglalta össze, mit tenne azon az egy napon. „Én a szabadnapomon elvitetném magam Prágába, a Vejvoduba egy-két barnasörre.” Klimoa messzebbre utazna, meg sem állna Párizsig.

„Elrepülnék Párizsba, a kedvenc városomba. Délelőtt sétálnék egyet a Szajna parton, közben nézegetném a képeslapokat az árusoknál, és csodálnám a gyönyörű hidakat. Elmetróznék a Montmartra, ahol újra megcsodálnám a szépséges Sacre Coeur templomot, és gyönyörködnék a városképben. Ebédre beülnék egy kis kávézóba a Montmarton, és az ebédet megkoronáznám egy fincsi creme brulee-vel. Délután az Orsay múzeumban ábrándoznék egy jó nagyot Renoir csodálatos festményei előtt, aztán az Eiffel toronynál fejezném be a városnézést. Végül pedig hazarepülnék, és boldogan magamhoz ölelném a drága kis családomat, összepuszilgatnám a csemetéimet.”

Vannak anyák, akik csak annyit kérnének, hogy hadd töltsenek el annyi időt a mosdóban, amennyit szeretnének. „Én szeretnék eljutni fodrászhoz, szeretnék kivasalni, valamint karácsony előtt EGYSZERRE kitakarítani az egész lakást. Ja és a budira beülni (napközben) egy újsággal úgy, hogy kb 30 mp múlva nem keres valamelyik családtag”- írja Puszpanya.

Vannak, akik kiegyeznének néhány órával is, ha azt valamelyik fürdőben tölthetnék. Például Dóra, a 7 éves Marci, az 5 és fél éves Lilla és a 7 hónapos Dénes édesanyja is így beérné néhány órával: „Először is úsznék egyet, majd jöhet a szauna. Elmennék kozmetikushoz és fodrászhoz. Délután bevetném magam egy könyvesboltba és ki se jönnék, amíg végig nem böngésztem az engem érdeklő könyveket. (annyira frusztrál, hogy amikor - ritkán - bejutok egy Libribe/Alexandrába rohannom kell, gyorsan megveszem, ami kell és uzsgyi). Ha maradna még időm, akkor a kreatív hobby-jaimmal foglalkoznék. Most így belegondolva akár ez utóbbi foglalatosággal is ellennék egy egész napig.”

Végül pedig íme Kyskalacs, aki a szabadnapján is ugyanazt tenné, mint minden nap. „Az enyém még csak 5 hónapos, de szinte bármit csinálhatok mellett: nyugodt, csendes, boldog baba, akinek egyfolytában mosolyra áll a szája. Mindemellett gyönyörű is. Így én a "szabadnapom" is vele tölteném.”

Még várjuk az írásokat  a divany@divany.hu címre.

A nyeremény egy kényeztető nap, amelyik az alábbi spa-kezelésekből áll:

45 perc Holt tengeri testradír vagy Holt tengeri iszappakolás
75 perc Masszázs, tetszés szerint a Spa árlista 'B' kategóriájából
50 perc Arckezelés
30 perc Reflexológia
Sushi vagy saláta
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek