Még szoptatja négyéves kisfiát egy nő

Egy bukaresti nő, Roxana Dudus úgy tartja, semmi rossz nincs abban, hogy még mindig szoptatja a négyéves kisfiát, számolt be a furcsa hírről a Manna.ro. A 34 éves nő úgy tartja, a legegészségesebb (ezzel van, aki vitatkozik) és legtermészetesebb táplálék az anyatej, ezért mindaddig azzal táplálja kisfiát, amíg ő annak szükségét érzi.

A fotó csak illusztráció
A fotó csak illusztráció

A kisfiú egyébként óvodába jár, az anyja szerint testileg jól fejlett, a lelki fejlődése sem ad okot az aggodalomra, lényegében egy normális kisfiú. Persze az óvodában nem lehet vele az édesanyja, ott a szokványos menüt kapja.

Dudus egy nemzetközi szervezet, a La Leche Leage elkötelezett híve, de lehetséges, hogy az alapelveket kicsit félreértette. Az LLL-t olyan édesanyák alkotják, akik abban hisznek, hogy a szoptatás révén a gyerekek a legjobb indítást kapják az életben.

„Régebben, amikor több generáció együttélése és a csecsemők szoptatása még általános volt, a kislányok úgy nőhettek fel, hogy mindig volt a családban egy szoptató nővér vagy nagynéni, aki a felnövekvő generáció számára mintául szolgálhatott. A nagycsaládban a fiatal anyát tapasztalt nőrokonai segítették a szoptatás megtanulásában és a felmerülő gondok megoldásában. Ma – részben a nagycsalád felbomlása, részben a szoptatás háttérbe szorulása miatt – felnőhet egy kislány úgy, hogy még soha nem látott szoptató nőt, a fiatal anya környezetéből pedig hiányoznak a tapasztalt nőrokonok.”- írja a liga a magyar oldalán.

A szoptatás vs. tápszer téma mindig is nagy vitákat generál, de nyilván nem a négyéves gyerekeket nevelő anyák körében.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek