Készítsd el hulladékból kedvenc mesefigurádat!

A Minimax rajzfilmcsatorna zöldblokkal és pályázattal szeretné felhívni a gyerekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára. A 80 nap alatt a Zöld körül című program keretében hulladékból készített figurák készítésére biztatják a gyerekeket.

Az olvasás népszerűsítését célzó programja után a Minimax rajzfilmcsatorna ezúttal a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a gyerekek figyelmét. A 80 nap alatt a Zöld körül című program keretében október eleje óta minden hétvégén 10 és 11:30 között környezetbarát műsorblokkal várják a kicsiket, amelyből megtudhatják, milyen is a környezettudatos élet. A Barátom, Bó című – és az Európai Bizottság által támogatott – sorozat a legapróbbaknak is segít megérteni, mit jelent az energia vagy a klímaváltozás, hogy miért fontos, hogy egészségesek legyünk.

A blokkban emellett a népszerű Egyszer volt, hol nem volt... a Föld című mese is látható, amely olyan témákat feszeget, mint a globális felmelegedés, a vízhiány, a szennyezett tengerek, a túlzott halászat, az energiaforrások csökkenése, a gyerekmunka, vagy éppen a nők helyzete az egész világon.

A kampány ideje alatt pályázatot is hirdetnek: a csatorna négy figurájának, Picicicának, Macikutyának, Mininek vagy Maxnak a hulladékból készített mását november 22-éig a Minimax, 1139 Budapest, Lomb u. 23-27. címre várják, jutalmul pedig értékes nyeremények üthetik a szerencsések markát.

Emellett október 23-tól minden szombaton feltesznek egy kérdést a Minimax Facebook-oldalán, amit a gyerekek akkor tudnak megválaszolni, ha nézik a hétvégi zöldblokk meséit - ez a játék szintén nyereményeket tartogat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek