Több mint hatezren vettek részt a Sérült gyermekek napján

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Sérült gyermekek napját, amelyen több mint hatezren vettek részt. A rendezvény célja, hogy egy egész napos, különleges élményt szerezzenek a fogyatékossággal élő embereknek, köztük is elsősorban a gyermekeknek és a fiataloknak.

A nap folyamán a fogyatékossággal élő emberek és kísérőik számára a díjmentes belépésen túl számos esemény és látnivaló várta az érdeklődőket. Volt tombola, állatbemutató, játékos programok és más események is. A rendezvény központi színpadának fellépői között volt Sárközi Anita és Peller Károly, de jeltánc bemutatóra és több olyan előadásra is sor került, amelynek keretében fogyatékossággal élő emberek léptek fel saját produkciójukkal.

Bár a résztvevők pontos számát még nem összesítették, de az előzetes becslések szerint hatezernél is többen vettek részt a rendezvényen. Ez lényegesen több, mint az elmúlt években: tavaly például négyezer fő körül alakult a résztvevők száma.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hosszú időre visszavezethető hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalásnak. A Sérült gyermekek napja mellett nyaranta krónikusan beteg gyermekek számára rendeznek különleges esti programot. A rendezvényeken kívül az év valamennyi napján jelentős kedvezményt kínálnak a fogyatékossággal élő embereknek, akik jelképes jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt. Emellett az elmúlt években megtörtént a létesítmények akadálymentesítése, amely megkönnyíti a kerekesszékkel közlekedők mozgását a kert területén belül. A vakok és gyengénlátók részére az Állatkert több pontján olyan kitapintható kisplasztikákat is elhelyeztek, amelyekhez Braille-feliratos magyarázó szöveg tartozik, tudtuk meg az állatkert hírleveléből.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek