Tornaórán legyen minden gyerek egyforma?

Az idén új testnevelő tanárt kapott a második bé, ismerjük már, tavaly úszást oktatott az elsősöknek. Az új tanító néni az első szülői értekezleten felsorolta, milyen felszerelésekre lesz szükség a tornaórán. Mindezt a második héten, amikorra már beszereztem egy sötétrózsaszín Hannah Montanás tornapólót a hozzá való rövidnadrággal, és vettem egy hosszú, rózsaszín cicanadrágot is a téli órákra.

Abból indultam ki, hogy tavaly nem volt semmi kötöttség a ruházat kinézetét, színét illetően, csupán annyit mondtak, hogy legyen egy póló, egy rövidnadrág (vagy ezek helyett tornadressz), egy hosszú nadrág és egy zokni a tornazsákban. Idén a színeket is meghatározták, és még egy halom plusz ruhát is vennünk kell.

Az előírás fehér póló, fekete (de legalábbis sötét) színű rövidnadrág, vagy sötét színű tornadressz (nekünk piros van tavalyról, nyilván), fehér zokni. A tornacipő színét nem határozták meg, de venni kell még egy párat, hiszen a gyerekek sokat lesznek kint az udvaron tornaórán, a frissen lakkozott tornaterembe pedig nem mehetnek be csak benti cipővel. Mivel ugye télen is gyakran fognak tornázni a szabad ég alatt a gyerekek, vinnünk kell egy sötét színű komplett melegítőt (persze, hogy rózsaszín van itthon), mellényt, sapkát, sálat, kesztyűt.

A testnevelő tanár elmagyarázta, hogy azért vannak a színbeli kötöttségek, hogy a gyerekek egyformák legyenek, ez erősíti a csapatszellemet, ami fontos számukra. Nem utolsó sorban neki is jelzés, hogy a gyerek tényleg átöltözött-e, és nem a rendes ruhájában tornázik. Elmondta, hogy egyszerűbb ellenőrizni, ki nem vette fel például a tornazoknit, hiszen csak végignéz a lábakon és rögtön látszik, kin nem fehér zokni van.

Nálatok előírták, hogy milyen színű legyen a tornafelszerelés?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek