SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 6.0: Balaton, migrén, vér

2010. július 28., szerda 09:47

10. hét
+1 kg

A hét a szélsőséges időjárási viszonyok jegyében telt, méghozzá a Balatonon. Mivel a tavalyi nyarunkat a kórházban töltöttük, kimaradtunk minden hagyományosnak mondható programból, így tulajdonképpen most első ízben mentünk el úgy a baráti körünkkel nyaralni, hogy – ellentétben velük – mi már, mondhatni, halmozottan gyerekesek vagyunk. Összeszedtük hát a sátorfánkat, magunknak egy igen szerény méretű táskát, Benedeknek meg nagy nehezen egy csak háromszor akkorát, plusz a járulékok, hogy azért még mi is beférjünk szűkösen a kocsiba és elindultunk.

Mivel kifogtuk a hét legmelegebb napját, szinte logikus volt, hogy a légkondi elromoljon. Azon azért már meglepődtem, mikor a motor ventillátora is úgy döntött, hogy felmond, így aztán a felforrt hűtővíz ismételt utántöltögetésével jutottunk le Szemesre, délelőtt helyett éppenséggel délre.

A délután viszont remekül telt, Benedek imádta a kertet és a vizet, fel-alá rohangászott, merthogy már ilyet is tud, sikongatva, amitől először még nagyon boldog voltam, de ahogy szépen lassan érkezett a hétvégére beígért durva front, kezdett eszembe jutni, hogy mi volt az elsőszámú pont a „mit utálok a terhességben” listámon. Migrén. Igen hamar eljutottam oda, hogy csak adjon valaki egy kiskanalat, és lekaparom a fejem, de tüstént, és innentől az évszázad viháncolása kezdett kissé terhes lenni.

Van egy gyógyszer, amit direkt terhes és szoptató anyáknak találtak ki; kisdózisú és emiatt jól lehet adagolni. Mivel nem egy agyonreklámozott dolog, körülbelül féláron, és háromszor akkora kiszerelésben kapható, mint bármely más fájdalomcsillapító. Nekem a védőnőm ajánlotta még tavaly, és nagyon bevált, elő is szedtem, ami maradt, de persze otthon felejtettem a nagy kapkodásban.

Másnapra, az utolsó meleg napunkra, mikor még fürödhettünk volna, hogy bonyolódjanak kicsit a dolgok, Benedek összeszedett valami hasmenéses nyavalyát, én meg pucoltam, öklendeztem, és vártam, hogy mikor kapom el. A dolog hamar lecsengett, és csak két nappal később jött ki rajtam, úgyhogy nem kellett hazajönnünk: az eső szakadt odakint, mi vég nélkül társasjátékoztunk odabent.
A vég nélkül nekem azért nagyon is végesnek bizonyult, mert bár igyekeztem derekasan helytállni, az este tízes lélektani határt nem igazán tudtam érdemben átlépni.

Közben azért kiderült, hogy nemcsak a fáradékonyság, a stressztűrő képességem a béka segge alá süllyedt, a drága gyermek ugyanis állra esett egy szép napon és alaposan elharapta a nyelvét. Mikor öt perc múlva – neki már kutya baja nem volt – mostam a véres ruháját, egyszer csak levert a víz, nem kaptam levegőt, remegett kezem, lábam, aztán megcsapott a vérszag... és innentől rutinosan produkáltam azt a bizonyos nem várt rosszullétet, ami eddig szerencsésen elkerült. A gyomrom egész délután görcsben volt, aztán estére megnyugodtam, viszont lefekvéskor észrevettem, hogy rózsaszínű folyásom van.

Reggelre elmúlt, de másnap estére megint volt egy kicsi, és bár, nyilván a két dolognak nincs köze egymáshoz, de azért az ilyen jellegű izgalmakat a jelen állapotomban kihagynám. Az előző terhességem alatt emiatt pont nem kellett izgulnom, illetőleg, egyszer teljesen rendesen véreztem majdnem egy napig, de azt nem számítom, figyelembe véve, hogy mekkora bránerrel csinálják mifelénk a 12. heti UH-t.

Az érzelmi életem is eléggé bonyolódik mostanában. Néha, csak úgy, az éjszaka közepén , vagy egyéb kevéssé optimális időpontokban rám jön, hogy oooolllyan szerelmes vagyok, hogy csak na. Ilyenkor mindig elő kell vennem a reálisabb énemet, hogy meggyőzzem magam, hogy az ezt elszenvedő fél nem biztos, hogy örülne, ha felébreszteném. Sőt, még akkor sem kielégítően lelkes, ha a számítógépes játéka mellől rángatom el, hogy megosszam vele ezt a remek felfedezést. Én aztán általában szörnyűségesen felháborodom ezen a hatalmas hálátlanságon, és kinövesztek gyorsan még hat fejet a már meglévő mellé.

Az idegbajon, fáradtságon és az émelygésen kívül kezd már egyéb kényelmetlenségeket is okozni a terhesség, a hasam tudniillik elkezdett nőni. Nem is nőni, inkább egyszer csak előreugrott, egyik napról a másikra. Nem tudom, ez amiatt van-e, mert kevés idő telt el a két gyerek között, vagy eleve vacak a hasfalam, mindenesetre, mikor Benedeket vártam, ekkor még bőven semmi külső jele nem volt a jelenlétének. Ehhez jön még, hogy most, ha egy fél almát eszem, akkor is úgy felpuffadok, mintha eltüntettem volna egy vödör csülökpörköltet.

Ez a helyzet aztán felvet egy sor öltözködési problémát, mert rám jönnek ugyan a rendes ruháim, csak épp rövid idő után kényelmetlenek lesznek. A nyári terhesruháim ugyanakkor, amiket tavaly a terhességem végén hordtam, lecsúsznak, mihelyt kettőt lépek. Ehhez képest az még csak távoli probléma, hogy azok a téliek viszont, amiket ezelőtt a terhességem elején hordtam, még harminchatosak, most viszont az induló méretem nyolcas, és még mekkora lesz hat hónap múlva...

Nyuszómuszó

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.28 14:02:24Tünde

  cilavirág: Imigram? Mert az nekem sem ért semmit.

 • 2010.07.28 14:09:12cilavirág

  Tünde: megvan, Relpax!

  temptation: a Nospa sztem azért lehet hasznos, mert a migrén ugye az agyi erek görcse, és a Nospa görcsoldó... ahogy jött a szikralátás, bevettem a nospat, és a cataflamot, és nem is jött a fejfájás... nekem még fontos, hogy a bevezetőben bevegyek valamit, mert ha már megfájdul a fejem, csak az ügyelet segít..

 • 2010.07.28 14:13:18pettypóó

  Tünde!

  NEKEM HIÁNYZIK A MANNA NAPLÓ!!! :((

 • 2010.07.28 14:15:09Tünde

  cila: nekem ha jönnek a látászavarok (bevillanások, kettős látás, látómező-kiesés, etc.), azonnal beveszek egy porrá tört Algopyrint, megiszom egy erős feketekávét és nekiállok folyadékot inni. És imádkozom, hogy ne jöjjön elő teljesen, mert akkor mozgásképtelen leszek. Most szombaton volt egy ilyen, akkor szerencsére csak tompán jött elő.

 • 2010.07.28 14:21:47cilavirág

  Tünde: nekem a relpaxxal való próbálkozásim alatt voltak nagyon durva rohamaim, illetve 5 éve, amikor olyan piciben láttam mindent, hogy az ajtón a kulcslyukat nem találtam meg, ezért ott dekkoltam a lépcsőn, amig haza nem értek a többiek.. a hányás csak pár éve van terítéken, de ha kijön, aminek ki kell, akkor utána sokkal jobb..a férjem néha mondja, hogy nagyon fáj a feje, de ő biza be nem vesz semmit.. na erre mondom, hogy dehogy fáj neked a fejed.. :)

 • 2010.07.28 14:22:58Silverveil

  Ezt a migrént még olvasni is durva, nemhogy átélni :(

  Ha eddig még nem volt, akkor már valószínűleg én ezt megúsztam, ugye?

 • 2010.07.28 14:24:09nyina&mika

  Tünde, azért itt írok, mert látom, itt vagy.
  megkaptad a táplálási naplóm? már mélben is rákérdeztem kétszer, de semelyikre nem jött válasz.
  köszi.

 • 2010.07.28 14:37:09bajor gizella

  migrénre nekem kettő darab rágós algopiryn és húzóra nagyon erős 2 deciliteres feketekávé jön be.

 • 2010.07.28 14:41:25Zahara

  Én mindent kihányok migrénkor, úgyhogy esélye sincs semminek felszívódni.

 • 2010.07.28 14:41:56Rosa Rugosa

  Nagy dózis c vitamint próbáltátok már?

 • 2010.07.28 14:46:49bajor gizella

  na aszpirint akartam írni. és azt lehet terhesség alatt is szedni. a rágós változata nagyon jól hat, szájban kell kicsit tartani, és utána szétrágni. erre jöhet a kávé.

 • 2010.07.28 14:48:43cilavirág

  Zahara: kúp formájában is kapható fájdalomcsiilapító, illetve asszem az Imigram pedig orrspray formában, pont az ilyen esetekre :)
  RosaRugosa: jó dolog a vitamin, és kell is, de sztem ilyen relatíve súlyos esetben nem sok mindent ér.. mint ahogy a napi 3*2 B6 vitamintól továbbra is hányok,mint a lakodalmas kutya.. jó dolgog a természetgyógyászat, homeopátia, de bizony sajna van, amikor csak a gyóccerek segítenek..

 • 2010.07.28 14:49:07egyremegy

  Tünde,

  Nyuszó új cikkében törölni kéne egy hozzászólást.

 • 2010.07.28 14:52:45cilavirág

  egyremegy:hja, olvastam én is, és ilyenkor gondolkodom el, hogy milyen ember lesz az én még csak 11 hetes magzatomból ebben a csodaszép világban, amikor ilyen valakinek egyáltalán az agyába ötlik??? :(((

 • 2010.07.28 14:54:39Temptation

  Nekem a múlt héten volt egy olyan jó három napos migrénem.Bár csak az első nap volt hányós, azért a többi sem volt kellemes.És éppen semmi nem használt........nem sikerült az elején megfogni, így aztán eluralkodott.:-( Még az a jó, hogy szabin voltam,bár luxus 3 nap szabit ezzel tölteni.

 • 2010.07.28 14:56:24Temptation

  Cila: ezek trollok és provokálni karnak minket. Ha ugrunk, utána a Gumicukron röhögnek rajtunk és cikiznek minket.
  Tényleg csak moderálni érdemes, reagálni rá nem.

 • 2010.07.28 14:58:03cilavirág

  Temptation: ismerős, amikor tudom már a villogásoknál, hogy vége a napomnak, és csak fekvés lesz...
  egy érdekes dolgot megfigyeltem: 3 alkalommal előfordult, és sztem nem véletlen.. évente 2-3 alkalommal kimegyünk vásárolni az egyik outletbe a város szélén, és az miután az egyik boltan nézelődöm, kezdődik a migrén.. a bolt tele van nagyon apró neonfényekkel, és sztem ez idézi elő nálam.. többek között, mert sajnos nem évente 2-3 szor van migrénem, de itt mindig elkap..

 • 2010.07.28 15:02:44a szív fészkei

  cilavirág, nekem anno a Deadalon[link] bevált. DE erre azt javasolják: "Terhesség és szoptatás
  Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
  Terhesség
  A terhességre vonatkozóan nincsenek adatok. Terhesség alatt csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével és csak akkor alkalmazható, ha a terhességi hányás már nagyfokú elektrolit veszteséghez vezetett."

  Orvos tanácsolta, de ez 30 éve volt.

 • 2010.07.28 15:03:57a szív fészkei

  Bocs rossz a link fent.[link]

 • 2010.07.28 15:04:51cilavirág

  Temptation: ettől függetlenül régebben is sokat elmélkedtem ezen a kérdésen.. amikor én voltam tizenéves, boroskóla, vodkanarancs, nameg cigi volt a menő, meg diszkó, és életemben az első fütyivel 15 évesen találkoztam, amit egy véletlenül a fehérneműs fiókban megtalált szexújságban láttam :) most már sztem a füves cigi nem is menő, hanem a szintetikus drogok, orálszex az mehet 12 éves kortól, mert attól ő még szűz marad ugye.. és mindenezn változások cirka 15 év alatt!!! és ez sztem egyre rosszabb lesz..

 • 2010.07.28 15:08:26cilavirág

  a szív fészkei: azt mondta a doki, hogy 10 éve is adtak Daildalont, Cerucalt, Torecant is, de mivel a gyógyszergyárak nem hajlandóak leírni, hogy szedhetik a terhesek, azért ők nem adhatják.. 3 hete nagyon csehül voltam, tényleg nem maradt meg bennem semmi, azt mondta a doki, befektet, de ott is csak B6t és folyadékot adhat infúzióban.. ha azt mondta volna, hogy ad bármilyen hányáscsillapítót az infúzióban, repültem volna, mint a madár, de így.. :(

 • 2010.07.28 15:09:04Rosa Rugosa

  Én sokáig migrénes voltam, főleg iskolás koromban.
  Amikor már aludni, meg menni se tudsz, mert mindenhogy fáj.
  Nekem később mondta valaki a nagy adag c vitamint akkor rögtön, amikor elkezd fájni a fejem, meg egy jó nagy pohár vizet.

  Én mindenféle vackot megeszek, pirospaprika (por) rulez, szóval nekem 2-3 evőkanál volt a dózis és attól sokszor elmúlt, vagy 2-3 brutál méretű C vitamin.

 • 2010.07.28 15:13:56a szív fészkei

  cilavirág sajnállak, tudom, milyen borzasztó, kétszer szórakoztam ezzel . Tényleg hányni járt belém a lélek, illetve épp hogy ki...

  A D. sokat segített, nem tudom, már mennyit szedtem be belőle, de élhetővé tette a napjaimat. Aztán a hányás megszűnt, amint megmozdultak.

 • 2010.07.28 15:17:31Temptation

  Cila: biztos hogy a neonnak lehet hozzá köze. A migrén esetében sem 100%-an tudják a dokik, hogy mi okozza. Van egy olyan elmélet is, hogy a migrén azért alakul ki, mert az agy a bejövő fényt ellenséges, támadó valaminek érzékeli, és erre reagál a fájdalommal. És hát sötétben, behunyt szemmel tényleg javul valamennyit.

  Fiatalok: nekem 3 nagy (23, 19,18) és egy kicsi (7) éves gyerekem van.És tényleg volt a lányomnak olyan osztálytársnője, aki 14 évesen rég nem volt szűz.......az ember nagyon aggódik, de én nem panaszkodhatom, mert a nagyok nem vetették bele magukat hamar az ilyesmibe és a drog is elkerült minket.Vagyis ők a drogot:-)
  Nem könnyű, de azért lehet hatni a gyerekekre.

 • 2010.07.28 15:18:45Temptation

  Ja, és én szedtem Torecant hányingerre terhesen, és semmi baj nem lett.

 • 2010.07.28 15:26:35cilavirág

  a szív fészkei: én bízom benne, hogy a 12 hét után(aza még egy hét:)) kicsit jobb lesz, nem akarok belegondolni inkább, hogy a megmozdulásig fog tartani.. :( most úgy érzem, hogy nem bírom ki addig, persze ez nem így van, mert kibínám, mert igazából nincsen más választásom.. :( tegnap este kiborultam, miután megjött a laborom, és a májenzimjeim magasabbak voltak (előtte soha nem volt ilyen problémám) , amin igazából nem is csodálkoztam, mer 5 hete csak hányok, megy a hasam, böfögök, szóval valami nem kóser ott bentt, érzem.. na és kicsit úgy érzem, hogy egyik orvos sem vesz komolyan, sztem kislányos kényeskedésnek gondolják, amikor közölöm, hogy már néha azt hiszem, a gyomrom fog kijönni a számon, mert egyszerúen már más nem jön.. na szóval úgy érzem, hogy magamra maradtam és nem segít senki, pedig nem és nem tudom elhinni, hogy 2010ben, amikor szerveket ültetnek át, és a rákot gyógyítják, hogy miért kell így kínlódnom az életem elviekben legszebb időszakában?? :(
  Temptation: én is próbálom embernek nevelni majd ebben a már embertelen világban, remélem, nem vallunk kudarcot :)nálad igaz, hogy ahogy idősödik az ember, ritkulnak és csillapodnak a migrénes rohamok?

 • 2010.07.28 15:35:04Temptation

  Cila: igen ennyit tehetünk, hogy megpróbáljuk a legjobbra nevelni őket.
  Hát én ezt a ritkulást eddig nem tapasztaltam. "Sima" fejfájásom is kb. annyi van, mint régebben, és migrénes is. De azért ez lehet egyénenként is változó.
  Nekem a legjobb ellenszer a terhesség volt:-)

 • 2010.07.28 15:37:49a szív fészkei

  Szörnyű lehet neked, te szegény cila! Amit belinkeltem a D-nél, - hogy amikor ennyire szétvisz a hányás, akkor alkalmazható,- tán megfontolandó. Nekem se lett semmi bajom tőle, persze ez semmit se jelent, minden szervezet más.

  De ennyire szenvedtetni se szabadna hagyni egy embert ill. 2-őt, mert a gyereked is részese ennek.

  Remélem, találsz itt hamarosan valakit, aki ismer erre nagyon is odafigyelő orvost és eljutsz egy ilyenhez! Sajna, én már régen kívül esek ezen (mármint nem a hányáson de a terhességen :-)), aki nekem öreg, sokat látott nőgyógyászként ezt gond nélkül javasolta, már rég halott. Ő azt mondta, nem lehet hagyni, hogy így kizsarolódjék a szervezetem.

  Drukkolok a mielőbbi jobban levésedért és minden jót!

 • 2010.07.28 15:48:09cilavirág

  a szív fészkei: elgondolkodtam én is az orvosváltáson, bár a mostanit nagyon szeretem, 10 éve hozzá járok, és megbízom benne... de én is úgy gondolom, hogy ez már többet árt, mint használ, pedig mondta, hogy örüljek a hányásnak, merthogy az azt jelenti, hogy sok a hormon, és ez segít megtartani a babát...kicsit furcsán nézett rám,amikor közöltem vele, hogy ne haragudjon, de én ennek nem tudok örülni, hogy a postáshoz sem metek kimenni, mert félek, hogy telibehányom.. legyen szíves jelentkezzen az, aki örül annak, hogy széthányja magát több mint egy hónapon keresztül!!!

 • 2010.07.28 15:58:57a szív fészkei

  Megértlek.

  [link] Az orvosod ehhez az iskolához tartozik ezek szerint.

  Talán a végén várható pozitívum segít elviselni most neked ez a horrort. mert az tény, hogy könnyen és gyorsan szültem mind a kétszer.

 • 2010.07.28 16:00:19Anameridián

  Én nem ugattam be senkinek, nekem most miért kell???
  Vagy csak a jó magyar szokás? Vagy nyuszimuszikának már most megvan a sleppje???

  Egyszerűen leírtam a véleményem, azt hittem, ezt lehet, de úgy látszik...

  Rita eddig bírtalak, de most csalódtam Benned.

 • 2010.07.28 16:04:55cilavirág

  a szív fészkei: ja, olvastam, de csak felhúzom magam rajta, meh sztem egy férfi pláne nem tudja ezt átérezni, aki max akkor hányt ha ben van rúgva, vagy rosszat evett...asszem ezen kedves nagyokos írta, hogy a terhességi hányás azért van, mert tudat alatt taszítom a babát, mert nem akarok még anya lenni.. nma erre sem mondok semmit sem inkább :( van eg yismerősöm,a ki szintén ezzel biztat, hogy ő is rosszul volt, pikkpakk megszült cserébe .. asszem, ezek után megérdemelném :)

 • 2010.07.28 16:28:02Auguszta Romanova_2

  Nem nincs meg a sleppje, hanem sajnaltam amiert koraszulott volt az elso babaja. ilyen helyzetekben olyan sebezhetoek az emberek,egy nagy harc utan,ami talan meg mindig tart.

 • 2010.07.28 16:28:40egyremegy

  2010.07.28 16:00:19Anameridián,

  a stílus maga az... kis is, mi is?

 • 2010.07.28 16:29:18egyremegy

  -s

 • 2010.07.28 16:37:24a szív fészkei

  Cila, nem hergelni akartalak a cikkel, bocs! Csak most olvastam én is ezt, hol létezett ennyi bölcselem 30 éve??? Akkor csak azt volt, hogy viseljem, ha meg már azon felüli, akkor a gyogyó és kész.

  De Szendi is azt írja az elején, hogy ha már kóros szintű ez az egész, akkor közbe kell lépni. "Súlyosabb változata a terhességi vészes hányás, amely a csillapíthatatlan hányás következtében kialakuló súly, folyadék- és sóvesztést miatt már az anya és a magzat egészségét is veszélyezteti. A folyadék- és sóvesztés a szív munkáját is jelentősen lerontja és komoly szívritmuszavarok és idegrendszeri tünetek is megjelenhetnek. Ez az állapot mindenképen orvosi ellátást igényel!" (Ha ő, mint pszi írta anno ezt a tudat alatti elutasítás= hányás dolgot, akkor legalább most cáfolta is: nagyon is akarod a babádat, hisz teli vagy hormonnal, hogy minél jobban megtartsd! :-DD)

  Most nem tudom, ki dönt nálad erről a veszélyeztetettségi szintről? Csak lehet mérni valahogy, hogy már átlendültél a kibírható és elviselhető határán? Talán Csutkababa meg tudja válaszolni, hogy is van ez - üzenj neki.

  Nagyon kívánom számodra a pikk-pakk könnyű szülést!

  Amúgy a hányás borzasztó minden okból, rongálja a fogat is, a garatot, mindent - ezt egy férfi is át tudja érezni.

 • 2010.07.28 16:41:56Anameridián

  egyremegy, ezt most nem nafyon értem...
  a kommentem stílusával sztem semmi gond, egyszerűen azt írtam le, hogy nekem másutt naplója jobban tetszett.
  ez a csaj sem írásban, sem a képeken nem szimpi.

  Ezzel most mi gond????

  Amúgy ahogy látom okafogyottá vált...
  Sajnálom.

 • 2010.07.28 16:49:02tökcsősz

  elszállt a kommentem...

  Szóval hányós migrénre Imigrán szuri. Önbeadós. (És aljas módon drága, de mint a neurológusom mondta: a migrén az úrinők betegsége.)

  3 napja tüzijáték van a szememben. Készülődik valami nagyon csúnya roham.. nemakarom, de ez nem kívánságműsor.

 • 2010.07.28 16:49:04donna

  cila,
  ezzel ugyan nem segítek neked, de elmesélem, hogy két éve a szobatársam (egy visz.fiatal kismama, kb.14 hetesen) erősen émelygett mindentől, és ha volt mit kihányta, befektették, és vizsgálgatták, (gasztro, szív, elme orvosok) és bizony, bizony, őt is elintézték azzal, hogy "még agyilag nincs felkészülve" az anyaságra,
  saját felelősségre, három nap után hazament,
  gondolom, ez egy dzsoliszóker a dokiknak,

 • 2010.07.28 16:52:22donna

  dzsoli-dzsóker, bocsi,

  viszont a kiszáradással nem jó játszadozni, ha csak az infúzió segít (ezt a doki eldönti) akkor szvsz érdemesebb egy pár napot benn maradni a kórházban, legfeljebb kiülsz a kertbe vagy megnézed az összes orvos-sorozatot :-))

  kitartás és pikk-pakk szülést neked!

 • 2010.07.28 17:01:27Mrs Jack Sparrow

  anameridián, köszönjük, már elmondtad egy párszor, hogy "nem szimpatikus a csaj", ami már csak azért is vicces, mert ő az első naplóíró, akit valóban láthattunk a képein.

  Nekem például egész csomó ember nem szimpatikus, igaz, ezt nem szoktam az arcukba tolni, de persze ehhez, mivel ez egy nyílt fórum, minden bizonnyal megvan a jogod.

  Azt is leírtad többször is, hogy a régi terhesnaplók bezzeg jobbak voltak.
  CSakhogy az illetők már megszültek, így aztán nyeld le a békát, azt tanácsolom, vagy keress magadnak más olvasmányt.

  És igen, ha neked úgy jobban tetszik, nyugodtan nevehetsz E. sleppjének, egy éve követem őket nyomon és csodálom őket, mert pozitív szemléletű, önzetlen, jó emberek, akik lelkesen birkóznak az eléjük gördülő nehézségekkel.
  CSak tanulhattunk volna tőlük, ha be tudja fejezni a naplót.

  Nyilván ő is rutinosabb lett volna az idő múlásával, ne feledjük, hogy napi szinten a blog műfajához van szokva: a frappáns, rövid bejegyzések nagyon fekszenek neki, biztos nem könnyű cikkre átállni..

  De most már mindegy..

  Eszter, nektek őszinte részvétem!

 • 2010.07.28 17:19:44cilavirág

  a szív fészkei: a torkom már szét van maródva a savtól, a múlt 7en vérzett is, mondtam a dokinak, nem mondott rá semmit... hányás után öblítek szájvízzel, remélem, ez valamit javít a fogaimon..amúgy ki sem merem mondani, de ma még nemhánytam!!! este kiborultam, jól kizokogtam és kihánytam magam, lehet, hogy ez volt a zárás?? nagyon örülnék :)

  donna: én elhsizem, hogy sokmindent az agy és tudat befolyásol (pl. ezt sajna saját családomban többször megtapasutaltam, hogy szakítás, munkahelyelvesztés, megcsalás után pár hónappal jött a rák..).. szerettük volna a babát, tervben volt, de tény, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, 2 napig agyaltam nonstop: úristen, igaz ez? megváltozik minden? mi lesz, hogy lesz? asse tidom, hogy kell megfogni egy babát. és hasonkó dolgokon, ezen túlestem, elkwdztem örülni, és erre jött a hányás.. de taszítani biztosan nem taszítom a babát, és nagyon várom már, hogy megismerjem, aki miatt ennyit hánytam :)))

 • 2010.07.28 17:44:35Anameridián

  M. jack sparrow, te komoly, hogy csak azért regisztráltál, hogy eljátszd nyuszika védőügyvédjét???
  Komoly...

 • 2010.07.28 18:05:08Mrs Jack Sparrow

  Anameridián, igen, pontosan ezért.
  Mert én ismerem, és megérdemli.
  Nem jó indok szerinted?
  Mikor Te, aki nem ismered, ennyire fontosnak tartod, hogy még minidg itt taposs rajta?

  Ez olyan nagyon furcsa nekem.

  Miért nem tudsz egyszerűen leszállni a témáról?
  Már úgy értem, elmondtad, nem egyszer, hogy neked unszimpatikus. De most omoljon össze emiatt niylvánosan?
  Vagy tényéeg nem értem, mi visz ebben előre.
  Neked nem tetszik, másnak meg tetszik.

  Csak valahogy sosem értettem, akik a fennen hangoztatott őszinteség címén kíméletlenül megmondták mindenkinek a tutit.
  Aztán, ha valaki nekik mondta meg netán, az nem őszinte volt, hanem bunkó.

  Szóval, tényleg! Engem nem zavar, hogy nem tetszik neked. Ahogy simerem, őt sem kifejezetten érdekli.
  De hogy neked miért nincs jobb dolgod, mint ezen rágódni, és hogy mi az, amit ha elérsz, akkor boldog leszel, az tényleg érdekel!
  Komolyan!

 • 2010.07.28 18:09:45nyuszómuszó

  Köszi, Lili (gondolom..:))
  Ne aggódj, jól vagyok..
  Ha neki nem tetszik, amit írtam, vagy én, akkor nem tetszik.
  Igazad van, ez engem kevéssé zavar, szíve joga.

  Ha őt viszont zavarja, hogy megvédtél, amit köszönök, akkor gondolom, leginkább csak olaj lesz a tűzre, hogy mellettem van, aki kiálljon.

  NEm kell szeretni, miért kéne?
  VAnnak elegen, akik szeretnek és én sem szeretek mindenkit. Mondjuk, akit nem szeretek, azt elkerülöm, ennyi.. Kijelentgetni tök fölösleges lenne..:)

  További szép napot!

 • 2010.07.28 18:25:25Zahara

  Én csak azt nem értem, hogy lehet valaki egy ekkora kép alapján unszimpatikus. Én meg sem ismerném nyuszómuszót az utcán.

 • 2010.07.28 18:46:31nyúlmama

  Zahara
  És miért kell ezt többször is nyomatékosítani?
  mármint, hogy nem szimpi valaki.
  Elolvasom, aztán máskor meg nem.Ennyi.

 • 2010.07.28 20:49:39kinga1

  Nyuszomuszo, koszi a valaszt a papat illetoen. Most megnyugodhatnek, de helyette latom a masik posztot, es nagyon sajnalom ami veletek tortent. Megneztem a blogodat is, Benedek gyonyoru, igazan buszke lehetsz ra. Sok sikert a kovetkezo probalkozashoz!

 • 2010.08.18 22:23:39tildy:)

  Okos velvetes ujsagirok, wikipedia vagy valami:

  Cup size

  Elizabeth Starr has had her breasts further enlarged in multiple occasions. On the bio on her website, she lists these breast sizes: Current 36O (80O)
  44J (100J) (same as II cup)
  Previously 38F (85F)
  38E (85E) (same as DD cup)
  Naturally 36D (80D)
  ( a 44es eliras lehet, kepeken is latszik, hogy nem hajpacni)

 • 2010.08.18 22:24:46tildy:)

  Jajj de jo , hogy rossz helyre ment a kommentem:D bocsi...

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta