SZÜLŐSÉG

A játszótéri baleset végzetes is lehet

2010. július 28., szerda 12:05 |

A játszóterek a testmozgás és a kikapcsolódás szempontjából is tökéletes helyszínt biztosítanak a gyerekek számára, a szülők dolga azonban, hogy kellő odafigyeléssel megóvják gyerekeiket az esetleges veszélyektől – hívja fel a szülők figyelmet az amerikai sürgősségi orvostani társaság (ACEP).

„A játszótéri balesetek áldozatai sokszor megússzák kisebb vágásokkal és horzsolásokkal, ám a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ezek a balesetek sokkal súlyosabbak, akár végzetesek is lehetnek.

A sürgősségi osztályok évente több mint 200 ezer, játszótérről érkező gyereket látnak el fej-, nyak és gerincvelősérülésekkel, valamint belső vérzésekkel az Egyesült Államokban” – mondja dr. Angela Gardner, az American College of Emergy Physicians (ACEP) elnöke. „A játszóterek idén nyáron is benépesülnek, és nem kell a sürgősségi osztályt hazafelé útba ejteni, ha a szülők szem előtt tartják a veszélyeket, és megtanítják gyerekeiknek a biztonságos játék és együttlét szabályait” – hangsúlyozza.

A játszóterek biztonságával foglalkozó National Playground Safety Insitute felmérései alapján a játszótéri balesetek 80 százalékát különböző esések okozzák. A U.S. Centers for Disease Control and Prevention jelentése szerint e sérülések 45 százaléka súlyos, köztük törések, belső sérülések, agyrázkódások és ficamok fordulnak elő.

Az ACEP a következő tanácsokat fogalmazta meg a balesetek megelőzésére:

 • A kisebb gyerekeket tartsuk folyamatosan szemmel, míg a játszótéren tartózkodunk, de nem árt, ha az éberséget a nagyobb gyerekekre is kiterjesztjük.
 • Ellenőrizzük, hogy a játszóteret rendszeresen karbantartják-e. Különösen figyeljünk a játékok alkatrészeinek esetleges sérülésére, a szétdobált szemétre vagy törött üvegekre, valamint arra, hogy a játékok ülőkéi megfelelőek-e.
 • Ha a játszótér annyira zsúfolt, hogy a gyereket könnyen szem elől téveszthetjük, mondjunk le a játékról, és térjünk vissza egy alkalmasabb időpontban.
 • Ne engedjük gyerekünket életkorának nem megfelelő játékkal játszani. A jó játszótéren külön játszóterület áll rendelkezésre az óvodás- és az iskoláskorú gyerekek számára.
 • Tanítsuk meg gyerekünknek, hogy ne rohangáljon ész nélkül, és ne lökdössön másokat a játszótéren. Már a legkisebbeknek is tisztában kell lenniük a legfontosabb balesetmegelőzési szabályokkal, például azzal, hogy a lengő hintát messziről el kell kerülniük, és a csúszdán csak fentről lefelé csúszhatnak, a feljutáshoz pedig az erre szolgáló létrát kell használniuk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.28 12:30:22horkinca

  Először azt gondoltam, hogy az évi 200 ezer az durván nagy szám (még ha az USÁról van szó), lehet valami elírás történt...
  Aztán végiggondoltam, hogy tesómmal és velem hány játszótéri baleset történt (szétnyílt áll, csuklótörés, stb.), kórházi látogatással egybekötve...., úgy már is más

 • 2010.07.28 12:37:52Auguszta Romanova_2

  1.Ez rettenetes.

  2.A lengo hintat meg a 3 evesek se tudjak biztosan elkerulni.A gyerekemt legalabb 5x mentettem meg az utolso pillantaban,hiaba gyakoroljuk az elkerulest.Es lattam 3 evest nekiszaladni.

  A lengo hintakat eleritett helyeken kene hasznalni.De legtobb helyen a jatszoter kozepere tette oket a kreten mernik.Sot van olyan,hogy egybekotve a csuzdakomplexummal.

  Azonkivul a sok idiota fos kreten ember szelnek ereszti a kolket ,hogy dohanyozzon a homokozo szelen meg a padokanal,ami nem baj,mert en is deglek sokszor,de a 6 eves gyerekeit szelenk ereszti akik tamadjak a kisebbeket,vagyis jatszanak bveluk,de durvan.
  Mas.
  11 eves fiu,felnottbiciklin lavirozik a 0-3 eves reszlegen,de milyen jo,hogy nem a szamitogep elott doglik.
  11-12 eves leanykak az en testsuylommal rendelkeznek vihognak a hintakon.
  Meselhetnek meg.

 • 2010.07.28 12:47:41Auguszta Romanova_2

  Az emberek annyira disznoszutykok hogy belegondolni is rossz.
  Azok akiknek 5+ eves gyerekeik.
  Mar nem erdekes a gyerek,bele vannak fasulva,mar nem is kell annyira vedeni egy 5+ evest.

  Szivaem szerint egy Gastapo-s tipusu ort allitanek a jatszoter 4 pontjara,mint a strandon,hogy rekcumozza a kolkoket es a szuloket.

 • 2010.07.28 12:50:08Rosa Rugosa

  Nálunk nincs is játszótér, ebben a retek 10 000-es kisvárosban.
  Pedig szerintem itt sokan kockáztatnának.

 • 2010.07.28 12:55:38epi

  miért gáz felfelé menni a csúszdán?
  az összes gyerek csinálja a családban, én is csináltam, meg a testvérem is, meg az összes haver és sosem láttam még kis balesetet sem belőle, így tényleg nem tudom elképzelni. Látott már valaki ebből adódó balesetet?

 • 2010.07.28 12:56:33dodóó

  Nálunk 3 csapat van a játszón és egyszer nagyon is elkezdtem kiabálni,mert az egyik banda még véletlenül sem segítette fel a 3-4 év körüli kislányt aki elesett.
  Megsértődtek mert rá kérdeztem hogy nehéz-e letenni a sörös dobozt.
  Szerencsére nálunk a nyár nyugis volt(lekopogtam)nem történt eddig semmi.
  Általában 10-20 gyerek szokott lenni.
  Mindig ugyanazok.

 • 2010.07.28 12:58:12keke80

  Nálunk torony van a kertben csúszdával. Szuper cucc, Mini imádja. Az alján ott a homokozó is, szigorúan fedéllel lezárva, ha nem használjuk - ugyan szomszédasszonyom állítása szerint az ö macskái ugyan nem pisilnek kint, én láttam már mindkettöt a homokozó körül szarni is... Plusz van egy gyerekhintaágy is, erröl legalább nem lehet nagyot esni. A szomszéd srác jár át Minihez minden délután. A normálhinta majd jövöre jön hozzá.

  Nem szeretem a gruppenjátszótereket.

 • 2010.07.28 12:58:40dodóó

  Igen én láttam. 5 éves lesz a lányom és rohadt nagyot esett.Ott álltam mellette és fogtam a csúszdát.Annyira beütötte a száját,örültem hogy a foga nem esett ki.

 • 2010.07.28 13:00:30dodóó

  Addig hiába mondtam neki hogy nem véletlenül kell a másik oldalon felmenni.

 • 2010.07.28 13:00:42Auguszta Romanova_2

  epi

  Anyamborogass kamilla fozettel.

  Szoval megy fel Maris.
  A csuzdan felefele,nem a lepcson.
  Csuszik le Irenke.
  Irenke,a 28 -as Hellokittis rozsaszin borbakkancsaval povanrugja vagy sipcsonton Marist aki elveszti az egyensulyeat,es kiesik a csuszka kozepen.

  Egyreszt beleesik a tavalyi sorosuvegmaradvanyokban,masreszt agyi hematoma es keztores.

  ERTED????

 • 2010.07.28 13:01:45keke80

  epi, mert a másiknak meg az a csúcs, ha lecsúszhat. Nem figyelnek egymásra és a lecsúszóelsodorja a felmászót, kész a baj, irány a kórház. Én is másztam felfele a csúszdán, de akkor nem volt ott másik kölök rajtam kívül. A gyerekem is mászna felfele a csúszdán, de amíg egyedül nem megy neki, addig nem is mászhat.

  Pont így vagyok a fára mászással is. Ha a gyerek fel tud kapaszkodni és elbírja magát, akkor oké, de én nem teszem fel, oldja meg egyedül. Persze ott állok vele mellette, és mindig fogom a derekát, még ha csak a létrán is megy fel a tornyába. Esett már le onnan, de csak megrázta magát, felállt és visszamászott.

 • 2010.07.28 13:03:14Borcsika

  Ahogy a férjem szokott fogalmazni, amikor a játszótérre megyünk, előbújik a szemünk a seggünkön is. Sok a felelőtlen (?), vagy nemtörődöm (?) vagy nem tudom minek nevezzem szülő, aki lehozz a gyerekét, és utána leül könyvet olvasni (jobb esetben), vagy a gyereknek háttal telefonál, és ha elesik a gyereke, akkor mindenki hibás persze, csak ő nem. Illetve vannak azok a szülők, akik azt hiszik, hogy a gyerek távirányítós autó, kint bagózik a téren kivül, és üvölt a gyerekének, hogy mit, és hogyan csináljon, vagy ne csináljon.

 • 2010.07.28 13:18:19dodóó

  Játszótéren a kislány oda megy az apjához,apa,apaaaa,aaapaa,mivan?mé nem jácccol?Csak azt akarom mondani...
  mennyé jáccani vagy mész föl.Nem igaz hogy neked semmi nem jó.
  Kislány járkál nézelődik megkínáljuk rágcsával,mondja hogy nagyon szomjas.Kap inni,megy az apjához és mondja hogy kapott inni.
  Neked nincs mit inni?Nem tudsz szólni ha szomjas vagy?
  Ez csak egy ilyen eset egy rendőrtől.

 • 2010.07.28 13:24:16Veg_

  2010.07.28 13:18:19dodóó
  Asszem az ő iqtesztje is negativ lett...

 • 2010.07.28 13:43:48Supachococat

  Nálunk szerencsére szuper a játszótér. Normális szülők járnak normális gyerekekkel. Minden játék közös, a legtöbb ott is marad éjszakára. Ha valaki hoz valamit magával, azt mindenki kipróbálhatja, elviheti - akár kérdezés nélkül is, ha épp nincs ott a gazdája, a nap végén meg mindenki összeszedi a cuccait. A nagyobbak elég jól vigyáznak a kisebbekre. Ha valaki elesik, akkor az (a szülő) segíti fel, aki épp ott van. A másik gyerekét is berakom a hintába, ha odajön és be akar szállni. Sőt még lököm is.

 • 2010.07.28 13:49:13Auguszta Romanova_2

  Igen,nalunk is van 1 ilyen jatszoter.Egy gyonyoru hatalams park egyik resze.
  De kell fizetni.
  meg is latszik ,hogy milyen emberek jarnak oda.
  Jo draga,en nem fizetek,mert ismerik a poafamat a portasok.
  De a panelek kozti jatszoterek...anyamborogass.

 • 2010.07.28 13:53:09hinta-palinta

  más baleset is végzetes lehet. A cím már megint szuper:)

  Egy kisfió gesztenyére lépett a játszóéren, elesett, intenzív osztályon feküdt, a szüleit épp akkor tájékoztatták az ágy a mellett az agyhalálról, amikor ott voltunk gyakorlaton.

 • 2010.07.28 13:56:05hinta-palinta

  2010.07.28 13:49:13Auguszta Romanova_2
  Igen,nalunk is van 1 ilyen jatszoter.Egy gyonyoru hatalams park egyik resze.
  De kell fizetni


  Rita, ez már akkor vidámpark:)

 • 2010.07.28 14:35:02Lapis Lazuli

  Öhöm. A játszótéri viselkedés megérne egy misét...tegnap: egy kisfiú azzal szórakozott, h minden útjába eső dolognak nekirollerezett. Beleértve a többi gyerekeket. Anyuka telefonált. Mikor rászóltam a gyerekre, h ez baleset veszélyes, te is megsérülhetsz, azt mondta, nem baj, anyukám már úgyse szeret engem...
  De vittem már ügyeletre gyereket, kiesett a Feneketlen tónál a csúszdából, lehetett vagy 8 éves, szülők sehol. Mikor magához tért se tudta megmondani hol vannak a szülei...

 • 2010.07.28 15:16:12mértpontén

  Amikor kicsi voltam a nagypapámmal egyszer kiballagtunk a hintaparkba (én így hívtam a játszóteret) és ő szépen megszerelgette a tönkretett hintákat.. köztük az én kedvenc hintámat is.. akkor még ijen műanyag ülőkés volt és sok színben.
  Mondanom se kell pár hét múlva már szét volt díbolva az egész. :(
  Ennyit ér..pedig ez nem most volt.. de most már nem lehet a játszóteret épen látni.. kivéve ha bezárják és körülkerítik drótkerítéssel.. meg magyarázhatjuk a gyereknek h a csikkeket/kutyaszart/törött üveget ne tömködje a szájába..

 • 2010.07.28 17:02:30nyúlmama

  Nem játszótér téma ugyan, de tök pipa voltam.
  kint voltunk a szuper-interaktív szökőkútnál, ahol ugye a gyerkők szaladgálnak a vízbe be, ki.
  Biciklisták voltak ott, nézegették.Eddig oké.
  De miért kell a szaladgáló gyerekektől 10 centire eltekerni a brinyókkal, amikor ki is lehetett volna kerülni?!

 • 2010.07.28 17:27:402csajszi

  Nálunk klassz játszótér van, sajna csúszda nélkül, de jó helyen, nincs autóforgalom. Ismerős gyerekek, ismerős anyukák-apukák.
  De ha megszakadok, se tudom mind a 3 gyerekemen egyszerre tartani a 2 szép szemem. Ritka esetben duplázódik a szem-szám, ha apánk is jön játszózni.

  Keke, és nem is viszed gyerekek közé a gyereked, mert jajj játszótér??? Az enyémek a társaságot imádják a legjobban.

 • 2010.07.28 17:31:16keke80

  Nem, nem viszem, a szomszédok jönnek házhoz. :D Vagy Mini megy hozzájuk.

 • 2010.07.28 17:36:24hinta-palinta

  nyúlmama, nekem nagyobb parám, hogy túl közel van a forgalomhoz, a kergetőző gyerekek simán az autók közé csúszhatnak:((

 • 2010.07.28 17:40:46nyúlmama

  hinta
  szerncsére csak az egyik oldalán, és ritán jön autó
  De ezen kiakadtam, nem kicsit, hogy simán el lehetett volna tekerni a bringákkal hátrább, nem a szökőkút mellett.

 • 2010.07.28 17:42:29nyúlmama

  keke
  csak ez nem mindenkinek adatik meg, így marad a szar "gruppen játszótér".

 • 2010.07.28 17:48:59keke80

  Tudom, nyúlmama. Mivel nincs itt a környéken olyan sok gyerek, nem is jutott eszembe Minit inkább egy kihalt játszóra vinni, minthogy a szomszéd srác jöjjön át hozzánk vagy Mini menne hozzájuk. Imádják egymást, pedig a srác 10éves, Mini meg 2. :D

 • 2010.07.28 17:53:04nyúlmama

  én sokat viszem az ovisaimat is játszóra, azon a környéken nem szólhatok egy szót sem, jók a játszók, és bekerítettek, beláthatóak-mert ezis lényeges.n pl ezért enm szerettem anno a Margitszigeten a Sport uszinál lévőt, mert totál belálthatatlan volt a sok domb miatt.

 • 2010.07.28 17:58:08keke80

  Mini legelöször csak jövö szeptembertöl mehet oviba. Jót tenne neki már most, de nem veszik fel, legkorábban 2év 9hós korától, de csak az iskolaév kezdetével, szeptemberben. Így maradt a jövö szept. A szobatisztaság nem feltétel.

 • 2010.07.28 17:59:20nyúlmama

  keke
  ezt most mire írtad?
  Bocs, kicsit zokni vagyok agyilag ma.

 • 2010.07.28 18:07:42keke80

  Arra, hogy én de örülnék neki, ha végre oviba járhatna gyerekek közé, mert szeret velük lenni. És hogy az itt csak jövöre lehetséges. :(

 • 2010.07.28 18:11:02nyúlmama

  Aha
  Hát, nekem az a véleményem,hoyg 3 éves kor alatt a közösség csak módjával kell egy gyereknek,nem egész napra.

 • 2010.07.28 18:15:06keke80

  nyúlmama, itt nem egészpaos az ovi. Azaz nem alapból és nem minden oviban lehetséges. Söt!!! az alap ovi az délelött van csak, olyan mariné jelleggel. Ez kerül xojróba. Aztán ha szeretnéd, hogy ott is ebédeljen a gyerek és az ovinál van ilyen opció, akkor az már 3x, viszont ebéd után viszed haza. Aztán ha szeretnéd, hogy ott is aludjon és délután 4ig ottlegyen, akkor az már 5x. és x nem kis összeg naponta sem!!! Szóval innentöl nem értem, miért nem mehetne az én Minim heti 2-3délelött, enni meg hozom haza. De nem, ez itt a falu katolikus ovija, más választás nincs.

 • 2010.07.28 18:22:09nyúlmama

  Tudom, keke, a német rendszert ismerem kicsit,volt ott ismerősöm, gyerekkel, és olvastam is róla itthon,az Óvodai Nevelésben.
  Hát igen, nekem ebben szerencsém volt, tök jó játzsóteret találtam, és ott volt a gyerekemnek társasága.Viszont ahol nincs ilyen-mint RR is írta, hogy náluk sincs-ott tényleg nehéz ezt megoldani.
  Semmi lehetőség nincs, játszóház sem, vagy valamilyen zeneovi, vagy kézműves, ilyesmi?

 • 2010.07.28 18:27:37sony

  Nem mindegy, hol van a játszótér. Vannak környékek, ahol érdemes kivinni a gyerekeket a játszótérre, máshol nem annyira.
  Szerintem el kell fogadni, hogy ez sem olyan kérdés, ami univerzális igazságokra épül :)

  Nálunk egyébként nagyon jó, körbekerített játszóterek vannak, szimpatikus gyerekekkel, és szülőkkel. Még a nagyobb gyerekek is rendesek, a fiúk is. Még nem láttam bakancsos gyereket belezúgni a másik arcába. Egyik oldalról megtanulják, hogy csak akkor szabad felmászni a csúszdán, ha senki sem akar éppen csúszni, másik oldalról pedig megtanulják, hogyha valaki mászik éppen felfelé, nem szabad rácsúszni. Csúszdából egyébként kétféle van. Az egyiknek van magas pereme, a másiknak nincs. Az egyiken fel lehet biztonságosan mászni, a másikon nem. A gyerekeknek fel kell hívni erre a figyelmét, így még okosodnak is, mert megtanulnak mérlegelni. :)

 • 2010.07.28 18:28:18keke80

  nyúlmama, nagyon messze van minden, gyakorlatilag fél óra autóval a város, ahol meg oké, hogy minden adott, nade a 2évessel napota fél órát autózni 1óra foglalkozás miatt nagyon nem buli. Én itthon minden napra kitalálok neki valami mókát, rengeteget foglalkoztam gyerekekkel. Van miböl meríteni. Rengeteget énekelünk, zenélünk, gyurmázunk és mókázunk bent. Most a kirakó a sláger, az, ami a 3éveseknek ajánlott. :D Aranyosan énekel vissza már sokmindent, és táncol is hozzá, ha olyan a dal. :D Az apjával is rengeteg német dalt énekelnek.

  Kint is sokat vagyunk - már ha nincs 50fok árnyékben vagy nem szakad az esö, mint itt már napok óta...

 • 2010.07.28 18:40:49nyúlmama

  keke
  Nem is mindennap-bár mi sajnos minden nap mentünk ennyit a Margitszigetig, mert más opció nem volt-de ha úgy érzed, kell neki a társasásg, akkor egyszer egy héten nem érné meg?
  Persze, semmi közöm hozzá, csak úgy mondom.

 • 2010.07.28 20:48:53bea-balázs

  Nálunk Keszthelyen 1 hónapja csináltak végre lent a mólónál egy vadi új játszóteret, de kb 5 éves kortól lehet használni! Az én 3 évesemnek életveszélyes! Csinálhattak volna mellé 1 kissebbeknek valót is:(

 • 2010.07.28 21:24:36tengelic

  megtörtént baleset: a kislány az óvodai mászókán fennakadt a kapucnimadzagján, elszorította a nyakát a madzag. Szerencsére figyeltek rá, gyorsan leszedték, nagy baja nem lett. De annyira kiszámíthatatlan balesetek tudnak történni, mindent nem lehet kivédeni.

 • 2010.07.28 21:31:07nyúlmama

  tengelic
  én ezért utálom a madzagot, és ha jól tudom, Németországban be is tiltották az ilyen ruhákat,pont ezért.

 • 2010.07.29 00:04:43bölcsésztanár

  Minden baleset végzetes lehet...
  Szerintem az én gyerekeimnek egyrészt marha nagy szerencséjük van, hogy semmi komolyabb bajuk nem volt még, másrészt viszont folyton figyelek rájuk és a közelükben vagyok.
  Vannak viszont anyukák, akik egész játszóterezés alatt a gyereküknek hátat fordítva beszélgetnek. Lehet, hogy számukra íródott a poszt? Merthogy nekem semmi új nem volt benne...

 • 2010.07.29 12:25:46Tish77

  A lányommal megutáltam a játszóterezést.
  Nálunk nem voltak körbekerítve, és a fiatal suhancok motorral! farolgattak a gyerekek között.
  A homokozó pedig inkább kutya és macskawc volt:/

  A pici szerencsére kertes házba fog születni, és pont ugyanazt fogom csinálni, mint keke80. Már kinéztem a fedeles homokozót, és ahogy nőni fog, úgy vesszük majd meg a kertbe a neki való játékokat.
  A társasága miatt sem aggódom, mert sok kismama van a környéken:)

 • 2010.07.29 18:17:21Farkasokkal táncoló

  Hát a játszóterek állapotáról lehet beszélni, már 30 valahány éve is láttam ilyet is olyat is, ilyen szülőket-gyerekeket olyanokat is. Unokámmal szintén.

  Viszont - lehet fujjolni - de ezt a rémísztgetést eléggé utálom. Minden egészséges gyerek eltaknyol párszor, és TERMÉSZETESEN mindig is voltak végzetessé váló piti balesetek is. Még a leglelkiismeretesebb szülő sincsen bebiztosítva az ellen, hogy tőle egy méterre nem sérül meg a gyereke! És nem csak a játszótéren, hanem otthon a lakásban - akárhol. Gyereket nevelni szerencse kérdése is. Jól írta meg anno Varga Domokos a Kuytafülőekben: a sorsot kisértjük már azzal is, ha gyereket hozunk a világra.

  Üvegbúrában nem nevelhetjük, mert nem lesz ÉLETE. Ha viszotn ÉL, akkor érik sebek is.

 • 2010.07.29 21:06:50kitike

  Ez igaz, de sok odafigyelés kell ahhoz, hogy a szerencsénk ne hagyjon el...

 • 2010.07.29 21:10:37Magenta

  kitike, szerintem FT pont azt mondja, hogy a szerencséd elhagyhat a legnagyobb odafigyelés közben is.

 • 2010.07.29 21:37:05cantaloupe

  FT,
  ez, tudom, vesszőparipád. Én életemben nem szereztem horzsolásnál nagyobb sebet játszótereken, pedig beton lakótelepiek voltak, DE azért örülök, ha nem haragszol, hogyha a gyerekem lefordul a hintáról, nem betonra, hanem puha faforgácsra érkezik.

  A nagy számokról van itt szó.
  Nem arról, hogy ne görkorizzon a gyerek, de én áldom, hogy ma már szép bukósisakok is kaphatók. Ha 1oo-ból tied az az 1 gyerek, akinek ennek hiányában lesz agyrázkódása, akkor máshogy beszélsz, ugye...

 • 2010.07.29 21:56:46sztroberi

  hát, nem hiszem, h az én anyámnál van parásabb és aggódóbb ember a földön (ráadásul orvos, gyerekorvos, aki rettentő dolgokat lát naponta), és én mégis törtem csuklóm, könyököm, ujjam, állam, lábam, kaptam agyrázkódást, napszúrást, mondhatjuk, csoda, h túléltem életem első 16 évét. a hülye gyerek ellen ugyebár nem véd a szülői odafigyelés. :)

 • 2010.07.30 09:21:02Farkasokkal táncoló

  2010.07.29 21:37:05cantaloupe

  Nem a bukósisakokról vagy a hinta elhelyezéséről van szó, vagy hogy milyen a talaja a játszótereknek - van ilyen is meg olyan is.

  Viszont engem bizony idegesítenek az olyan dolgok, amikor megjelenik a hír, miszerint az ilyen olyan márkájú esernyőkocsi, amiből eladtak párszázezer darabot, becsípte egy gyerek ujját, erre kivonják a forgalomból az összeset. Vagy valaki elmeséli, hogy egy ismerőse ismerősének a gyereke megfulladt egy szem szőlőtől, nosza erre az a javaslat, hogy szőlőt majd csak kamaszkorában egyen.
  Vagy hogy az egyik gyerek fennakadt a kapucni zsinórja miatt a mászókán, erre betiltanak minden madzagos gyerekruhát.
  Mi lesz ennek a vége? Üvegbúra.

 • 2016.04.09 19:05:01Manoka34

  Epi kuldtem neked uzit a jatszoteri csuzda okarol miert baj

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta